SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniag, kciuki za Twoje usg rowniez

ania.g lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje dziecko pojechalo dzis na klasowa wycieczke na jedna z wysp w okolicy, godzine drogi promem od nas. Przygotowala sobie wczoraj szorty, jakies letnie koszulki, bo mialo byc tak cieplo. Ustawila sobie budzik na 6.30, bo wyjazd mial byc o 7 i pojechala. Ja wstalam przed 9, a tu zimno. I zagwozdka, jak sie ubrala? Czy wziela dlugie spodnie i kurtke? Czy sie nie przeziebi akurat na wyjazd do Pl? Dzwonie do niej, a dzieciatko moje: Mamo, juz doplynelismy, jest fajnie. To ja pytam czy kurtke ma. A ona: Mamo, tu tak wieje, ze nic nie slysze co mowisz i musze konczyc, bo idziemy.
    No to mnie uspokoila...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:20

Mega, Bliska 77, malgos741, Sabina, iwcia77, Simba, samira, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    na początek Reni, trzymam kciuki, bądźcie dobrej myśli
    Caffe, dzięki za słowa pocieszenia, mojej gin niestety nie będzie ani przy porodzie ani nawet w szpitalu ponieważ ona pracuje tylko i wyłącznie w prywatnej klinice, jesli odpukać, nic nie będzie się działo, idę do niej 23 czerwca, będę wtedy w 37 tygodniu i mam nadzieję, ze wszystko będzie ok :-)

Bursztyn, caffe, samira, gosia7122 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniag, dołączam się do kciukasów :-)
    a ja spadam poprasować trochę, powiem Wam, że mimo iż każdy mi mówi że wyglądam swietnie, dziewczyny w poniedziałek w pracy nagadały mi że to niesprawiedliwe tak wyglądać w końcówce ciaży i to z córka itp, czuję się juz naprawdę zmęczona, nie puchnę, nie jestem jakaś ociężała ale po prostu zajebiście zmęczona, podejrzewam, że w dużej mierze przyczyniły się do tego bardzo liczne nieprzespane noce, dzisiejsza była podobna...no nic zbieram sie do roboty bo niebawem jadę do córki do przedszkola na zakończenie roku a za tydzień piknik

caffe lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A moje dziecko pojechalo dzis na klasowa wycieczke na jedna z wysp w okolicy, godzine drogi promem od nas. Przygotowala sobie wczoraj szorty, jakies letnie koszulki, bo mialo byc tak cieplo. Ustawila sobie budzik na 6.30, bo wyjazd mial byc o 7 i pojechala. Ja wstalam przed 9, a tu zimno. I zagwozdka, jak sie ubrala? Czy wziela dlugie spodnie i kurtke? Czy sie nie przeziebi akurat na wyjazd do Pl? Dzwonie do niej, a dzieciatko moje: Mamo, juz doplynelismy, jest fajnie. To ja pytam czy kurtke ma. A ona: Mamo, tu tak wieje, ze nic nie slysze co mowisz i musze konczyc, bo idziemy.
    No to mnie uspokoila...
    no i fajnie, my matki niestety albo i stety, mamy tendencje to takiego troszke zbytniego zamartwiania się o nasze dzieciątka, bez względu na ich wiek oczywiście :-)

Mega lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no i fajnie, my matki niestety albo i stety, mamy tendencje to takiego troszke zbytniego zamartwiania się o nasze dzieciątka, bez względu na ich wiek oczywiście :-)
    I tak juz bedzie cale zycie...

Mega, Aprilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,527269283967f3a30a76f0b028287870.html

Aprilka tutaj jest skaczacy wykres z pozytywnym zakonczeniem.

Mega lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba - też mnie swędziały mocno na początku i potem brzuch też....tak jak pisała Bursztyn - u mnie bardzo pomogło nawilżanie olejkiem po kąpieli - przechodzi wtedy wysuszenie i swędzenie. One CI teraz rosną - więc przypilnuj tego, żeby nie popękały....

Bursztyn, iwcia77, caffe, Simba, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Witajcie

System ovu psuje sie juz od jakiegos czasu- zaznaczyl mi owulke na 10 dzien cyklu, a napewno jej wtedy nie bylo. Niech naprawia dziada!

Tego nie wiesz - bo nigdy nie masz pewności co do owulki....czy Wy tam w ramach tych badań, które mieliście zrobione - nie macie w planach monitoringu? Może prywatnie poszukaj - wiedziałabyś jakie masz te owulacje....

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,3b88095b206bb109d59c3370aeb0ab38.html

A tu tez ciekawy wykres

Bursztyn, Aprilka lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    I tak juz bedzie cale zycie...
    a potem będziesz nielubianą teściową wtrącającą się w życie swoich dorosłych rzeczy...i synowa lub zięć nie będą się mogły doczekać, kiedy już wyjedziesz z ich domu....;)

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

A tu tez ciekawy wykres
    no ten to czadowy na maksa.:)

Aprilka lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a potem będziesz nielubianą teściową wtrącającą się w życie swoich dorosłych rzeczy...i synowa lub zięć nie będą się mogły doczekać, kiedy już wyjedziesz z ich domu....;)
    Cos Ty, ja zamierzam zyc wlasnym zyciem! Maraton w koncu pobiec. Po swiecie pojezdzic. Otworzyc fundacje dla bezdomnych kotow. Powspinac sie w Alpach.
    Jakos nie widze siebie siedzacej w domu swoich dzieci i zawracajacej im glowy ustawicznymi wizytami... :)

Mega lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Tego nie wiesz - bo nigdy nie masz pewności co do owulki....czy Wy tam w ramach tych badań, które mieliście zrobione - nie macie w planach monitoringu? Może prywatnie poszukaj - wiedziałabyś jakie masz te owulacje....
    no fakt, do konca nnigdy niewiadomo, ale inne parametry takie jak sluz np. nie pasuja.
    Tutaj monitoring jakis chyba robia dopiero przed ivf, a tak nic. Prywatnie zostaja kliniki, ale oni nie bawia sie w monitoringi tylko tez odrazu proponuja ivf, prywatnie do polskiego lekarza tutaj nie pojde- bo nie maja zbyt dobrej opinii, jakies gienki z przypadku, w wiekszosci chodza do nich Polacy - jesli juz musza- ktorzy nie mowia po angielsku. Nie mam zaufania do nich. Kiedy w lipcu pojade do PL to przejde sie do gina. Wyznaczyli mi tutaj usg dowcipne na 14 czerwca, potem przyjdzie kolej na hsg,alenie dostalam jeszcze zawiadomienia kiedy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2014, 09:44

Bozia3, iwcia77, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Cos Ty, ja zamierzam zyc wlasnym zyciem! Maraton w koncu pobiec. Po swiecie pojezdzic. Otworzyc fundacje dla bezdomnych kotow. Powspinac sie w Alpach.
    Jakos nie widze siebie siedzacej w domu swoich dzieci i zawracajacej im glowy ustawicznymi wizytami... :)
    oj tam ustawicznymi - wystaczy 2 razy w roku...jak oni to przeżyją - ;)

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

A tu tez ciekawy wykres
    ten jest odlotowy!

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    oj tam ustawicznymi - wystaczy 2 razy w roku...jak oni to przeżyją - ;)
    Znaczy na swieta niby? ;) Na swieta to ja bede sobie jezdzila pod palemke i wygrzewala stare kosci w piachu. Taki jest plan. :)

polarmiś, Mega lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Znaczy na swieta niby? ;) Na swieta to ja bede sobie jezdzila pod palemke i wygrzewala stare kosci w piachu. Taki jest plan. :)
    czyli rozumiem, że w ogóle nie będziesz chciała widywac się ze swoimi dorosłymi dziećmi? :)

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

A tu tez ciekawy wykres
    A ja nie kumam tego wykresu. Gdzie owulka? Ovu zglupialo od tych skokow i sie poddalo? ;) A laska czekala 2 miesiace ze zrobieniem testu??

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni miała w 11dc 12mlm pęcherzyk - zakładając, że nie jest stymulowana - to dziś powinien on mieć 18-19 mlm to trochę za wcześnie na pęknięcie...jakoś jej to robią trochę na pałę wszystko....mam wrażenie - no chyba, że ją dokładnie posprawdzają dzisiaj...

FZuMp1.png

‹‹ 3541 3542 3543 3544 3545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ