X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja wciąż ma przed oczyma jak salowa na talerz nakładała mi palicem i łyżką kawałek mięsiwa do drugiego dania. Boże jaka ja była dzielna, zamykałam oczy i udawałam, że my tak w domu od zawsze najpierw szmata podłogę jedziemy, a potem tymi samymi ręcami nakładamy jedzonko. Samymi ręcami! Brrrrr
    No no! A na oddziale, gdzie leza noworodki i matki przychodzila taka gwiazda jedna z druga, i brudna szmata wymiatala kurze z katow na sam srodek. To znaczylo, ze wlasnie zmyla podloge. Eh, cudowne polskie szpitale.

Bliska 77, Sabina, Dorka1979, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z innych ciekawostek szpitalnych - jak wróciłam z córą po porodzie, to okazało się, że było nas troje, a nie dwoje ;). Bo w torbie przywiozłam karalucha. Masakra, w domu pogotowie dezynsekcyjne, przeszukiwanie czy było tego więcej i gdzie mogą być. Spaliliśmy wszystko co było w tej torbie, tak się brzydziłam

Bliska 77, Pusurek, Dorka1979, iwcia77, samira, Simba, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Oglądałam oferty wczasów nad naszym pięknym Bałtykiem. Przerobiłam chyba wszystkie opcje noclegów i mam dosyć. Ceny z księżyca.
    zależy co lubisz, czego szukasz i w jakim okresie :)

ania.g, Dorka1979, Aprilka lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    A z innych ciekawostek szpitalnych - jak wróciłam z córą po porodzie, to okazało się, że było nas troje, a nie dwoje ;). Bo w torbie przywiozłam karalucha. Masakra, w domu pogotowie dezynsekcyjne, przeszukiwanie czy było tego więcej i gdzie mogą być. Spaliliśmy wszystko co było w tej torbie, tak się brzydziłam
    o matko, to koszmarne przeżycia, ja na tego typu robactwo jestem po prostu uczulona, na sama myśl mną trzesie

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Bidaku a co mozesz ?
    Moze jak bedziesz w Pl idz do diabetologa i posprawdzaj to jeszcze raz
    Do diabetologa sie nie dostane w ciagu miesiaca. Na pewno ze 2 razy zrobie sobie mocz i zobacze, co tam plywa. No i badanie cukru kilka razy dziennie.
    A moge soczek pol na pol z woda, da sie zyc, generalnie mozna przezyc na takiej diecie. Zalezy co je reszta rodziny - dziecko obok wlasnie wcina lodowego sandwicha, ale jest w porzadku i mowi, ze ma ohydny smak. ;)

Bliska 77, Sabina, iwcia77, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    o matko, to koszmarne przeżycia, ja na tego typu robactwo jestem po prostu uczulona, na sama myśl mną trzesie
    To wyobraź sobie, że ja nigdy wcześniej nie widziałam karalucha. Myślałam, że się zrzygam, Wytargałam torbę na podwórze i darłam się, że mi się teraz robactwo w domu zalęgnie, na szczęście bydle zatłuczono w porę, nie zdążyło się rozmnożyć...

Bliska 77, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Do diabetologa sie nie dostane w ciagu miesiaca. Na pewno ze 2 razy zrobie sobie mocz i zobacze, co tam plywa. No i badanie cukru kilka razy dziennie.
    A moge soczek pol na pol z woda, da sie zyc, generalnie mozna przezyc na takiej diecie. Zalezy co je reszta rodziny - dziecko obok wlasnie wcina lodowego sandwicha, ale jest w porzadku i mowi, ze ma ohydny smak. ;)
    a prywatnie? koszt pewnie między 100 a 150?, dziecko masz w porzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 21:26

Pusurek, Dorka1979, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    To wyobraź sobie, że ja nigdy wcześniej nie widziałam karalucha. Myślałam, że się zrzygam, Wytargałam torbę na podwórze i darłam się, że mi się teraz robactwo w domu zalęgnie, na szczęście bydle zatłuczono w porę, nie zdążyło się rozmnożyć...
    nie dziwie sie Twojej reakcji........

Sabina lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku jako ciezarna z cukrzyca ciazowa dostaniesz sie na bank , moja kumpela miala wizyte w ciagu niecalego tygodnia od badan , dodam ze do gina chodzila prywatnie wiec probuj :)

Pusurek, samira lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra dziewczęta, idę legnąć z kopytami w górze, bo jednak te upały mi nie służą, opuchlizny nie ma, nie widać ale czuję "wzmożone" krążenie i ciężkość stóp oraz dłoni

Sabina, samira, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Pusurku jako ciezarna z cukrzyca ciazowa dostaniesz sie na bank , moja kumpela miala wizyte w ciagu niecalego tygodnia od badan , dodam ze do gina chodzila prywatnie wiec probuj :)
    Mozliwe. Ale ja nawet karty ciazy nie mam. Wszystkie wyniki badan mam norweskie, nawet nie mam ich na papierku fizycznie, bo tu wszystko jest w kompie u lekarza. Ale moze sprobuje, ciezarna w Polsce nawet nieubezpieczona ma prawo do darmowej opieki lekarskiej.

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mozliwe. Ale ja nawet karty ciazy nie mam. Wszystkie wyniki badan mam norweskie, nawet nie mam ich na papierku fizycznie, bo tu wszystko jest w kompie u lekarza. Ale moze sprobuje, ciezarna w Polsce nawet nieubezpieczona ma prawo do darmowej opieki lekarskiej.

Wlasnie o to chodzi :) a karte ci zaloza i jeszcze badania porobia :)

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mieszkam zagramanica. Tu tak karmia, ze glowa mala. Do domu sie nie chce ze szpitala wychodzic. :)
    to pozazdrościć , u nas to nigdy się nie doczekamy takich rzeczy

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Winka nie mam ale piwka się napiję ;)
    a ja trochę tego i trochę tego

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Toć pisałam - bukszpan rośnie wolno
    Ale ja go zasadzilam 7 lat temu bez wiedzy ze on taki powolny!!!!

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    zależy co lubisz, czego szukasz i w jakim okresie :)
    Oczywiście w okresie wysokich cen bo urlop w lipcu. Nie planowaliśmy gdziekolwiek jechać ale moja siostra narobiła nam ochoty. Jedzie z przyczepą do Rowów. My przyczepy nie mamy, więc przeglądałam oferty w stylu kwatery itp. Domki są drogie i mało opłacalne jak mamy pojechać w trzy czy cztery osoby. Pewnie będę kopać jeszcze jutro, może coś znajdę.

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak się zastanawiam od czego mi się kaszka taka dziwna wysypała na twarzy i dekolcie

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wino mi sie juz konczy :(
    Nie ma to jak utopic smety :)

A i nie wiem czy wam mowilam ale w wolnym czasie czytam nasz watek od jego powstania i jestem juz na poczatku lutego tego roku :P
    I mam wrazenie ze znam was troche lepiej :)

paszczakin, iwcia77, polarmiś, samira, Simba, Mega, Bozia3, Bliska 77, Mango, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    ja mam indukcje i kocham calym sercem.. gotuje jak gaz, a tego syfu z dymienia nie ma..
    na allegro kupisz podstawki pod garnki, jesli Ci nie dzialaja (musza dzialac z magnesem)
    http://allegro.pl/podkladka-podstawka-pod-garnek-na-plyte-indukcja-i4251625545.html

a zwykle emaliowane stare gary na tym tez dzialaja...
    Nie wiedzialam o takich podstawkach, dzieks!
    Co do emalii to czytalam jakies przerazajce historie, ze emalia nieomal splynela na plyte.
    Chlop montuje wlasnie plyte w blacie, mamroczac z cicha, bedziemy dzis testowac gary, te ktore mamy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    clematisy maja bardzo roznie- niektore nie lubia slonca wcale.. trzeba sprawdzac odmiany.. wiesz jaka mialas?
    Mam Piilu, jakas estonska odmiana, lubi wszystko lacznie z mrozem. Jakis mi sie moze lipny egzemplaszv trafil. Ale juz mi sie nie chce wymieniac na nowego...

‹‹ 3630 3631 3632 3633 3634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ