X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo zdrowa jest woda chociaż jeden kubek na dzień, moja ciocia tak nauczyła swoich synów ma ich trzech(od wielu lat prawie nie chorują), że letnią wodą w szklance zalewa łyżke miodu miesza i rano się to wypija jest to uodparniające, wzmacniające i antyrakowe.
    Ja też to lubie, a herbaty no ja myśle,że wszystkie można ale każdą z umiarem, poprostu urozmaicenie :0 a kawy? niedawno słuchałam wywiad zlekarzem ginekologiem który powiedział, ze raz na dzień nawet w ciąży nie zaszkodzi jeszcze z mlekiem, to gorsza jest mocna herbata(nie tyllko czarna ale każda mocna)spotykam się z tą opinią coraz częściej.
    Iza i Aga piszecie o badaniu szyjki, ja ja badam ale wieice mój lekarz jeszcze z Poznania zajmuje się naprotechnologią powiedziałą że tak naprawde szyjke powinny badać tylko kobiety które rodziły bo to jest najdokładniejsze badania przed porodem szyjka jest położona inaczej i można się często oszukać podczas badania, do tego aby nauczyć sie bada ją potrzeba wielu miesięcy i do tego powinno się badać o tej samej porze, w tej samej pozycji i nigdy po stosunku oraz najlepiej wieczorkiem nie w dzień, szyjka też zmienia pozycje wciągu dnia. Nawet lekarzom jest trudno ja ocenić. Badaj i ucz się i tak jak Aga piszę kazdy organizm jest inny i potrzeba czasu :)

samira, Conducive, caffe, Bursztyn, grosza, bliska77, iza37, megan8, anna maria, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki, powiedzcie prosze, jak to jest z serduszkowaniem podczas sporego przeziebienia u faceta. Czy plemniki sa bardzo oslabione i lepiej dac sobie spokoj czy moze jednak probowac? Boje sie, ze zanim moj luby sie wykuruje, bedzie "po ptokach" i kolejny miesiac na straty. W zeszlym roku byl chory kilka miesiecy z rzedu, gdy zblizal sie moment owulacji u mnie. Zaczynam myslec, ze to sprawa psychiczna, bo chyba nie zbieg okolicznosci;)

samira, Bursztyn, inessa, bliska77, megan8, anna maria, polarmiś, Olena lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli dziewczyny :)

Anna, serdecznie gratuluję sukcesu :)

U mnie @, potrwa do środy, bo ja mam przez 7 dni. A potem to zobaczymy jak się sprawy potoczą :)

Bursztyn, inessa, bliska77, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczynki, a co myslicie o swiezo wyciskanych sokach? to chyba dobry pomysl? Tylko jest chyba jakas roznica miedzy wyciskarka a sokowirowka. Tak rozmyslam bo zastanawiam sie nad kupnem.

ja mam sokowirówkę i są pycha soczki a teraz sezon się zbliża to akurat :)

a jeszcze coś

:) Soki owocowe i warzywne staja się na całym świecie coraz bardzie popularne i to nie tylko ze względu na swoje walory odżywcze i smakowe, lecz także ze względu na swoje właściwości lecznicze, profilaktyczne i odmładzające.

:) Soki zawierają wiele witamin. Należy również podkreślić korzyści, jakie dają zawarte w nich substancje mineralne - liczne tzw. mikroelementy. Są one bardzo łatwo przyswajalne przez organizm, co jest cechą szczególnie ważną w leczeniu różnych dolegliwości charakteryzujących się zaburzeniami we wchłanianiu rozmaitych pierwiastków. Np. zawarte w sokach sole potasu usuwają z organizmu nadmiar płynów, tym samym pomocne bywają dla chorych "na serce", przy niedomaganiach krążenia (m.in. nadciśnienie tętnicze) i chorobach nerek, wtedy gdy pojawiają się puchliny i obrzęki. Związki żelaza, znajdujące się w sokach, pomagają w niedokrwistości. Zielarze zachwalają w takich przypadkach soki z pokrzyw.

Kwasy organiczne, chociażby w sokach z jabłek i cytryn, pomagają lepiej trawić i przyswajać pokarm. Częściowo też rekompensują niedostatek kwasu solnego występujący w wielu chorobach, charakteryzujących się obniżoną kwasowością żołądka.

:) Soki zawierają również pewne ilości błonnika i substancji pektynowych, które polepszają pracę jelit i pomagają w usuwaniu różnych szkodliwych substancji z ustroju. Dotyczy to cholesterolu, dlatego soki owocowo-warzywne ważne są w diecie przeciwmiażdżycowej. Ponieważ soki naturalne, świeże, niekonserwowane są niskokaloryczne, dlatego poleca się je osobom pragnącym zrzucić nadmiar kilogramów.

:) Najnowsze badania naukowe wydają się wskazywać na jeszcze inne walory soków, dotąd raczej nie doceniane. Chodzi tutaj o przyswajalność substancji odżywczych i witamin. Otóż okazuje się, że zawartość zarówno witamin jak i soli mineralnych jest równoznaczna z ich przyswajalnością przez organizm ludzki. Istnieją powody do przypuszczeń, że takie same dawki witamin przyjmowane w sokach są o wiele lepiej przyswajalne, niż analogiczne ilości podawane w postaci tabletek, czy różnych mineralnych preparatów. Dlaczego tak się dzieje? Otóż ważna dla ustroju jest kompozycja w jakiej te związki występują. Najlepsza kompozycją zaś jest ta, którą wypracowała natura. Zamiast więc drogich preparatów witaminowo-mineralnych pijmy tanie i dobrze przyswajalne, naturalne soki owocowe i warzywne.

<3 Polecamy:

:) Sok z marchwi - o rozlicznych zaletach marchwi wiedziano już w starożytności. W korzeniu marchwi kryje się ogromne bogactwo karotenu, czyli prowitaminy A, która zostaje zamieniona w wątrobie w cenną witaminę A. Sok z marchwi zalecany jest wiec osobom z chorobami i niedomaganiami wzroku, należy też wiedzieć, że witamina A chroni przed rakiem płuc (palacze powinni wprowadzić sok z marchwi do swojego jadłospisu). Sok z marchwi - jak podają źródła - uratował życie wielu osobom. Sok ten pomaga w leczeniu niedokrwistości, chorób układu sercowo-naczyniowego, wątroby, nerek, zapobiega powstawaniu kamieni nerkowych, może leczyć nadczynność tarczycy (wskazany m.in. w chorobie Basedowa), działa przeciwrobacznie (np. owsiki u dzieci). Niemiecki lekarz H. E. Kirscher w książce "Żywe soki" opisuje, jak przy pomocy soku z marchwi wyleczył chorych z różnych poważnych dolegliwości, takich jak: białaczka, artretyzm, choroby nerek, stany przedrakowe. Niektórzy z jego pacjentów przez wiele tygodni, a nawet miesięcy żywili się wyłącznie sokiem z marchwi, co wydaje się trudnym do uwierzenia, lecz są to fakty udokumentowane.

:) Sok z selera - główną zaletą selera jest jego skład. Zawiera on witaminę A, witaminy B1, B2, B6, C, E, K, M., PP i zagadkową witaminę U, zwana Anti-Ulcus-Factor, pod wpływem której następuje szybkie i bezbolesne gojenie się wrzodów. Z uwagi na zawartość tych składników (do końca nie zbadano jeszcze tajemnicy selera) ma on działanie uzdrawiające, odmładzające i odchudzające. Sok z selera przedłuża młodość i "czyści krew", ma również właściwości przeciwbólowe, moczopędne, pomaga przy migrenie i przemianie materii. Lecznictwo ludowe zaleca go także przy niemocy płciowej, a to dlatego, że olej zawarty z bulwach posiada hormony seksualne. W celach profilaktycznych najlepiej pić szklankę świeżego soku z selera w połączeniu z sokiem z marchwi.

:) Sok z czerwonego buraka - burak zawiera witaminy C i B1, jest w nim także dużo wapnia, magnezu, sodu, potasu oraz dwa rzadkie metale: cez i rubid. Ten skład chemiczny buraka ma duże znaczenie w zwalczaniu nowotworów. Doktor S. Perencz z Węgier poddał 45 chorych na nowotwory działaniu buraka czerwonego. Dawki były zróżnicowane w stosunku do poszczególnych osób (od 300 do 500 ml surowego soku buraczanego dziennie). W wyniku tej kuracji u ok. połowy chorych zauważono znaczną poprawę. Picie surowego soku z buraka jest wskazane dla nas wszystkich, bowiem ma on właściwości oczyszczające krew i pomaga w wydalaniu kwasu moczowego z organizmu (nadmiar tego kwasu powoduje dnę moczanową). Pobudza też krążenie krwi i pomaga przy złej przemianie materii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2013, 11:40

Conducive, Bursztyn, inessa, bliska77, grosza, megan8, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku mi osobiście się wydaje że sokowirówka jest lepsza bo zmieli jeszcze miąższ i zostanie więcej witaminek ale więcej roboty ze sprzątaniem ;)
    Conducive nie wiem jak to jest z przeziębieniem ale zależy czy jest duże,czy musi brać leki i czy ma gorączke?
    Wydaje mi się, że jeżeli tak nie jest to nie bedzie tak źle szybko się starajcie a plemniczki długo wytrzymują ;)

samira, Bursztyn, bliska77, Conducive, caffe, megan8, anna maria, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, dzieki :) szczegolnie chcialabym wyprobowac mieszanke: marchewka + seler + burak

bardzo dobre połączenie ,zdrowe na żołądek,wrzody,cerę,i sprawy fasolkowe hehe itp :)

bliska77, inessa, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam sokowirówkę mulinex z otworem takim xxl to średnie jabłko wchodzi całe o taka http://kotlet.tv/testujemy-sokowirowke-moulinex cała stron ao niej nawet filmik ,opis i zdjęcia :)

bliska77, inessa, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.

Polubiłam takie lekkie kawy Creme lub Machiato z ekspresu -piję max 3 zdarza się że 4 ale słabe. Herbatę zwykłą to rzadko lubię wszelkie inne herbatki ziołowe i owocowe , soki i polubiłam wodę niegazowaną.

inessa, Bursztyn, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conducive wrote:
    Kobitki, powiedzcie prosze, jak to jest z serduszkowaniem podczas sporego przeziebienia u faceta. Czy plemniki sa bardzo oslabione i lepiej dac sobie spokoj czy moze jednak probowac? Boje sie, ze zanim moj luby sie wykuruje, bedzie "po ptokach" i kolejny miesiac na straty. W zeszlym roku byl chory kilka miesiecy z rzedu, gdy zblizal sie moment owulacji u mnie. Zaczynam myslec, ze to sprawa psychiczna, bo chyba nie zbieg okolicznosci;)

serduszkuj o ile macie siłę nic nie tracisz a może a nóż się uda. :)

inessa, Conducive, caffe, anna maria lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Samira, dzieki :) szczegolnie chcialabym wyprobowac mieszanke: marchewka + seler + burak

Pychota

grosza, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Conducive wrote:
    Bursztyn wrote:

Pychota

taak jeszcze jakby ktoś zrobił i podał to wspaniała pychotka :)

inessa, Bursztyn, Conducive, caffe, anna maria, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seler to głównie dla mężczyzn bo jest bardzo zdrowe na prostate antyrakowo działa.
    Jedzcie też dużo ciemnych owowców i warzyw w nich jest najwięcej antyoksydantów które uodparniają, są antyrakowe,dobrze wpływają na cere "od środka", a na odchudzanie żeby "nie paść" bardzo dobry jest ananas, na przytycie sa kokosy. Ananas i owoc granatu bardzo dobry jest na płodność bo dobrze działa na jajniki i na hormony. Jagody i acerola dobra jest też na oczy i na jelita no i nie tylko. Jak to wszystko jadłam i jeszcze parę owoców i warzyw w bardzo skondensowanych dawkach to wyregulował mi się cykl podniosło mi się zelazo i przez rok nie byłam ani razu chora. Jak by któraś chciała więcej wiadomości to moge napisać :)
    Ja zaniedbałam moje odżywianie bo było krucho z kasą ale teraz musze wrócić do tego. Pamietajcie dużo ciemnych owoców i warzyw. I nowośc uważajcie na szpinak wcale taki dobry nie jest jak przypuszczano, wcale nie podnosi za dużo poziomu żelaza a wręcz w większych ilościach niszczy go i ma jeszcze skutki uboczne ale niestety nie pamiętam jakie, nie powinny go w większych ilościach jeść kobiety wciaży !!!

Conducive, grosza, Bursztyn, samira, caffe, bliska77, megan8, anna maria, polarmiś, Olena, angela lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedźcie ile na dzień tego siemienia lnianego trzeba zjeść ?

inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja stwierdziła,,że poprostu brzydko mówiąc "olewam" sobie co inni mówią bo jakim prawem oni się wtrącają w nasze zycie.
    A ja mówie jak bedzie to bedzie :)

grosza, samira, caffe, bliska77, megan8, angela lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja piłam rano i wieczorem ale na sluz to nie wiem, chyba też wystarczy.

grosza, samira, caffe, megan8 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia co do pytań o dziecko to nawet jak się ma już dziecko to nie omieszkają się również pytać "a kiedy drugie" a ja na to że nie planuje i koniec dysputy kiedyś mi jeszcze od tego kłamstwa nos urośnie hehehe :P

inessa, Bursztyn, caffe, bliska77, megan8, polarmiś, angela lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:

ja pije raz dziennie, wieczorem zazwyczaj.

inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Seler to głównie dla mężczyzn bo jest bardzo zdrowe na prostate antyrakowo działa.
    Jedzcie też dużo ciemnych owowców i warzyw w nich jest najwięcej antyoksydantów które uodparniają, są antyrakowe,dobrze wpływają na cere "od środka", a na odchudzanie żeby "nie paść" bardzo dobry jest ananas, na przytycie sa kokosy. Ananas i owoc granatu bardzo dobry jest na płodność bo dobrze działa na jajniki i na hormony. Jagody i acerola dobra jest też na oczy i na jelita no i nie tylko. Jak to wszystko jadłam i jeszcze parę owoców i warzyw w bardzo skondensowanych dawkach to wyregulował mi się cykl podniosło mi się zelazo i przez rok nie byłam ani razu chora. Jak by któraś chciała więcej wiadomości to moge napisać :)
    Ja zaniedbałam moje odżywianie bo było krucho z kasą ale teraz musze wrócić do tego. Pamietajcie dużo ciemnych owoców i warzyw. I nowośc uważajcie na szpinak wcale taki dobry nie jest jak przypuszczano, wcale nie podnosi za dużo poziomu żelaza a wręcz w większych ilościach niszczy go i ma jeszcze skutki uboczne ale niestety nie pamiętam jakie, nie powinny go w większych ilościach jeść kobiety wciaży !!!

dzieki za info :) wyrobuje ananasa, granat i acerole.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    samira wrote:
    ja mam sokowirówkę mulinex z otworem takim xxl to średnie jabłko wchodzi całe o taka http://kotlet.tv/testujemy-sokowirowke-moulinex cała stron ao niej nawet filmik ,opis i zdjęcia :)

Super ta sokowirowa :) funkcjonalna i estetyczna przy tym. Duzy otwor i dzbanek mnie przekonuja. W przyszlym tyg.obejrze ja sobie z bliska w sklepie. A jaka cena?

ja płaciłam za nią 500zł a mulinex dobra firma bo opiekacz do sandwichów mam już ok.13 lat i nadal tfu tfu :P działa,także polecam :)

inessa, caffe, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Conducive Koleżanka

Wysłany: 28 kwietnia 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:

W necie czytalam, ze mozna 3 lyzeczki dziennie bez uszczerbku na zdrowiu. Podobno zawiera substancje cyjanogenne, ktore szkodza, zwlaszcza w mielonym. Wiec dmucham na zimne i pozeram te 3 lyzeczki.
    A co do sokowirowki, to chyba tez sobie sprawie, glownie dla syna bo jego ulubionym warzywem jest mieso we wszystkich postaciach, a ze lato za pasem postanowilam, ze w tym roku skupiamy sie na witaminach. Zatem soki wydaja sie bezbolesna w miare forma na poczatek:)

inessa, caffe, grosza, samira, Bursztyn lubią tę wiadomość

‹‹ 356 357 358 359 360 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ