35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
samira wrote:miałam nie pisać ale coś poradzę bo mam refluks i wiem co to za ból
a więc absolutnie nie polecam sody oczyszczonej pomaga na chwilkę a może spowodować nadżerki w błonie śluzowej żołądka,ani ranigastu czy dostępnych bez recepty w małych dawkach i na receptę w większych pontoprazol czy ortanol max (te dwa to IPP inhibitory pompy protonowej i podobne ) i razem z ranig. nie dozwolone w ciąży ! za to polecam gluty z siemienia lnianego mielonego przed posiłkiem czy jakiś czas po i na noc albo w ciągu dnia popijać łyczkami ,poza tym z aptecznych duże tabsy do ssania czy gryzienia na papkę i połykania (najlepsze na papkę ) chronią przełyk,lecza i usuwają dolegliwości zgagi ,są extra i można je w ciąży na 100% linkhttp://www.doz.pl/apteka/p9743-Gealcid_tabletki_40_szt
jest tam niżej cały opis jak można zażywać znaczy jak często,acha mleka nie polecam na zgagę bo potem jest jeszcze gorzej ,pomaga na chwile ,ale jak pisała Bozia posiłki mniej obfite ale częstsze ,migdały tez dobre (naprawdę wiem co pisze bo borykam się z tym problemem na co dzień,a i nie kłaść się tz. nie leżeć do dwóch godzin po posiłku a spać tak aby górna część ciała była wyżej )
Dziękuję Samirkona pewno Twoje rady sie przydadzą
samira lubi tę wiadomość
-
Co do pracy w ciąży, to ja oczywiście pracowałam do końca. W piątek byłam w pracy, a w poniedziałek już nie zdążyłam bo urodziłam
Lepiej się czułam pracując, za to w domu byłam padnięta. Czyli dla każdego coś dobrego, każdy ma inaczej. Ja nie chciałam być w domu bo bym tylko leżała, a tak to podobno w ciąży mi się język wyostrzył (opinie mojej koleżanki) i dzięki temu mogłam skutecznie wymagać stosowania od ludzi nowych regulacji, które sama opracowałammoremi, mysza1975, Bliska 77, malgos741, Alis lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
iwcia77 wrote:http://allegro.pl/spodnie-jeans-gap-maternity-old-navy-30-10r-m-38-i4314466587.html
te mi sie bardzo podobaja, ale nie wiem czy nie beda za duze...?
Iwcia, Nosiłam 36 i nosze 36, tylko z panelem ciążowym, takie jak te z allegro dobre będą tylko na II trymestry, gumka pod brzuchem potem przeszkadza i gniecie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2014, 22:56
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
ok, dzieki za rade
czyli teoretycznie zostane przy moim rozmiarze? hurra!
Żanet wrote:Iwcia, Nosiłam 36 i nosze 36, tylko z panelem ciążowym, takie jak te z allegro dobre będą tylko na II trymestry, gumka pod brzuch potem przeszkadza i gniecie...megan8 lubi tę wiadomość
-
iwcia77 wrote:ok, dzieki za rade
czyli teoretycznie zostane przy moim rozmiarze? hurra!
Mam wrażenie, że te rozmiary ciążowe i tak są ciut większe, pomimo 7 kg na plusie, biodra pozostały na swoim miejscu, tylko mam wielkiego arbuza z przodu i 2 wielgachne cyckiiwcia77 lubi tę wiadomość
-
bo arbuzy sie najpierw gryzie a nie polyka w calosci
, no te cycki sa zajebiste
kurde baba jestem i sie jaram - to co dopiero twoj mezulek
Żanet wrote:Mam wrażenie, że te rozmiary ciążowe i tak są ciut większe, pomimo 7 kg na plusie, biodra pozostały na swoim miejscu, tylko mam wielkiego arbuza z przodu i 2 wielgachne cyckimysza1975, Mega, moremi, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja mam do oddania jeansy M i L z happy mum. Tylko model musze sprawdzic, takie z zamkiem na lydce. jesli ktoras z Was reflektuje to chetnie oddam....i nowe tez z tej firmy starlet bodajze...Aha i jeszcze laktataor ale reczny philips-avent.
iwcia77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
kurcze szkoda , ze nie moj rozmiar, bo bym sie skusila a tu dziewczyny mowia ze pozostane raczej w rozmiarze S..MartaDidinio wrote:ja mam do oddania jeansy M i L z happy mum. Tylko model musze sprawdzic, takie z zamkiem na lydce. jesli ktoras z Was reflektuje to chetnie oddam....i nowe tez z tej firmy starlet bodajze...Aha i jeszcze laktataor ale reczny philips-avent.
Żanet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnypolarmiś wrote:Mialam cytowac post ktorejs z dziewczyn bo mnie zapraszala na mycie 19 okien! Matko tego bym sie nie pogjela.
iwcia77, polarmiś, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyŻanet wrote:Dziewczyny, co można na zgagę w ciąży, coś mnie ostatnio pali w przełyku jak się położę, masakryczne uczucie, mam tak pierwszy raz w życiu. Na początku ciąży lekarz mi mówił co mogę, ale nie zakodowałam, bo mnie ten problem nigdy nie dotyczył... Może to było manti?
samira, Żanet lubią tę wiadomość