35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia3 wrote:Simba - różne są powody wstrzemięźliwości na początku...lekarz CI pewnie wszystko powie po USG. U mnie akurat spowodowane to było krwiakiem i każdy gwałtowniejszy ruch mógł spowodować krwotok..u mnie to chyba trwało do 16-17 tygodnia...może też odklejać się łożysko i inne cuda wianki....a może być tak, że nic się nie dzieje złego i można się bzykać - choć w pierwszym trymestrze zwykle wskazana jest duża ostrożność...
Jeśli chodzi o progesteron - to Wy tam macie jakieś strasznie końskie dawki - może tak jest przy in vitro...U nas zażywa się dupka do 17-18 tygodnia, potem się odstawia, bo łożysko przejmuje funkcje i już nic nie daje dupek....ale z tego co słyszałam, niektórzy nadgorliwi zażywają dłużej. Ja odstawiłam wtedy i dupka i luteinę....Bozia3 lubi tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Simba - różne są powody wstrzemięźliwości na początku...lekarz CI pewnie wszystko powie po USG. U mnie akurat spowodowane to było krwiakiem i każdy gwałtowniejszy ruch mógł spowodować krwotok..u mnie to chyba trwało do 16-17 tygodnia...może też odklejać się łożysko i inne cuda wianki....a może być tak, że nic się nie dzieje złego i można się bzykać - choć w pierwszym trymestrze zwykle wskazana jest duża ostrożność...
Jeśli chodzi o progesteron - to Wy tam macie jakieś strasznie końskie dawki - może tak jest przy in vitro...U nas zażywa się dupka do 17-18 tygodnia, potem się odstawia, bo łożysko przejmuje funkcje i już nic nie daje dupek....ale z tego co słyszałam, niektórzy nadgorliwi zażywają dłużej. Ja odstawiłam wtedy i dupka i luteinę....
No wlasnie tutaj USG nie robi zaden z lekarzy prowadzacych, tylko typ od USG - lekarz dopiero wiec za tydzien.
Aha, czyli w pierwszym trymestrze lepiej nie fikac...Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Dziekuje
Nie jestem przeziebiona. No chyba ze to jeszcze efekt uboczny tego przewiania - myslalam ze moze ktoras tak miala na poczatku ciazy, nie wiem, przez to ze cycki rosna, na przyklad.
A powiedz jak dlugo trwala abstynencja?
teraz mogliśmy zacząć sie seksić około drugiej połowy 5mca (jakoś tak) i tylko w prezerwatywieSimba, caffe lubią tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o progesteron - to Wy tam macie jakieś strasznie końskie dawki - może tak jest przy in vitro...U nas zażywa się dupka do 17-18 tygodnia, potem się odstawia, bo łożysko przejmuje funkcje i już nic nie daje dupek....ale z tego co słyszałam, niektórzy nadgorliwi zażywają dłużej. Ja odstawiłam wtedy i dupka i luteinę.... -
Bliska 77 wrote:mozliwe że to jeszcze skutek przewiania, jeśli w ciągu 2,3 dni Ci nie przejdzie, idź na wszelki wypadek do lekarza
teraz mogliśmy zacząć sie seksić około drugiej połowy 5mca (jakoś tak) i tylko w prezerwatywie
A czego w gumce?Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość
-
Simba rosną cycki, wszystko się zmienia, jest rozpuchlnione - piczkins czy jak Wy to nazywacie też - ja na przykład zaczęłam się zacinać przy każdym goleniu, z dziąseł leci mi krew - więc wszystko się zmienia - pewnie hormony wariują - a jeszcze przy Twoich dawkach...pewnie masz po prostu powiększone węzły chłonne...
Ja nic o gumce nie wiem - my mogliśmy normalnie się bzykać - w zasadzie od drugiego trymestru - tylko, żeby nie wariować jakoś zanadto..Bliska 77, Simba, Żanet lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:O FUCK!!! To potwornie dlugo!!!
A czego w gumce?
"sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze. Przez 2–4 godziny po stosunku stężenie prostaglandyn w śluzie szyjkowym jest od 10 do 50 razy większe niż normalnie. Poza tym podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy'
wiem,w okolicach terminu, jeśli nie ma przeciwwskazań, lekarze nawet zalecają właśnie stosunki bez zabezpieczenia coby poród przyspieszyć
Simba, caffe lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry
Mialam dzis nic nie pisac bo mi humor zjechal jakos, maz zadzwonil przed chwila ze dzis wieczorem lub jutro musi jechac do Neapolu na tydzien, a w sobote mielismy zaplanowana kolacje z naszym znajomym, juz po raz drugi nie wypalila z powodu wyjazdu R. Kurwica mnie trzepie.
Simba, idz do lekarza z tym wezlam chlonnym, nie sadze zeby to bylo cos powaznego, ale lepiej sprawdzic.
Ania.g, bardzo ladny brzuch, tez mi sie mylisz z Pusurkiem
Annamaria, zycze cierpliwosci, chociaz wiem ze latwo sie mowi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 11:00
Bliska 77, Simba, ania.g lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:Simba rosną cycki, wszystko się zmienia, jest rozpuchlnione - piczkins czy jak Wy to nazywacie też - ja na przykład zaczęłam się zacinać przy każdym goleniu, z dziąseł leci mi krew - więc wszystko się zmienia - pewnie hormony wariują - a jeszcze przy Twoich dawkach...pewnie masz po prostu powiększone węzły chłonne...
Ja nic o gumce nie wiem - my mogliśmy normalnie się bzykać - w zasadzie od drugiego trymestru - tylko, żeby nie wariować jakoś zanadto..ania.g lubi tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:no u mnie lekarka musiała być pewna ze szyjka sie nie skraca, bo był z tym problem na początku, krwiak był obserwowany czy nie rośnie a w gumce to chyba dlatego, ze (i tu cytat)
"sperma zawiera prostaglandyny – hormony, które znalazłszy się w pobliżu szyjki macicy, powodują jej dojrzewanie, co prowokuje skurcze. Przez 2–4 godziny po stosunku stężenie prostaglandyn w śluzie szyjkowym jest od 10 do 50 razy większe niż normalnie. Poza tym podczas stosunku dochodzi do naturalnego masażu szyjki macicy'
wiem,w okolicach terminu, jeśli nie ma przeciwwskazań, lekarze nawet zalecają właśnie stosunki bez zabezpieczenia coby poród przyspieszyć
Dzieki dziewczynki - bardzo mi pomoglyscie. -
Bursztyn wrote:Dzien dobry
Mialam dzis nic nie pisac bo mi humor zjechal jakos, maz zadzwonil przed chwila ze dzis wieczorem lub jutro musi jechac do Neapolu na tydzien, a w sobote mielismy zaplanowana kolacje z naszym znajomym, juz po raz drugi nie wypalila z powodu wyjazdu R. Kurwica mnie trzepie.
Simba, idz do lekarza z tym wezlam chlonnym, nie sadze zeby to bylo cos powaznego, ale lepiej sprawdzic.
Zanet, bardzo ladny brzuch, tez mi sie mylisz z Pusurkiem
Annamaria, zycze cierpliwosci, chociaz wiem ze latwo sie mowi...Bursztyn lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Dzien dobry
Zanet, bardzo ladny brzuch, tez mi sie mylisz z Pusurkiem
Annamaria, zycze cierpliwosci, chociaz wiem ze latwo sie mowi...
Wspolczuje zjazdu nastroju
Wizyte u gina mam za tydzien, wiec moze od niego zaczne. Zobaczymy co powie.
Moze chociaz slonce sie u Ciebie pokaze - zawsze razniejTego Ci zycze
Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:jak nie ma żadnych przeciwwskazań, to teoretycznie można własnie bez zabezpieczeń i aż tak bardzo uważać też nie trzeba no chyba ze ktoś ma ułańska fantazję
Aga - czy Ty coś działasz w związku z masażem krocza? Bo ja nic na ten temat nie wiem...12 lat temu chyba się tego nie robiło....a może teraz warto coś podziałać???Bliska 77 lubi tę wiadomość
-
Simba wrote:Wspolczuje zjazdu nastroju
Bliska 77, Mega lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Wspolczuje zjazdu nastroju