X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 czerwca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie mam pojecia :( I tak ide na usg kontrolne w zwiazku z cukrem, wiec tam tez to wychwyca ( mam nadzieje ). A potem to juz dre morde, ze chce cc, bo normalnie nie urodze i tyle. Taki mam przynajmniej plan na dzis.
    ja mam nadzieje ze sie chlopak jednak odkreci i az tak duzo nie przytyje- to akurat bedzie tez od Ciebie zalezalo ;)
    a jakby co no to morda zostaje- wiec plan jest dobry :)

Pusurek, Lucky, Mega lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

zrobiłam sobie dzisiaj test , jutro do poprawki bo widziałam tam jakiś cień cienia-cienia , czyżby się udało ? W ostateczności też mogę go na części rozebrać , żeby zobaczyć czy to nie fabryczny spaw , bo to test z allegro
    smileys-3d-411801.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 07:10

ania.g, Sabina, Mango, Dorka71, Bozia3, Mega, mandragora, Żanet, Bursztyn, Lucky, mysza1975, iwcia77, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do tego dzisiaj zapierdziel, pierw zakupy bo trzeba się jakoś ubrać bo w Boże ciało rocznica Komunii , potem jazda do podstawówki bo spotkanie zrobili żeby dzieci do 4 klasy zapisać , bo przechodzą do innej miejscowości . Do tej pory, do trzeciej klasy miałam pod nosem , bo tylko syna przez balkon wypuściłam a on jakieś 100 metrów miał . A po zebraniu znowuż do kościoła bo próby mają i musimy ołtarz przygotować. Kiedy ten piątek , żeby mieć to wszystko z głowy

Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    oki - poczytam

Wiesz, poszperam w necie, bo o tym sposobie odżywiania dowiedziałam się od znajomej i pożyczyłam książkę. Potem na allegro kupiłam sobie 2 książki Anny Ciesielskiej - Filozofia zdrowia i Filozofia źycia. Jak znajdę jakąś ciekawą www, to wyślę Ci linka w wiadomości.
    Teraz podam do strony www Anny Ciesielskiej
    http://www.centrumanna.pl/
    PS - nie żyję tą filozofią i dietą cały czas - ale przyznam się, że niektóre przepisy weszły na stałe do mojego jadłospisu.

Myszonek i Samira przyznam ,że Was nie rozumiem ,poco brac sie za diety ściągnięte z neta ,które nie zawsze do Was pasują,moim zdaniem lepiej iśc do dietetyka ,który dopasuje dietę do Was ,do waszych chorób ,przyzwyczajeń ,bo jak tak czytam co piszecie [w marcu] to wygląda na jakąś katorgę.

Obecnie schudłam 10 kg,mój m 35,od marca doteraz,i nie chodzimy głodni,jemy ,dużo zdrowiej niż przedtem ,a nie zaprzeczą ,że strasznie lubię słodycze i pieczone mięso i często podżeram ,mój m jest bardziej wytrzymały i jezeli już się na coś skusi to żądek czekolady gorzkiej[dla mnie ble]

caffe, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Czy Ewa już złapała oddech? Forumowe ciotki czekają na wieści :)
    Dorka1979, oby cień był jutro wyraźniejszy :)
    A ja czekam na wakacje i już doczekać się nie mogę. Jeszcze kilka dni wożenia do szkoły po długim weekendzie i wreszcie nie będzie porannej gonitwy...
    Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2014, 07:50

Mega, Żanet, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glukoza na czczo 4,27 mmol/l norma 3,90 - 5,50
    Glukoza po 1 godz. 8,32 mmol/l norma do 11,10
    Glukoza po 2 godz. 6,37 mmol/l norma do 7,80

mam takie wyniki - chyba powinnam się cieszyć..:)

Sabina, Mega, ania.g, Pusurek, Bursztyn, Reni, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    glukoza 75 na czczo 86, po 1 godz 154, po 2 godz 124.
    Czy to na granicy normy, czy już nie?
    w jakich to jednostkach macie mierzone? Bo chyba jakoś ja mam zupełnie inaczej?

Żanet lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)

Widzę że Ewa nadal leci sobie w kulki i nas olewa. Oj nie ładnie nie ładnie :-P

Mega, samira, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj urodziła moja kumpela - piękna córeczkę - ponad 4 kg. Rodziła naturalnie przez 3 godziny. Bardzo pomogło jej spędzanie czasu w wannie. Potem miała trochę kiepski zespół - który pozwolił jej wpaść w histerię - zgubiła okulary, pogubiła się w oddechach, zaczęła wrzeszczeć, że się dusi i tp. Mąż tego nie wytrzymal i wyszedl z sali. Na szczęście pojawił się lekarz konkretny. Wszyscy - łącznie z nią dostali od niego zjebkę, potem kazał jej nie zamykać oczu i być ciągle z nim w kontakcie wzrokowym. Mówił do niej spokojnie, a ona go słuchała i razem po kilku dobrych parciach - zobaczyli dziewczynkę..:) Sama sobie przecięła pępowinę. Więc dla mnie to kolejne potwierdzenie tego, że mniej ważny dla mnie w takiej sytuacji jest ktoś bliski, ale niezorientowany w temacie i stado niekompetentnego personelu. Najważniejsze mieć położną lub lekarza kumatego i zdecydowanego - reszta może zniknąć - a wtedy wszystko się uda...:)

Bliska 77, samira, ania.g, Bursztyn, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa pewnie ledwo żyje - jeśli jest po cesarce, to jeszcze trochę jej zejdzie, zanim dojdzie do siebie

Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek,
    Mnie już głowa trochę ulżyła,to się na dupe przeniosło...
    Chora nie jestem a tempka podskoczyła, czuję się małpowo a chciałabym jakiegoś cienia dojrzeć. Myślę że nie tym razem.:-P
    Czekam na wieści z porodówki. :-D

Bliska 77, samira, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    A do tego dzisiaj zapierdziel, pierw zakupy bo trzeba się jakoś ubrać bo w Boże ciało rocznica Komunii , potem jazda do podstawówki bo spotkanie zrobili żeby dzieci do 4 klasy zapisać , bo przechodzą do innej miejscowości . Do tej pory, do trzeciej klasy miałam pod nosem , bo tylko syna przez balkon wypuściłam a on jakieś 100 metrów miał . A po zebraniu znowuż do kościoła bo próby mają i musimy ołtarz przygotować. Kiedy ten piątek , żeby mieć to wszystko z głowy
    to dzisiaj nie pośpisz ;)
    Cień cienia mowisz? Ciche gratki, popraw jutro :D

Dorka1979 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry :D
    Reni, kurka jaki długi weekend???? Ja dzis w robocie i w piatek też :'(

Sabina, Reni lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    To niestety tak samo jak ja :-(

• mandragora Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Nie mam pojecia :( I tak ide na usg kontrolne w zwiazku z cukrem, wiec tam tez to wychwyca ( mam nadzieje ). A potem to juz dre morde, ze chce cc, bo normalnie nie urodze i tyle. Taki mam przynajmniej plan na dzis.
    Pusurku nie wiem jak u ciebie w No ale na polskich lekarzy morda nieodzowna. Masz 30 tydzień dopiero wiec myślę że mały ma czas się jeszcze odwrócić. Moja prawdopodobnie poplatałam się później i większa około 34 tc i lekarz mi o tym nie powiedział. Będzie wszystko dobrze. Ty wiesz a mały jeszcze ma czas.

Pusurek, iwcia77 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to witam o poranku ; )

Sabina, Mega, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora trzymam kciuki za cienie niech się staną widoczne ;)

Mega, Dorka1979, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Pusurku, nie martw sie tak bardzo tą wagą, wiesz, ze nie ma żadnej reguły, moje dziecko wagowo było ok 7 dni do przodu a na ostatnim badaniu idealni mieściła się w 5 centylu, to się może jeszcze zmienić, oplątania lekarz na usg musi pilnować no i ze wszystko będzie ok zobaczysz
    Bursztynku, nigdzie sie nie wybieraj, ja też stąd nie odchodzę, przecież to niemożliwe :-)
    Ewa, mam nadzieję, ze choć troszkę doszłaś do siebie

ania.g, Mega, Pusurek, Żanet, caffe, Bursztyn, gosia7122, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Nie dość że w piątek to sobota tez :(

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz pozwolę sobie troszkę ponarzekać, oprócz tego, że mnie wszystko boli i czuję się autentycznie po prostu "ociężała" to jeszcze cholerne hemoroidy o sobie przypomniały. Pojawiły się w w czasie pierwszego porodu, potem udało się zrobić z nimi porządek a teraz znów są nie są duże i to raczej takie ich zalążki ale boli cholerstwo i pieprzony dyskomfort, no nic do apteki muszę skoczyć, przepraszam, ze tak z rana ale komu mam o tym powiedzieć jak nie mężowi i Wam

Mega, Żanet, caffe, Simba, Bursztyn, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3692 3693 3694 3695 3696 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ