X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2016, 19:46

caffe, samira, Mango, anna maria, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    caffe wrote:
    A miała być taka extra pogoda, nawet 30C zapowiadali. Dzisiaj 10, jutro 10 i pojutrze 10, to by się zgadzało, jest 30 jak w mordę...

czyli pogoda się sprawdzi w 100% :P

Jakże by inaczej :P

samira, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    iwka ,anna maria ja dziś nie śpię od 5.30 obudził mnie pełny pęcherz i później już nie zasnęłam ,brzuch mnie bolał ale tak inaczej jak normalnie ,takie kłucia
    nie wiem o co chodzi ,może TAM wszystko się przygotowuje...

czeć Megan ja spalam jak zabita do 9.30 ale też pęcherz mnie obudził a pytałam wczoraj lekarza o te kłucia i powiedzial ze to normalne, gorzej by było jak by to byl normalny długi ból ,więc nie ma co się martwić bo macica się powieksza i więzadla sie rozciągają

caffe, Bursztyn, Mango, anna maria, bliska77, samira, megan8, inessa lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    caffe wrote:
    megan8 wrote:
    iwka ,anna maria ja dziś nie śpię od 5.30 obudził mnie pełny pęcherz i później już nie zasnęłam ,brzuch mnie bolał ale tak inaczej jak normalnie ,takie kłucia
    nie wiem o co chodzi ,może TAM wszystko się przygotowuje...

Megan, takie bóle to nic złego. Po prostu macica się naciąga i takie bóle można odczuwać, w pachwinie też.

ok ,bo myśli mi wariują
    w ciąży byłam ostatnio w 97 i 98 roku to nie pamiętam wszystkiego

Ja tamtej ciąży też nie pamiętam, ale w tej co poroniłam to tak miałam i czytałam na ten temat.

samira, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda fatalna a my na grilla jedziemy ehh.Ja rano obudziłam się z strasznymi bólami okresowymi, juz myslałam ze przyszła ulubienica, a tu wszystko przeszło i tylko bardzo kłuje mnie ten lewy jajnik,ja już niewiem o co chodzi, jest mi niedobrze bleee

caffe, Bursztyn, Mango, anna maria, bliska77, samira, megan8, polarmiś, kate38, inessa, Conducive lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Pogoda fatalna a my na grilla jedziemy ehh.Ja rano obudziłam się z strasznymi bólami okresowymi, juz myslałam ze przyszła ulubienica, a tu wszystko przeszło i tylko bardzo kłuje mnie ten lewy jajnik,ja już niewiem o co chodzi, jest mi niedobrze bleee

Nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na rozwój wydarzeń. Ewentualnie możesz przyjąć luteinę, może pomoże.

Bursztyn, Mango, anna maria, iza37, samira, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena przytulam mocno!! :) <3

bliska77, samira, Conducive, megan8, inessa, Olena lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Pogoda fatalna ,zimno
    tyle wolnego ,a dzieciaki będą w domu siedzieć jak za karę

u mnie piękne słoneczko i ciepło w miarę właśnie jedziemy na zatokę połazić

bliska77, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja w ten pierwszomajowy dzień leże jak łania w łóżku i leniuchuje z moją kicią nawet nie wiem jaka jest pogoda hihihih Nie wiem ale leniuchowanie mi służy , chce mi się spać i pić na zmiane już wypiłam dwa duże kubki herbatki i dalej mnie suszy . Ale cio pan doktor powiedział cytuje ,, zachowywać sie jak bym była w ciąży i leżeć dużo i odpoczywac ,, hahahahahahah i stosuje się do zaleceń . A że jestem tutaj sama to nie mam obowiązków , a na obiadek zrobię sobie fryteczki już tęsknilam za takimi pysznymi z ziemniaczków z polskiego pola i kotlecik mielony i suróweczka Pychotka już mi ślinka cieknie , ale co sie przekonałam to już mięśka z kurczaka to nie rusze bo odrazu na sam widok rwie mnie na wymioty hiihih

caffe, iza37, samira, megan8, bliska77, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    iza37 wrote:

Nie pozostaje nic innego, jak tylko czekać na rozwój wydarzeń. Ewentualnie możesz przyjąć luteinę, może pomoże.

kochana luteine brałam od 28dc przez 7 dni wg wskazań lekarza i nic:(((

caffe, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    agafbh wrote:
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczynki

Nie moge uwierzyc, ale zrobilo sie cieplo, wreszcie! Oby tak zostalo, slonce pomaga funkcjonowac. Marze o tym, zeby pojechac do Polski na miesiac, przestac czytac branzowe ksiazki, periodyki, tylko jakas glupia nawet ksiazke nie zwiazana z psychologia. Albo w ogole nie czytac tylko ogladac obrazki :)

u nas chłodno i pochmurnie, słoneczka brak, może zrób coś co Cię zrelaksuje....

wlasnie robie- siedze na forum :) chociaz i tak mam wyrzuty sumienia bo powinnam sie uczyc.

może takie odprężenie na forumie Ci pomoże pouczysz się póżniej :)

Bursztyn, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    a ja w ten pierwszomajowy dzień leże jak łania w łóżku i leniuchuje z moją kicią nawet nie wiem jaka jest pogoda hihihih Nie wiem ale leniuchowanie mi służy , chce mi się spać i pić na zmiane już wypiłam dwa duże kubki herbatki i dalej mnie suszy . Ale cio pan doktor powiedział cytuje ,, zachowywać sie jak bym była w ciąży i leżeć dużo i odpoczywac ,, hahahahahahah i stosuje się do zaleceń . A że jestem tutaj sama to nie mam obowiązków , a na obiadek zrobię sobie fryteczki już tęsknilam za takimi pysznymi z ziemniaczków z polskiego pola i kotlecik mielony i suróweczka Pychotka już mi ślinka cieknie , ale co sie przekonałam to już mięśka z kurczaka to nie rusze bo odrazu na sam widok rwie mnie na wymioty hiihih

Pamiętaj żeby dobrze wysmazyć to mięso, żeby surowizny nie jeść :)

Miłego odpoczywania :)

Bursztyn, megan8, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mocno pamiętam o każdej !

iza37, samira, Bursztyn, megan8, bliska77, anna maria, inessa, Conducive lubią tę wiadomość

• iza37 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:

no i to mi sie podoba, nalezy ci się odpoczynek 200% po takiej podróży:)A co do żarełka to SMACZNEGO kochana:)

caffe, Bursztyn, bliska77, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:

no to pewnie przyjdzie @ my dzisiaj rybkę z grila na kolację będziemy wsuwać :)

caffe, iza37, Bursztyn, megan8, bliska77, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:

tak jest pani doktor Caffe hihihihihiih

caffe, samira, megan8, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    caffe wrote:
    iza37 wrote:

kochana luteine brałam od 28dc przez 7 dni wg wskazań lekarza i nic:(((

To pozostaje tylko czekać. To aż dziwne żeby tak długo jej nie było po luteinie.

Jak ostatnio rozmawiałam ze swoim lekarzem o luteinie czy ją brać czy nie, bo też nie miałam długo okresu, to mi powiedział, że po tygodniowym braniu na @ czeka się nawet tydzień. Także może niebawem nadejdzie do Ciebie.

Ja się wkurzyłam i wzięłam jedną wieczorem i rano dostałam @, ale myślę, że to nie po luteinie tylko się po prostu zlitowała nade mną.
    Nie wiem co było przyczyną u mnie wydłużenia cyklu, może to zaburzenia hormonalne po poronieniu, albo to że byłam chora w marcu.

Może po prostu coś się wydarzyło, co spowodowało u Ciebie takie wydłużenie cyklu. Pewnie czujesz się niekomfortowo, ale musisz to jakoś przeżyć <3

inessa lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwka76 wrote:
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:

Może czasami przesadzam, ale wolę na zimne dmuchać :)

Mnie lekarka zabroniła jeść fastfoodów bo mogą być miesa niedopieczone, wątróbki mi zabroniła i przetworów mlecznych z mleka niepasteryzowanego, itd.

A mnie się chciało cały czas drinka. Wszędzie widziałam sklepy monopolowe i pachniało mi alkoholem. Normalnie, to alkohol może dla mnie nie istnieć, ale wtedy to bym wszystko oddała za szklaneczkę trunku :)

samira, Conducive, megan8, bliska77, Bursztyn, anna maria, inessa, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwka, no ktoś musi o Ciebie dbać, a ja poczułam instynkt macierzyński do Ciebie :P :P :P :P :P

samira, iwka76, bliska77, megan8, Bursztyn, anna maria, inessa lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2013, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:
    caffe wrote:
    iwka76 wrote:

Może czasami przesadzam, ale wolę na zimne dmuchać :)

Mnie lekarka zabroniła jeść fastfoodów bo mogą być miesa niedopieczone, wątróbki mi zabroniła i przetworów mlecznych z mleka niepasteryzowanego, itd.

A mnie się chciało cały czas drinka. Wszędzie widziałam sklepy monopolowe i pachniało mi alkoholem. Normalnie, to alkohol może dla mnie nie istnieć, ale wtedy to bym wszystko oddała za szklaneczkę trunku :)

ja na szczęście nie przepadam za alkoholem , a co do fastfudó tez nie jadam bo to sama chemia dla mnie i papierowe jedzenie wolę sama sobie zrobić wtedy wiem co jem i powiem wam dziewczyny jak opiekowałam się od maleństwa siostrzenicą to wolałam jej sama ugotować zupki przeciery i wtedy tez wiedziałam że zje dobrze i zdrowo a że jeszcze same miałyśmy ogródek warzywny to wiedziałam że nie ma tam chemii a w tych słoiczkach niby nic nie ma ale polepszacze smakowe i takie tam Więc życie na wiosce jest zaleta hihihhihi

caffe, bliska77, megan8, samira, inessa lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
‹‹ 379 380 381 382 383 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ