35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
oj Pusur cienko to widze...
wielki chlop!
Pusurek wrote:A ja po usg, podlamana, niestety. Raz, ze Adamek okrecony pepowina wokol szyi, a dwa, ze jest wielki... Tydzien ciazy 29 + 2, a na usg 32 + 2. Wazy 2025g, ma wielka glowe i dlugie nogi, ogolnie 95 centyl... Usg pokazalo, ze urodzony w terminie moze wazyc 4200.
Zaczynam sie nastawiac psychicznie na cesarke chyba...
Dziecku memu za to sie podobalo bardzo, gabinet ginekologa tez ( pierwszy raz byla ), Adamek wierzgajacy i cala reszta.
Mamy slodkie fotki buzki, ale wszedzie ta pieprzona pepowina zaslania...Pusurek, mysza1975, Żanet, Lucky, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanet wrote:Pasur, gratuluję kawał chłopa
czy coś będą robić z ta pępowiną?
Żanet, Simba, Lucky, Mega lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Przypuszczalną masę płodu oblicza się na podstawie BPD(dwuciemieniowy wymiar główki, HC(obwód główki, AC(obwód brzuszka)i FL(długość kości udowej)według Hadlocka lub Hansmanna (to nazwiska osób które opracowały algorytm)
Reni,
Możesz też na owoce i inne takie mierzyć
http://www.ciazowy.pl/kalkulator,miary-i-wagi-plodu.htmlLucky lubi tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Jest opcja, ze sie jeszcze sam odkreci, bo chociaz jest glowka w dol, to jeszcze na boki smiga. Mam nadzieje, ze sie tak stanie.
Na pewno się odkręci. U kogo robiłaś usg, no i jakie 3D czy 4D?Pusurek, Lucky, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurku dobrze ze o tym wiesz. Pilnuj małego a wszystko będzie dobrze. Może się jeszcze odplacze chlopaczysko. A jak coś będziesz czuła nie tak to lekarzy za mordę i cc. Zaciskam kciuki.
mysza1975, Pusurek, iwcia77, Simba, Lucky, Sabina lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyŻanet wrote:Jak to cenowo wychodzi?
Ja nastawialam sie na 260 zet, ale wzial jak za normalne usg - 140, a 4D bylo, jak to okreslil, w promocji. Wiec milo.W ogole fajny z niego koles i naprawde dobry fachowiec od usg.
Żanet, samira, iwcia77, Lucky, Sabina lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:http://www.doering-usg.pl/ceny.html
Ja nastawialam sie na 260 zet, ale wzial jak za normalne usg - 140, a 4D bylo, jak to okreslil, w promocji. Wiec milo.W ogole fajny z niego koles i naprawde dobry fachowiec od usg.
Pasurek, dobrze, że sprawdziłaś, na pewno mały jeszcze się odkręci. Zastanawiam się nad 4 d w okolicach 30 tyg, bo mój lekarz ma tylko 3 d więc rozważę Doeringa
Przy okazji jutro jadę pokazać wyniki cukru lekarzowi, różnie piszą więc zapytam Ciebie jako cukrzyka ciążowego
glukoza 75 na czczo 86, po 1 godz 154, po 2 godz 124.
Czy to na granicy normy, czy już nie?
Pusurek, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanet wrote:Pasurek, dobrze, że sprawdziłaś, na pewno mały jeszcze się odkręci. Zastanawiam się nad 4 d w okolicach 30 tyg, bo mój lekarz ma tylko 3 d więc rozważę Doeringa
Przy okazji jutro jadę pokazać wyniki cukru lekarzowi, różnie piszą więc zapytam Ciebie jako cukrzyka ciążowego
glukoza 75 na czczo 86, po 1 godz 154, po 2 godz 124.
Czy to na granicy normy, czy już nie?
Jesli po godz jest 180, a po 2 godz - 140, to jest powod do niepokoju. Ty nie masz powodu.Żanet, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:Pusur, ale giganta wyhodowalasna tych batonach i ciastach
mam nadzieje ze sie wyplacze z tego sznurka, bedziesz jeszcze raz robic usg przed wyjazdem do No?Ide na ponowne usg przed samym wyjazdem, mam nadzieje, ze nie bedzie wazyl 3 kg.
A tak sie ostatnio dziwilam, czemu waga pokazuje, ze przytylam ponad 7 kg, sie popsula czy co? Teraz juz wiem...Żanet, mysza1975, iwcia77, ania.g, Lucky, Mega lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Kuzwa, od ponad miesiaca slodyczy nie tykam, no, z mala tygodniowa przerwa na 1 loda dziennie.
Ide na ponowne usg przed samym wyjazdem, mam nadzieje, ze nie bedzie wazyl 3 kg.
A tak sie ostatnio dziwilam, czemu waga pokazuje, ze przytylam ponad 7 kg, sie popsula czy co? Teraz juz wiem...Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztyn wrote:a gdyby- odpukac oczywiscie- nadal byl okrecony po drugiej wizycie- wtedy idziesz do poloznej w No i kieruje Cie na usg? czy jak to u was dziala?
I tak ide na usg kontrolne w zwiazku z cukrem, wiec tam tez to wychwyca ( mam nadzieje ). A potem to juz dre morde, ze chce cc, bo normalnie nie urodze i tyle. Taki mam przynajmniej plan na dzis.
mysza1975, Żanet, iwcia77, Simba, ania.g, Lucky, Mega, samira, Sabina, mandragora, Bliska 77 lubią tę wiadomość