X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przeczytałam w necie że po clexane łożysko szybciej się starzeje i rodzą się duże wagowo dzieci. Ciekawe co na te rewelacje powie mój gin. Zaczyna mnie męczyć pytanie co się będzie działo po 30 tyg ciąży.Ostatnim razem warunki w środku pogorszyły się znacząco w ciągu kilku dni i trzeba było szybko wyjmować małą. Wtedy rodziłam prywatnie, usg było dosyć często. A teraz mam rodzić w państwowym szpitalu, niby z planowym cc ale już mnie strach oblatuje co będzie jeśli trafię tam za późno. Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży. Nie wiem chyba będę robić usg na własną rękę, np. tam gdzie byłam ostatnio. Mam już sto pytań do gina a wizyta dopiero 1 lipca.

Sabina, iwcia77, Bliska 77, Żanet, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wartwa farby na glowie jest, a Ewki jak nie ma tak nie ma...
    Kurcze co jest? Taka zapatrzona w Tomcia? Oby .....

iwcia77, Bliska 77, ania.g, inessa, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja przeczytałam w necie że po clexane łożysko szybciej się starzeje i rodzą się duże wagowo dzieci. Ciekawe co na te rewelacje powie mój gin. Zaczyna mnie męczyć pytanie co się będzie działo po 30 tyg ciąży.Ostatnim razem warunki w środku pogorszyły się znacząco w ciągu kilku dni i trzeba było szybko wyjmować małą. Wtedy rodziłam prywatnie, usg było dosyć często. A teraz mam rodzić w państwowym szpitalu, niby z planowym cc ale już mnie strach oblatuje co będzie jeśli trafię tam za późno. Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży. Nie wiem chyba będę robić usg na własną rękę, np. tam gdzie byłam ostatnio. Mam już sto pytań do gina a wizyta dopiero 1 lipca.
    Tez bym była zestrachana :/
    Moja gin tez robi USG na każdej wizycie.

ania.g lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej lasencje

Slash- trzymam kciuki za piatkowa bete :)
    Ewa- czekam na sprawozdanie z cc :)mam nadzieje, ze wszystko poszlo po twojej mysli :)
    mandragora- gratulacje <3

a ja kupilam dzis stroj kapielowy...i uwaga! znalazlam Triumpha w Wenecji :D , piekny malinowy kolorek :) i spodnie lniane , bo nogi mam bladziutkie a w jeansach mi za goraco, poki sie nie opale to bede smigac w tych spodniach :)

Sabina, mysza1975, Bliska 77, Bursztyn, ania.g, moremi, inessa lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania g - bardzo dobrze cie rozumiem...rob na wlasna reke jak masz i czujesz taka potrzebe

ania.g lubi tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    ja idę w poniedziałek do mojej gin i powiem szczerze, że już nie mogę się doczekać kolejnego usg, wszystko mnie już boli i chcę wiedzieć co tam się dzieje, w tej ciąży chodziłam do dwóch gin, póki moja nie wróciła to ciażę prowadził mi ordynator porodówki (niestety prywatnej) ale chodzi mi o to, że i on jak i moja na każdej wizycie robili mi usg

ania.g, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży.

U mnie tez nie na każdej wizycie usg. Jak poproszę, to przyłoży głowice, a tak to bada szyjkę macicy i trochę pougniata brzuch. Nie wiem czy to kwestia podejścia czy oszczędności.

ania.g, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    No super... A ta 13-latka to skutek szczenięcego zakochania, czy jakichś gorszych przejść?
    Chyba szczenięcego zakochania bo nie chciała podać kto jest ojcem, żeby go nie wsadzili

iwcia77, Alis, Sabina lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ,dzis bylam u gina mala wazy 1600,wzsystko jest ok nie mam skorczy ,szyjka tez ok,dostalam opierdal za jedzenie miesa i sera ,mam sie ostro wziac za diete bez solna(uzywam jej bardzo malo)bo od tego mi sie woda zatrzymuje i jestem spuchnieta jak balon.Milego wieczoru zycze:-)

Bliska 77, Bursztyn, mysza1975, iwcia77, Sabina, Żanet, ania.g, Pusurek, Bozia3, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, trzymam mocno kciuki <3
    Peppa, do piatku juz niedaleko ;)
    Ewka, mam nadzieje ze wszystko u Ciebie OK

mysza1975 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny ,dzis bylam u gina mala wazy 1600,wzsystko jest ok nie mam skorczy ,szyjka tez ok,dostalam opierdal za jedzenie miesa i sera ,mam sie ostro wziac za diete bez solna(uzywam jej bardzo malo)bo od tego mi sie woda zatrzymuje i jestem spuchnieta jak balon.Milego wieczoru zycze:-)
    proszę, same dobre wieści odnośnie dzieciątka, jeśli zaś chodzi o zatrzymywanie wody, wiem, ze skuteczne jest odstawienie na kilka dni chleba, makaronów itp, dieta warzywno mięsna (przy czym mięso najlepiej gotowane na parze bez np gotowych przypraw)

anna maria, ania.g lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    proszę, same dobre wieści odnośnie dzieciątka, jeśli zaś chodzi o zatrzymywanie wody, wiem, ze skuteczne jest odstawienie na kilka dni chleba, makaronów itp, dieta warzywno mięsna (przy czym mięso najlepiej gotowane na parze bez np gotowych przypraw)
    Agus, Ty tez juz na wylocie :)
    ale to forum opustoszeje kiedy "stara" gwardia urodzi, chyba sobie wtedy juz pojde stad

anna maria, Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole po tym co napisala caffe o diecie pociazowej to stwierdzilam ze umre z glodu...:( madafaka, co tu jesc??? uwielbiam kuchnie z przyprawami...a tu trzeba zrec jalowo...hm :(

Bursztyn, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SLASH <3

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko szybko wroc :) zaciazona koniecznie :D
    Bursztyn wrote:
    ale to forum opustoszeje kiedy "stara" gwardia urodzi, chyba sobie wtedy juz pojde stad

Bursztyn, mysza1975, Mega, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski pytanie od czapki...
    w jaki sposób grzebtuś waży dziecko w brzuchu???

Sabina, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co Ty..
    założymy sobie nowe
    kupy 35+
    Bursztyn wrote:

iwcia77, ania.g lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tylko szybko wroc :) zaciazona koniecznie :D
    zawsze myslalam ze to bedzie prostsze ;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ci nie pomoge..nie ten etap ciazy ;D ale czekam na doswiadczone w tej sprawie:)
    Reni wrote:
    laski pytanie od czapki...
    w jaki sposób grzebtuś waży dziecko w brzuchu???

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    co Ty..
    założymy sobie nowe
    kupy 35+
    i bedziemy rozmawiac o wlasnych kupach? ;)

iwcia77, Reni, Mega, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 3689 3690 3691 3692 3693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ