X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    pewnie gumka przez szyjkę - tak jak u CIebie. U mnie szyjka układa się wzorcowo, więc nie słyszałam o gumkach....
    Aga - czy Ty coś działasz w związku z masażem krocza? Bo ja nic na ten temat nie wiem...12 lat temu chyba się tego nie robiło....a może teraz warto coś podziałać???
    wiesz co, w poprzedniej ciazy, mój mąż robił mi od chyba 34, czy 35 tygodnia dzień w dzień masaż krocza, powaznie, tak jak przystało olejkiem migdałowym, nie wiem czy pomogło bo i tak miałam 6 szwów no bo wiadomo, pępowina krótka o czym już pisałam ale tego nikt nie przewidział, ze tak wyjdzie i że pępowina będzie przecinana w środku, teraz staram się masować ale już nie tak zawzięcie, odkąd moja endo powiedziała mi że mimo to, że z drugim dzieckiem dwa lata temu na porodówkę przyjechała właściwie jak już główka wychodziła, a i tak zrobili jej nacięcie "profilaktycznie" a rodziła tam gdzie ja rodziłam i będę rodzić, to zastanawiam sie czy jest sens.....uskuteczniam za to wysiadywanie i krążenie biodrami na piłce i herbatkę z liści malin również piję

Bozia3 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    niebo tak czarne jak w listopadowa noc i wlasnie zaczyna padac, czyli wszystko do siebie idealnie pasuje
    Bursztyn przyjeżdżaj już do Pl - skoro starego nie ma, to może załatwisz wcześniej urlop....pobyłabyś z mamą -a u nas takie upały i słońce, że zaraz każdy dół by CI minął..;)

Bursztyn, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak będziesz u gina zapytaj wprost co CI wolno, a czego nie- bzykanie, basen, gimnastyka, opalanie itp...każdy przypadek jest inny i on CI powie co jest z Tobą. Na pewno pierwszy trymestr trzeba ze wszystkim ostrożnie bardzo, ale potem..hulaj dusza..;)
    dokładnie tak, nie ma co sie domyślać snuć teorii, trzeba walić wprost i tyle, tak jest najlepiej, to lekarz :-)

Simba lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn przyjeżdżaj już do Pl - skoro starego nie ma, to może załatwisz wcześniej urlop....pobyłabyś z mamą -a u nas takie upały i słońce, że zaraz każdy dół by CI minął..;)
    przyjade jak opiekunka do Leona przyjedzie do UK, to siostrzenica mojej przyjaciolki, ma byc tutaj na poczatku lipca i Leon z nimi zaamieszka na 2 tyg. tak tez umawialam sie z moim bratem, mysle ze przyjade 7 lipca o ile nic sie nie zmieni

Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    przyjade jak opiekunka do Leona przyjedzie do UK, to siostrzenica mojej przyjaciolki, ma byc tutaj na poczatku lipca i Leon z nimi zaamieszka na 2 tyg. tak tez umawialam sie z moim bratem, mysle ze przyjade 7 lipca o ile nic sie nie zmieni
    Bursztynku, głowa do góry, to całkiem niedługo :-)

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomosc z ostatniej chwili, moj maz wyjezdza zaraz,tzn. wraca tylko teraz do domu po walizke. Zreszta, co to za roznica dzis czy jutro, na jedno wychodzi.

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mega Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    można - przypadki chodzą po ludziach - ot przypadkowo zaplątał się plemnik tu i ówdzie i masz...ciąża...
    Nie znasz takich przypadków? ;)
    no np na basenie albo na ręczniku :P

Bozia3 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wiadomosc z ostatniej chwili, moj maz wyjezdza zaraz,tzn. wraca tylko teraz do domu po walizke. Zreszta, co to za roznica dzis czy jutro, na jedno wychodzi.
    czy jego praca zawodowa faktycznie tego wymaga i przynosi korzyści wymierne (coś jak dla żon marynarzy...) czy to jakaś ściema i sposób na życie poprzez ucieczkę...bo już to trochę dziwnie wygląda....chyba, ze to pracoholik...

Bursztyn, Bliska 77, EwaT, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    chyba chodzi Ci o AnięG
    Dzisiaj Bursztyn powinien sie napic!

Bozia3, Bursztyn, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, jestesmy z Toba, choc meza nie zastapimy

Bursztyn lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    heeej baby..
    masakra z Wami, czlowiek chwile pozyje realnym zyciem a tu 30 stron zaleglosci! Co ja zrobie w przyszlym tygodniu, jak mnie 5 dni nie bedzie?

ja mam dzis egzamin z holenderskiego i chyba nic nie umiem.. znaczy jakbym posiedziala godzinke i pocwiczyla, to pewnie by sie przypomnialo, ale taaaaak mi sie nie chce!
    Powodzenia, na pewno umiesz wiecej niz myslisz :-)

paszczakin lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Ale sluzbowo czy prywatnie?

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    czy jego praca zawodowa faktycznie tego wymaga i przynosi korzyści wymierne (coś jak dla żon marynarzy...) czy to jakaś ściema i sposób na życie poprzez ucieczkę...bo już to trochę dziwnie wygląda....chyba, ze to pracoholik...
    pracoholok na pewno, korzysci jakies sa, ale jak dla mnie utrudnienia takiego zycia zaczynaja przeslaniac wzgledne korzysci.

Bliska 77, Bozia3, EwaT, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale sluzbowo czy prywatnie?
    sluzbowo oczywiscie

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wrrr, nie znosze takiego podejscia.. no sorry, zeby czlowiek musial czuc sie winny, ze pracuje i zarabia? mialam taka sytuacje, ze ktos mnie wpedzal w poczucie winy jak musialam siedziec dluzej w pracy, albo w delegacje dodatkowe jezdzic, a przeciez kurde chyba malo kto pracuje duzo z wyboru?
    jak oprócz pracy organizujesz sobie zycie rodzinne - to trzeba wziąść czasami też pod uwagę ludzi, którzy czekają na Ciebie w domu - najpierw żona, czy mąż a potem również dzieci.....Potem one dorastają i chodzą na terapie, bo ojca czy matki w ogóle w domu nie było - pracował...
    A jeśli ktoś tak bardzo chce tylko pracować, to niech nie zakłada rodziny - tylko z miłością oddaje się swojej pasji aż do starości....

Bursztyn, EwaT, caffe lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wrrr, nie znosze takiego podejscia.. no sorry, zeby czlowiek musial czuc sie winny, ze pracuje i zarabia? mialam taka sytuacje, ze ktos mnie wpedzal w poczucie winy jak musialam siedziec dluzej w pracy, albo w delegacje dodatkowe jezdzic, a przeciez kurde chyba malo kto pracuje duzo z wyboru?
    wiesz, mi sie wydaje ze on to jednak lubi, tylko sie nie przyznaje
    i zawsze sa jakies granice, bo jezeli kogos nie ma w domu 70% czasu to malzenstwo zaczyna sie rozjezdzac, niestety, w nieskonczonosc nie da sie tak ciagnac

Bliska 77, EwaT, polarmiś lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pracoholok na pewno, korzysci jakies sa, ale jak dla mnie utrudnienia takiego zycia zaczynaja przeslaniac wzgledne korzysci.
    Moze pogadajce powaznie, nie da rady wprowadzic drobnych zmian?

Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    jak oprócz pracy organizujesz sobie zycie rodzinne - to trzeba wziąść czasami też pod uwagę ludzi, którzy czekają na Ciebie w domu - najpierw żona, czy mąż a potem również dzieci.....Potem one dorastają i chodzą na terapie, bo ojca czy matki w ogóle w domu nie było - pracował...
    A jeśli ktoś tak bardzo chce tylko pracować, to niech nie zakłada rodziny - tylko z miłością oddaje się swojej pasji aż do starości....
    i tutaj sie zgodze
    musza byc jakies granice

Bliska 77 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Moze pogadajce powaznie, nie da rady wprowadzic drobnych zmian?
    tylko zmiana pracy wchodzi w gre. Bede musiala jakos wytrzymac pare miesiecy bo chcemy tutaj kupic dom, wiec musi miec ciaglosc pracy- kredyt itd. A potem nie widze innej opcji, powiedzial ze sie zgadza

polarmiś, Mega, Simba, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kkisia - czy Ty nie jesteś w ciąży przypadkiem?

Nie wiem :) testu na razie nie robie czekam do piatku

‹‹ 3612 3613 3614 3615 3616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ