X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Slash - pamiętam.

Starać się możesz jak tylko poczujesz się dobrze. Nawet po łyżeczkowaniu teraz zalecają starania jak najszybciej - już po pierwszym krwawieniu. I wtedy szanse na prawidłowa ciaże są największe.

Dziewczyny, pamiętam o Was. Często wspominam i wszystkim życzę pomyślnych starań - a przede wszystkim dobrego zakończenia. Ale nie zaglądam ostatnio. Prowadzę tylko wykres - ale już pod kątem zdrowia.

Moje starania definitywnie zakończone. Mój czas na macierzyństwo minął i tyle. Nie mam sił na więcej.
    Nati, pozdrawiam i wspieram <3 wszystkiego dobrego

Nati74 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Musisz uważać, bo tak naprawdę to teraz dopiero zacznie kg przybywać. Ale jeśli jesz, że tak powiem normalnie, a będziesz tyła to niewiele się da zrobić. Ja tak miałam. Wcale więcej nie jadłam, a wszystko zostawało. Grunt żeby potem jakoś to zrzucić, z tym że jeśli będziesz karmiła piersią to o odchudzaniu nie ma mowy i kółko się zamyka.
    Caffe, z tym tyciem masz w 100% rację, do około 35-36 tygodnia przytyłam około 7kg przez ostatnie półtora prawie 2kg i tak mam już 9 na plusie, obecnie ważę ok 87-88kg i teraz walczę zeby nie przekroczyć 90tki hahahha jak to brzmi...... tragedia

Sabina, caffe, samira, Pusurek, Żanet, Bursztyn, Mega, Bozia3, Dorka1979 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dieta MŻ żadnych tez słodyczy ,nic smażonego,bez białej mąki,cukru,soli

spacery,może joga ,kijki ,basen (uwielbiałam kiedyś pływać)

a starania na prawdę odpuszczam ,muszę zrobić USG brzucha i jak będą kamienie w woreczku to planowana laparo i usunięcie woreczka ,boli mnie coraz częściej i mocno,a powiedział gastro ze lepiej to przed ciążą załatwić a potem wiadomo i tak dietka :)
    Samirka, w takim razie duzo zdrówka i wytrwałości w odchudzaniu

samira, Reni, Mega lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Caffe, z tym tyciem masz w 100% rację, do około 35-36 tygodnia przytyłam około 7kg przez ostatnie półtora prawie 2kg i tak mam już 9 na plusie, obecnie ważę ok 87-88kg i teraz walczę zeby nie przekroczyć 90tki hahahha jak to brzmi...... tragedia
    Może nie przekroczysz, ale rozumiem Twoje obawy, bo ja nad wagą też nie panowałam. Dodatkowo to ogromne obciążenie dla organizmu. Szkoda, ze wcześniej nie pisałaś o tej wodzie z pietruszką, albo ja nie widziałam, bo u mnie ewidentnie woda się zatrzymywała, całe tylko szczęście, ze nie puchłam.

Sabina, Bliska 77, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    Samirka, w takim razie duzo zdrówka i wytrwałości w odchudzaniu
    <3

a tobie życzę aby pępowina się z córci odwinęła i obyś mogła urodzić naturalnie :*

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    to do mnie czy do Samiry? :-)
    prawde mówiąc już mi zleciało samo wystarczyło mniej żreć i odstawić słodycze za którymi w sumie nie przepadam
    i są efekty http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ccb4f5b05394.jpg muszę kupić nowe dziny
    Mnie się wydaje, ze ważna jest też kwestia łączenia produktów, np. ziemniarów z mięsem. Lepiej mięso i surówki.

samira, Bliska 77, iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, 100 lat :)

Bursztyn lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fakt coś w tym jest za ziemniakami nie przepadam
    ale ostatnio prawie w ogóle mięsa nie jem.. jak już raczej drób..
    zauważyłam, że po grilowanych źle się czuję
    jem więcej warzyw i owoców
    caffe wrote:
    Mnie się wydaje, ze ważna jest też kwestia łączenia produktów, np. ziemniarów z mięsem. Lepiej mięso i surówki.

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira to kuruj się kuruj.. bo juz dawno narzekasz na wszystko a tak ..może to dobry moment na myślenie o sobie :-) zdrówka!

samira lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    fakt coś w tym jest za ziemniakami nie przepadam
    ale ostatnio prawie w ogóle mięsa nie jem.. jak już raczej drób..
    zauważyłam, że po grilowanych źle się czuję
    jem więcej warzyw i owoców
    Bo grilowane potrawy są "ciężkie", widocznie trochę się już odzwyczaiłaś. Ale grunt, że się dobrze czujesz i jesteś zadowolona z efektów odchudzania :)

Tylko nie wywalaj tych za dużych spodni, bo jeszcze się moga przydać na początki ciąży ;)

Bozia3 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Samira to kuruj się kuruj.. bo juz dawno narzekasz na wszystko a tak ..może to dobry moment na myślenie o sobie :-) zdrówka!
    Trza jej w końcu spuścić wpierdol, tak ja Mango, bo zwlekają ze wszystkim ;)

Reni, Bliska 77, Bursztyn, Bozia3, iwcia77, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie pomyślałam :-) faktycznie :-D

no i mam dużo więcej ruchu .. teraz po przeprowadzce mi się więcej chce :-)
    rower kupiony eh żyć nie umierać
    caffe wrote:

Tylko nie wywalaj tych za dużych spodni, bo jeszcze się moga przydać na początki ciąży ;)

caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no martwię się a i mam prasę dla Cię :-)

http://m.interia.pl/kobieta/news,nId,398598

Bingo! Ja uwielbiam Chylinska na maxa! Dzieki Reni! :D

Reni lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira..
    Mango..

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/81dd705ef032.jpg
    caffe wrote:
    Trza jej w końcu spuścić wpierdol, tak ja Mango, bo zwlekają ze wszystkim ;)

samira, Bliska 77, Bursztyn, Mega, Bozia3, Dorka1979, iwcia77, mysza1975, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a nie pomyślałam :-) faktycznie :-D

no i mam dużo więcej ruchu .. teraz po przeprowadzce mi się więcej chce :-)
    rower kupiony eh żyć nie umierać
    Ja m obiecałam, że też będę jeździła na rowerze żeby wrócić do fory/figury.. ale rower jeszcze w garażu się kurzy... No przecież brzydka pogoda jest na wojaże, nie? o.O

A tak w ogóle to strasznie mnie bolą kolana. Jak przykucnę, to mam problemy zeby się podnieść. Nie wiem co się dzieje, ale chyba stawy w nadgarstkach też mam jakieś słabe...

Reni, Bliska 77, Sabina, Mega, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja tak miałam jak przytyłam .. :-/
    caffe wrote:
    A tak w ogóle to strasznie mnie bolą kolana. Jak przykucnę, to mam problemy zeby się podnieść. Nie wiem co się dzieje, ale chyba stawy w nadgarstkach też mam jakieś słabe...

caffe, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusur staniki bardzo ładne - niestety pamiętam swoje sprzed 12 lat - prać trzeba było codziennie - bo pomemłane tym mlekiem i tym wszystkim po całości. Ja mam na ten czas gładkie dwa - biały i czarny i nawet nie próbuję w nich ładnie wyglądać..
    Tak to jest niestety. Ja tez pamietam swoje z tamtych czasow - bawelniane, zolkly po 3 praniu, masakra. Te nowe bede sobie prala codziennie w delikatnym plynie - one takie cieniutkie, ze powinny szybko schnac.
    Mam tez taki sztywniejszy, cielisty, ale to trzymam na nawal pokarmu i karmienie dyskretne, bo wyglada jak namiot dla wojska... ;) :D

Żanet, Mega, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Pusurku i Samirka - uzupełnijcie proszę listy staraczek, jeśli mamy je prowadzić..
    Pusur - trzeba wykasować Ewkę z listy oczekujących na poród...
    MOja lista uzupelniona, fakt, ze nie wykasowalam Ewki, reszta sie zgadza.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    gdybyś naprawdę chciała schudnąć - to Dukan plus Chodakowska i po pół roku jesteś laska nie z tej ziemi....
    No ja ide na warsztaty Chodakowskiej w sobote, to moze podziala na zapas. ;) Stwierdzilam, ze tez bede cwiczyc, tak lajtowo, moze trafie na okladke Pani albo innego Shapa? :D :P

Bozia3, Dorka1979, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    <3

tak zrobię,bo mnie też stawy bolą i kręgosłup i to wynik tycia po części :)

nawet ostatnio przeczytałam ze przy nadwadze ja mam za dużo o 16kg może zanikać śluz płodny jest wtedy mniej estrogenów i podobno jak się schudnie to do normy wraca

caffe, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3773 3774 3775 3776 3777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ