X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cukier brzozowy... Ja bym brala... :-)
    Pusurek wrote:
    Ja to chyba nie lubie takich zamiennikow. Albo inaczej - zwyczajnie sie ich boje, bo ich nie znam. Ja jak inzynier Mamon... ;)
    Ale moze sie przekonam. :) Popatrze jutro w zdrowej zywnosci. Dzieki. :)

iwcia77, Pusurek lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja to chyba nie lubie takich zamiennikow. Albo inaczej - zwyczajnie sie ich boje, bo ich nie znam. Ja jak inzynier Mamon... ;)
    wariatuncio - to jest naturalny produkt z brzozy....bardzo ceniony i zdrowy - poczytaj w necie...jedyna wada to cena...w sklepie zdrowej żywności na pewno go kupisz, tyle , ze w mniejszym opakowaniu i cena jeszcze wyższa...30 zł za 1 kg - to cena z allegro dużego opakowania...gdyby mnie było stać, to wszystko bym z tego robiła, zamiast cukru....

iwcia77, MartaDidinio, Pusurek lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

witam wszystkie. U nas dobre wieści, bo udało nam się wczoraj pojechać do Łodzi i wrócić. Okazało się, że nerki tym razem szczęśliwie bez zmian. Przestały się powiększać, a nawet trochę zmiejszyły. Lekarka twierdzi, że rozmiar i to zmiejszanie nie ma znaczenia, ale ja się bardzo cieszę. Może się jeszcze zmiejszą. No i ilość płynów się trochę poprawiła. Teraz mam w dolnej granicy normy. Modlitwy, picie wody, odstawienie całkowite herbaty i nie wiem co jeszcze przyniosło skutki.
    Teraz plan jest taki, że wracam tam z końcem miesiąca i potem do porodu już siedzę w szpitalu :( Mam jeszcze 3 tygdonie, żeby się psychicznie przygotować. Będziemy szukać jakiegoś mieszkania w Łodzi, żeby wynająć na sierpień.

Pusurek, twój synek rzeczywiście całkiem spory. Moja ma teraz 2700, a to początek 36 tygodnia i własciwie tyle powinna mieć. Niestety pewnie czeka mnie cesarka, bo siedzenie młodej wciąż ciąży i małe szanse, że sie jeszcze odwróci.

mysza1975, peppapig, Bozia3, MartaDidinio, Simba, Sabina, Mega, caffe, Pusurek, moremi, polarmiś, ania.g, Bliska 77, paszczakin, Żanet, gosia7122 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Mam pytanie. Ostatnio wypijam ogromne ilości wody. Przeczytałam, że nasze miejskie wodociągi zapewniają, że ta z kranu jest równie dobra jak ta butelkowana, kupowana w sklepie. Podobno badają ją nie tylko u źródła ale i u konsumentów. Moja kuzynka powiedziała mi, że od lat piją wodę z kranu i jest ok.
    Myślicie, że mogę się przerzucić na surową kranówkę?
    mysza ...ja piję kranówę - bo u nas bezpiecznie..a jeszcze jak przepuścisz przez Britę - to już na pewno

mysza1975, iwcia77, monia 70 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, cieszę się że usg ok. Fajne zdjęcie Adama :)
    Ale się uśmiałam czytając o penisach. Reni, prasówka pierwsza klasa ;)
    A ja sobie leżałam grzecznie na plaży z książką, były fajne chmurki i orzeźwiający wietrzyk ale przyszła burza i trzeba było wykonać sprint do domu...
    Nie zachwycam się Chodakowską ani nikim innym. Ćwiczyć nie cierpię, wolę rower i taniec. Do tego moja najlepsza na świecie dieta ŻP czyli żryj połowę i efekty są szybkie. Po poprzednich dwóch ciążach i dwóch cc nigdy nie miałam żadnego zwisu nad piczkinsem.
    A teraz udam się pod prysznic i dam nogę z samcem na miasto bez dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 19:48

mysza1975, kapturnica, iwcia77, Reni, Sabina, Alis, caffe, samira, Pusurek, moremi, MartaDidinio, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jak zwykle z pytaniem ! Skoro owu wyznacza owulacje tego samego dnia co test owulacyjny to jak to sie ma do tego ze od pozytywnego testu owulka bedzie w ciagu 24-36?

Aprilka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej bierze pod uwagę 3 wyższe tempki

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest prawidłowo od pierwszego pozytywu minęło

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale, że co Reniu? :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witajcie ja jak zwykle z pytaniem ! Skoro owu wyznacza owulacje tego samego dnia co test owulacyjny to jak to sie ma do tego ze od pozytywnego testu owulka bedzie w ciagu 24-36?
    to nigdy nie jest precyzyjne - bzykać się należy w okresie okołoowulacyjnym - bo tak to nie wycelujesz....

moremi lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Czyli co? Bo w końcu nie kumam

Aprilka
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja blondyneczka z corka blondyneczka poszlysmy na plaze, dziecko sie chcialo wykapac. Jak wyszlysmy, to zaczelo kropic. Trudno, idziemy dalej. Jak zaczelo lac, to przystanelysmy na stacji benzynowej. A tam podjezdzaja polskie dojcze i do nas: "Jakie ladne siostry". Pochichralysmy sie i idziemy dalej. Deszcz leje, my twardzielki. W polowie drogi do plazy zawrocilysmy, bo nam buty przemokly. Siadlysmy w cukierni przed domem i przestalo padac. Klasyka, nie? A dziecko sobie zamowilo bajaderke. :D
    Jutro robimy kolejne podejscie. :D
    bardzo udana wyprawa, przynajmniej "siostrzyczka" sie bajaderka pozywila :)

Bozia3, mysza1975, Pusurek, moremi lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    powiem tak: wierze w progesteron , ale pod kontrola i za wskazaniem ginexa. czy masz go brac bo ci ginek powiedzial , czy chcesz sie oddac samowolce?
    uwazam podobnie, najwazniejsze by byly wskazania i dawkowanie pod kontrola

iwcia77, peppapig lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wow! zjadlam 2 talerze szczawiowej :D ale mi si dobrze zrobilo :) oblizalam sie obokulnie :)
    o prosze, dopiero doczytalam, znaczy udalo sie przed piatkiem, brawo !

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mnie na kwasy chwycilo , ze musialam sie zmusic :)
    Bliska 77 wrote:
    o prosze, dopiero doczytalam, znaczy udalo sie przed piatkiem, brawo !

Bliska 77, Dorka1979, Pusurek lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no tak mnie na kwasy chwycilo , ze musialam sie zmusic :)
    no jak mus to mus, ja w poprzedniej ciazy i tej uwielbialam sledziki ale zachcianek jako takich praktycznie nie mialam

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis super wiadomości - ważne, że się nic złego nie pogłębia. Pobyt w szpitalu ma swoje dobre strony...odpoczniesz, poczytasz sobie coś, a będziesz już pod stałą opieką lekarzy - jakby co - to od razu jesteś na miejscu...a nie jak Aga - widzisz - z okna musi ją mąż ratować - taka nerwówa...;)

Alis, Sabina, caffe, Simba, iwcia77, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczne kompletować listę lektur :)

Czuję się mocno podniesiona na duchu po wczorajszych badaniach. Lekarka powiedziała, że zna rodziny, w których skończyło się na tym, że nie wiadomo do tej pory czemu nerki były powiększone i po urodzeniu wszystko działało normalnie i po prostu przez lata musieli zgłaszać się z dziećmu na kontrole, co parę miesięcy. A tak poza tym nic się nie działo.

Sabina, Pusurek, MartaDidinio, peppapig, Reni, iwcia77, ania.g, Mega, Bozia3, polarmiś, Bliska 77, Viv78, caffe, Żanet lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja zamiast cukru używam fruktozę jest z niskim ig i zdrowsze

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja zamiast cukru używam fruktozę jest z niskim ig i zdrowsze
    Musze siasc i porozkminiac temat zawartosci cukru w cukrze i to co zdrowsze. Bo poszlam na latwizne i po prostu ucielam cukier, nie szukajac nic w zamian. Ale jako potencjalny cukrzyk moglabm sie faktycznie ciut lepiej orientowac w temacie...

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 3894 3895 3896 3897 3898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ