WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę to te badania prenatalne, określają prawdopodobieństwo urodzenia dziecka z wadą genetyczną i niestety każda z nas może zostać tą jedynką z przodu.

Ja już i tak mojego Wojtusia kocham i co będzie to będzie.

megan8, Simba, Sabina, Mega, iwcia77, Mango, EwaT, moremi, caffe, ania.g, Bozia3, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Iwcia..muszę.. Ja jestem takiego zdania jak Ty
    niestety w takim chorym kraju żyjemy ze ja sie też z wami zgadzam, z ciężkim sercem

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wspaniala postawa meza, silna mama - Tomaszek jest szczesciarzem, miec silna i kochajaca rodzine to podstawa bytu na tej ziemi :)
    EwaT wrote:
    bardzo nas to zbliżyło, mam w nim ogromne wsparcie, pierwszy raz widziałam jak mój mąż płacze, bez przerwy o nim mówi i odlicza godziny do spotkania

Mega, Simba, EwaT, caffe, Bozia3, Aprilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to budujące, że oboje w obliczu tej niespodziewanej choroby synka, stajecie w ramię w ramię żeby stawić jej czoło. Kiedy o Tobie myślę, tysiące myśli przelatuje mi przez głowę, a gdy chcę coś sensownego napisać wszystko mi umyka. Jesteś dzielna i będziesz. Matki to prawdziwi ludzie za stali, poradzisz sobie ze wszystkim, choćby nie wiem co...

iwcia77, Mega, mysza1975, moremi, Bozia3 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa najważniejsze że w tym wszystkim macie siebie i wspieracie się to ważne. A Tomasz to dzielny chłopak.
    Tak naprawdę to nie wiem co napisac.
    Wiedz że myślami jestem z Wami.

Mega, Bliska 77, moremi, caffe lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinko pięknie powiedziane

Sabina lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [Q

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:08

hzr10fs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Slash nie chcesz jednka isć wczesniej do lekarza?

A badania niestety żadne nie dają 100 % pewnosci ani w jedną strone ani w drugą :(

Ja przepraszam, że w takiej chwili piszę o sobie.
    Inessa chyba jednak jutro pójdę do lekarza, Ponieważ zaczynam coraz bardziej plamić.

Dziewczyny myślicie że jeśli to plamienie jest normalne i zarodek dobrze się rozwija to kolejne usg nie zaszkodzi? Może to moje pytanie jest bez sensu ale cały czas mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, a z drugiej strony boję się żeby nie naruszyć tym badaniem dopochwowym czegoś w srodku co spowoduje ze coś się wydarzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 20:19

samira, szczęśliwa 2, inessa, Bliska 77, mysza1975, Sabina, caffe, Dorka1979, Alis lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dawno nie pisałam, ale podczytuję Was regularnie ;)

Ewa, kiedyś pisałaś o wodzie w płuckach u Tomaszka czułam że coś jest nie tak. Nawet pierwsze co mi przyszło na myśl, to właśnie zespół downa. Nie chciałam nic pisać żeby Cię nie straszyć...

Mam nadzieję że Tomuś szybko wróci do zdrowia i szybko zabierzecie go do domu, ale zanim to nastąpi, poszukajcie jakieś grupy wsparcia, bo będzie Wam ona teraz potrzebna. Z tego co się orientuję na pewno jest w Cieszynie. Dobrze by było,jeśli udałoby się Wam nawiązać kontakt z rodzicami z Waszej miejscowości.

Początki są bardzo trudne i łatwiej Wam będzie, bo w grupie raźniej.

Tomuś będzie teraz potrzebował dużo miłości i tylko kochający rodzice są w stanie zapewnić prawidłowy rozwój.
    Trzymajcie się cieplutko <3

Reni, szczęśliwa 2, EwaT, mysza1975, moremi, samira, Sabina, megan8, caffe, ania.g, Pusurek, Bozia3, Żanet, Dorka1979, iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Inessa chyba jednak jutro pójdę do lekarza, Ponieważ zaczynam coraz bardziej plamić.

Dziewczyny myślicie że jeśli to plamienie jest normalne i zarodek dobrze się rozwija to kolejne usg nie zaszkodzi? Może to moje pytanie jest bez sensu ale cały czas mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, a z drugiej strony boję się żeby nie naruszyć tym badaniem dopochwowym czegoś w srodku co spowoduje ze coś się wydarzy.
    slash Ty nie przepraszaj tutaj jest każdy ważny :-)
    ja bym poszła do gina , tak bedziesz ciagle mysleć i sie zadreczać ...

mysza1975, moremi, caffe, Bliska 77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    ale dlaczego ja nasz kraj lubię :-)
    chodziło mi o to ze jak masz chore, niepełnosprawne dziecko to sama musisz walczyć o lekarstwa rehabilitacje o pomoc fundacji. Nie masz takiej spokojnej glowy ...

szczęśliwa 2, samira, Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    slash Ty nie przepraszaj tutaj jest każdy ważny :-)
    ja bym poszła do gina , tak bedziesz ciagle mysleć i sie zadreczać ...
    Dziękuję, a jesli jest wszystko o, to czy badanie tydzień po tygodniu nie zaszkodzi? Poprzednie badanie miałam 16czerwca

szczęśliwa 2 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

ja bym jeszcze dziś gdzieś poszła

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    chodziło mi o to ze jak masz chore, niepełnosprawne dziecko to sama musisz walczyć o lekarstwa rehabilitacje o pomoc fundacji. Nie masz takiej spokojnej glowy ...
    to fakt

Mega lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewo przytulam, no nie wiem co napisać, nie mogę się otrząsnąć po wiadomościach od Ciebie
    Zdrowia dla Tomaszka i sił dla Was
    Trzymajcie się

Slash, ja miałam na początku ciąży badania co tydzień przez pierwszy trymestr, giń mówił ze to nie ma wpływu, przecież to trwa max pół minuty, a czasem pare sekund. Tym się nie martw. Chce być dobrej myśli razem z Tobą, ale mnie osobiście zmartwila wiadomość o ustąpieniu objawów, no pisałeś ze czułam piersi a przestałas itd Nie zwlekalabym z pójściem do lekarza. Trzymaj się dzielnie

Dorka, bardzo Cu gratuluje, oby tak dalej. Rośnijcie zdrowo

EwaT, Bliska 77, mysza1975, samira, caffe, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to prawda, nie są już wrażliwe jak były do tej pory.
    Jutro idę do lekarza.
    Dziękuję za Wasze wsparcie rady i porady.

Mega, samira, caffe, peppapig lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Dziękuję, a jesli jest wszystko o, to czy badanie tydzień po tygodniu nie zaszkodzi? Poprzednie badanie miałam 16czerwca
    idż do gina :-) zapytasz sie czy to szkodzi on zadecyduje , ale myślę ze nie szkodzi :-)

slash, Lucky lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zrobię pójdę jutro.

Czytam trochę rzeczy w internecie i znalazłam taki wpis na forum ginekologicznym .pl
    Myślicie że to wydarzyło się naprawdę?

"moja zona jest w 6 tygodniu ciazy, od tygodnia lezy w szpitalu kiedy to pojawilo sie silne krwawienie i bole. zarodek rozwija sie prawidlowo, serce bije i cala reszta jest prawidlowa. ma w macicy krwiaka, ktory swoim obwodem przylega do zarodka. przez ostatnie 3 dni nic sie nie dzialo, dostala zastrzyki na krzepliwosc krwi.... Dzisiaj ponownie miala krwawienie. lekarz powiedzial ze krwiak sie oproznia, jutro bedzie usg. psychicznie jestesmy wykonczeni. ponad pol roku temu byla w ciazy pozamacicznej, skonczylo sie operacja.

czy ktos moze napisac cos co moglo by nas pocieszyc?
    Ostatnia edycja: 03.07.2005 21:13:00

i kolejny wpis
    to ja mąż, żony z krwiakiem. to co sie wydarzylo jest naprawde niewiarygodne. po osmiu dniach pobytu w szpitalu moja zona dostala silnych boli i obfitego krwawienia. zrobiono USG i lekarz stwierdzil odklejenie sie kosmowki do tego stopnia ze zarodek obumarl. przeprowadzono zabieg wylyzeczkowania. wrocilismy do domu i po tygodniu poszlismy do naszego ginekologa. poszlismy bo zone ciagle mdlilo i zle sie czula. dostala po poronieniu jakis antybiotyk i cos jeszcze i za kazdym razem gdy jadla te tabletki to pawiowala. badanie trwalo troszke dluzej niz zwykle i gdy juz lekarz skonczyl zawolal mnie do srodka zeby powiedziec mi ze moja zona nadal jest w ciązy, dokladnie tej samej w ktorej byla przed wylyzeczkowaniem i poronieniem. ciąza rozwija sie prawidlowo a serduszko dalej bije i bic bedzie. to bedzie naprawde twardziel, przetrwal tyle to nic go juz nie ruszy.

jeszcze w to nie moge uwierzyc. teraz zostala mi jeszcze wizyta w szpitalu!!!!!
    Ostatnia edycja: 11.07.2005 18:14:00 "

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2014, 20:51

szczęśliwa 2, malgos741, Dorka1979 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Tak zrobię pójdę jutro.

Czytam trochę rzeczy w internecie i znalazłam taki wpis na forum ginekologicznym .pl
    Myślicie że to wydarzyło się naprawdę?

"moja zona jest w 6 tygodniu ciazy, od tygodnia lezy w szpitalu kiedy to pojawilo sie silne krwawienie i bole. zarodek rozwija sie prawidlowo, serce bije i cala reszta jest prawidlowa. ma w macicy krwiaka, ktory swoim obwodem przylega do zarodka. przez ostatnie 3 dni nic sie nie dzialo, dostala zastrzyki na krzepliwosc krwi.... Dzisiaj ponownie miala krwawienie. lekarz powiedzial ze krwiak sie oproznia, jutro bedzie usg. psychicznie jestesmy wykonczeni. ponad pol roku temu byla w ciazy pozamacicznej, skonczylo sie operacja.

czy ktos moze napisac cos co moglo by nas pocieszyc?
    Ostatnia edycja: 03.07.2005 21:13:00

i kolejny wpis
    to ja mąż, żony z krwiakiem. to co sie wydarzylo jest naprawde niewiarygodne. po osmiu dniach pobytu w szpitalu moja zona dostala silnych boli i obfitego krwawienia. zrobiono USG i lekarz stwierdzil odklejenie sie kosmowki do tego stopnia ze zarodek obumarl. przeprowadzono zabieg wylyzeczkowania. wrocilismy do domu i po tygodniu poszlismy do naszego ginekologa. poszlismy bo zone ciagle mdlilo i zle sie czula. dostala po poronieniu jakis antybiotyk i cos jeszcze i za kazdym razem gdy jadla te tabletki to pawiowala. badanie trwalo troszke dluzej niz zwykle i gdy juz lekarz skonczyl zawolal mnie do srodka zeby powiedziec mi ze moja zona nadal jest w ciązy, dokladnie tej samej w ktorej byla przed wylyzeczkowaniem i poronieniem. ciąza rozwija sie prawidlowo a serduszko dalej bije i bic bedzie. to bedzie naprawde twardziel, przetrwal tyle to nic go juz nie ruszy.

jeszcze w to nie moge uwierzyc. teraz zostala mi jeszcze wizyta w szpitalu!!!!!
    Ostatnia edycja: 11.07.2005 18:14:00 "
    slash nie czytaj już nic idz lepiej do gina
    ja wiem czy wierzyc jesli chodzi o ciąże to chyba wierze we wszystko czyli wszystko może sie zdarzyć :-)

Lucky lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurwa mac, ja pierdole...
    Ewka...
    Nic innego mi nie przychodzi do glowy...
    Teraz jestem zesrana w gacie, czemu nie zrobilam amniopunkcji...
    Trzymaj sie, kobieto, co tu pocieszajacego mozna napisac... Potrzebujecie teraz duzo sily, niech jej wam nie zabraknie...

mysza1975, slash, EwaT, mandragora, Sabina, samira, malgos741, Lucky, caffe, Mega, Bliska 77, Reni, Bozia3, iwcia77, peppapig, Niuta, gosia7122 lubią tę wiadomość

‹‹ 3753 3754 3755 3756 3757 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ