35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
dzien dobry dziewczynki
Witam sie z nowymi na forum
Bursztyn jestem dumna z Twojej odwagibrava! bravissima! ciesze sie ze sie zdecydowalas
Simba- spoznione gratki za ostatnie usg
Mango - do boju! ogarnij sie! walcz!
dzis bylam na wiz gin...cisnienie oczywiscie 140/80...dostalam dziennik do prowadzenia obserwacji cisnienia, wizyta kardiologiczna przelozona na wrzesien, pobieglam do apteki po wizycie na pomiar a tam 119...nosz kurwa mac!
stwierdzona leukocyturia- (leukocyty w moczu )
glicemia na granicy, dieta bezcukrowa...zabronione melony, arbuzy i ogolnie slodkie owoce, dozwolone jablka...
cytrusy wykluczyc z powodu helikoptera ( helicobacter pylori)
banany tez w maluch dawkach bo mam zatwardzenia...
ogolnie bylam usatysfakcjonowana z wizyty w szpitalu, nawet dla szkolenia mlodej kadry studenckiej pozwolilam zrobic sobie usg eksperymentalnei dowiedzialam sie , ze fasola jest pobudzona i wyglada na roztanczona, ze ma 23 mm i zyje
, ogolnie lekarka byla pod wrazeniem mojej skrupulatnosci i szybkiej interwencji w zaprogramowaniu wszystkich badan
no i tyle ...w poniedzialek mam biopsje kosmowki ...
anna maria, Bursztyn, Mango, ania.g, Simba, Sabina, Mega, Rernia1975, polarmiś, gosia7122, Pusurek, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczyny ,u mnie sie ochlodzilo .Jestem co raz bardziej zmeczona ,od paru dni mam waysokie cisnienie pomimo brania tabletek:-(,naszczescie z Helenka jest wszystko o.k,Ostatnio jak robil mi usg to pokazal mi takie biale plamy w macicy i powiedzial ze od jedzenia miesa zbiera mi sie tam kamien ,co to kurwa wogole jest pierwsze o tym slysze.Teraz nie jem miesa i soli (szkoda ze nie jestem jak Bursztyn)
Bursztyn, inessa, peppapig, ania.g, polarmiś, Reni, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySjoanka dobrze że wrocilas
Cieszę się że jesteś już na prostej drodze do insemki. Oby udało się od razu
A do Mango to ja już nie mam siły. Ja żeby mieć dziecko to z diabłem bym sie układała a Ty tylko wymyślasz i kombinujesz. Ech...
Bursztynu brawoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2014, 15:02
Mega, samira, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Hej kochane wróciłam o 20.30 ale piekłam ciasto jeszcze wiec dopiero teraz daje znać.
Jestem po owulacji,piekne ciałko żółte
lekarz powiedział,ze postara sie nam pomóc chociaż wiele nie obiecuje bo niestety te moje choroby immunologiczne bardzo utrudniają sprawe ale powiedział,ze dobrze iż nie poddajemy sie - mamy walczyć! przepisał mi luteine jak zajde wciąże to ma ją odrazu brać oraz Acard cały czas a wciaży ewntualnej On mi zwiekszy dawke ( pytał od kiedy biore ten Acard jak powiedziałam,ze od lipca ubiegłego roku to powiedział,ze już długo i to dobrze bo organzim zaczyna na niego reagować ) ale heparynyjuż nie.
Zrobił mi też cytologie. Dziwił sie dlaczego nikt mniepo zabiegu nie zbadał.
A pulmonolog zmieniła mi znów jeden lek oraz mam zalecenie znów isć do kardiologa bo zbyt dawno nie byłam a w EKG wyszły zmiany ( zwieksza sie mi arytmia)
Dziekuje za wsparcie i życze udanego długiego weekendu
inessa lubi tę wiadomość
Renia1975 -
Pusurek wrote:Sie smiejesz, jakas laska poprosila lekarza, zeby ja prosto rozcial i wtedy zrobil to ladnie... Bo tak to lekarze chyba mysla, ze to nie ma znaczenia, jak blizna leci...
Chlopa z linijka postawie i bedzie pilnowac, coby prosto bylo. No bo jakie wyjscie? Gorzej jak zemdleje...[/QUOTwiecie co to szczyt chamstwa normalnie ,zeby krzywo blizna byla,jeszcze tego trzeba pilnowac ,co za wariaty,zeby sie prosic,moja kolezanka rodzila w serbi to jej zrobili ciecie pionowo normalnie szok jak ja w polsce zobaczyli to sie lekarz pytal kto tak pania urzadzil,to dopiero glupota jakas
inessa, mysza1975 lubią tę wiadomość
Renia1975 -
Rernia1975 wrote:Pusurek wrote:Sie smiejesz, jakas laska poprosila lekarza, zeby ja prosto rozcial i wtedy zrobil to ladnie... Bo tak to lekarze chyba mysla, ze to nie ma znaczenia, jak blizna leci...
Chlopa z linijka postawie i bedzie pilnowac, coby prosto bylo. No bo jakie wyjscie? Gorzej jak zemdleje...[/QUOT
wiecie co to szczyt chamstwa normalnie ,zeby krzywo blizna byla,jeszcze tego trzeba pilnowac ,co za wariaty,zeby sie prosic,moja kolezanka rodzila w serbi to jej zrobili ciecie pionowo normalnie szok jak ja w polsce zobaczyli to sie lekarz pytal kto tak pania urzadzil,to dopiero glupota jakasRenia1975 -
Mango a mogę zapytac jakiej wielkości masz te mięśniaki? Ja mam dwa ale podobno malutkie i nawet nie powinnam o nich wiedzieć i nie będą miały wpływu na potencjalna ciążę...
-
nie, to jest dobre badanie , zadna z moich znajomych ( 5 ) nie poronila po nim , sami ginekolodzy go polecaja mowiac, ze w ich historii lekarskiej jeszcze sie nie zdazylo widziec powiklan po tym badaniu , statystyki wloskie podaja, ze na 200 kobiet poddajacych sie temu badaniu , poronila 1 a nazywa sie inwazyjne , bo jest igla wprowadzana przez powloki brzuszne. Ginekologia w Padwie jest jednym z najlepszych oddzialow w pn wloszech, sa dobrzy specjalisci , ktorzy mam nadzieje nie spieprza roboty...ja jestem spokojnamandragora wrote:A nie myślałam o czymś mniej inwazyjnym? Test Nifty albo Harmony?
-
nick nieaktualnyJa teraz mam też mieśniaka ( niestety taka moja natura chyba po mamie tak mam) ale lekarz powiedział,ze nie jest duzy i najważniejsze,ze nie jest w jamie macicy ale trzeba dbać o takie rzeczy. ja zwlekałam z poprzednim tzn ja i lekarze i przez miesniak straiłam pierwsze dziecko oraz miałam straszne okresy - długie i bardzo,bardzo obfite,ze miałam jeszcze wieksza anemie ( mimo,ze ja i tak mam).
Mango prosze zrób ten zabieg dla własnego dobraMango, samira, Bliska 77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny