X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi kobietki skoro ovu.f wyznaczyło mi już owulację , że była w piątek i moje objawy to potwierdzają to szyjka powinna być teraz nisko? bo jak sprawdzam to jest tak wysoko , że aż nie dostępna

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A wakacje? Ok, jakies morze...

Fajnie sobie ze soba pogadac:-)
    Ja do Dźwirzyna nad jeziorkiem wynajęłam już cały domek , więc będę miała dwa w jednym i morze i jezioro

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:

Fajnie sobie ze soba pogadac:-)
    Jak to się mówi : trzeba od czasu do czasu z kimś mądrym porozmawiać.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A powiedzcie mi kobietki skoro ovu.f wyznaczyło mi już owulację , że była w piątek i moje objawy to potwierdzają to szyjka powinna być teraz nisko? bo jak sprawdzam to jest tak wysoko , że aż nie dostępna
    Jesli szyjka jest wysoko i masz sluz plodny to mozesz byc w momencie owulacji. Nie zawsze owulacja jest przed skokiem, moze nastapic po. Pisze z wlasnego doswiadczenia kiedy robilam monitoringi. OF wyznaczyl owu a usg potwierdzilo owulacje trzy dni po skoku.

Bursztyn, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    śluzu prawie w ogóle nie ma

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to tylko się cieszyć - po tym poznać, że jeszcze faceci lecą na kobitki...choć trochę zaniepokoiła mnie ta Twoja ślepota, może jakaś inna szła przed Tobą lub za Tobą....;)
    jak już szła to lepiej za nią bo jak by szła przed nią a z racji ślepoty to mogłaby ją zdeptać

Bozia3, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Nie daję, ale słyszałam, że w upały można trochę dać. W szpitalu była taka ciemnoskóra kobieta, co zamiast karmić dziecko to dawała mu wodę. Pielęgniarki powiedziały, że nie wolno w szpitalu tego robić. Ona miała to w dupie i zabrały jej dziecko.
    Ja w szpitalu też dawałam ale tylko dlatego , że mój syn był od początku na butli , a że to mleko jest gęstsze niż z piersi to w międzyczasie dostawał wodę przegotowaną , żeby zatwardzenia nie było

Aprilka lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie o tym wiecie, ale i tak wklejam (ja nie wiedzialam):

" Należy pamiętać, że pęcherzyki zaczynają rosnąć na 65-70 dni przed ostatecznym etapem dojrzewania. Ten tzw. okres wzrostu podstawowego zachodzi podczas dwóch poprzednich cyklów miesiączkowych. Oznacza to tyle, że istotne jest zachowanie dobrego stanu zdrowia przez trzy kolejne cykle miesiączkowe, aby wykształcić pełnowartościowy pęcherzyk. Stan fizjologiczny w sumie z 90 dni wpływa na możliwość wystąpienia lub nie owulacji."

Zrodlo:
    http://mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=15&s_id=1&

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2014, 17:10

Aprilka, Mega, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jestem, ale ledwo zipię - weekend miałam trochę zajęty, a dziś do południa wybrałam się z mamą na jakieś sklepy, ale nie wiem, czy to był dobry pomysł..wróciłam teraz i zdycham....myślę, ze chyba mnie osłabia antybiotyk dodatkowo - wciąż mi słabo, a to dopiero 4 dzień - ząb przestał boleć, ale słabo mi trochę...:)
    Czytam Was :)
    Ja za rok wybieram się nad polskie morze - Dźwirzyno - dla rocznego malucha w sam raz..- bez upałów.,
    A potem preferuję Bułgarię - jeździmy z przyczepami - jest 3/4 taniej niż w Chorwacji, a plaże według mnie o wiele lepsze - złoty piaseczek i ciepłe morze, a nie kamole z kolczatkami....
    Jakieś konkretne miejsca w Bułgarii polecisz, w sensie gdzie nie ma tłumów? My byliśmy dwa lata z rzędu w Chorwacji.Raz wybraliśmy małą rybacką wioskę na południu a w zeszłym roku wyspę. Na wyspie sporo drożej. Było super ale obecne ceny i odległość w tym roku dyskwalifikują Chorwację. Mój szwagier był miesiąc temu w Albanii i bardzo sobie chwalił.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Caffe, znajoma ostanio mówiła że takim maluszkom oprócz mleka trzeba dawać tez wode jak płaczą...i w ogóle, że niby moga byc odwodnione
    Ty dajesz?
    Nie trza wody, nie trza. Na poczatku pokarm jest rzadki i spelnia role napoju. Niczym sie nie powinno dokarmiac noworodka.

polarmiś, Aprilka, Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jakieś konkretne miejsca w Bułgarii polecisz, w sensie gdzie nie ma tłumów? My byliśmy dwa lata z rzędu w Chorwacji.Raz wybraliśmy małą rybacką wioskę na południu a w zeszłym roku wyspę. Na wyspie sporo drożej. Było super ale obecne ceny i odległość w tym roku dyskwalifikują Chorwację. Mój szwagier był miesiąc temu w Albanii i bardzo sobie chwalił.
    my jeździmy na kempingi - piaszczyste położone nad samym morzem - więc w gaciach się goni z domu do morza :) i do knajpy też. Kempingi w okolicy Sozopola - tanio. A sam Sozopol super.

ania.g, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/wykres,0d96d518b32a0d2cd4ffe2fc947ec0f2.html
    a tu ciąża od jednego stuknięcia.

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    https://ovufriend.pl/wykres,0d96d518b32a0d2cd4ffe2fc947ec0f2.html
    a tu ciąża od jednego stuknięcia.
    Ale o so cho? U Bursztynka też się tak szykuje :)

Sabina, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Najwiecej jodu jest po sztormach i w czasie duzych wiatrow. Wiosna, panie sierzancie! :) Jesienia tez wieje, ale najwiecej sztormow i wiatrow jest wiosna.
    Gdanszczak od urodzenia Ci to mowi.

Ale mozesz tez znalesc wiele artykulow mowiacych o tym, ze zima tez. Jesli wieje, to owszem. Ale czesto jest to marketingowy chwycik, coby martwy sezon ozywic i klientele sciagnac do pustych hoteli :D
    Ja najbardziej lubię morze w październiku, bo jest cieplutko :)
    Wiosną marzne potwornie, ale zima też ma swój urok :) a latem jest za duży tłok. Generalnie uwielbiam Bałtyk :)

Pusurek, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie trza wody, nie trza. Na poczatku pokarm jest rzadki i spelnia role napoju. Niczym sie nie powinno dokarmiac noworodka.
    Zgadzam sie w 100% :)

Pusurek lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WitJcie! Jak tu cicho i spokojnie...myślałam ze będę musiała nadrabiac nieobecność a tu proszę w końcu pierwszy raz ogarniam temat...:) od rana nic sie nie zmieniło..tzn znowu bezmozgowo zrobiłam kolejny test i oczywiście negatywny a powiedziałam Mega ze zrobię we wtorek...Choć powinnam 12... Jak tu wytrzymać....albo niech @ wskoczy to przynajmniej nerwy puszcza. No niech chociaż jakiś sygnał da wredota zawsze dawała a teraz mnie wkręca .....

Mega lubi tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Niestety przez brak dostępu do Was w pracy czuję się jak wyrzucona poza nawias społeczeństwa. Nie lubię tak ;)

Reni wakacje dobra rzecz ;) My w zeszłym roku też daliśmy spokój na lato, było bosko! Mogłam się bawić i niczym nie przejmować ;) Pamiętam to "dziwne" uczucie lekkości i braku skrępowania, podobało mi się :) Odsapnij i Ty :)

moremi, Mega, Bliska 77, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój obecny stan wkleiłam - ale wieloryb już ze mnie niezły..

Sabina, Aprilka, moremi, Pusurek, ania.g, Reni, Mega, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa co do przepajania noworodka to Pusurek ma rację :). Jeśli karmisz piersią nie ma takiej konieczności. Pokarm matki wystarcza - jak dziecko pije pierś to pierwsza część pokarmu jest rzadka, wodnista i ona zaspakaja pragnienie. Dopiero chwilę późnij pojawia się pokarm bardziej sycący głód :)

Pusurek, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 czerwca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia wyglądasz świetnie :) Mieszkanko dla Kajetana idealne <3

I mam pytanie - wydaje mi się, że widziałam brzuch Myszy z Wojtusiem? Czy to były majaczenia od upałów?

Bliska Ty chyba też nie lubisz gorąca? Ja mam dość, zawsze w takie dni jest mi niedobrze, boli mnie głowa i mam ogólny tumiwisizm wrrrr

moremi, iwcia77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3567 3568 3569 3570 3571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ