X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny

inessa, Mango, samira, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dziewczyny udalo sie jestem w CIAZY !!!!!!!!!!!!!!!!! ,dwie piekne rozowe kreski.

Ale cudna wiadomość z rana! - kochana gratuluję z całego serca - dbaj mocno o siebie i dzidziunię!

iza37, grosza, inessa, Mango, Bursztyn, samira, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.

Od kiedy dowiedziałam się ,że jestem w ciąży nie piję kawy w ogóle stąd moje ciśnienie np. wczoraj 87/54 - przy staraniach wypijałam 1 kawkę z ekspresu z mlekiem - wcześniej piłam do 3 dziennie, ponieważ uwielbiam kawę, obecnie piję herbatki owocowe , z zielonej herbaty też zrezygnowałam choć bardzo ją lubię..

inessa, Mango, Bursztyn, samira, megan8, anna maria, polarmiś lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria super! Gratulacje!

inessa, Mango, wenus, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane!
    U mnie dziś deszczowo i nie za ciepło.
    Od rana boli głowa, ale myślę,że to niskie ciśnienie, muli mnie, ciągnie i jakoś tak czuję się zmęczona - myślę,że to brak słoneczka ..
    Pozdrawiam Was wszystkie i życzę przyjemnej niedzieli

grosza, inessa, Mango, Bursztyn, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie panie :)
    Aniu gratulacje a nie mówiłysmy ;)
    Dobrej niedzielie dla każdej bez wyjątku <3

bliska77, Mango, Bursztyn, Conducive, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dziewczyny udalo sie jestem w CIAZY !!!!!!!!!!!!!!!!! ,dwie piekne rozowe kreski.

gratulacje,powodzenia

bliska77, Mango, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratulacje ogromne aż mi łezka ze wzruszenia w oku się zakręciła, bardzo fajnie naprawdę.
    Spójrzcie dziewczyny, tych starających się już coraz mniej ;-)

Mango, Bursztyn, iza37, inessa, caffe, grosza, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a ty już dostałaś okres?

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

nie, planowany na wtorek ale szyjka, bóle jak co miesiąc ;-)
    a jak u Ciebie?

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

a jak u Ciebie?

dokładnie to samo, tylko z tą szyjką nie mam pojęcia jak to jest, możesz mi pomóc?

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:

Genialnie!!! Gratulacje!!!

bliska77, inessa, grosza, megan8, anna maria, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

a jak u Ciebie?

dokładnie to samo, tylko z tą szyjką nie mam pojęcia jak to jest, możesz mi pomóc?

Iza, tu masz link do fajnej stronki gdzie jest wszystko opisane i pokazane http://www.woomb.org/bom/cervix/cervixImages_pl.html
    ale wiesz u każdej z nas może być inaczej, ja ogólnie mam szyjkę dość nisko i po porodzie zawsze jest lekko otwarta, ja na kilka dni przed @ mam ją nisko troszkę miękką i lekko otwartą

iza37, inessa, grosza lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

a jak u Ciebie?

Iza, tu masz link do fajnej stronki gdzie jest wszystko opisane i pokazane http://www.woomb.org/bom/cervix/cervixImages_pl.html
    ale wiesz u każdej z nas może być inaczej, ja ogólnie mam szyjkę dość nisko i po porodzie zawsze jest lekko otwarta, ja na kilka dni przed @ mam ją nisko troszkę miękką i lekko otwartą

dziękuję:)

bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Witajcie kochane!
    U mnie dziś deszczowo i nie za ciepło.
    Od rana boli głowa, ale myślę,że to niskie ciśnienie, muli mnie, ciągnie i jakoś tak czuję się zmęczona - myślę,że to brak słoneczka ..
    Pozdrawiam Was wszystkie i życzę przyjemnej niedzieli

angela proszę wpisz się na listę <3

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Dziekuje dziewczyny

gratuluję bardzo mocno !!! <3

bliska77, inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:
    agafbh wrote:
    iza37 wrote:

a jak u Ciebie?

dziękuję:)

nie ma za co, nawet nie wiem czy pomogłam, najlepiej prowadzić obserwację i zapisywać, po kilku cyklach będziesz już wiedziała co i jak

inessa, iza37, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laseczki lista aktualna jest w drugim poście na stronie 1 ,jak coś to nie kopiować tylko napisać post a ja poprawię czy dopiszę co trzeba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 11:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jedynie nie mam tam angeli ,na liście ;)

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.

Pije jedna kawke z mlekiem rano po przebudzeniu, w ciagu dnia czasem jak mam ochote to zielona herbate z jasminem lub rozami. Ale od dluzszego czasu mam potrzebe picia sokow owocowych - rozrzedzam je woda, bo sa bardzo slodkie, a zeby nie byly za zimne, dolewam goracej wody z czajnika. Po ciazy przez 3 lata pilam hektolitrami herbatke z kopru. Jakos tak mialam ochote...

inessa, samira, Bursztyn, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ