35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dorka1979 wrote:a tak po za tym to między spaniem a nocnym buszowaniem przy kompie to sprzątam , gotuję , spędzam czas z dziećmi i przytulam się z mężem
A i chodzę na siłownie co mi 2 godziny zajmuje z dojazdami
Da sie z tego wyzyc?Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość
-
caffe wrote:Pilnował żebym robiła wszystko co mi każą, czyli dociskał mi głowę do klatki piersiowej i przypominał o zamykaniu oczu.
to dlatego zeby z wysilku jakos nie wypadly?
strasznie mi glupio zadawac takie pytania, ale nie mam zadnego doswiadczenia z porodem wlasnym. A te przy ktorych bylam- nikt nie mowil rodzacej zeby zamykala oczy, dlatego zapytalamsamira lubi tę wiadomość
-
lizak.....hm... lekarz na każde zawołanie lizak od lekarza.. nie daje Wam to do myślenia!?????? .. i jeszcze mąż przy tym był OPANOWANY..
Caffe dawaj co z tym lizakiem, bo mnie fantazja ponosi..Bozia3 wrote:właśnie mnie ten lizak bardzo zaintrygował....bo jakieś lody...czy coś..ale lizak?
Bozia3, Mega, Sabina lubią tę wiadomość
-
paszczakin wrote:w necie mozna kupic pozytywne testy, mozna zawsze pojsc z gotowcem
serio mozna..Simba lubi tę wiadomość
-
to chodzi chyba o ciśnienie śródgałkowe czy jakoś tam że coś tam popęka..
dobrze mówię czy to przesąd?Bursztyn wrote:mnie zaintrygowalo to zamykanie oczu, serio
to dlatego zeby z wysilku jakos nie wypadly?
strasznie mi glupio zadawac takie pytania, ale nie mam zadnego doswiadczenia z porodem wlasnym. A te przy ktorych bylam- nikt nie mowil rodzacej zeby zamykala oczy, dlatego zapytalamcaffe, polarmiś, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:mozna, ale on nie wysle raczej na bete, tylko po to zeby ja sprawdzic, no chyba ze ktos bierze jakies leki ktorych w ciazy nie wolno, to wtedy da skierowanie
Wynik testu na papierze latwiej sfalszowac (=photoshop) niz sikanca.
Chociaz...mysle ze jakis zuzyty flamaster tez da rade -
czujesz to??? rodzisz przesz a tu hop hyc i oczy wylatają
i dyndają sobie zaczepnie
Bursztyn wrote:mnie zaintrygowalo to zamykanie oczu, serio
to dlatego zeby z wysilku jakos nie wypadly?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2014, 15:54
Bursztyn, paszczakin, caffe, polarmiś, Mega, peppapig, inessa, Dorka1979, Mango, iwcia77, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Reni wrote:to chodzi chyba o ciśnienie śródgałkowe czy jakoś tam że coś tam popęka..
dobrze mówię czy to przesąd?
Tak to bardzo wazne z tymi oczami.
Pewien rosyjski naukowiec odkryl scisle powiazanie odbytu z oczami.
Kiedy uklul igla pacjenta w posladek, w oku pacjenta pojawila sie lza. Natomiast kiedy te sama igle wbil pacjentowi w oko, ten sie zesral.
Bursztyn, Reni, paszczakin, caffe, Mega, Dorka1979, Mango, Bliska 77, iwcia77, Sabina, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:caffe super opis
. Już drugi taki poród tutaj - najpierw Megan teraz Ty
Dlatego właśnie upieram się, że wymawianie się wiekiem nie ma dla mnie jakoś wskazań co do cesarki...I Ona i Ty urodziłyście lepiej niż niejedna młódka - a więc reguły nie ma żadnej....
Mówiłaś coś o znieczuleniu - miałaś zewnątrzoponowe? I co to jest ten lizak???dostałam środek rozkurczowy w kroplówce z oksytocyną, dostałam dwa czopki i na koniec dostała jakiś zastrzyk. To wszystko w ciągu 2 godzin. Jak już trochę bardzo
bolało to miałam zapytać o to znieczulenie, ale okazalo się, ze ten ból oznaczał, ze mały już jest prawie na świecie
A liza to był po prostu zwykły lizak, już zapomniałam w czym miał pomóc, ale sobie go ciumkałam podczas skurczy i bujania się na piłce. Tak jak wspominałam, piłka bardzo pomaga w skurczach i chyba powoduje to, ze dziecko szybciej się przemieszcza w kierunku wyjściaBo przy skurczach trzeba podskakiwać. I im większy skurcz, tym mocniej podskakiwać. Tak robiłam i powiem szczerze, że wtedy gdy powiedzieli, ze zaczynamy przeć to sobie pomyślałam, że to niemożliwe żeby tak szybko. Chociaż marzyłam, zeby się już wszystko zakończyło
Bursztyn, Reni, Simba, polarmiś, Bozia3, peppapig, samira, inessa, Mango, Bliska 77, Sabina, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Reni wrote:to chodzi chyba o ciśnienie śródgałkowe czy jakoś tam że coś tam popęka..
dobrze mówię czy to przesąd?
Ale Reni pewnie ma rację. W każdym razie tak postępując robi się bezpieczniej.Bursztyn lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Tak to bardzo wazne z tymi oczami.
Kiedy uklul igla pacjenta w posladek, w oku pacjenta pojawila sie lza. Natomiast kiedy te sama igle wbil pacjentowi w oko, ten sie zesral.Simba, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
wariatka
Simba wrote:Tak to bardzo wazne z tymi oczami.
Kiedy uklul igla pacjenta w posladek, w oku pacjenta pojawila sie lza. Natomiast kiedy te sama igle wbil pacjentowi w oko, ten sie zesral.Simba, Dorka1979, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Dorka1979 wrote:na siłownię to nie do pracy tylko poćwiczyć bo mi sadło rośnie od kiedy tabletki anty odstawiłam. A juz tak fajnie mi leciało z brzucha a teraz to chyba jo jo przyszło
O Boze! Tylko nie jo jo!!
Wspolczuje..Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość