X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Żanet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    miałam nie pisać ale coś poradzę bo mam refluks i wiem co to za ból ;)

a więc absolutnie nie polecam sody oczyszczonej pomaga na chwilkę a może spowodować nadżerki w błonie śluzowej żołądka,ani ranigastu czy dostępnych bez recepty w małych dawkach i na receptę w większych pontoprazol czy ortanol max (te dwa to IPP inhibitory pompy protonowej i podobne ) i razem z ranig. nie dozwolone w ciąży ! za to polecam gluty z siemienia lnianego mielonego przed posiłkiem czy jakiś czas po i na noc albo w ciągu dnia popijać łyczkami ,poza tym z aptecznych duże tabsy do ssania czy gryzienia na papkę i połykania (najlepsze na papkę ) chronią przełyk,lecza i usuwają dolegliwości zgagi ,są extra i można je w ciąży na 100% link :) http://www.doz.pl/apteka/p9743-Gealcid_tabletki_40_szt :) jest tam niżej cały opis jak można zażywać znaczy jak często,acha mleka nie polecam na zgagę bo potem jest jeszcze gorzej ,pomaga na chwile ,ale jak pisała Bozia posiłki mniej obfite ale częstsze ,migdały tez dobre (naprawdę wiem co pisze bo borykam się z tym problemem na co dzień,a i nie kłaść się tz. nie leżeć do dwóch godzin po posiłku a spać tak aby górna część ciała była wyżej )

Dziękuję Samirko :) na pewno Twoje rady sie przydadzą

samira lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa- ciesze sie bardzo :) padnieta ale szczesliwa :)
    EwaT wrote:
    po roku jesli chcesz rodzic naturalnie, jezeli znowu cc to podobno nie ma znaczenia

Tomcio w domu wykąpany i najedzony, ja padnieta

EwaT, Mega lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pracy w ciąży, to ja oczywiście pracowałam do końca. W piątek byłam w pracy, a w poniedziałek już nie zdążyłam bo urodziłam :P

Lepiej się czułam pracując, za to w domu byłam padnięta. Czyli dla każdego coś dobrego, każdy ma inaczej. Ja nie chciałam być w domu bo bym tylko leżała, a tak to podobno w ciąży mi się język wyostrzył (opinie mojej koleżanki) i dzięki temu mogłam skutecznie wymagać stosowania od ludzi nowych regulacji, które sama opracowałam :P

moremi, mysza1975, Bliska 77, malgos741, Alis lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    po roku jesli chcesz rodzic naturalnie, jezeli znowu cc to podobno nie ma znaczenia

Wspaniale! Wreszcie :) teraz bedzie tylko lepiej <3

EwaT, iwcia77, MartaDidinio, Bliska 77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zgagi, to trzeba przetestować po czym się ją ma i niestety nie jeść tych rzeczy.

Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - to wspaniala wiadomosc!

EwaT, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    http://allegro.pl/spodnie-jeans-gap-maternity-old-navy-30-10r-m-38-i4314466587.html

te mi sie bardzo podobaja, ale nie wiem czy nie beda za duze...?

Iwcia, Nosiłam 36 i nosze 36, tylko z panelem ciążowym, takie jak te z allegro dobre będą tylko na II trymestry, gumka pod brzuchem potem przeszkadza i gniecie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 22:56

iwcia77 lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok, dzieki za rade :) czyli teoretycznie zostane przy moim rozmiarze? hurra!
    Żanet wrote:
    Iwcia, Nosiłam 36 i nosze 36, tylko z panelem ciążowym, takie jak te z allegro dobre będą tylko na II trymestry, gumka pod brzuch potem przeszkadza i gniecie...

megan8 lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ok, dzieki za rade :) czyli teoretycznie zostane przy moim rozmiarze? hurra!

Mam wrażenie, że te rozmiary ciążowe i tak są ciut większe, pomimo 7 kg na plusie, biodra pozostały na swoim miejscu, tylko mam wielkiego arbuza z przodu i 2 wielgachne cycki :)

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo arbuzy sie najpierw gryzie a nie polyka w calosci ;D , no te cycki sa zajebiste :) kurde baba jestem i sie jaram - to co dopiero twoj mezulek :)
    Żanet wrote:
    Mam wrażenie, że te rozmiary ciążowe i tak są ciut większe, pomimo 7 kg na plusie, biodra pozostały na swoim miejscu, tylko mam wielkiego arbuza z przodu i 2 wielgachne cycki :)

mysza1975, Mega, moremi, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje anty to brak faceta, niestety...
    megan8 wrote:
    Fajnie masz
    ja mam cały czas +10 kg ,ćwiczę 3 razy w tygodniu i nic
    moje ciało odmawia współpracy
    Marta a ty bierzesz jakieś anty ???

megan8 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słodka Lapka...
    EwaT wrote:

EwaT lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam do oddania jeansy M i L z happy mum. Tylko model musze sprawdzic, takie z zamkiem na lydce. jesli ktoras z Was reflektuje to chetnie oddam....i nowe tez z tej firmy starlet bodajze...Aha i jeszcze laktataor ale reczny philips-avent.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate jeans- tak sie nazywaja. bardzo wygodne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki

iwcia77, megan8 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze szkoda , ze nie moj rozmiar, bo bym sie skusila a tu dziewczyny mowia ze pozostane raczej w rozmiarze S..:)
    MartaDidinio wrote:
    ja mam do oddania jeansy M i L z happy mum. Tylko model musze sprawdzic, takie z zamkiem na lydce. jesli ktoras z Was reflektuje to chetnie oddam....i nowe tez z tej firmy starlet bodajze...Aha i jeszcze laktataor ale reczny philips-avent.

Żanet lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde Marta , znalazlam stronke z ta marka i jest dystrybutor we wloszech :) super te ciuszki !

http://www.happymum.it/Chi_siamo.html

MartaDidinio lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2014, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.happymum.it/d497a,20,8482,Saldi-Mirella_beige_dress.html

a przy tej umarlam z zachwytu :) wow!

MartaDidinio lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Mialam cytowac post ktorejs z dziewczyn bo mnie zapraszala na mycie 19 okien! Matko tego bym sie nie pogjela.
    to u mnie , zaproszenie nadal aktualne w tym 2 duże tarasowe 2 balkonowe 3 trójkątne - te są chyba najgorsze

iwcia77, polarmiś, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dziewczyny, co można na zgagę w ciąży, coś mnie ostatnio pali w przełyku jak się położę, masakryczne uczucie, mam tak pierwszy raz w życiu. Na początku ciąży lekarz mi mówił co mogę, ale nie zakodowałam, bo mnie ten problem nigdy nie dotyczył... Może to było manti?
    Ja podczas obu ciąż miałam potworną zgagę, pomagało mi tylko zimne mleko , więc byłam słynna z tego że chodziłam z mlekiem . Teraz tylko czekam kiedy to się niestety zacznie

samira, Żanet lubią tę wiadomość

‹‹ 3861 3862 3863 3864 3865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ