35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja przeczytałam w necie że po clexane łożysko szybciej się starzeje i rodzą się duże wagowo dzieci. Ciekawe co na te rewelacje powie mój gin. Zaczyna mnie męczyć pytanie co się będzie działo po 30 tyg ciąży.Ostatnim razem warunki w środku pogorszyły się znacząco w ciągu kilku dni i trzeba było szybko wyjmować małą. Wtedy rodziłam prywatnie, usg było dosyć często. A teraz mam rodzić w państwowym szpitalu, niby z planowym cc ale już mnie strach oblatuje co będzie jeśli trafię tam za późno. Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży. Nie wiem chyba będę robić usg na własną rękę, np. tam gdzie byłam ostatnio. Mam już sto pytań do gina a wizyta dopiero 1 lipca.
Sabina, iwcia77, Bliska 77, Żanet, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyania.g wrote:A ja przeczytałam w necie że po clexane łożysko szybciej się starzeje i rodzą się duże wagowo dzieci. Ciekawe co na te rewelacje powie mój gin. Zaczyna mnie męczyć pytanie co się będzie działo po 30 tyg ciąży.Ostatnim razem warunki w środku pogorszyły się znacząco w ciągu kilku dni i trzeba było szybko wyjmować małą. Wtedy rodziłam prywatnie, usg było dosyć często. A teraz mam rodzić w państwowym szpitalu, niby z planowym cc ale już mnie strach oblatuje co będzie jeśli trafię tam za późno. Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży. Nie wiem chyba będę robić usg na własną rękę, np. tam gdzie byłam ostatnio. Mam już sto pytań do gina a wizyta dopiero 1 lipca.
Moja gin tez robi USG na każdej wizycie.ania.g lubi tę wiadomość
-
hej lasencje
Slash- trzymam kciuki za piatkowa bete
Ewa- czekam na sprawozdanie z cc :)mam nadzieje, ze wszystko poszlo po twojej mysli
mandragora- gratulacje
a ja kupilam dzis stroj kapielowy...i uwaga! znalazlam Triumpha w Wenecji, piekny malinowy kolorek
i spodnie lniane , bo nogi mam bladziutkie a w jeansach mi za goraco, poki sie nie opale to bede smigac w tych spodniach
Sabina, mysza1975, Bliska 77, Bursztyn, ania.g, moremi, inessa lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:A ja przeczytałam w necie że po clexane łożysko szybciej się starzeje i rodzą się duże wagowo dzieci. Ciekawe co na te rewelacje powie mój gin. Zaczyna mnie męczyć pytanie co się będzie działo po 30 tyg ciąży.Ostatnim razem warunki w środku pogorszyły się znacząco w ciągu kilku dni i trzeba było szybko wyjmować małą. Wtedy rodziłam prywatnie, usg było dosyć często. A teraz mam rodzić w państwowym szpitalu, niby z planowym cc ale już mnie strach oblatuje co będzie jeśli trafię tam za późno. Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży. Nie wiem chyba będę robić usg na własną rękę, np. tam gdzie byłam ostatnio. Mam już sto pytań do gina a wizyta dopiero 1 lipca.
ania.g, Żanet lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Lekarz u którego jestem od dwóch miesięcy nie robi usg na każdej wizycie tak jak poprzedni(w ogóle nie ma usg w gabinecie). On jest zwolennikiem usg trzy razy w ciąży.
U mnie tez nie na każdej wizycie usg. Jak poproszę, to przyłoży głowice, a tak to bada szyjkę macicy i trochę pougniata brzuch. Nie wiem czy to kwestia podejścia czy oszczędności.ania.g, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny ,dzis bylam u gina mala wazy 1600,wzsystko jest ok nie mam skorczy ,szyjka tez ok,dostalam opierdal za jedzenie miesa i sera ,mam sie ostro wziac za diete bez solna(uzywam jej bardzo malo)bo od tego mi sie woda zatrzymuje i jestem spuchnieta jak balon.Milego wieczoru zycze:-)
Bliska 77, Bursztyn, mysza1975, iwcia77, Sabina, Żanet, ania.g, Pusurek, Bozia3, Simba, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Witam dziewczyny ,dzis bylam u gina mala wazy 1600,wzsystko jest ok nie mam skorczy ,szyjka tez ok,dostalam opierdal za jedzenie miesa i sera ,mam sie ostro wziac za diete bez solna(uzywam jej bardzo malo)bo od tego mi sie woda zatrzymuje i jestem spuchnieta jak balon.Milego wieczoru zycze:-)
anna maria, ania.g lubią tę wiadomość
-
Bliska 77 wrote:proszę, same dobre wieści odnośnie dzieciątka, jeśli zaś chodzi o zatrzymywanie wody, wiem, ze skuteczne jest odstawienie na kilka dni chleba, makaronów itp, dieta warzywno mięsna (przy czym mięso najlepiej gotowane na parze bez np gotowych przypraw)
ale to forum opustoszeje kiedy "stara" gwardia urodzi, chyba sobie wtedy juz pojde stadanna maria, Simba, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
co Ty..
założymy sobie nowe
kupy 35+Bursztyn wrote:Agus, Ty tez juz na wylocie
ale to forum opustoszeje kiedy "stara" gwardia urodzi, chyba sobie wtedy juz pojde stadiwcia77, ania.g lubią tę wiadomość