X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama78 wrote:
    Witam wieczorem. Bursztyn trzymam kciuki za Ciebie i Twoją mamę! Slash trzymaj się. Anna najważniejsze że jesteście pod fachową opieką będzie dobrze. Ewa super że jest coraz lepiej! Ja po wizycie w poradni genetycznej. Wyniki z usg ok z krwi za tydzień. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny :-)
    Mama, oby wszystko było ok :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, pewnie już wszystko na temat karmienia piersią wiesz, ale i tak napiszę, co nam mówiła położna. Może się komuś przydać.
    Mówiła, żeby nie karmić butelką, bo to jest inny rodzaj ssania i jak się noworodek przyzwyczai, będzie się potem buntował przeciwko piersi. Pono jeśli nie można piersią, lepiej łyżeczką albo z kieliszka. A gdy dziecko nie chce ssać piersi, warto parę kropel mleka rozetrzeć na brodawce, bo wtedy mały ssak poczuje zapach i się przyssa :)

Cieszę się, że Tomek sam załapał o co z tymi piersiami chodzi. Znaczy sie bystry chłopak :)

EwaT, Żanet, nick nieaktualny, Bursztyn, caffe, mysza1975, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zalezy tez od dziecka. Moj wolal cyca od butli, jeden i drugi... Brzydzili sie wrecz smokami, ale przy drugim niestety musialam szybko wrocic do pracy i karmilam tylko w nocy... i sila rzeczy rozeszlo sie po kosciach...
    Alis wrote:
    Ewa, pewnie już wszystko na temat karmienia piersią wiesz, ale i tak napiszę, co nam mówiła położna. Może się komuś przydać.
    Mówiła, żeby nie karmić butelką, bo to jest inny rodzaj ssania i jak się noworodek przyzwyczai, będzie się potem buntował przeciwko piersi. Pono jeśli nie można piersią, lepiej łyżeczką albo z kieliszka. A gdy dziecko nie chce ssać piersi, warto parę kropel mleka rozetrzeć na brodawce, bo wtedy mały ssak poczuje zapach i się przyssa :)

Cieszę się, że Tomek sam załapał o co z tymi piersiami chodzi. Znaczy sie bystry chłopak :)

EwaT, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej Nocy Dziewczyny... Niech Wam się przyśnią słodkie, różowe bobasy...

EwaT, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Dobrej Nocy Dziewczyny... Niech Wam się przyśnią słodkie, różowe bobasy...
    Ja to nawet będę miała sen na jawie ze 2 razy ;)

EwaT, malgos741, nick nieaktualny, Mango, Viv78, iwcia77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki
    Slach tule mocno <3
    Bursztyn powodzenia jutro Tobie i Twojej mamie :)
    Anna Maria obniżenia ciśnienia .<3
    Ewa super wieści Tomcio dzielny chłopak.

Ale miałam męczący weekend. Byłam w Gdańsku. Musieliśmy odebrać córę mojego m z lotniska o 23.55 a w domu dopiero o 3 w nocy. Rano do roboty. Padam dziś na twarz.

nick nieaktualny, EwaT, nick nieaktualny, caffe, Bursztyn, iwcia77 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mamus

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/132d3b729ee5.jpg

Mango, nick nieaktualny, Bozia3, ania.g, caffe, angela, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dla mamus

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/132d3b729ee5.jpg
    Świetne :)

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

Bursztyn kciuki zacisniete
    Ewa super oby tak dalej

A ja dzis spac nie moge , wstalam o 5 i szykuje reszte rzeczy na wyjazd :) towarzystwo wstanie i w droge
    I witaj ciepelko i Chorwacjo
    Tylko troche mnie martwi ze ok 8 zawita do mnie @ , a moze nie ( zapad tamponow i podpasek w torbie :) )

Dziewczyny trzymajcie sie , wroce to nadrobie
    Pewnie Aga juz bedzie rozpakowana :) a moze ktoras jeszcze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2014, 07:11

Simba, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Żanet, caffe, Bursztyn, Bliska 77, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kiksia pod kazdym wzgledem zycze udanych wakacji!

Burszyb trzymam kciuki za drozne rurki.

nick nieaktualny, caffe, Bursztyn, Bliska 77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Misku :)

Plan mialam ponurkowac ale poczekam i zobacze czy @ przyjdzie , jak przyjdzie to beda nury jesli nie to za rok :)

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jak wroce to zanim nadrobie poprosze o streszczenie , troche tego bedzie bo wracam 15 :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla BLISKIEJ

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/12bb7a45e49b.jpg

nick nieaktualny, Bozia3, Mega, caffe, nick nieaktualny, Bursztyn, Bliska 77, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos o urlopach

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77d69b726319.jpg

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Mega, caffe, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:
    Dziekuje Misku :)

Plan mialam ponurkowac ale poczekam i zobacze czy @ przyjdzie , jak przyjdzie to beda nury jesli nie to za rok :)[

To zycze relaksu pelna piersia.

nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Cos o urlopach

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/77d69b726319.jpg

Dobre i niestety prawdziwe

• Viv78 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kkisia wrote:

A ja dzis spac nie moge , wstalam o 5 i szykuje reszte rzeczy na wyjazd :) towarzystwo wstanie i w droge
    I witaj ciepelko i Chorwacjo
    Tylko troche mnie martwi ze ok 8 zawita do mnie @ , a moze nie ( zapad tamponow i podpasek w torbie :) )

ale Ci zazdroszcze, od 3 lat planuje tam wyjazd, w tym roku to juz mialo byc na 100%, ale pewnie znowu nici.
    cudnej podróży!
    czekam na relacje

nick nieaktualny, Bliska 77, nick nieaktualny, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv to juz moj chyba 8 wyjazd do Chorwacji tylko w tym roku inaczej bo jedziemy z namiotami , chcemy zwiedzic cale wybrzeze zaczynajac od Dubrownika w gore :) a zawsze bylo tylko stacjonarnie :)

Relacje zdam oczywiscie

caffe, Viv78, iwcia77 lubią tę wiadomość

• amelia04072006 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Od razu się przyznaje ze powtarzam się z innego forum, ale podobno tutaj więcej się dzieje a bardzo zależy mi na pomocy , dlatego przepraszam. jestem Nowa :) i chciałam się przywitać. mam nadzieje ,że wasze doświadczenie i porady mi pomogą w staraniach nad rodzeństwem- a dokładnie siostrą Zosia lub Antosią- dla mojej 8 letniej córki. mam 35 lat i po pretensjach dziecka, że ona też chce mieć rodzeństwo, stwierdziliśmy z mężem, ze spróbujemy. w zeszłym miesiącu zaczęliśmy, jednak chyba poroniłam. po trzech testach pozytywnych zrobionych w dzień spodziewanej @ cieszyłam się strasznie. a następnego dnia dostałam krwawienie. potem testy już nic nie wskazały. proszę o każdą poradę dotyczącą mojego wykresu, przyjmuje każdą krytykę i podpowiedź. będę próbować ostatni raz. bardzo mnie boli ostatnia porażka i nie czuje się na siłach, żeby przechodzić przez niepowodzenie co miesiąc, dlatego muszę się postarać. przepraszam za literówkę

nick nieaktualny, caffe, Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

zus1znh.png

iv09krhm2hgmouw3.png

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką :)
    Miłego dnia dla wszystkich.
    Kciuki zaciśnięte Bursztynek.

Mega, Żanet, Bursztyn, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 3813 3814 3815 3816 3817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ