35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
agafbh wrote:grosza wrote:Ale jestem zła - nie ma miejsca do mojego gin. pierwszy raz się zdarzyło ...
Pytanie retoryczne gin kazał się zjawić w okolicach 12 dc a wolny termin jest dopiero w 17 dc czy warto się zapisywać ?czy na następny m-c i jeden cykl stracony
kurcze, wszystko zależy od tego jakie masz cykle i kiedy owulacja występuje, ale swoją drogą to dziwne, że nie ma miejsc, moja np jak nie ma miejsc każe zapisywać się przed wszystkimi, i tak np ostatnio na monitoringu miałam, przyjmowała od 8 a ja byłam zapisana na 7.55, może spróbuj w ten sposób
owulkę przewiduję na 14/15 dc kurczę zła jestem mogłam się wcześniej umówić ale nie spodziewałam się że nie będzie miejscainessa, Mango lubią tę wiadomość
-
i ja na pierwszym piętrze..
Dziewczyny - a planujecie trochę płeć dziecka? Czytała, książkę K.Wójcika "Chłopiec czy dziewczynka" - gość się zajmuje tym tematem i bardzo precyzyjne wskazówki daje. Jeśli któraś by chciała - to mam ją w pdf. - mogę wysłać mailem...Bursztyn, inessa, Olena, samira, Mango, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:i ja na pierwszym piętrze..
Dziewczyny - a planujecie trochę płeć dziecka? Czytała, książkę K.Wójcika "Chłopiec czy dziewczynka" - gość się zajmuje tym tematem i bardzo precyzyjne wskazówki daje. Jeśli któraś by chciała - to mam ją w pdf. - mogę wysłać mailem...
jestem chętna poproszę
[email protected]inessa, samira, Mango lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Bozia3 wrote:Bursztyn - wysłana
Bozia, bardzo dziekujeDoczytalam, ze tez jestes z Krakowa, tak jak ja
tak - my dwie jesteśmy z Krakowa - nie wiem jak Ty - ale ja w koło widzę same ciężarówki - jakiś wysyp wiosenny - albo przyciąganie mojeinessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Olena wrote:Kolendra suszona. Zakupiłam kilka paczek naraz, około 10. Zjadasz 10 dkg kolendry w ciągu dnia. Ja stosowałam przez miesiąc. Wiadomo im dłużej tym lepiej. Wyłapuje z organizmu ołów rtęć itp. Jeśli efekt ma być lepszy, to te związane cząsteczki metali usuwasz przy pomocy chlorelli. Chlorella to też ciekawy temat, dużo minerałów a przy okazji odchudzanie. Poczytaj sobie w necie.
ale mam ja hmm....polykac, przezuwac, czy zalac czyms?
Chlorelle znam, stosowalam. Fantastyczne sa tez zdzbla jeczmienia, dzialaja alkalizujaco na organizm i podobno ulatwiaja zajscie w ciaze. Poza tym maja mnostwo mineralow, kopalnia po prostu. Pilam, przez ok.2 miesiace i rzeczywiscie czulam sie swietnie. Musze wrocic do tego.
Po prostu jeść tą kolendrę, obojętnie, czy przeżuwać czy łykać. Ja wolałam łykać i zapijać, tak łątwiej schodzi przez gardło.
Jęczmień pewnie rewelacja. Niestety mam uczulenia na zbożainessa, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochana ja tak miałam do września ub.roku a teraz mam prawie nonstop takie myśli wrwrwrwr aż jestem zła na siebie czasmi.
Bozia wiesz słyszałam o tej książce ale mi jest obojętnie jaka płeć a najważniejsze żeby w końcu nam się udałobliska77, Bursztyn, samira, angela, caffe, anna maria lubią tę wiadomość
-
Olena wrote:Mango wrote:Olena wrote:Conducive wrote:polarmiś wrote:Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.
Pije jedna kawke z mlekiem rano po przebudzeniu, w ciagu dnia czasem jak mam ochote to zielona herbate z jasminem lub rozami. Ale od dluzszego czasu mam potrzebe picia sokow owocowych - rozrzedzam je woda, bo sa bardzo slodkie, a zeby nie byly za zimne, dolewam goracej wody z czajnika. Po ciazy przez 3 lata pilam hektolitrami herbatke z kopru. Jakos tak mialam ochote...
A ja uwielbiam herbatę z pokrzywy. Świetnie oczyszcza krew. Zielona nie jest wcale taka zdrowa bo zawiera dużo niklu. Ja akurat jestem uczulona na nikiel. Ale wiadomo, dla każdego co innego zdrowe i co innego służy
Oooooooo tego nie wiedziałam!!!!!!!!!! Skąd wiesz o tym niklu? Pierwsze słyszę, a też jestem uczulona na niego
Uczulenie na nikiel to cholerstwo! Jest prawie wszędzie w kosmetykach i jedzeniu. O tym, że jest go dużo wiem od alergologa, pierwsze co wymienił to właśnie zieloną herbatę. Powiedz, jak Ci się objawia uczulenie, czy możesz się malować? Ja nie mogę nic, prócz jednego fluidu, wszystko poza nim mnie uczula. A co do jedzenia to niklu właściwie nie zawierają tylko ekologiczne produkty.
Prawdę powiedziawszy to jest masakra!! Uczulenie wychodzi mi szczególnie na twarzy i jest związane oczywiście z kosmetykami! Niedawno robiłam testy i wyszedł mi tylko nikiel! Pani alergolog stwierdziła, że na to nic się nie poradzi - nie malować się najlepiej i uważać co się je. Ogólnie potraktowała mnie jak przypadek beznadziejny, a mi ciągle wychodzi coś na powiekach (pewnie cienie)i na skroniach - krem, fluid? Sama nie wiem. Najłatwiej jest unikać wszelkich metalowych guzików, spinek czy biżuterii. Czasami patrząc na twarz jestem załamana! A do tego wszystkiego jeszcze uczulenie na dezodoranty wszelakiego rodzaju - rada pani alergolog: "Myć się" !!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 12:30
inessa lubi tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
Reni wrote:słuchajcie jak to z Wami jest ..czy jesteście nakręcone na dziecko non stop czy tak przychodzi to co jakiś czas? Zauważyłam, że nachodzi mnie falami..Przez jakiś czas nie myślę a za jakiś czas wręcz obsesyjnie, dopatruję się oznak w każdym szczególe
szczególnie jak kolezanki czy sąsiadki są w ciąży.. teraz akurat moja przyjaciółka jest w ciąży
Niestety ja już mam obsesję dziecięcą. Zawsze i wszędzie chcę dziecka. Próbuję szukać racjonalnych powodów, za niebyciem w ciąży i nieposiadaniem dziecka , ale jakoś szybko wylatują mi z głowy. A to forum to już działa jak magnes, nie mogę się bez niego obyć.Reni, inessa, Bursztyn, samira, Mango, angela, caffe, anna maria, Conducive, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyU moich rodziców rośnie kolendra ale dokładamy ją do mięsa na sam koniec pieczenia czy do rosołu nawet już jako posypke przed podaniem, u mnie w domu rodzinnym i teraz ja to stosuje używamy bardzo dużo ziół i to różnorakich. A wiecie co warto jeść a zwłaszcza podawać naszym mężczyznom,: obrać skórke z pomidora wysuszyc np. na słoneczku rozkruszyć i np.posypać nim kanapke, dodawać do surówek nawet na zupke już na talezu dodawać bo w nich jest bardzo dużo oksydantów które zwłaszcza wpływają na męskie narządy płciowe i ich funkcjonowanie
Olena, samira, Mango, Bursztyn, bliska77, caffe, anna maria, Conducive lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mango wrote:Olena wrote:Mango wrote:Olena wrote:Conducive wrote:polarmiś wrote:Nowy dzień nastał, więc witam wszystkie dziewczynki. U mnie burzowo, ciśnienie "do ziemi", więc drugą kawę piję. Właśnie mam pytanie, wszystkie zapewne dbamy o zdrowie, dietę ale powiedzcie pijecie kawę (w jakich ilościach), herbatę (niedawno zupełnie przerzuciłam się na zielona a tu dostaję komunikat na ovufriend, że owszem zdrowa ale tylko jedną dziennie można wypić). Ja jestem osobą, która ciągle pije NAJCHĘTNIEJ ciepłe... wodę też ale głównie herbaty. Kawy 2, czasami 3 dziennie. Trochę się tym przejęłam i zaczęłam pić czerwoną afrykańską i mięte i jedną zieloną najchętniej mleczną oolong.
Pije jedna kawke z mlekiem rano po przebudzeniu, w ciagu dnia czasem jak mam ochote to zielona herbate z jasminem lub rozami. Ale od dluzszego czasu mam potrzebe picia sokow owocowych - rozrzedzam je woda, bo sa bardzo slodkie, a zeby nie byly za zimne, dolewam goracej wody z czajnika. Po ciazy przez 3 lata pilam hektolitrami herbatke z kopru. Jakos tak mialam ochote...
A ja uwielbiam herbatę z pokrzywy. Świetnie oczyszcza krew. Zielona nie jest wcale taka zdrowa bo zawiera dużo niklu. Ja akurat jestem uczulona na nikiel. Ale wiadomo, dla każdego co innego zdrowe i co innego służy
Oooooooo tego nie wiedziałam!!!!!!!!!! Skąd wiesz o tym niklu? Pierwsze słyszę, a też jestem uczulona na niego
Uczulenie na nikiel to cholerstwo! Jest prawie wszędzie w kosmetykach i jedzeniu. O tym, że jest go dużo wiem od alergologa, pierwsze co wymienił to właśnie zieloną herbatę. Powiedz, jak Ci się objawia uczulenie, czy możesz się malować? Ja nie mogę nic, prócz jednego fluidu, wszystko poza nim mnie uczula. A co do jedzenia to niklu właściwie nie zawierają tylko ekologiczne produkty.
Prawdę powiedziawszy to jest masakra!! Uczulenie wychodzi mi szczególnie na twarzy i jest związane oczywiście z kosmetykami! Niedawno robiłam testy i wyszedł mi tylko nikiel! Pani alergolog stwierdziła, że na to nic się nie poradzi - nie malować się najlepiej i uważać co się je. Ogólnie potraktowała mnie jak przypadek beznadziejny, a mi ciągle wychodzi coś na powiekach (pewnie cienie)i na skroniach - krem, fluid? Sama nie wiem. Najłatwiej jest unikać wszelkich metalowych guzików, spinek czy biżuterii. Czasami patrząc na twarz jestem załamana!
Ja mam tak samo z kosmetykami. Najgorsze są cienie, maskary i wszelkie brązery. Co do fluidów to moge używać tylko firmy Dermcol. Oczu nie maluję, tylko robię hennę u kosmetyczki i to tylko proszkową, bo żelowa uczula. Ale to jest straszne, tak lubiłam się malowaćWidzę, że przeżywasz to samo i Ci współczuję i sobie też
inessa lubi tę wiadomość
-
Reni wrote:Olena wrote:Reni wrote:słuchajcie jak to z Wami jest ..czy jesteście nakręcone na dziecko non stop czy tak przychodzi to co jakiś czas? Zauważyłam, że nachodzi mnie falami..Przez jakiś czas nie myślę a za jakiś czas wręcz obsesyjnie, dopatruję się oznak w każdym szczególe
szczególnie jak kolezanki czy sąsiadki są w ciąży.. teraz akurat moja przyjaciółka jest w ciąży
Niestety ja już mam obsesję dziecięcą. Zawsze i wszędzie chcę dziecka. Próbuję szukać racjonalnych powodów, za niebyciem w ciąży i nieposiadaniem dziecka , ale jakoś szybko wylatują mi z głowy. A to forum to już działa jak magnes, nie mogę się bez niego obyć.
aaa... czyli jak nie wyjdzie to jest szansa, że zacznę przewijać mojego psa?już teraz mówię do niego synuś
Robię to samo z kotem, gadam do niegojak do dziecka.
inessa, bliska77, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie mam zwierząt ale chce mieć jakieś to może kupie sobie złotą rybkę, nie będę mogła jej przewijać ale moge prosić aby spełniła moje zyczenie-chociaż jedno
przynajmniej nikt w domu nie powie, ze coś ze mną nie tak
bo już tak czasmi mój M mówi, że coś mi jest
jak dziwne rzeczy robie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 12:22
Reni, samira, angela, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Słszałyśćie o tym??
"Bryophyllum - naturalny środek wzmacniający ,przeciwlękowy we wczesnej ciąż...jest środkiem wstrzymującym przedwczesne bóle i skurcze, działającym bardzo szybko i bez szkodliwych objawów ubocznych, typowych dla tradycyjnie stosowanych leków. Jest uważane za środek, który przyjmowany w czasie ciąży powinien pomagać w uniknięciu poronienia. Jest również stosowany w czasie ciąży jako alternatywa dla Magnesium, lub równolegle z Duphastonem. Bryophyllum może być polecane przeciwko stanom lęku i niepokoju, nerwowości, przedwczesnym skurczom i bólom porodowym. Szczególnie kobiety, które mają za juz sobą jedno lub kilka poronień, wchodzą często z lękiem i obawami w kolejną ciążę. Im właśnie poleca się Bryophyllum. Środek ten nie tylko wpływa wspierająco i ochraniajaco na zagnieżdżenie się zarodka, ale również pomaga utrzymać psychiczną równowagę i wpływa kojąco na ewentualne zaburzenia snu...Przy wspomnianym braku działań ubocznych łatwo i bez negatywnych konsekwencji można wypróbować środek i zdecydować, czy rzeczywiście poprawia samopoczucie w naszym indywidualnym przypadku.... jest roślinnym środkiem homeopatycznym, wywodzącym się z medycyny antropozoficznej. Materiałem wyjściowym jest żyworódka – kalanchoe (Kalanchoe sp.) Kalanchoe jest rośliną, na której dojrzałych liściach tworza się liczne, łatwo odrywajace się i zakorzeniające rozmnóżki ... Istotne znaczenie dla leczniczych właściwości preparatu ma zdolność tych drobnych młodych roślinek do zagnieżdżania się w miejscu, na które upadną, bez jakiejkolwiek pomocy i pielęgnacji. Przez stosowanie Bryophyllum ta własność rośliny wyjściowej ma oddziaływać na stabilność i właściwe zagnieżdżenie się naszej ciąży.
Główne kierunki działania Bryophyllum to: Wsparcie procesu zagnieżdżania się zarodka w pierwszym trymestrze ciąży Pomoc przy lęku, niepokoju i stanach paniki w czasie ciąży Uspokojenie i przeciwdziałanie przy przedwczesnych skurczach i bólach * Przeciwdziałanie twardnieniu i napięciu brzucha w póżniejszej ciąży *..Można tu dodać, że wewnętrzne uspokojenie działa zawsze pozytywnie na przedwczesne skurcze i bóle porodowe, natomiast stany stresowe moga je nasilać. Bryophyllum może w tym przypadku działać uzupelniająco w stosunku do tradycyjnie stosowanych środkow wstrzymujących bóle, które często wywołują również niepożądane stany ogólnego niepokoju...Zgodnie z zaleceniami medycyny antropozoficznej, Bryophyllum powinno być stosowane głównie we wczesnej ciąży, w pierwszym trymestrze / przed ukończeniem 12 tc. Broyophyllum i podobne środki przyjmuje się od pozytywnego wyniku testu cążowego. Pacjentki przechodzące sztuczne zapłodnienie, lub których ciąża jest wynikiem bardziej skomplikowanych działań (IvF, ICSI), przyjmują je często już od momentu podjęcia starań. W formie kropli (50%) najlepiej przyjmować Bryophyllum do pięciu razy dziennie (po 20 kropli) 10 min. przed lub po posiłku, rozcieńczone odrobiną wody, przytrzymać w ustach przez kilka sekund (wchłania się przez śluzówkę jamy ustnej), potem przełknąć. W formie proszku przyjmuje się rano dawkę na czubek noża, czesto skombinowaną z Duphastonem (tabletka wieczorem), lub też dawkę rano i wieczorem.Producentem serii Bryophyllum jest Weleda, szwajcarska firma działająca od 1921 roku ...specjalizująca się w pielęgnacji ciała, dietetyce, parafarmaceutykach i środkach leczniczych...jest dostępne w niemieckich aptekach bez recepty, ale często jedynie na zamówienie..... (np. www.mycare.de). W swojej ofercie ma produkty Weledy również polska apteka internetowa Aqua Vitae ...www.aquavitae.com.pl).."Lek- krople- Bryophyllum - wyczytałam na innych forach że dziewczyną pomaga i biorą go 3 x 20 kropli przed posiłkiem w cyklu poprzedzającym transfer aż do 12 tyg ciąży i ma na celu pomoc w zagnieżdżeniu i utrzymaniu ciąży - może pomóc więc go kupiłam w aptece internetowej oczywiście niemieckiej bo w innych krajach jest niedostępny. "
niewiele jest info w necie na jego temat więc wygląda na jakiś kiepski specyfikWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2013, 13:13
inessa, Bursztyn, iza37, bliska77 lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:Ale jestem zła - nie ma miejsca do mojego gin. pierwszy raz się zdarzyło ...
Pytanie retoryczne gin kazał się zjawić w okolicach 12 dc a wolny termin jest dopiero w 17 dc czy warto się zapisywać ?czy na następny m-c i jeden cykl stracony
A nie możesz skontaktować się prywatnie z ginem? jeśli w rejestracji nie ma terminu to dzwonię bezpośrednio do gina i zawsze się udaje( a skoro gin kazał to musi się znaleźć miejsce) - może Tobie też się uda - szkoda cykluinessa, samira, Bursztyn, bliska77, caffe, anna maria lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczynki a ja właśnie juz jestem spakowana i czekam żeby wypić kawkę ja INKĘ a mój maruda normalną i 17.30 ruszam na polskę , jak ja się cieszę Jutro się odezwę jak tylko wrócę od lekarza z nowinkami , tylko oczywiscie jak mnie przyjmie hihihih Zyczę wam udanego wieczorka i spokojnej nocy
Olena, Bursztyn, samira, inessa, bliska77, megan8, caffe, anna maria lubią tę wiadomość