35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
anna maria wrote:Dziewczyny udalo sie jestem w CIAZY !!!!!!!!!!!!!!!!! ,dwie piekne rozowe kreski.
Ale cudna wiadomość z rana! - kochana gratuluję z całego serca - dbaj mocno o siebie i dzidziunię!iza37, grosza, inessa, Mango, Bursztyn, samira, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.
Od kiedy dowiedziałam się ,że jestem w ciąży nie piję kawy w ogóle stąd moje ciśnienie np. wczoraj 87/54 - przy staraniach wypijałam 1 kawkę z ekspresu z mlekiem - wcześniej piłam do 3 dziennie, ponieważ uwielbiam kawę, obecnie piję herbatki owocowe , z zielonej herbaty też zrezygnowałam choć bardzo ją lubię..inessa, Mango, Bursztyn, samira, megan8, anna maria, polarmiś lubią tę wiadomość
-
Witajcie kochane!
U mnie dziś deszczowo i nie za ciepło.
Od rana boli głowa, ale myślę,że to niskie ciśnienie, muli mnie, ciągnie i jakoś tak czuję się zmęczona - myślę,że to brak słoneczka ..
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę przyjemnej niedzieligrosza, inessa, Mango, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agafbh wrote:iza37 wrote:Aga a ty już dostałaś okres?
nie, planowany na wtorek ale szyjka, bóle jak co miesiąc
a jak u Ciebie?
dokładnie to samo, tylko z tą szyjką nie mam pojęcia jak to jest, możesz mi pomóc?inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:agafbh wrote:iza37 wrote:Aga a ty już dostałaś okres?
a jak u Ciebie?
dokładnie to samo, tylko z tą szyjką nie mam pojęcia jak to jest, możesz mi pomóc?
Iza, tu masz link do fajnej stronki gdzie jest wszystko opisane i pokazane http://www.woomb.org/bom/cervix/cervixImages_pl.html
ale wiesz u każdej z nas może być inaczej, ja ogólnie mam szyjkę dość nisko i po porodzie zawsze jest lekko otwarta, ja na kilka dni przed @ mam ją nisko troszkę miękką i lekko otwartąiza37, inessa, grosza lubią tę wiadomość
-
agafbh wrote:iza37 wrote:agafbh wrote:iza37 wrote:Aga a ty już dostałaś okres?
a jak u Ciebie?
dokładnie to samo, tylko z tą szyjką nie mam pojęcia jak to jest, możesz mi pomóc?
Iza, tu masz link do fajnej stronki gdzie jest wszystko opisane i pokazane http://www.woomb.org/bom/cervix/cervixImages_pl.html
ale wiesz u każdej z nas może być inaczej, ja ogólnie mam szyjkę dość nisko i po porodzie zawsze jest lekko otwarta, ja na kilka dni przed @ mam ją nisko troszkę miękką i lekko otwartą
dziękujębliska77, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyangela wrote:Witajcie kochane!
U mnie dziś deszczowo i nie za ciepło.
Od rana boli głowa, ale myślę,że to niskie ciśnienie, muli mnie, ciągnie i jakoś tak czuję się zmęczona - myślę,że to brak słoneczka ..
Pozdrawiam Was wszystkie i życzę przyjemnej niedzieli
angela proszę wpisz się na listęinessa, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyiza37 wrote:agafbh wrote:iza37 wrote:agafbh wrote:iza37 wrote:Aga a ty już dostałaś okres?
a jak u Ciebie?
ale wiesz u każdej z nas może być inaczej, ja ogólnie mam szyjkę dość nisko i po porodzie zawsze jest lekko otwarta, ja na kilka dni przed @ mam ją nisko troszkę miękką i lekko otwartą
dziękuję
nie ma za co, nawet nie wiem czy pomogłam, najlepiej prowadzić obserwację i zapisywać, po kilku cyklach będziesz już wiedziała co i jakinessa, iza37, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.
Pije jedna kawke z mlekiem rano po przebudzeniu, w ciagu dnia czasem jak mam ochote to zielona herbate z jasminem lub rozami. Ale od dluzszego czasu mam potrzebe picia sokow owocowych - rozrzedzam je woda, bo sa bardzo slodkie, a zeby nie byly za zimne, dolewam goracej wody z czajnika. Po ciazy przez 3 lata pilam hektolitrami herbatke z kopru. Jakos tak mialam ochote...inessa, samira, Bursztyn, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość