X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja nie kumam tego wykresu. Gdzie owulka? Ovu zglupialo od tych skokow i sie poddalo? ;) A laska czekala 2 miesiace ze zrobieniem testu??
    też tak pomyślałam

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    czyli rozumiem, że w ogóle nie będziesz chciała widywac się ze swoimi dorosłymi dziećmi? :)
    Nie wiem gdzie beda mieszkac. Widywac owszem, potencjalne wnuki bede zabierac na narty i wspin, bo bede cool babcia. Ale zeby zyc ich zyciem, tak jak to robia niektore kobiety? Nieeee...
    Pod tym wzgledem jestem chyba bardziej norweska niz polska - tu nie ma babc wychowujacych wnuki, babcie jak juz przejda na emeryture, to kupuja sobie dom w Maladze i tam mieszkaja, a dzieci i wnuki zapraszaja do siebie na wakacje, raz na jakis czas. ;) I maja czas dla siebie, bo 3/4 zycia poswiecily dzieciom. Jak sobie pomysle, ze bede matka na etacie do przynajmniej 55 roku zycia, to marzy mi sie emeryturka na luzie. :)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    https://ovufriend.pl/wykres,527269283967f3a30a76f0b028287870.html

Aprilka tutaj jest skaczacy wykres z pozytywnym zakonczeniem.
    Tez go sobie obejrzałem bo mój wykres w tym miesiącu to tez gory i doliny ;) daje nadzieje

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja księgowa ma ok 68 lat, jak zobaczyłam że jakieś dwa-trzy lata temu pojechała do Holandii do syna i jeździła na rolkach to nie mogłam uwierzyć :) ale podziw pozostał.

Pusurek, Mega, iwcia77, caffe, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Moja księgowa ma ok 68 lat, jak zobaczyłam że jakieś dwa-trzy lata temu pojechała do Holandii do syna i jeździła na rolkach to nie mogłam uwierzyć :) ale podziw pozostał.

No, moj tata uparl sie, z chce rolki na urodziny, zeby ze mna jezdzic ( ma 70 lat ), ale my wybilismy pomysl z glowy. Pomyka tylko na rowerze. Ale zima jezdzi na lyzwach, wiec da sie zachowywac dlugo sprawnosc. :)

malgos741, Mega, Bursztyn lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)

caffe- jak ja bym tego twojego Szymusia wycmokala , taki slodziak :)

Reni- myslami jestem z Toba...<3

Aniag- czekam na pozytywne wiesci

u mnie lato na maxa :) a ja za chwile jade zawiezc kolezanke tesciowej na rechabilitacje, zajrze do was wieczorkiem :)

Mega, caffe, Simba lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    https://ovufriend.pl/wykres,527269283967f3a30a76f0b028287870.html

Aprilka tutaj jest skaczacy wykres z pozytywnym zakonczeniem.
    Dziekuuuuuuje....miło jest popatrzeć :)

Mega lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mam to w dupie..
    Ok 17 mm

Insemka w pon ale może byc za późno wiec mam to w dupie

caffe, samira lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Dzień dobry mam to w dupie..
    Ok 17 mm

Insemka w pon ale może byc za późno wiec mam to w dupie
    a ja bym się dzisiaj bzyknęła z żelem (jeśli śluz słaby), sprawdź położenie szyjki macicy czy wysoko czy rozpulchniona itp. a potem zostaw męża w spokoju do poniedziałku i zrób iui.

malgos741, Mega, paszczakin, caffe, Simba, Bursztyn, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochane czas do roboty.

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a ja bym się dzisiaj bzyknęła z żelem (jeśli śluz słaby), sprawdź położenie szyjki macicy czy wysoko czy rozpulchniona itp. a potem zostaw męża w spokoju do poniedziałku i zrób iui.
    dokładnie tak zrób Reni...to najlepszy pomysł,,,jednak dobrze kalkulowałam z tym jajem,,,

caffe, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni słuchaj polarka, nie załamuj sie kobieto!

Sabina, caffe lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia jak ciśnienie?

iwcia77 lubi tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jak sobie pomysle, ze bede matka na etacie do przynajmniej 55 roku zycia, to marzy mi sie emeryturka na luzie. :)
    chcesz byc matką na etacie tylko do 13 roku zycia chlopca - haha ale optymistka....moze chcialas napisac do 65? :)

Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,9d71c57b24d70546f5d3c54adb72fc01.html

dzisiaj szał na niezwykłe ciążowe wykresy - ku pokrzepieniu:-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ello, o ktorej Reni aplikuje sobie tych chlopakow?
    Simba, podrap te cycki, tylko ostroznie, jesli miasz tipsy ;)
    Caffe, Ciebie to po porodze jeszcze adrenalina nosi, zwolnij troche i odpoczywaj jak mozesz, bo takich wariackich dni to jeszcze kilka przed Toba. ;)

Milego dnia dla wszystkich! :)
    Muszę mieć energię bo mały rozrabia. W nocy śpi, a w dzień po 15 min i pokazuje jak mu źle, tylko nie chce powiedziec dlaczego... Nie da się więc odpoczywać o.O Dobrze, że nie jestem klapnięta...

Do tego wszystkiego zmokły mi w nocy uprane ciuchy małego, nie wiedziałam, że będzie padało. Zostały mu dwie pary na zmianę, muszę kombinować zeby szybko wyschły bo na bodziaki jest za zimno.

Bliska 77, Viv78 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,4d5ae15d0324b6296df1db06e799313e.html

a tu cykl ciążowy z progesteronem 10,4

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Witajcie
    na początek Reni, trzymam kciuki, bądźcie dobrej myśli
    Caffe, dzięki za słowa pocieszenia, mojej gin niestety nie będzie ani przy porodzie ani nawet w szpitalu ponieważ ona pracuje tylko i wyłącznie w prywatnej klinice, jesli odpukać, nic nie będzie się działo, idę do niej 23 czerwca, będę wtedy w 37 tygodniu i mam nadzieję, ze wszystko będzie ok :-)
    wierzę, że będzie ok :) Musisz dotrwać do tego 37 tygodnia i potem to już będzie bezpiecznie :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Aniag, dołączam się do kciukasów :-)
    a ja spadam poprasować trochę, powiem Wam, że mimo iż każdy mi mówi że wyglądam swietnie, dziewczyny w poniedziałek w pracy nagadały mi że to niesprawiedliwe tak wyglądać w końcówce ciaży i to z córka itp, czuję się juz naprawdę zmęczona, nie puchnę, nie jestem jakaś ociężała ale po prostu zajebiście zmęczona, podejrzewam, że w dużej mierze przyczyniły się do tego bardzo liczne nieprzespane noce, dzisiejsza była podobna...no nic zbieram sie do roboty bo niebawem jadę do córki do przedszkola na zakończenie roku a za tydzień piknik
    Tym zmęczeniem się nie martw. Po prostu już tak będzie do końca ciąży. Ja pod koniec też oklapłam i było mi fizycznie ciężko. Jeszcze niecałe 1,5 miesiąca, wytrzymasz :)

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za kciuki ale USG dopiero w poniedziałek wieczorem, więc na wieści jeszcze poczekamy :)

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 3542 3543 3544 3545 3546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ