X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    korzystaj póki możesz, ja zapijam maślanką truskawkową
    Bliska boze u Ciebie zostalo 24 dni, w zasadzie trzy weekendy i bedziesz rozdwojona:-)

iwcia77, Sabina, Lucky, caffe, peppapig, samira, Mega, Bliska 77, Żanet, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To samo o Bliskiej pomyślałam,ze co dopiero okazało sie,ze jest wciaży a to już za chwile bedzie na swiecie córka :)

polarmiś, caffe, peppapig, malgos741, Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    A ja byłam u ginki. Wstawiłam nową fotkę, ale w sumie jest bardzo podobna do poprzedniej - otworzył oczka i się uśmiechał dziś do obiektywu :). Jest już głową w dół...

Z dzieckiem wszystko ok - waży tyle, ile powinien w 28 tyg. - 1212g. Wód ma też w sam raz, wszystko sprawdzone i na tym etapie działa jak należy.

Ze mną trochę gorzej - spadła morfologia - mam zażywać żelazo i jeść dużo mięsa i zielonych warzyw.. (z dedykacją dla Bursztyna..;)
    Mam też słabe wyniki moczu - mam zażywać 3x2 furaginę, a jeśli nie pomoże - przechodzę na antybiotyk...mam pić 3 litry płynu dziennie - w połączeniu z dużą ilością mięsa - to chyba odjadę..:).

Podczas badania manualnego wszystko ok - tylko robią mi się na paczkinsie żylaki - wszystko zasinione - mam się oszczędzać w noszeniu i pracach domowych - jak miło....:)
    Super, że z małym super :P

A Ty mamusiu, musisz zacząć dbać bardziej o siebie :) Dobrze, że teraz "zielone" będzie naturalne, a nie jakieś pędzone chemią.

A żelazo wiesz jakie konkretnie masz brać? Ja jak miałam spadek to sobie poreperowałam szybko swoim specyfikiem.
    Na poprawę moczu żurawinę podjadaj.

Bliska 77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Mnie boli bez picia to moze tez sobie otworze?

No ja tez jeszcze nie pilam
    I racja bede pic bo jeszcze moge

A wogole to musze troche ponarzekac tak mnie prawy jajnik i podbrzusze boli ze masakra wedlog mnie owu byla w sobote /niedziele a tu dzis taki bol :(

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, śliczny awatar :)

Mango, Dorka1979, Mega, Bliska 77, inessa lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski co się z Wami dzieje przecież to nie weekend żeby tak cicho tu było

Mega, iwcia77, Bliska 77, inessa lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro idę na przegląd jajowo-techniczny, zobaczymy czy coś wyhodowalam i pękło :D

malgos741, polarmiś, Sabina, iwcia77, Bliska 77, inessa, peppapig, samira, moremi, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    w pracy siedze :(

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe co u Slash... Myslałam, że sie odezwie...

inessa lubi tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ciekawe co u Slash... Myslałam, że sie odezwie...
    no wlasnie...

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bliska boze u Ciebie zostalo 24 dni, w zasadzie trzy weekendy i bedziesz rozdwojona:-)
    no, jak wytrzymam, bo rozwarcie już 2 cm i niestety zaczyna mi sie spojenie lekko rozchodzić, w piatek jadę do innego gin żeby to dokładnie ocenić i podjąć decyzję o ew. cc

Sabina, ania.g, samira, Żanet, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    To samo o Bliskiej pomyślałam,ze co dopiero okazało sie,ze jest wciaży a to już za chwile bedzie na swiecie córka :)
    <3, powiem Ci, że są momenty, że nie mogę w to uwierzyć, bo dopiero co się borykałam z myślami czy w ogóle będę miała to szczęście zostać mamą po raz drugi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:16

Mega, inessa, samira, moremi, Bursztyn, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga czy do Twojego specyfiku z pietruszki można dodać miętę?

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Mundial, przynajmniej ja korzystam z tego że na luzie mogę mecze pooglądać, bo nie wiem czy finału w dwupaku doczekam

Dorka1979, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Aga czy do Twojego specyfiku z pietruszki można dodać miętę?
    wiesz co, nie wiem jak smakowo to będzie "wyglądało" ale wiem, ze u mnie babka w pracy dodawała tylko wtedy bez ogórka, robiła sobie następujące mieszanki: 1)ogórek, natka pietruszki, cytryna, 2) mięta cytryna (chyba najpopularniejsze) 3) natka, cytryna mięta, ja piłam i piję najczęściej natkę + cytryna i nie wiem jak u innych ale u mnie się to sprawdzało i to całkiem nieźle, nawet teraz w zaawansowanej ciaży widzę różnicę

Sabina, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    w pracy siedze :(
    To jesteś rozgrzeszona

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    wiesz co, nie wiem jak smakowo to będzie "wyglądało" ale wiem, ze u mnie babka w pracy dodawała tylko wtedy bez ogórka, robiła sobie następujące mieszanki: 1)ogórek, natka pietruszki, cytryna, 2) mięta cytryna (chyba najpopularniejsze) 3) natka, cytryna mięta, ja piłam i piję najczęściej natkę + cytryna i nie wiem jak u innych ale u mnie się to sprawdzało i to całkiem nieźle, nawet teraz w zaawansowanej ciaży widzę różnicę
    Nie powiem, bo po natce z cytryna schodzi ze mnie woda. Nawet po tym o ile łatwiej mi zdjąć obrączkę to widzę, tylko mi nie bardzo smakuje, dlatego pomyślałam o dodaniu mięty.
    Choć teraz jak biorę lutkę to mam straszne jazdy i chyba melisa byłaby stosowniejsza;)

Bliska 77, moremi, caffe lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga a czy ta natka zmiksowana czy dodane całe listki?

Bliska 77 lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash, daj znać co u Ciebie,
    Bozia, napiszę Ci to co Wy mi pisałyście, zacznij bardziej sie oszczędzać i dbaj o Was :-) na poważnie, czas leci naprawdę i nie wiadomo kiedy będziesz "na wylocie"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 20:24

Sabina, inessa, Bozia3, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Nie powiem, bo po natce z cytryna schodzi ze mnie woda. Nawet po tym o ile łatwiej mi zdjąć obrączkę to widzę, tylko mi nie bardzo smakuje, dlatego pomyślałam o dodaniu mięty.
    Choć teraz jak biorę lutkę to mam straszne jazdy i chyba melisa byłaby stosowniejsza;)
    melisa to na dobranoc :-) a ja jakoś na szczęście nie mam oporów smakowych i praktycznie każdego dnia wypijam ok 1.5l dziś nie wypiłam (bo zabrakło mi natki i dopiero teraz mąż mi kupił)i niestety już odczuwam tego skutki, nawet po dłoniach widzę.
    Spróbuj może z większą ilością cytryny i na zimno np z dodatkiem lodu

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3764 3765 3766 3767 3768 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ