WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś

hej, jedziemy do Tomcia
    napisze jak wróce

Bozia3, peppapig, Pusurek, Mega, Iwone, szczęśliwa 2, Sabina, ania.g, iwcia77, Bliska 77, caffe, malgos741, Viv78, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hej, jedziemy do Tomcia
    napisze jak wróce
    Ewa bede myslami z Toba i z calego serca wspieram.

Mega, EwaT lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam u ginki. Wstawiłam nową fotkę, ale w sumie jest bardzo podobna do poprzedniej - otworzył oczka i się uśmiechał dziś do obiektywu :). Jest już głową w dół...

Z dzieckiem wszystko ok - waży tyle, ile powinien w 28 tyg. - 1212g. Wód ma też w sam raz, wszystko sprawdzone i na tym etapie działa jak należy.

Ze mną trochę gorzej - spadła morfologia - mam zażywać żelazo i jeść dużo mięsa i zielonych warzyw.. (z dedykacją dla Bursztyna..;)
    Mam też słabe wyniki moczu - mam zażywać 3x2 furaginę, a jeśli nie pomoże - przechodzę na antybiotyk...mam pić 3 litry płynu dziennie - w połączeniu z dużą ilością mięsa - to chyba odjadę..:).

Podczas badania manualnego wszystko ok - tylko robią mi się na paczkinsie żylaki - wszystko zasinione - mam się oszczędzać w noszeniu i pracach domowych - jak miło....:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 16:26

Sabina, ania.g, iwcia77, Bliska 77, gosia7122, caffe, Reni, EwaT, Żanet, Bursztyn, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hej, jedziemy do Tomcia
    napisze jak wróce
    Ja też w myślach wspieram

Mega lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia super informacja, to jedz miecho, pij wodę ;) imprezka jak ta lala ;)

Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja byłam u ginki. Wstawiłam nową fotkę, ale w sumie jest bardzo podobna do poprzedniej - otworzył oczka i się uśmiechał dziś do obiektywu :). Jest już głową w dół...

Z dzieckiem wszystko ok - waży tyle, ile powinien w 28 tyg. - 1212g. Wód ma też w sam raz, wszystko sprawdzone i na tym etapie działa jak należy.

Ze mną trochę gorzej - spadła morfologia - mam zażywać żelazo i jeść dużo mięsa i zielonych warzyw.. (z dedykacją dla Bursztyna..;)
    Mam też słabe wyniki moczu - mam zażywać 3x2 furaginę, a jeśli nie pomoże - przechodzę na antybiotyk...mam pić 3 litry płynu dziennie - w połączeniu z dużą ilością mięsa - to chyba odjadę..:).

Podczas badania manualnego wszystko ok - tylko robią mi się na paczkinsie żylaki - wszystko zasinione - mam się oszczędzać w noszeniu i pracach domowych - jak miło....:)
    Mlody slodziak.
    Zazdroszcze, ze taki maly!
    Pij wode z cytryna, lepiej smakuje i wit.C pomoze na pecherz.
    A Ty nie bralas witamin wcale, bo ginka nie kazala?

Lucky, peppapig, Żanet lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa to czekamy na informacje o Tomaszku, wierzę gorąco ze otrzymacie dobre wiadomości

Bliska 77, Lucky, peppapig lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    hej, jedziemy do Tomcia
    napisze jak wróce
    Trzymaj sie kobieto, wspierajcie sie z mezem nawzajem, teraz musicie byc silnym teamem.

Lucky, peppapig lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Mlody slodziak.
    Zazdroszcze, ze taki maly!
    Pij wode z cytryna, lepiej smakuje i wit.C pomoze na pecherz.
    A Ty nie bralas witamin wcale, bo ginka nie kazala?
    tak - brałam tylko magnez - na skurcze, ale nie zażywałam wszystkich tych specyfików skondensowanych....Ona dalej tak uważa - i przepisuje konkretny lek na konkretną dolegliwość - teraz mam furaginę, żelazo i magnez....natomiast mam z dala się trzymać od wszystkich zbiorczych zwitaminizowanych specyfików....
    Może będę piła wodę z cytryną i tą natką pietruszki Agi...:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 16:36

iwcia77, Lucky, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na chwilę
    Trzymaj się dzielnie Ewa <3
    Alis też jestem z Tobą <3
    Spokojnego dnia

Bliska 77, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    tak - brałam tylko magnez - na skurcze, ale nie zażywałam wszystkich tych specyfików skondensowanych....Ona dalej tak uważa - i przepisuje konkretny lek na konkretną dolegliwość - teraz mam furaginę, żelazo i magnez....natomiast mam z dala się trzymać od wszystkich zbiorczych zwitaminizowanych specyfików....
    Rozumiem.
    Ja biore witaminy i wyniki sa idealne. Ale mlody moze dlatego taki tez wielki, bo suplementowany od najmlodszego. ;)
    A tranik w koncu kupilas i pijesz?

Lucky lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Może będę piła wodę z cytryną i tą natką pietruszki Agi...:)
    Gratuluje przystojniaka!
    Ja od dwoch dni pije ta wode z pietruszka co polecala Bilska. Nie smakuje wysminicie ale dodaje melise. Wszystko z mojego mikroskopijnego ogrodka.
    Bozia pij duzo zurawiny na pecherz a na zelazo - uzupelnienie wraz z pietruszka pokrzywe!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 16:41

Bozia3, Lucky, caffe lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Rozumiem.
    Ja biore witaminy i wyniki sa idealne. Ale mlody moze dlatego taki tez wielki, bo suplementowany od najmlodszego. ;)
    A tranik w koncu kupilas i pijesz?
    no właśnie nie kupiłam - jakoś mi przeleciało - ale może tran kupię - bo to nigdy nie zaszkodzi....
    mój jeszcze może urosnąć przecież - pierwszego rodziłam z wagą 4400 gr, więc spodziewam się różnych rzeczy jeszcze...
    pytała mnie też o wyleczone zęby i jak u mnie z oczami - może szukała powodu do cesarki?

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmisiu w jakiej postaci mam pić żurawinę? kupic suszoną i zalewać ją wodą - czy jak?

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ja też popijam ta wodę z przepisu Agi, tylko że potem muszę mieszkać w łazience;-)
    Gratuluję że Kajtek już się odwrócił :-)

Bozia3, iwcia77, polarmiś, Lucky lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    polarmisiu w jakiej postaci mam pić żurawinę? kupic suszoną i zalewać ją wodą - czy jak?
    Moja córka pije zurascin . Jest bez konserwantow.

Lucky lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    o dzięki

Lucky lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa w myślach jadę z Wami <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Soki sa ok, suszona jest smaczna, ale zawiera potworne ilosci cukru. Ja bralam zurawine w tabletkach i od 1 infekcji w 9 tygodniu nie mialam juz nic, a podobno czesto zdazaja sie nawroty. W tabletkach zurawina jest najbardziej stezona, nie musisz wypijac litra soku dziennie.
    Ale jak Ty unikasz tabletek wszelakich, to pewnie sie tez nie skusisz. ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ale to tylko w wersji junior chyba syrop jest. Dla doroslych jest zurascin w kapsulkach, a Bozia ma suplementowstret. ;)

‹‹ 3762 3763 3764 3765 3766 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ