WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:10

hzr10fs.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Slash, smigaj jutro do lekarza.
    Ewa, duzo zdrowia dla was obojga. Tez od badan polowkowych I problemu z nerkami sie tego boje. A teraz znow wyladowalam w szpitalu i chyba czeka nas zabieg.
    Alis ale to zabieg czy już poród

hzr10fs.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jakie ranić??
    Jak to kiedyś Ewka napisała nikt nie musi tego czytać jak mu się nie podoba
    Kuźwa już zapomniałyście jak Ewka pół roku temu szalała i pluła jadem na lewo i prawo ile przykrości dziewczynom narobiła
    to zamknijmy w pizdu teraz forum ... stało się nieszczęście ..to dla Ewy tragedia i bardzo jej współczuję ale to nie jest powód, żeby chodzić i lamentować to Ewie nie jest teraz do niczego potrzebne.. Musi się wziąć w garść i dbać o malucha ile tylko się da i jeszcze więcej..

to jest dobry temat do dyskusji.. sama Ewa kiedyś napisała, że ludzie uciekają od trudnych tematów..

Jeszcze raz powtarzam jest mi bardzo przykro.
    Simba wrote:
    A ja widze - chodzi o to zeby kogos komu jest akurat ciezko nie ranic.
    I nie, nie uwazam, ze to jest dobry moment. Kazdy moze to tez rozstrzygac w zaciszu swojego umyslu.
    Takie jest moje zdanie. Nikomu go nie narzucam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:03

szczęśliwa 2, Dorka1979, samira, ania.g, Niuta, Żanet, iwcia77, Bliska 77, Lucky, moremi, megan8, kapturnica lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:11

Reni, samira, Mega, iwcia77, Bliska 77, kapturnica lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie macie racje - dopierdolmy Ewce za dawne czasy! A co tam!
    Ide sobie.
    Pa

paszczakin, Bursztyn lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Reni z ust i głowy mi to wyjęłaś serio
    mi tez ,zgadzam się z Reni w 100%

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to o czym rozmawiamy nie tyczy się samej Ewy i jej dziecka

Bozia3, caffe, szczęśliwa 2, Mega, Bliska 77, Żanet lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Kazdy ma swoja granice tolerancji wobec niestosownosci.
    Rownie niestosowne jest powiedzenie osobie umierajacej na raka: "No coz, trudno, trzeba sie bylo badac." Mozna owszem, tylko po co?
    Myślę, że to może Ty ją ranisz porównując jej sytuację do raka i chodząc koło tematu badań prenatalnych i zespołu Downa jak koło jakiegoś nietykalnego, niestosownego i niewygodnego tematu?
    Ewa wykazała się siłą i miłością do dziecka - i ja ją szanuję za to.
    Natomiast uważam, że to forum daje nam prawo rozmawiać o takim też problemie - tym bardziej, że wiele kobiet dopiero jest na starcie i im się ta wiedza przyda...

Nie pisałam też, że badania wczesne uchroniłyby kogokolwiek od skutków - tylko o tym, że skoro się badamy prenatalnie, to lekarz powinien dopilnować, aby było to rzetelnie przeprowadzone od poczatku do końca...z pełną informacją dla pacjentki co może ją czekać.,
    A jej decyzja - to już sprawa jej sumienia i wyborów życiowych....
    Dziewczyny się wypowiedziały co zrobiłyby hipotetycznie w takiej sytuacji i nie ma chyba w tym nic niestosownego...

Reni, caffe, szczęśliwa 2, Mega, Pusurek, iwcia77, Bliska 77, Lucky, Żanet, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ..zostań.
    To ja sobie pójdę..

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    to o czym rozmawiamy nie tyczy się samej Ewy i jej dziecka
    dokładnie tak

Reni, samira, Mega lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Panda Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Ewa Ja nie wiem moze to zabrzmi dziwnie ale ja chcialalm Ci pogrtulowac synka Tomka zycze Wam zebyscie razem szybko w domu razem byli a Tobie i mezowi sily i wytrwalosci w walce z przeciwnosciami.

Pwolecam Wam wszystkim artykul ktory dzisiaj pojawil sie online w sumie w temacie waszej dyskusji, warto przeczytac. I nie jest tylko o aborcji.

http://www.tvn24.pl/dr-debska-przerywanie-ciazy-jest-zlem-ale-sa-sytuacje-kiedy-to-zlo-jest-konieczne-albo-jest-zlem-mniejszym,441962,s.html

<3

Reni, caffe, Bozia3, Bursztyn, iwcia77, Bliska 77, Lucky, Żanet, moremi, kapturnica lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ide sobie.
    Pa
    Simba, ale my nie pouczamy Ewy, że szkoda ze czegoś tam wcześniej nie zrobiła lub zrobiła źle. Nie gdybamy co by było gdyby.
    Moim zdaniem przez tę tragedię każdemu nasunęły się pewne refleksje i każda pisze o sprawie w odniesieniu do swojej osoby, a nie do Ewy. To tak jak w życiu, zdarzy się tragedia, każdy się na chwilę zatrzyma, a potem wraca do rzeczywistości jak się otrząśnie. I życie toczy się dalej. Byle tylko umieć wyciągać z tych wydarzeń coś pozytywnego dla siebie.

Reni, Bozia3, samira, szczęśliwa 2, Niuta, Pusurek, iwcia77, Bliska 77, malgos741, Żanet lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    otóż to
    nikt nie chce kopać leżącego
    ale ja jestem początkującą staraczko-ciężarówką i chcę wiedzieć co mnie czeka jakie są skutki pewnych działań a jakie zaniechań..
    kurcze ..ale takie trudne tematy zawsze wychodzą przy okazji pewnych sytuacji
    niektóre mają dzieci, niektóre niedawno rodziły i każda informacja jest na wagę złota..również niestety nt chorób
    Bozia3 wrote:
    Myślę, że to może Ty ją ranisz porównując jej sytuację do raka i chodząc koło tematu badań prenatalnych i zespołu Downa jak koło jakiegoś nietykalnego, niestosownego i niewygodnego tematu?
    Ewa wykazała się siłą i miłością do dziecka - i ja ją szanuję za to.
    Natomiast uważam, że to forum daje nam prawo rozmawiać o takim też problemie - tym bardziej, że wiele kobiet dopiero jest na starcie i im się ta wiedza przyda...

Nie pisałam też, że badania wczesne uchroniłyby kogokolwiek od skutków - tylko o tym, że skoro się badamy prenatalnie, to lekarz powinien dopilnować, aby było to rzetelnie przeprowadzone od poczatku do końca...z pełną informacją dla pacjentki co może ją czekać.,
    A jej decyzja - to już sprawa jej sumienia i wyborów życiowych....
    Dziewczyny się wypowiedziały co zrobiłyby hipotetycznie w takiej sytuacji i nie ma chyba w tym nic niestosownego...

caffe, samira, Dorka1979, szczęśliwa 2, Mega, iwcia77, Bliska 77, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    otóż to
    nikt nie chce kopać leżącego
    ale ja jestem początkującą staraczko-ciężarówką i chcę wiedzieć co mnie czeka jakie są skutki pewnych działań a jakie zaniechań..
    kurcze ..ale takie trudne tematy zawsze wychodzą przy okazji pewnych sytuacji
    niektóre mają dzieci, niektóre niedawno rodziły i każda informacja jest na wagę złota..również niestety nt chorób
    Ja też lubię więcej niż mniej wiedzieć, ale przy okazji tej ciąży nie nakręcałam się netem ;) czytałam tylko to co dotyczyło bezpośrednio mnie, czyli np. rozwój płodu w 30tc gdy zaczynałam 30 tc. Bo inaczej można się zakręcić na maksa.
    Ważne jednak, zeby miec świadomość, ze w którymś kościele dzwonią ;) Także Reni, wiedzę masz już sporą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:16

Reni, Bozia3, Bliska 77, gosia7122, Lucky, malgos741, moremi lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem w tym, że słuch mam lekko przytłumiony i nie słyszę jak dzwonią ;-)
    eh..ciekawe czy kościoły wysyłają smsy to może chociaż wibrację poczuję ;-)
    caffe wrote:
    Ważne jednak, zeby miec świadomość, ze w którymś kościele dzwonią ;) Także Reni, wiedzę masz już sporą ;)

caffe, Dorka1979, szczęśliwa 2, Mega, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja też lubię więcej niż mniej wiedzieć, ale przy okazji tej ciąży nie nakręcałam się netem ;) czytałam tylko to co dotyczyło bezpośrednio mnie, czyli np. rozwój płodu w 30tc gdy zaczynałam 30 tc. Bo inaczej można się zakręcić na maksa.
    ja mam podobną politykę - lubię wiedzieć, znać konkrety, wtedy mogę działac lub nie - a nie mamić się jakąś mgłą....ale może każdy rzeczywiście ma inna wrażliwość...

Reni, caffe, Mega, moremi lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Problem w tym, że słuch mam lekko przytłumiony i nie słyszę jak dzwonią ;-)
    eh..ciekawe czy kościoły wysyłają smsy to może chociaż wibrację poczuję ;-)
    Nie będę się o kościele wypowiadała, bo jakiś opierdziel zbiorę. Sms-ów może nie wysyłają, ale wibracje tam się zdarzają :P

Reni, Bozia3, szczęśliwa 2, Mega, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam podobną politykę - lubię wiedzieć, znać konkrety, wtedy mogę działac lub nie - a nie mamić się jakąś mgłą....ale może każdy rzeczywiście ma inna wrażliwość...
    No własnie. Bo tu nie chodzi o to, ze trzeba być optymistą albo pesymistą. Po prostu trzeba realnie do sprawy podejść i działać gdy tego sytuacja wymaga.

Bozia3, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda - bardzo ciekawy i pouczający artykuł...

Panda, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Ide sobie.
    Pa
    ale my jej nie chcemy dopierdolic
    rozmawiamy tylko na temat ciąży i jej zakonczenia z takim a nie innym finałem z myślą ,że każdego może to spotkać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:46

Bliska 77 lubi tę wiadomość

hzr10fs.png
‹‹ 3760 3761 3762 3763 3764 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ