X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    korzystaj póki możesz, ja zapijam maślanką truskawkową
    Bliska boze u Ciebie zostalo 24 dni, w zasadzie trzy weekendy i bedziesz rozdwojona:-)

iwcia77, Sabina, Lucky, caffe, peppapig, samira, Mega, Bliska 77, Żanet, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo o Bliskiej pomyślałam,ze co dopiero okazało sie,ze jest wciaży a to już za chwile bedzie na swiecie córka :)

polarmiś, caffe, peppapig, malgos741, Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja byłam u ginki. Wstawiłam nową fotkę, ale w sumie jest bardzo podobna do poprzedniej - otworzył oczka i się uśmiechał dziś do obiektywu :). Jest już głową w dół...

Z dzieckiem wszystko ok - waży tyle, ile powinien w 28 tyg. - 1212g. Wód ma też w sam raz, wszystko sprawdzone i na tym etapie działa jak należy.

Ze mną trochę gorzej - spadła morfologia - mam zażywać żelazo i jeść dużo mięsa i zielonych warzyw.. (z dedykacją dla Bursztyna..;)
    Mam też słabe wyniki moczu - mam zażywać 3x2 furaginę, a jeśli nie pomoże - przechodzę na antybiotyk...mam pić 3 litry płynu dziennie - w połączeniu z dużą ilością mięsa - to chyba odjadę..:).

Podczas badania manualnego wszystko ok - tylko robią mi się na paczkinsie żylaki - wszystko zasinione - mam się oszczędzać w noszeniu i pracach domowych - jak miło....:)
    Super, że z małym super :P

A Ty mamusiu, musisz zacząć dbać bardziej o siebie :) Dobrze, że teraz "zielone" będzie naturalne, a nie jakieś pędzone chemią.

A żelazo wiesz jakie konkretnie masz brać? Ja jak miałam spadek to sobie poreperowałam szybko swoim specyfikiem.
    Na poprawę moczu żurawinę podjadaj.

Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Mnie boli bez picia to moze tez sobie otworze?

No ja tez jeszcze nie pilam
    I racja bede pic bo jeszcze moge

A wogole to musze troche ponarzekac tak mnie prawy jajnik i podbrzusze boli ze masakra wedlog mnie owu byla w sobote /niedziele a tu dzis taki bol :(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, śliczny awatar :)

Mango, Dorka1979, Mega, Bliska 77, inessa lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co się z Wami dzieje przecież to nie weekend żeby tak cicho tu było

Mega, iwcia77, Bliska 77, inessa lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę na przegląd jajowo-techniczny, zobaczymy czy coś wyhodowalam i pękło :D

malgos741, polarmiś, Sabina, iwcia77, Bliska 77, inessa, peppapig, samira, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    w pracy siedze :(

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Slash... Myslałam, że sie odezwie...

inessa lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ciekawe co u Slash... Myslałam, że sie odezwie...
    no wlasnie...

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bliska boze u Ciebie zostalo 24 dni, w zasadzie trzy weekendy i bedziesz rozdwojona:-)
    no, jak wytrzymam, bo rozwarcie już 2 cm i niestety zaczyna mi sie spojenie lekko rozchodzić, w piatek jadę do innego gin żeby to dokładnie ocenić i podjąć decyzję o ew. cc

Sabina, ania.g, samira, Żanet, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    To samo o Bliskiej pomyślałam,ze co dopiero okazało sie,ze jest wciaży a to już za chwile bedzie na swiecie córka :)
    <3, powiem Ci, że są momenty, że nie mogę w to uwierzyć, bo dopiero co się borykałam z myślami czy w ogóle będę miała to szczęście zostać mamą po raz drugi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:16

Mega, inessa, samira, moremi, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czy do Twojego specyfiku z pietruszki można dodać miętę?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Mundial, przynajmniej ja korzystam z tego że na luzie mogę mecze pooglądać, bo nie wiem czy finału w dwupaku doczekam

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Aga czy do Twojego specyfiku z pietruszki można dodać miętę?
    wiesz co, nie wiem jak smakowo to będzie "wyglądało" ale wiem, ze u mnie babka w pracy dodawała tylko wtedy bez ogórka, robiła sobie następujące mieszanki: 1)ogórek, natka pietruszki, cytryna, 2) mięta cytryna (chyba najpopularniejsze) 3) natka, cytryna mięta, ja piłam i piję najczęściej natkę + cytryna i nie wiem jak u innych ale u mnie się to sprawdzało i to całkiem nieźle, nawet teraz w zaawansowanej ciaży widzę różnicę

Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    w pracy siedze :(
    To jesteś rozgrzeszona

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    wiesz co, nie wiem jak smakowo to będzie "wyglądało" ale wiem, ze u mnie babka w pracy dodawała tylko wtedy bez ogórka, robiła sobie następujące mieszanki: 1)ogórek, natka pietruszki, cytryna, 2) mięta cytryna (chyba najpopularniejsze) 3) natka, cytryna mięta, ja piłam i piję najczęściej natkę + cytryna i nie wiem jak u innych ale u mnie się to sprawdzało i to całkiem nieźle, nawet teraz w zaawansowanej ciaży widzę różnicę
    Nie powiem, bo po natce z cytryna schodzi ze mnie woda. Nawet po tym o ile łatwiej mi zdjąć obrączkę to widzę, tylko mi nie bardzo smakuje, dlatego pomyślałam o dodaniu mięty.
    Choć teraz jak biorę lutkę to mam straszne jazdy i chyba melisa byłaby stosowniejsza;)

Bliska 77, moremi, caffe lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a czy ta natka zmiksowana czy dodane całe listki?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, daj znać co u Ciebie,
    Bozia, napiszę Ci to co Wy mi pisałyście, zacznij bardziej sie oszczędzać i dbaj o Was :-) na poważnie, czas leci naprawdę i nie wiadomo kiedy będziesz "na wylocie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:24

Sabina, inessa, Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie powiem, bo po natce z cytryna schodzi ze mnie woda. Nawet po tym o ile łatwiej mi zdjąć obrączkę to widzę, tylko mi nie bardzo smakuje, dlatego pomyślałam o dodaniu mięty.
    Choć teraz jak biorę lutkę to mam straszne jazdy i chyba melisa byłaby stosowniejsza;)
    melisa to na dobranoc :-) a ja jakoś na szczęście nie mam oporów smakowych i praktycznie każdego dnia wypijam ok 1.5l dziś nie wypiłam (bo zabrakło mi natki i dopiero teraz mąż mi kupił)i niestety już odczuwam tego skutki, nawet po dłoniach widzę.
    Spróbuj może z większą ilością cytryny i na zimno np z dodatkiem lodu

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3764 3765 3766 3767 3768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ