X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na razie czysto. Ale jeśli tylko coś się znowu pojawi to jadę.

polarmiś, inessa, peppapig, ania.g, Simba, Sabina, Bliska 77, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry dziewczynki :)

Witam sie z nowymi na forum :)

Bursztyn jestem dumna z Twojej odwagi :D brava! bravissima! ciesze sie ze sie zdecydowalas :)

Simba- spoznione gratki za ostatnie usg :)

Mango - do boju! ogarnij sie! walcz! <3

dzis bylam na wiz gin...cisnienie oczywiscie 140/80...:( dostalam dziennik do prowadzenia obserwacji cisnienia, wizyta kardiologiczna przelozona na wrzesien, pobieglam do apteki po wizycie na pomiar a tam 119...nosz kurwa mac!

stwierdzona leukocyturia- (leukocyty w moczu )

glicemia na granicy, dieta bezcukrowa...zabronione melony, arbuzy i ogolnie slodkie owoce, dozwolone jablka...:(

cytrusy wykluczyc z powodu helikoptera ( helicobacter pylori)

banany tez w maluch dawkach bo mam zatwardzenia...

ogolnie bylam usatysfakcjonowana z wizyty w szpitalu, nawet dla szkolenia mlodej kadry studenckiej pozwolilam zrobic sobie usg eksperymentalne :D i dowiedzialam sie , ze fasola jest pobudzona i wyglada na roztanczona, ze ma 23 mm i zyje :), ogolnie lekarka byla pod wrazeniem mojej skrupulatnosci i szybkiej interwencji w zaprogramowaniu wszystkich badan :)

no i tyle ...w poniedzialek mam biopsje kosmowki ...

anna maria, Bursztyn, Mango, ania.g, Simba, Sabina, Mega, Rernia1975, polarmiś, gosia7122, Pusurek, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia to wytrwałosci w diecie i najważniejsze,ze z Maluszkiem jest wszystko dobrze :)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ,u mnie sie ochlodzilo .Jestem co raz bardziej zmeczona ,od paru dni mam waysokie cisnienie pomimo brania tabletek:-(,naszczescie z Helenka jest wszystko o.k,Ostatnio jak robil mi usg to pokazal mi takie biale plamy w macicy i powiedzial ze od jedzenia miesa zbiera mi sie tam kamien ,co to kurwa wogole jest pierwsze o tym slysze.Teraz nie jem miesa i soli (szkoda ze nie jestem jak Bursztyn)

Bursztyn, inessa, peppapig, ania.g, polarmiś, Reni, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia a dlaczego biopsja kosmowki?

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu robia po 36 roku zycia gratis i ja chce zrobic to badanie prenatalne
    mandragora wrote:
    Iwcia a dlaczego biopsja kosmowki?

Simba, anna maria, Pusurek lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie myślałam o czymś mniej inwazyjnym? Test Nifty albo Harmony?

• Simba Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    zartowalam przeciez :) ----> w nawiasie jest napisane :)

Ja od 8 tygodni sie nie znam na zartach ;-) Ani ja - ani moje hormony!

Bursztyn, anna maria, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    No pisalam, ze widzialam. Lysiejacego, grubiutkiego Niemca. Mowil, ze jest ginekologiem. ;) :D
    A potem go pokazali w norweskiej wersji UWAGI?

anna maria, inessa, iwcia77, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    tu robia po 36 roku zycia gratis i ja chce zrobic to badanie prenatalne
    Ja tez robilam w 16 tyg badanie wod plodowych i jestem zadowolona ,mam 100%pewnosci ze Helena jest zdrowa i jest Helenka:-)

iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sjoanka dobrze że wrocilas :-)
    Cieszę się że jesteś już na prostej drodze do insemki. Oby udało się od razu :-)
    A do Mango to ja już nie mam siły :-/. Ja żeby mieć dziecko to z diabłem bym sie układała a Ty tylko wymyślasz i kombinujesz. Ech...
    Bursztynu brawo :-D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 15:02

Mega, samira, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Hej kochane wróciłam o 20.30 ale piekłam ciasto jeszcze wiec dopiero teraz daje znać.
    Jestem po owulacji,piekne ciałko żółte :)
    lekarz powiedział,ze postara sie nam pomóc chociaż wiele nie obiecuje bo niestety te moje choroby immunologiczne bardzo utrudniają sprawe ale powiedział,ze dobrze iż nie poddajemy sie - mamy walczyć! przepisał mi luteine jak zajde wciąże to ma ją odrazu brać oraz Acard cały czas a wciaży ewntualnej On mi zwiekszy dawke ( pytał od kiedy biore ten Acard jak powiedziałam,ze od lipca ubiegłego roku to powiedział,ze już długo i to dobrze bo organzim zaczyna na niego reagować ) ale heparynyjuż nie.
    Zrobił mi też cytologie. Dziwił sie dlaczego nikt mniepo zabiegu nie zbadał.
    A pulmonolog zmieniła mi znów jeden lek oraz mam zalecenie znów isć do kardiologa bo zbyt dawno nie byłam a w EKG wyszły zmiany ( zwieksza sie mi arytmia)
    Dziekuje za wsparcie i życze udanego długiego weekendu :) :) :)
    INESSKO ZYCIE CI DZIECIATKA Z CALEGO SERCA UWIEZ MI;TRZYMAM MOOOOOCNO KCIUKI

inessa lubi tę wiadomość

Renia1975

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Sie smiejesz, jakas laska poprosila lekarza, zeby ja prosto rozcial i wtedy zrobil to ladnie... Bo tak to lekarze chyba mysla, ze to nie ma znaczenia, jak blizna leci...
    Chlopa z linijka postawie i bedzie pilnowac, coby prosto bylo. No bo jakie wyjscie? Gorzej jak zemdleje... ;)[/QUOTwiecie co to szczyt chamstwa normalnie ,zeby krzywo blizna byla,jeszcze tego trzeba pilnowac ,co za wariaty,zeby sie prosic,moja kolezanka rodzila w serbi to jej zrobili ciecie pionowo normalnie szok jak ja w polsce zobaczyli to sie lekarz pytal kto tak pania urzadzil,to dopiero glupota jakas

inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość

Renia1975

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    Pusurek wrote:
    Sie smiejesz, jakas laska poprosila lekarza, zeby ja prosto rozcial i wtedy zrobil to ladnie... Bo tak to lekarze chyba mysla, ze to nie ma znaczenia, jak blizna leci...
    Chlopa z linijka postawie i bedzie pilnowac, coby prosto bylo. No bo jakie wyjscie? Gorzej jak zemdleje... ;)[/QUOT
    wiecie co to szczyt chamstwa normalnie ,zeby krzywo blizna byla,jeszcze tego trzeba pilnowac ,co za wariaty,zeby sie prosic,moja kolezanka rodzila w serbi to jej zrobili ciecie pionowo normalnie szok jak ja w polsce zobaczyli to sie lekarz pytal kto tak pania urzadzil,to dopiero glupota jakas

Renia1975
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango a mogę zapytac jakiej wielkości masz te mięśniaki? Ja mam dwa ale podobno malutkie i nawet nie powinnam o nich wiedzieć i nie będą miały wpływu na potencjalna ciążę...

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, to jest dobre badanie , zadna z moich znajomych ( 5 ) nie poronila po nim , sami ginekolodzy go polecaja mowiac, ze w ich historii lekarskiej jeszcze sie nie zdazylo widziec powiklan po tym badaniu , statystyki wloskie podaja, ze na 200 kobiet poddajacych sie temu badaniu , poronila 1 a nazywa sie inwazyjne , bo jest igla wprowadzana przez powloki brzuszne. Ginekologia w Padwie jest jednym z najlepszych oddzialow w pn wloszech, sa dobrzy specjalisci , ktorzy mam nadzieje nie spieprza roboty...ja jestem spokojna :)
    mandragora wrote:
    A nie myślałam o czymś mniej inwazyjnym? Test Nifty albo Harmony?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam też mieśniaka ( niestety taka moja natura chyba po mamie tak mam) ale lekarz powiedział,ze nie jest duzy i najważniejsze,ze nie jest w jamie macicy ale trzeba dbać o takie rzeczy. ja zwlekałam z poprzednim tzn ja i lekarze i przez miesniak straiłam pierwsze dziecko oraz miałam straszne okresy - długie i bardzo,bardzo obfite,ze miałam jeszcze wieksza anemie ( mimo,ze ja i tak mam).
    Mango prosze zrób ten zabieg dla własnego dobra <3

Mango, samira, Bliska 77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cyt.INESSKO ZYCIE CI DZIECIATKA Z CALEGO SERCA UWIEZ MI;TRZYMAM MOOOOOCNO KCIUKI
    dziekuje :)
    a Ciebie witam i życze zielonosci :D

samira, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę na izbę :(

samira lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj
    kurde ! trzymam kciuki !
    mandragora wrote:
    Jadę na izbę :(

‹‹ 3707 3708 3709 3710 3711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ