WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    mysle ze zmiana decyzji nie dotyczy tak naprawde zrobienia badan czy nie, tylko tego co sie robi z wynikiem...

Byrsztyn, nie do końca chodzi o wynik, bo to każdego indywidualna sprawa, osobiście dzisiaj żałuję, że nie zrobiłam amnio, bo wolałabym wiedzieć i ewentualnie się przygotować, a nie być zaskoczoną przez życie. Teraz przede mną 2,5 miesiąca czekania. Jeśli ktoś ma mieć podobne rozterki, a ma jeszcze czas na zrobienie badań to niech robi.

Pusurek, Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, jestem z Wami.

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, synek śliczny :)

peppapig, Bozia3 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu, synek sliczny, szkoda ze ja nie mam takiego zdjecia :-)
    Alis, trzymam mocno za Was kciuki, bedzie dobrze
    Ewa, czekam na wiesci, gleboko wierze, ze beda pozytywne,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 17:35

Sabina, peppapig, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po przeczytaniu dzisiejszej forumowej lektury nasunela mi sie taka reflekcja, pewnie wielu podpadne ale trudno, kazdy ma prawo do wypowiedzi, niektore sa mniej lub bardziej taktowne, moje pewnie tez ale jestesmy tylko ludzmi i takie a nie inne wypowiedzi swiadcza o tym, ze to wszystko przezywamy i sie przejmujemy, widze natomiast ze wsrod nas jest calkiem spora grupa wszystkowiedzacych i pouczajacych co nalezy a czego nie....przykro mi ale moja wypowiedz jest przemyslana i calkiem swiadoma, to tyle w temacie z mojej strony

Mega, ania.g, iwcia77, samira, szczęśliwa 2, Lucky, caffe, Bozia3, Reni, Żanet, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga z ust mi to wyjelas...

Bliska 77, samira, Żanet lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    polarmisiu w jakiej postaci mam pić żurawinę? kupic suszoną i zalewać ją wodą - czy jak?
    Mozesz w formie herbatki lub wcinac suszona ale popijac duza iloscia wody:-) najlepiej razem pietrucha, pokrzywa i zurawina- bedzie zdrowo. Poczytaj o zurawince i pokrzywie.

• Iwone Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Boziu, synek sliczny, szkoda ze ja nie mam takiego zdjecia :-)
    Alis, trzymam mocno za Was kciuki, bedzie dobrze
    Ewa, czekam na wiesci, gleboko wierze, ze beda pozytywne, tak na logike, skoro Synka odbieracie to znak ze jest lepiej
    Aga oni jadą tylko na odwiedziny, nie po małego

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Aga oni jadą tylko na odwiedziny, nie po małego
    kurcze a ja przeczytałam w telefonie że po a nie do, cholera, przykro mi ale i tak mam nadzieję, że będzie tylko lepiej, no bo nie może być inaczej, kurcze bardzo się tym wszystkim przejełam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 17:35

iwcia77, caffe lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w naszym wieku czyli plus 35 nie mowiac plus 40 ryzyko urodzenia dziecka chorego jest bardzo duze i to nie tylko chodzi o ZD , ale o powazniejsze choroby. Chodzac do lekarzy ufamy im. Ale dzisiaj przeczytalam ze nieliczni ginekoladzy maja odpowiedni sprzet usg z certyfikatem i sami musza posiadac przeszkolenie specjalistyczne do badan przesiewowych. Jak bylam w ciazy to do glowy mi to nie przyszlo i swojego gina nie pytalam czy ma odpowiedni sprzet i przeszkolenie, choc mialam 33 lata i stwierdzil ze dobrze by bylo bym zrobila testy z krwi choc nie podejrzewa byc sie cos dzialo, zrobilam.

Ale te badania daja procentowa pewnosc i nie sa wiarygodne. Moim zdaniem warto robic te inwazyjne by moc sie ewentualnie przygotowac psychicznie do nowej, innej sytuacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 17:40

Bliska 77, iwcia77, inessa, szczęśliwa 2, Sabina, Lucky, Bozia3, Mega, malgos741, Pusurek, EwaT, Żanet, moremi, Bursztyn, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pragne dodac iz Ewa jest tak silna baba , ze predzej nas by tu zjebala za nieodpowiednie posty niz na nas obrazila...
    Bliska 77 wrote:
    po przeczytaniu dzisiejszej forumowej lektury nasunela mi sie taka reflekcja, pewnie wielu podpadne ale trudno, kazdy ma prawo do wypowiedzi, niektore sa mniej lub bardziej taktowne, moje pewnie tez ale jestesmy tylko ludzmi i takie a nie inne wypowiedzi swiadcza o tym, ze to wszystko przezywamy i sie przejmujemy, widze natomiast ze wsrod nas jest calkiem spora grupa wszystkowiedzacych i pouczajacych co nalezy a czego nie....przykro mi ale moja wypowiedz jest przemyslana i calkiem swiadoma, to tyle w temacie z mojej strony

Reni, moremi lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dziewczyny w naszym wieku czyli plus 35 nie mowiac plus 40 ryzyko urodzenia dziecka chorego jest bardzo duze i to nie tylko chodzi o ZD , ale o powazniejsze choroby. Chodzac do lekarzy ufamy im. Ale dzisiaj przeczytalam ze nieliczni ginekoladzy maja odpowiedni sprzet usg z certyfikatem i sami musza posiadac przeszkolenie specjalistyczne do badan przesiewowych. Jak bylam w ciazy to do glowy mi to nie przyszlo i swojego gina nie pytalam czy ma odpowiedni sprzet i przeszkolenie, choc mialam 33 lata i stwierdzil ze dobrze by bylo bym zrobila testy z krwi choc nie podejrzewa byc sie cos dzialo, zrobilam.

Ale te badania daja procentowa pewnosc i nie sa wiarygodne. Moim zdaniem warto robic te inwazyjne by moc sie ewentualnie przygotowac psychicznie do nowej, innej sytuacji.
    Amen, dokładnie wczoraj o tym pisałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 17:45

iwcia77, polarmiś, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale taraz juz takie gdybanie nic nie da sytuacji nie zmieni i Ewce nie pomoze
    Jedynie te ktore sie staraja albo sa na pocztku ciazy dwa razy sie zastanowia zanim podejma decyzje czy robic te badania czy nie
    I oczywiscie jest to indywidualna sprawa co kazda z nas zrobi badz jak postapi gdy wyjda one zle
    Teraz mozemy jedynie wspierac Ewe dobrym slowem i jesli potrzebuje innej pomocy a my ja mozemy jej ofiarowac nic wiecej niestety nie zrobimy

A generalnie gdyby sie tak nie stalo to chyba taka dyskusja nie miala by miejsca , chyba ze ta bomba dala by o sobie znac u kogos innego .

I mysle ze musimy wszystkie isc do przodu , cieszyc sie z naszych radosci , smucic smutkami po prostu zyc dAlej
    Wiem ze to trudne i kazda albo prawie kazda patrzy teraz na ta sytuacje przez pryzmat siebie i tego co zrobila badz nie

Rozgrywaja sie tu inne dramaty i tez musimy (kto chce ) te dziewczyny wspierac

Alis martwi sie o swoja coreczke a to w tej chwili jak by ucieka
    Slash nie wie co jest grane

Ja wsieram i sle pozytywne fluidy do obu <3

A Ewe tez wspieram z calych sil i zycze sily , wiary ( choc niby nie wierzy )

Bliska 77, inessa, samira, iwcia77, Lucky, peppapig, Bozia3, Mega, ania.g, malgos741, moremi, Bursztyn, Niuta, slash, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiśka masz racje - to jest poprostu dyskusja wywolana sytuacja choc juz ten temat przerabialysmy wczesniej. Bylo goraco.

Teraz mocno wspieramy Ewcie by Tamaszek dal sobie rade z serduszkiem i by milosc otaczala go z kazdej strony, zawsze i wszedzie.

kkisia, iwcia77, Bliska 77, inessa, Lucky, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misku widac ze rodzice chca dac mu ta milosc i troske i za to juz dla mnue Ewa jest wielka

W moim miescie sa dwa osrodki gdzie ludzie po prostu jak zbedny balast oddaja taki dzieci :( oba prowadzone przez zakonnice , wiem ze niektorych to przerasta ale ja bym nie mogla wiedziec ze gdzies tam jest moje chore dzieciatko , bo jak juz mowilysmy te wszystkie badania nie daja 100% pewnosci raz sie myla w jedna raz w duga strone

Mega lubi tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim ;) dzisiaj plotowalam pół dnia u przyjaciółki ( po moich przejściach nie wiele ich co prawda zostało ale ona trwa ) a tu widzę całkiem sporo mnie ominęło. Tak sobie was czytam i myślę że my i tak nie bardzo mamy wpływ na cokolwiek. Nie pomogą tony badań bo i tak może nas coś zaskoczyć. A na złe rzeczy człowiek nie jest się w żaden sposób w stanie przygotować. One po prostu przychodzą i trzeba je dźwignac. Ciesze się ze Tomaszek ma tak silnych rodziców.

polarmiś, Bliska 77, inessa, Lucky, Sabina, caffe, samira, ania.g, malgos741, moremi, Alis, Bursztyn, mysza1975 lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Misku widac ze rodzice chca dac mu ta milosc i troske i za to juz dla mnue Ewa jest wielka

W moim miescie sa dwa osrodki gdzie ludzie po prostu jak zbedny balast oddaja taki dzieci :( oba prowadzone przez zakonnice , wiem ze niektorych to przerasta ale ja bym nie mogla wiedziec ze gdzies tam jest moje chore dzieciatko , bo jak juz mowilysmy te wszystkie badania nie daja 100% pewnosci raz sie myla w jedna raz w duga strone
    Fakt nie wszystkie choroby wykrywaja ale inne w 100% .

I chwala za to Ewie ze jest dzielna. Ja mysle ze kazda z nas w takie sytuacji bylaby by po prostu kochajaca matka, bo inaczej sie nie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 18:18

iwcia77, Bliska 77, inessa, caffe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie wino otworze :( tyle mysli klebi sie w mojej glowie ze az mnie rozbolala

Bliska 77, Mega, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Chyba sobie wino otworze :( tyle mysli klebi sie w mojej glowie ze az mnie rozbolala
    Mnie boli bez picia to moze tez sobie otworze?

inessa, kkisia, peppapig lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    korzystaj póki możesz, ja zapijam maślanką truskawkową

iwcia77, Lucky lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

‹‹ 3763 3764 3765 3766 3767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ