35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPrzed chwilą zobaczyłam wynik bo drzemkę musiałam sobie walnąć. Wyszło mi 79,13 . A według tego wyniku można stwierdzić który to tydzień ?Mega wrote:Dorka i jak, masz wyniki?
polarmiś, ania.g, Mega, inessa, Bliska 77, samira, Sabina, Lucky, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEstradiol (E2) (ICD9:K99) 25,78 pg/ml
faza folikularna 12,5 - 166
faza owulacyjna 85,5 - 498
faza lutealna 43,8 - 211
postmenopauza < 5,0 - 54,7
FSH (ICD9:L65) 11,5 mIU/ml ciaża - 0,0 - < 0,3
f.folikularna - 3,5 - 12,5
f.owulacyjna - 4,7 - 21,5
f.lutealna - 1,7 - 7,7
postmenopauza - 25,8 - 134,8
LH - luteotropina (ICD9:L67) 3,4 mIU/ml
f. folikularna: 1,9 - 12,50
f. owulacyjna: 14,0 - 95,6
f. lutealna: 1,0 - 11,4
f.ok.menstrualna: 0,7 - 5,6
ciąża: < 0,1 - 1,5
po menopauzie: 7,7 - 58,5
zrobiłam dzisiaj rano badania estradiolu, fsh i lh. jeszcze pro-menopauzy nie ma. fsh JEDNAK CIUT za wysokie, estradiol słaby. we wtorek pójdę na monitoring czy jest jakiś pęcherzyk i potem zrobię przed ew.owulacja również estradiol i lh.
mysza1975, inessa, Bliska 77, Bursztyn, Lucky lubią tę wiadomość
-
Tu masz ściągawkęDorka1979 wrote:Przed chwilą zobaczyłam wynik bo drzemkę musiałam sobie walnąć. Wyszło mi 79,13 . A według tego wyniku można stwierdzić który to tydzień ?
http://www.ciazowy.pl/artykul,beta-hcg-a-twoja-ciaza,1062,1.html
Lucky lubi tę wiadomość
Matka fantastycznej 4
-
nick nieaktualnyKoleżanko według moich obliczeń jeśli 1 dzień Twojego ostatniego okresu był 12kwietnia to Ty byś już w 10 tydzień ciąży lada dzień wchodziła. Poprawcie mnie jeśli się mylę więc może być tak jak Polarmis mówislash wrote:Nie wydaje mi się że by to był 9 tydzień, skoro w poniedziałek na usg nie było widać zarodka.
Ponadto moje cykle są długie nawet do 37 dni a owulację mam późno zazwyczaj około 20 nawet 22 dnia.
Zatem opiszę Wam najwazniejsze daty
początek cyklu - 12 kwietnia (1dc)
wizyta u gin 30 kwietnia - pęcherzyki chyba coś około 2,5 mm (19dc)
owulacja - najprawdopodobniej 2 - 4 maja, a może pozniej (21-23dc)
pierwszy test - 17 maja ujemny (36 dc, 14 dpo - chyba)
kolejny test - 21 maja dodatni (40 dc, 18 dpo - chyba)
pierwsza beta - 22 maja 740,5 (41 dc, 19 dpo - chyba)
pierwsze usg - 16 czerwca - wg gin 5 tc i 1 dzień pęcherzyk 12,57 mm brak zarodka (66 dc,44 dpo - chyba)
kolejna beta - 17 czerwca - 13111,0 (67 dc, 45 dpo - chyba)
kolejna beta po 72 h - 20 czerwca - 12537,0 (70 dc, 48 dpo - chyba)
Zatem tak naprawdę to nie mam pojęcia, który to byłby tydzień ciąży.
Z OM wychodzi inaczej z usg inaczej z owulacji tez inaczej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 17:34
Lucky lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny6 – 7 tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
ja bym jeszcze zrobiła bete w poniedziałek i koniecznie umówiła się do gin na usg.
sprawdź też progesteron.
Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość
-
Dorka super, oficjalne i głośne gratulacje. Pięknie!
Tak sobie pomyślałam ze tyle juz tu zaciazylo a ja tu prędzej korzenie zapuszcze niż sie dziecka doczekam, ech...
Ale zeby nie bylo, bardzo sie cieszę ze sie udaje, mocno kibicuje za Slash
, zeby jej dzieciątko miłą niespodziankę sprawiło
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2014, 18:01
mysza1975, Dorka1979, Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega nie zapuscisz tu korzeni, bo ja Ci właśnie krakam ,że ten cykl jest Twój i zakonczysz go a zielono. A że jestem znana z tego że po babce mam geny czarownychy więc do dzieła aby moje krakanie się ziściło
mysza1975, Mega, inessa, Lucky, Rernia1975 lubią tę wiadomość
-
Slash, wiem co przeżywasz, miałam dokładnie tak samo przy długich cyklach. Przytulam.slash wrote:Nie wydaje mi się że by to był 9 tydzień, skoro w poniedziałek na usg nie było widać zarodka.
Ponadto moje cykle są długie nawet do 37 dni a owulację mam późno zazwyczaj około 20 nawet 22 dnia.
Zatem opiszę Wam najwazniejsze daty
początek cyklu - 12 kwietnia (1dc)
wizyta u gin 30 kwietnia - pęcherzyki chyba coś około 2,5 mm (19dc)
owulacja - najprawdopodobniej 2 - 4 maja, a może pozniej (21-23dc)
pierwszy test - 17 maja ujemny (36 dc, 14 dpo - chyba)
kolejny test - 21 maja dodatni (40 dc, 18 dpo - chyba)
pierwsza beta - 22 maja 740,5 (41 dc, 19 dpo - chyba)
pierwsze usg - 16 czerwca - wg gin 5 tc i 1 dzień pęcherzyk 12,57 mm brak zarodka (66 dc,44 dpo - chyba)
Zatem tak naprawdę to nie mam pojęcia, który to byłby tydzień ciąży.
Z OM wychodzi inaczej z usg inaczej z owulacji tez inaczej.
Lucky, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Jeśli by doszło do poronienia to byś krwawiła.
Nie zawsze poronienie objawia się krwawieniem. Dlatego zasugerowałam, że czekanie do 2 lipca w przypadku gdyby się potwierdziło, że ciąża się nie rozwija, jest ryzykowane dla Slash.
Lucky, Bliska 77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySlash znalazłam jeszcze coś takiego:
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG. Wartości nieprawidłowe nasuwają podejrzenie poronienia lub ciąży ektopowej (przyrost jest wolniejszy od prawidłowego). Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży.
inessa, Lucky, ania.g, Bliska 77, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Pewnie tak jest, skoro o tym piszą. Ale mnie martwi to, ze nie widać zarodka. I wolę nie nakręcać Slash. Sama przeszłam podobną historię i też się nakręcałam przeliczeniami na swoja korzyść. Rzeczywistość okazała sie brutalna. Wolę więc żeby Slash była przygotowana na obie ewentualności. Przykro mi.polarmiś wrote:Slash znalazłam jeszcze coś takiego:
W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Im ciąża starsza tym wzrost stężenia HCG wolniejszy i w przedziale 1200 mIU/ml-6000 mIU/ml poziom HCG podwaja się średnio w czasie 96 godzin (4 dni), a dla stężeń przekraczających 6000 mIU/ml ten czas może być jeszcze dłuższy. Przy HCG przekraczającym 6000 mIU/ml lepszą informację o stanie i umiejscowieniu ciąży daje USG. Wartości nieprawidłowe nasuwają podejrzenie poronienia lub ciąży ektopowej (przyrost jest wolniejszy od prawidłowego). Możliwy jest jednak chwilowy spadek stężenia HCG w przypadku, gdy w macicy, zagnieździły się przynajmniej dwa zarodki (co zdarza się przy mnogiej owulacji lub po zabiegach IVF) w chwili, kiedy jeden z nich obumiera. Nie ma to w tym wypadku wpływu na pomyślny przebieg ciąży.
polarmiś, Lucky, ania.g, Bliska 77, samira lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo jestem ciekawa jak mój gin będzie się tłumaczył z tego że jestem w ciąży, bo przez prawie 4 lata wkładał mi do głowy że jestem bezpłodna a na ostatniej wizycie powiedział, że prędzej trafię 6 w totolotka niż znajdę w ciążę a on publikację medyczną napisze że nie możliwe stało się możliwe. Będę musiała się go zapytać kiedy przeczytam tą publikację i muszę zagrać w totka
mysza1975, polarmiś, caffe, inessa, sjoanka, Bursztyn, Mega, Lucky, ania.g, Sabina, Bliska 77, Rernia1975, samira, malgos741, iwcia77, Viv78, gosia7122 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydorka to jak już wszystko będzie potwierdzone to daj przepis na ciąże.Dorka1979 wrote:No jestem ciekawa jak mój gin będzie się tłumaczył z tego że jestem w ciąży, bo przez prawie 4 lata wkładał mi do głowy że jestem bezpłodna a na ostatniej wizycie powiedział, że prędzej trafię 6 w totolotka niż znajdę w ciążę a on publikację medyczną napisze że nie możliwe stało się możliwe. Będę musiała się go zapytać kiedy przeczytam tą publikację i muszę zagrać w totka
inessa, sjoanka, mysza1975, Sabina, Mega, Lucky, Bliska 77, Rernia1975, samira, iwcia77 lubią tę wiadomość