X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie to EwaT ma termin porodu na dziś?

iwcia77 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Andrzej jest zdolny siegnac tam gdzie nawet wzrok nie siega... ;)
    Myslisz o telekinezie? Po znieczuleniu moze sie nie udac. ;)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    chyba dobrze al ja tez się nie znam :( bo wzrosła 22 maja miałam 740 a dzis 17 czerwca 13111, ale może dziewczyny mi się wypowiedzą bo one sa w tym temacie bardzo dobre.

wyniki z bety wskazuja 6 tydzien ale wczoraj na usg gin stwierdziła ze to 5 tydzien i 1 dzien
    Slash na belly jest kalkulator przyrostu. Możesz sama tam sprawdzić.

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Myslisz o telekinezie? Po znieczuleniu moze sie nie udac. ;)
    moze byc i telekineza ale znieczulenie od pasa w dol, a grabkami moze przeciez ruszac ;)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • slash Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weszłam tam i niestety taka oto informacja :( :( :( załamka

HCG podwaja się co 6 dni 5 godzin (149 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 925 mlU/ml (25%) (poniżej normy).

Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 17:54

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    moze byc i telekineza ale znieczulenie od pasa w dol, a grabkami moze przeciez ruszac ;)
    Ale jest pocieta, wiec raczej nie bedzie sie miotac po lozku. Na pewno po paru godzinach kaza jej wstac, ale to sa jednak miesnie brzucha, wiec jakies skrety po telefon moga byc niemozliwe.

• mandragora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    weszłam tam i niestety taka oto informacja :( :( :( załamka

HCG podwaja się co 6 dni 5 godzin (149 godzin).

Średni dwudniowy przyrost to 925 mlU/ml (25%) (poniżej normy).

Przyrost hormonu HCG jest poniżej normy. Uzyskany wynik może (ale nie musi!) świadczyć o tym, że ciąża nie rozwija się prawidłowo - skonsultuj to z lekarzem oraz najlepiej wykonaj powtórne badanie za kolejne 48 godzin, aby sprawdzić czy hormon HCG przyrasta prawidłowo.
    Wszystko dobrze wpisałaś? Bo coś jakoś dziwnie ci policzyło. ..

• slash Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wpisałam jeszcze raz i to samo, moze podam Ci dane i spróbuj Ty wpisac
    pierwsza beta 22 maja godz 12.30 wynik 740,5 mysle ze to był 19, albo 20 dzień po owulacji (owulacja w okolicach 1 maja - moze do 3 maja)
    drugie badanie 17 czerwca godz 7.30 wynik 13111,0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:06

klz98u696p33kjce.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    pierwsza beta 22 maja godz 12.30 wynik 740,5 mysle ze to był 19, albo 20 dzień po owulacji (owulacja w okolicach 1 maja - moze do 3 maja)
    Uspokoj się, nie ma co się denerwować. Po osiągnięciu wartości 6 000 beta zwalnia i już nie "podwaja się". Idź na spacer i głowa do góry :)

Alis, Sabina, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Simba Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Też bym coś zjadła ale sama nie wiem co mi się chce.
    Spaghetti bolognese

a8vSp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze slash faktycznie wychodzi niedobrze :( a robiłaś w tym samym laboratorium bo to też ma znaczenie. Powtórz pojutrze albo w piatek i będziesz wiedziała na 100% a ja jeszcze sprobuję pogrzebać na necie. Nie martw się na zapas. 114% powinno przyrosnąc przez 72 godziny czyli u ciebie w piątek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2014, 18:14

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Jednak gienek bedzie musiał zobaczyć - no nie jest ten wzrost fenomenalny, ale chyba trzeba czekać do USG...Całe forum jest z Tobą, bejbe ;)

Aprilka, mandragora, Mega, peppapig, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakiegos dola. Nic mi sie nie chce, spac nie moge, czuje sie, jakbym miala z 70 lat. Poszlam z corka nad morze i wrocilam jak po przebiegnieciu maratonu. Do doopy takie wakacje, jak na nic sie nie ma ochoty. :(

samira, Żanet, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja mam jakiegos dola. Nic mi sie nie chce, spac nie moge, czuje sie, jakbym miala z 70 lat. Poszlam z corka nad morze i wrocilam jak po przebiegnieciu maratonu. Do doopy takie wakacje, jak na nic sie nie ma ochoty. :(
    Przestań proszę cie i nie drażnij tych co w pracy i nie nad morzem :P

inessa, Pusurek, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Pasur, dzisiaj taki dzień miałam takie ambitne plany, pójdę do pracy, zrobię coś konstruktywnego, skończyło się za zakupach w warzywniaku, zjadłam zielony groszek, czereśnie i truskawki i odpadłam na 2 godziny, taka doopa ;)

Simba, Pusurek, Alis, Sabina, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    To nie jest takie hop-siup z tym jedzeniem. Trzeba obserwować dziecko jak reaguje na to co zje matka. W szpitalu zjadłam rogalika z dodatkiem cynamonu i mały był niespokojny. Tak samo po croissantach.

Wielu rzeczy nie można jeść, tak jak się jadło normalnie. Trzeba powoli wprowadzać. Ja mam ochotę na pomidora, a to dooopa. Może gdzieś za tydzień spróbuję ze dwa plasterki bez skórki i pestek.

Dzisiaj z nowych rzeczy zjadłam pół banana i budyń waniliowy. Zobaczę co będzie. Wczoraj pół serka waniliowego.

Ogólnie jem prawie nieprzyprawiane zupy na rosole z dodatkiem warzyw: marchew, pietruszka, seler i dorzucam jakiś makaron.
    Mięso gotowane z ziemniakami plus marchewka gotowana lub buraczki. Ale wiem też, że z marchewką przesadzać nie wolno.
    Pieczywo jem białe z masłem i wędliną, najczęściej swojską, np. gotowany schab (mama mi robiła).
    Jem też kisiel żurawinowy. Jutro zamierzam zjeść odrobinę galaretki (dżemu) z czarnej porzeczki.
    Nie wolno przesadzać z nabiałem. Ale jem płatki kukurydziane z mlekiem, serek do smarowania pieczywa - śmietankowy.

Nie wolno jeść czekolady, orzechów, owoców pestkowych, ryb wędzonych itd.

Cafe, to ja się nie dziwię, że masz już 12 kg z dól, jak nic nie wolno jeść :)

caffe lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasurek, jak usg, córcia zadowolona?

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, gdzie jesteś, hoop, hoop !

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór;-) dla mnie nie bardzo..STRASZNIE bardzo mnie głowa boli..nic nie daje paracetamol.....!?
    Ja tak spytam od którego dnia po owulce może wyjść ewentualnie beta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Pasurek, jak usg, córcia zadowolona?
    Mamy wizyte na 20.30, wiec dopiero sie bedziemy zbierac. Napisze, jak wrocimy. :)

moremi, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

‹‹ 3687 3688 3689 3690 3691 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ