WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, znam trzy kobiety w moim otoczeniu, ktore mialy amnio, baly sie ale badanie przebieglo sprawnie, bez komplikacji, tez sie zastanawiam nad tym co Caffe, cholera, tyle badan, tye usg i ani jednej watpliwosci, ani jednego objawu choroby??, nic coby chociaz moglo wskazywac, ze cos jest nie tak? Tez o tym pisze pod katem przygotowania rodzicow psychicznie jak i organizacyjnie, bo sama teraz zadaje sobie pytanie a co jesli...przeciez jesli rodzice przynajmniej licza sie z tym, ze dziecko urodzi sie chore, maja czas na chociazby przeorganizowanie niektorych spraw, bo psychicznie to chyba tak do konca nie da se nastawicc

Bursztyn, iwcia77, inessa, samira, ania.g, Mega, mysza1975, EwaT, caffe, Lucky, malgos741, Pusurek lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    tyle czytam o tym amnio....czy to naprawde takie grozne? anna maria jak zniosłas ten zabieg?
    to zalezy jak na to spojrzec, trzeba liczyc sie z ryzykiem poronienia ktore szacuje sie na ok.2 %
    nigdy nie wiesz czy akurat sie nie znajdziesz w tym przedziale...

iwcia77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    nawet nifta ma 99%
    http://www.mamazone.pl/artykuly/ciaza-i-porod/ciaza/zdrowie/2013/test-nifty.aspx
    Tak, mi tez kekarka powiedziala, ze moge zdecydowac se na to badanie i za nie zaplacic tylko ne daje 100% i jak cos to i tak amnio

inessa, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam tego Nifty ale czytałam o tym no i On tez nie daje 100% no wlasnie Bliska napisała,ze i tak potem amnio.
    No cóż teraz to już wiemy,ze jest róznie ale teraz najwazniejsze aby Tomaszek mógł jak najszybciej przyjechać do domu pod opieke czułej mamy a to najlepsze "lekarstwo" Miłosć Mamy i Taty.

Bliska 77, Sabina, samira, iwcia77, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Nie znam tego Nifty ale czytałam o tym no i On tez nie daje 100% no wlasnie Bliska napisała,ze i tak potem amnio.
    No cóż teraz to już wiemy,ze jest róznie ale teraz najwazniejsze aby Tomaszek mógł jak najszybciej przyjechać do domu pod opieke czułej mamy a to najlepsze "lekarstwo" Miłosć Mamy i Taty.
    Dokladnie, milosc i troska kochajcych rodzicow jest nieoceniona

samira, inessa, Sabina, Mega, EwaT, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bylam u 3 gineksow, wszyscy podchodzili do sprawy badan inwazyjnych na wielkim luzie mowiac , ze w calej swojej karierze zawodowej nie spotkali sie z poronieniami, pisalam wczesniej , ze badania inwazyjne tak sie nazywaja bo pojawia sie igla ktora ingeruje w kosmowke lub plyn amniotyczny, wiec ryzyko jakies jest , ale niewielkie ( statystyki mowia ze na 200 kobiet 1 poronila ), moi ginekolodzy wrecz nie sa przekonani do badan z krwi, twierdzac , ze one nie daja takiej pewnosci na wykrycie wad genetycznych jak te inwazyjne...we wloszech polecaja zrobic CVS najpierw , bo je sie wykonuje do 12 tyg , ale nie jest powiedziane ze cos zobacza i trzeba badanie powtorzyc w wersji amniopunkcji do 15 tyg ciazy. tutaj kobiety maja to szczescie , ze po 35 roku zycia oby dwa badania sa darmowe a jak kobieta , ktora nie ukonczyla 35 roku zycia chce sie zdecydowac na te badania to musi zaplacic 800 euro.
    Bliska 77 wrote:
    Tak, mi tez kekarka powiedziala, ze moge zdecydowac se na to badanie i za nie zaplacic tylko ne daje 100% i jak cos to i tak amnio

Bliska 77, samira, Lucky lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    bylam u 3 gineksow, wszyscy podchodzili do sprawy badan inwazyjnych na wielkim luzie mowiac , ze w calej swojej karierze zawodowej nie spotkali sie z poronieniami, pisalam wczesniej , ze badania inwazyjne tak sie nazywaja bo pojawia sie igla ktora ingeruje w kosmowke lub plyn amniotyczny, wiec ryzyko jakies jest , ale niewielkie ( statystyki mowia ze na 200 kobiet 1 poronila ), moi ginekolodzy wrecz nie sa przekonani do badan z krwi, twierdzac , ze one nie daja takiej pewnosci na wykrycie wad genetycznych jak te inwazyjne...we wloszech polecaja zrobic CVS najpierw , bo je sie wykonuje do 12 tyg , ale nie jest powiedziane ze cos zobacza i trzeba badanie powtorzyc w wersji amniopunkcji do 15 tyg ciazy. tutaj kobiety maja to szczescie , ze po 35 roku zycia oby dwa badania sa darmowe a jak kobieta , ktora nie ukonczyla 35 roku zycia chce sie zdecydowac na te badania to musi zaplacic 800 euro.
    Czytalam kiedys ze w niektorych krajach jest nieco inna polityka odnisnie badan prenatalnych, my po naszych nakrecamy sie ze wszystko jest ok a to nieprawda, ze jest pewnosc, one wykazuja jedynie ze np, jak w moim przypadku, istnieje ryzyko urodzenia chorego dziecka 1do 2500 czyki statystycznie w moim przedziale wiekowym i z podobnymi parametrami jedna na 2500 kobiet urodzi chore dziecko, nikt nie daje gwarancji, ze to nie bede wlasnie ja, ot i tyle

samira, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, przykro mi bardzo. Musisz być teraz silna za dwoje.

Powaliła mnie i zestresowała Twoja wiadomość.

samira, Bliska 77, EwaT, Lucky, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Ewa, przykro mi bardzo. Musisz być teraz silna za dwoje.

Powaliła mnie i zestresowała Twoja wiadomość.
    Coz, podobnie jak mnie, nie bede tego ukrywac, dopiero teraz tak na powaznie zaczlo do mnie docierac, ze tak naprawde nidy nic nie wiadomo, zaczelam przegladac ponownie wszystkie zdjecia usg, wyniki itp, wiem ze to chore i nic nie da i nie zmieni ale jest to silniejsze ode mnie, szukam czegos co mogloby wykluczyc lub potwierdzic moje watpliwosci

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 18:50

szczęśliwa 2, Żanet, samira, Lucky, caffe, Sabina, ania.g, Pusurek, gosia7122 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• EwaT Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Ewa, znam trzy kobiety w moim otoczeniu, ktore mialy amnio, baly sie ale badanie przebieglo sprawnie, bez komplikacji, tez sie zastanawiam nad tym co Caffe, cholera, tyle badan, tye usg i ani jednej watpliwosci, ani jednego objawu choroby??, nic coby chociaz moglo wskazywac, ze cos jest nie tak? Tez o tym pisze pod katem przygotowania rodzicow psychicznie jak i organizacyjnie, bo sama teraz zadaje sobie pytanie a co jesli...przeciez jesli rodzice przynajmniej licza sie z tym, ze dziecko urodzi sie chore, maja czas na chociazby przeorganizowanie niektorych spraw, bo psychicznie to chyba tak do konca nie da se nastawicc

nie było nawet jednego parametru do którego mozna by sie przyczepić..

Bliska 77, Żanet, samira, Lucky, caffe, Sabina lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego co wiem to to , ze cvs da mi 99 % pewnosci , ze albo bedzie dziecko z wada , badz nie a to dlatego , ze badania wykonuja na chromosomach 21 ( syndrom Downa) , 16, 18 i jakies inne ktorych juz nie pamietam , wiec badania inwazyjne sa po to aby znalezc anomalie na tych chromosonach lub stwierdzic ze wszystko gra i jest to wynik na 99 % pewny, potem rodzice decyduja sie czy przerwac ciaze , czy pomomo swiadomosci urodzenia chorego dziecka beda je wychowywac .
    Bliska 77 wrote:
    Czytalam kiedys ze w niektorych krajach jest nieco inna polityka odnisnie badan prenatalnych, my po naszych nakrecamy sie ze wszystko jest ok a to nieprawda, ze jest pewnosc, one wykazuja jedynie ze np, jak w moim przypadku, istnieje ryzyko urodzenia chorego dziecka 1do 2500 czyki statystycznie w moim przedziale wiekowym i z podobnymi parametrami jedna na 2500 kobiet urodzi chore dziecko, nikt nie daje gwarancji, ze to nie bede wlasnie ja, ot i tyle

szczęśliwa 2, samira, Lucky, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa nie będę pisać że mi przykro bo to chyba za mało powiedziane. Odkąd przeczytałam ta wiadomość wyje i nie mogę się ogarnąć. Tule cie mocno jakbym mogła ci dać siły to bym każda ilość ci tym netem wysłała.

polarmiś, iwcia77, Mega, EwaT, Bliska 77, samira, caffe, Lucky, Sabina, malgos741, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    No wlasnie....Ewa, jestes bardzo dzielna i silna psychcznie, wspieram z calego serca

iwcia77, inessa, samira, caffe, Lucky, Sabina lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:07

iwcia77, megan8, samira, caffe, Lucky, Sabina lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa bardzo mi przykro ...

Lucky lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Ewa to teraz już jest bez znaczenia trzymaj sie ...

EwaT, iwcia77, Lucky lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    No wlasnie....Ewa, jestes bardzo dzielna i silna psychcznie, wspieram z calego serca

ja? pomysl jaki Tomaszek jest dzielny, sam, bez mamy walczy o zdrowie

Żanet, szczęśliwa 2, Mega, iwcia77, Bliska 77, inessa, samira, caffe, Lucky, mysza1975, Sabina, malgos741, moremi, ania.g, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:07

iwcia77, Bliska 77, samira, caffe, Lucky lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    ja? pomysl jaki Tomaszek jest dzielny, sam, bez mamy walczy o zdrowie

Ma to po rodzicach, wie, że czekaliście na niego i go kochacie. Bądźcie dzielni.

Mega, iwcia77, samira, caffe, Lucky, mysza1975 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    z tego co wiem to to , ze cvs da mi 99 % pewnosci , ze albo bedzie dziecko z wada , badz nie a to dlatego , ze badania wykonuja na chromosomach 21 ( syndrom Downa) , 16, 18 i jakies inne ktorych juz nie pamietam , wiec badania inwazyjne sa po to aby znalezc anomalie na tych chromosonach lub stwierdzic ze wszystko gra i jest to wynik na 99 % pewny, potem rodzice decyduja sie czy przerwac ciaze , czy pomomo swiadomosci urodzenia chorego dziecka beda je wychowywac .
    Iwcia ja się zastanawiałam czemu robisz te badania czy masz jakies wskazania czy tak sama z siebie ...
    ale rozumiem ,że chcesz wiedziec że wszystko jest ok :-)

caffe, Lucky lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 3751 3752 3753 3754 3755 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ