X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Ahoj, u mnie upal...pojechalabym na basen z woda termalna ale nie wiem czy moge? a w morzu kapac sie mozna? jakos zapomnialam zapytac sie ginki...hm
    mowy nie ma o termalnych - nawet nie próbuj - to są gorące wody i nie rób tego. Lepiej idź na normalny zimny basen - tylko wcześniej zastosuj czopki lactovaginal, żeby się uchronic przed bakteriami. Zastosuj przed basenem i po i możesz sobie popływać. Do termalnych nie wchodź, bo moze się źle skończyc

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do nas wpada jeż na tluste dzdzownice! Zawsze go podgladamy jak buszuje po ogrodku.

iwcia77, Niuta, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Zadzwonic po sluzbe weterynaryjna. No chyba ze sumienie pozwoliloby Ci zostawic ranne zwierze.
    a skąd ja na autostradzie znajdę numer do służb weterynaryjnych?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A do nas wpada jeż na tluste dzdzownice! Zawsze go podgladamy jak buszuje po ogrodku.
    do mojego kuzyna, który mieszka pod lasem trafiła chora sowa - też się nią zajęli - to było super przeżycie obserwować ją tak z bliska..

Reni, polarmiś lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Moze byc tez straz miejska. Oni tez maja obowiazek zainterweniowac i przedwiewziac dalsze kroki.

polarmiś lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jak nie mialabym w telefonie netu to dzwonie do kogos ze znajomych ktorzy sa np w domu by ustalili nr tel do sluz weter lub miejskich. Dla chcacego nic trudnego.

Pusurek, Reni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra znów źle coś powiedziałam mi nie chodzi o dobicie czy nie udzielenie pomocy ale kurcze jak bym miała narażać moje zdrowie dla jeża czy jakiegoś innego zwierzęcia leśnego,bez przesady ,nie mówię jak bym znalazła to jedynie mogę weterynarza zawiadomić albo kogo tam trzeba czy jakoś włożyć sposobem do pudełka jak małe zwierzę i zanieś do weta ...właśnie był wypadek ostatnio ,babka się zatrzymała nagle bo kaczka z kaczątkami przez jezdnię przechodziła i spowodowała wypadek bo nadjeżdżający pojazdem za nią nie zdążyli wyhamować i dwa trupy na miejscu - ojciec z córka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:15

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie pod balkonami chodzą jeże ,dużo jeży to mam wziąć każdego do domu i nakarmić ;)

• Elfik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta, ale mi dzień poprawiłaś :)

Kochana, wielki szacun, ja zawsze ratowałam koty, psy , wróble, gołębie, sowę, nietoperze, nie wiem jak to rodzice znosili..

tylko mewa mnie pokonała, taki miała ostry duży dziób, że do domu nie zabrałam, dzwoniłam do schroniska dla ptaków, nie wiem czy przyjechali, rano jej nie było..:)))

Jak czytam o takich ludziach jak Ty, to są własnie takie chwile kiedy myślę, ze może jednak człowiek brzmi dumnie.. :)
    dobrze, ze wiesz, ze trzeba brzuszek masować, ja przy pierwszym znalezionym kociaku nie wiedziałam,,:( z opłakanym skutkiem, ale na swoje usprawiedliwienie powiem, że sama byłam małym dzieckiem...

Mega, iwcia77, caffe, Pusurek, Bliska 77, Niuta, Sabina, mysza1975, Robotka1 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    spowodowała wypadek bo nadjeżdżający pojazdem za nią nie zdążyli wyhamować i dwa trupy na miejscu - ojciec z córka
    Dlugo wyczekiwana kolejna porcja zlych wiesci "by Samira" ;)

samira, Elfik, Reni, Bozia3, Pusurek, Bliska 77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze przestańcie ,no to wyczyn jeżowi pomasować brzuszek ;)

nie pomyślcie ze jestem bezduszna ,najbardziej mnie wkurza jak ktoś w bestialskich warunkach przechowuje zwierzęta i je katuje ,takiemu bym chętnie jaja urwała ale świata nie zbawię i nie na wszystko mam wpływ nawet jak bym chciała pomóc

ale więcej ludzi i dzieci tak traktowanych potrzebuje pomocy i to mnie bardziej wzrusza niż zwierzęta....lub nie udzielenie pomocy i zaniedbania w szpitalach przez co poniekąd zmarł mój brat i wiele innych ludzi...

Bozia3 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Dlugo wyczekiwana kolejna porcja zlych wiesci "by Samira" ;)
    dlaczego złych,to tylko przykład jak nierozważni są ludzie na drogach,przez kaczki i przez głupia babę zginęli ludzie

a pisanie tu o problemach zdrowotnych,poronieniach i innych takich to są dobre wieści ,o tym można pisać tak ?

no tak tylko jak samira coś takiego napisze to niedobrze prawda,wybaczcie ze nie wszystko traktuje jak żart

i nie będę luzowała bo właśnie pisze to wszystko na luzie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:41

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka siedzę jak na szpilkach, powinnam dzisiaj zacząć plamić, a tu nic, wredne testy wołają do mnie z szafki: zrób mnie! i czuje ze przegrywam walkę ;)
    A poza tym dalej mnie mdli, 2 dni temu kupiliśmy przepyszna kiełbaskę, jak otworzyłam lodówkę dzisiaj to myślałam ze od razu polece do kibla. Teraz otwieram ja z zatkanym nosem...

samira, iwcia77, Alis, Bliska 77, Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    dlaczego złych,to tylko przykład jak nierozważni są ludzie na drogach,przez kaczki i przez głupia babę zginęli ludzie

a pisanie tu o problemach zdrowotnych,poronieniach i innych takich to są dobre wieści ,o tym można pisać tak ?

no tak tylko jak samira coś takiego napisze to niedobrze prawda,wybaczcie ze nie wszystko traktuje jak żart

i nie będę luzowała bo właśnie pisze to wszystko na luzie :D
    Samira pomoc rannemu zwierzeciu, czy oseskowi trzeba ale zdrowy rozsadek tez wskazany .

samira, amelia04072006 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Kurka siedzę jak na szpilkach, powinnam dzisiaj zacząć plamić, a tu nic, wredne testy wołają do mnie z szafki: zrób mnie! i czuje ze przegrywam walkę ;)
    A poza tym dalej mnie mdli, 2 dni temu kupiliśmy przepyszna kiełbaskę, jak otworzyłam lodówkę dzisiaj to myślałam ze od razu polece do kibla. Teraz otwieram ja z zatkanym nosem...
    To zrob testa, po co sie tak meczyc?

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a propo jeża Niuta ,jak ty mu tak pomagasz to on niech ci w zamian akupunkturę zrobi :D

ktoś tu powiedział kiedyś ze nie rozczulają go małe dzieci w wózkach,a ja powiem ze mnie te dzieci rozczulają bardziej niż jeże i inne takie ...:)

iwcia77, Bozia3, megan8, Niuta lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    To zrob testa, po co sie tak meczyc?
    i znowu sie zdołuję jak bedzie 1 krecha. Musze sie czyms zająć, idę robic spagetti :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2014, 12:48

iwcia77, Dorka1979, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    mi tu śmierdzi ale nie jest to kiełbasa tylko zielony finał u ciebie na wykresie :)

iwcia77, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    mi tu śmierdzi ale nie jest to kiełbasa tylko zielony finał u ciebie na wykresie :)
    obys miala dar przepowiadania moja dobra Samiro ;)

samira, iwcia77 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Elfik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega, jak ma się testy w domu, to moje tez rano same z szafki się wychylają, hihi, dlatego nie mam, ale jak miałam ostatnie owulacyje to zrobiłam, bo podobno wykrywają wczesną ciąże :)))))

Ja trochę za długo się staram, żeby się emocjonować, teraz czekam na @ i sobie przychodzi, tez nie lubię tej jednej krechy :)

co do kiełbasy, oby to był znak!
    niech zielona moc będzie z Tobą :)

Mega, samira, Sabina, mysza1975, Robotka1 lubią tę wiadomość

‹‹ 3839 3840 3841 3842 3843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ