X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - różne są powody wstrzemięźliwości na początku...lekarz CI pewnie wszystko powie po USG. U mnie akurat spowodowane to było krwiakiem i każdy gwałtowniejszy ruch mógł spowodować krwotok..u mnie to chyba trwało do 16-17 tygodnia...może też odklejać się łożysko i inne cuda wianki....a może być tak, że nic się nie dzieje złego i można się bzykać - choć w pierwszym trymestrze zwykle wskazana jest duża ostrożność...

Jeśli chodzi o progesteron - to Wy tam macie jakieś strasznie końskie dawki - może tak jest przy in vitro...U nas zażywa się dupka do 17-18 tygodnia, potem się odstawia, bo łożysko przejmuje funkcje i już nic nie daje dupek....ale z tego co słyszałam, niektórzy nadgorliwi zażywają dłużej. Ja odstawiłam wtedy i dupka i luteinę....
    Bozia przypomniałaś mi o krwiaczku, powiem szczerze, ze całkiem o nim zapomniałam :-)

Bozia3 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba - różne są powody wstrzemięźliwości na początku...lekarz CI pewnie wszystko powie po USG. U mnie akurat spowodowane to było krwiakiem i każdy gwałtowniejszy ruch mógł spowodować krwotok..u mnie to chyba trwało do 16-17 tygodnia...może też odklejać się łożysko i inne cuda wianki....a może być tak, że nic się nie dzieje złego i można się bzykać - choć w pierwszym trymestrze zwykle wskazana jest duża ostrożność...

Jeśli chodzi o progesteron - to Wy tam macie jakieś strasznie końskie dawki - może tak jest przy in vitro...U nas zażywa się dupka do 17-18 tygodnia, potem się odstawia, bo łożysko przejmuje funkcje i już nic nie daje dupek....ale z tego co słyszałam, niektórzy nadgorliwi zażywają dłużej. Ja odstawiłam wtedy i dupka i luteinę....

No wlasnie tutaj USG nie robi zaden z lekarzy prowadzacych, tylko typ od USG - lekarz dopiero wiec za tydzien.
    Aha, czyli w pierwszym trymestrze lepiej nie fikac...

Bliska 77 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dziekuje :)
    Nie jestem przeziebiona. No chyba ze to jeszcze efekt uboczny tego przewiania - myslalam ze moze ktoras tak miala na poczatku ciazy, nie wiem, przez to ze cycki rosna, na przyklad.
    A powiedz jak dlugo trwala abstynencja?
    mozliwe że to jeszcze skutek przewiania, jeśli w ciągu 2,3 dni Ci nie przejdzie, idź na wszelki wypadek do lekarza
    teraz mogliśmy zacząć sie seksić około drugiej połowy 5mca (jakoś tak) i tylko w prezerwatywie :-)

Simba, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    No wlasnie tutaj USG nie robi zaden z lekarzy prowadzacych, tylko typ od USG - lekarz dopiero wiec za tydzien.
    Aha, czyli w pierwszym trymestrze lepiej nie fikac...
    dokładnie, to tylko 3 miesiace a lepiej dmuchać na zimne

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:

Nie dam rady dluzej tego zazywac. Dluzej niz do 17ego tygodnia. Bo to wlasnie rowniez oznacza brak seksu...

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    mozliwe że to jeszcze skutek przewiania, jeśli w ciągu 2,3 dni Ci nie przejdzie, idź na wszelki wypadek do lekarza
    teraz mogliśmy zacząć sie seksić około drugiej połowy 5mca (jakoś tak) i tylko w prezerwatywie :-)
    O FUCK!!! To potwornie dlugo!!!
    A czego w gumce?

Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba rosną cycki, wszystko się zmienia, jest rozpuchlnione - piczkins czy jak Wy to nazywacie też - ja na przykład zaczęłam się zacinać przy każdym goleniu, z dziąseł leci mi krew - więc wszystko się zmienia - pewnie hormony wariują - a jeszcze przy Twoich dawkach...pewnie masz po prostu powiększone węzły chłonne...

Ja nic o gumce nie wiem - my mogliśmy normalnie się bzykać - w zasadzie od drugiego trymestru - tylko, żeby nie wariować jakoś zanadto..;)

Bliska 77, Simba, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    O FUCK!!! To potwornie dlugo!!!
    A czego w gumce?
    no u mnie lekarka musiała być pewna ze szyjka sie nie skraca, bo był z tym problem na początku, krwiak był obserwowany czy nie rośnie a w gumce to chyba dlatego, ze (i tu cytat)
    "sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze. Przez 2–4 godziny po stosunku stężenie prostaglandyn w śluzie szyjkowym jest od 10 do 50 razy większe niż normalnie. Poza tym podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy'
    wiem,w okolicach terminu, jeśli nie ma przeciwwskazań, lekarze nawet zalecają właśnie stosunki bez zabezpieczenia coby poród przyspieszyć

Simba, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Mialam dzis nic nie pisac bo mi humor zjechal jakos, maz zadzwonil przed chwila ze dzis wieczorem lub jutro musi jechac do Neapolu na tydzien, a w sobote mielismy zaplanowana kolacje z naszym znajomym, juz po raz drugi nie wypalila z powodu wyjazdu R. Kurwica mnie trzepie.

Simba, idz do lekarza z tym wezlam chlonnym, nie sadze zeby to bylo cos powaznego, ale lepiej sprawdzic.
    Ania.g, bardzo ladny brzuch, tez mi sie mylisz z Pusurkiem
    Annamaria, zycze cierpliwosci, chociaz wiem ze latwo sie mowi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 11:00

Bliska 77, Simba, ania.g lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Simba rosną cycki, wszystko się zmienia, jest rozpuchlnione - piczkins czy jak Wy to nazywacie też - ja na przykład zaczęłam się zacinać przy każdym goleniu, z dziąseł leci mi krew - więc wszystko się zmienia - pewnie hormony wariują - a jeszcze przy Twoich dawkach...pewnie masz po prostu powiększone węzły chłonne...

Ja nic o gumce nie wiem - my mogliśmy normalnie się bzykać - w zasadzie od drugiego trymestru - tylko, żeby nie wariować jakoś zanadto..;)
    jak nie ma żadnych przeciwwskazań, to teoretycznie można własnie bez zabezpieczeń i aż tak bardzo uważać też nie trzeba no chyba ze ktoś ma ułańska fantazję ;-)

ania.g lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    no u mnie lekarka musiała być pewna ze szyjka sie nie skraca, bo był z tym problem na początku, krwiak był obserwowany czy nie rośnie a w gumce to chyba dlatego, ze (i tu cytat)
    "sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze. Przez 2–4 godziny po stosunku stężenie prostaglandyn w śluzie szyjkowym jest od 10 do 50 razy większe niż normalnie. Poza tym podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy'
    wiem,w okolicach terminu, jeśli nie ma przeciwwskazań, lekarze nawet zalecają właśnie stosunki bez zabezpieczenia coby poród przyspieszyć
    Madrego to i dobrze posluchac :)
    Dzieki dziewczynki - bardzo mi pomoglyscie.

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Zanet, bardzo ladny brzuch, tez mi sie mylisz z Pusurkiem
    chyba chodzi Ci o AnięG

iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Mialam dzis nic nie pisac bo mi humor zjechal jakos, maz zadzwonil przed chwila ze dzis wieczorem lub jutro musi jechac do Neapolu na tydzien, a w sobote mielismy zaplanowana kolacje z naszym znajomym, juz po raz drugi nie wypalila z powodu wyjazdu R. Kurwica mnie trzepie.

Simba, idz do lekarza z tym wezlam chlonnym, nie sadze zeby to bylo cos powaznego, ale lepiej sprawdzic.
    kurcze, Bursztyn, nie zazdroszczę, też chyba nerwy by mi zaczęły puszczać ale cóz jak mus to mus

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    O FUCK!!! !!
    A czego w gumce?
    poniewaz sperma może powodować skurcze chyba że źle pamiętam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 10:59

• Simba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry

Wspolczuje zjazdu nastroju :-/
    Wizyte u gina mam za tydzien, wiec moze od niego zaczne. Zobaczymy co powie.
    Moze chociaz slonce sie u Ciebie pokaze - zawsze razniej ;) Tego Ci zycze

Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chyba chodzi Ci o AnięG
    Tak! racja
    zaraz poprawie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    jak nie ma żadnych przeciwwskazań, to teoretycznie można własnie bez zabezpieczeń i aż tak bardzo uważać też nie trzeba no chyba ze ktoś ma ułańska fantazję ;-)
    pewnie gumka przez szyjkę - tak jak u CIebie. U mnie szyjka układa się wzorcowo, więc nie słyszałam o gumkach....
    Aga - czy Ty coś działasz w związku z masażem krocza? Bo ja nic na ten temat nie wiem...12 lat temu chyba się tego nie robiło....a może teraz warto coś podziałać???

Bliska 77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Jak będziesz u gina zapytaj wprost co CI wolno, a czego nie- bzykanie, basen, gimnastyka, opalanie itp...każdy przypadek jest inny i on CI powie co jest z Tobą. Na pewno pierwszy trymestr trzeba ze wszystkim ostrożnie bardzo, ale potem..hulaj dusza..;)

Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    niebo tak czarne jak w listopadowa noc i wlasnie zaczyna padac, czyli wszystko do siebie idealnie pasuje

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Aniu g a Ty wiesz co tam za ananaska nosisz?
    Wiem :) W środku siedzi Marcel :)

Bozia3, polarmiś, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 3611 3612 3613 3614 3615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ