X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To cukier brzozowy... Ja bym brala... :-)
    Pusurek wrote:
    Ja to chyba nie lubie takich zamiennikow. Albo inaczej - zwyczajnie sie ich boje, bo ich nie znam. Ja jak inzynier Mamon... ;)
    Ale moze sie przekonam. :) Popatrze jutro w zdrowej zywnosci. Dzieki. :)

iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja to chyba nie lubie takich zamiennikow. Albo inaczej - zwyczajnie sie ich boje, bo ich nie znam. Ja jak inzynier Mamon... ;)
    wariatuncio - to jest naturalny produkt z brzozy....bardzo ceniony i zdrowy - poczytaj w necie...jedyna wada to cena...w sklepie zdrowej żywności na pewno go kupisz, tyle , ze w mniejszym opakowaniu i cena jeszcze wyższa...30 zł za 1 kg - to cena z allegro dużego opakowania...gdyby mnie było stać, to wszystko bym z tego robiła, zamiast cukru....

iwcia77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

witam wszystkie. U nas dobre wieści, bo udało nam się wczoraj pojechać do Łodzi i wrócić. Okazało się, że nerki tym razem szczęśliwie bez zmian. Przestały się powiększać, a nawet trochę zmiejszyły. Lekarka twierdzi, że rozmiar i to zmiejszanie nie ma znaczenia, ale ja się bardzo cieszę. Może się jeszcze zmiejszą. No i ilość płynów się trochę poprawiła. Teraz mam w dolnej granicy normy. Modlitwy, picie wody, odstawienie całkowite herbaty i nie wiem co jeszcze przyniosło skutki.
    Teraz plan jest taki, że wracam tam z końcem miesiąca i potem do porodu już siedzę w szpitalu :( Mam jeszcze 3 tygdonie, żeby się psychicznie przygotować. Będziemy szukać jakiegoś mieszkania w Łodzi, żeby wynająć na sierpień.

Pusurek, twój synek rzeczywiście całkiem spory. Moja ma teraz 2700, a to początek 36 tygodnia i własciwie tyle powinna mieć. Niestety pewnie czeka mnie cesarka, bo siedzenie młodej wciąż ciąży i małe szanse, że sie jeszcze odwróci.

mysza1975, nick nieaktualny, Bozia3, nick nieaktualny, Simba, nick nieaktualny, Mega, caffe, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, ania.g, Bliska 77, paszczakin, Żanet, gosia7122 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Mam pytanie. Ostatnio wypijam ogromne ilości wody. Przeczytałam, że nasze miejskie wodociągi zapewniają, że ta z kranu jest równie dobra jak ta butelkowana, kupowana w sklepie. Podobno badają ją nie tylko u źródła ale i u konsumentów. Moja kuzynka powiedziała mi, że od lat piją wodę z kranu i jest ok.
    Myślicie, że mogę się przerzucić na surową kranówkę?
    mysza ...ja piję kranówę - bo u nas bezpiecznie..a jeszcze jak przepuścisz przez Britę - to już na pewno

mysza1975, iwcia77, monia 70 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, cieszę się że usg ok. Fajne zdjęcie Adama :)
    Ale się uśmiałam czytając o penisach. Reni, prasówka pierwsza klasa ;)
    A ja sobie leżałam grzecznie na plaży z książką, były fajne chmurki i orzeźwiający wietrzyk ale przyszła burza i trzeba było wykonać sprint do domu...
    Nie zachwycam się Chodakowską ani nikim innym. Ćwiczyć nie cierpię, wolę rower i taniec. Do tego moja najlepsza na świecie dieta ŻP czyli żryj połowę i efekty są szybkie. Po poprzednich dwóch ciążach i dwóch cc nigdy nie miałam żadnego zwisu nad piczkinsem.
    A teraz udam się pod prysznic i dam nogę z samcem na miasto bez dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2014, 19:48

mysza1975, kapturnica, iwcia77, Reni, nick nieaktualny, Alis, caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, moremi, nick nieaktualny, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja jak zwykle z pytaniem ! Skoro owu wyznacza owulacje tego samego dnia co test owulacyjny to jak to sie ma do tego ze od pozytywnego testu owulka bedzie w ciagu 24-36?

Aprilka
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej bierze pod uwagę 3 wyższe tempki

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jest prawidłowo od pierwszego pozytywu minęło

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ale, że co Reniu? :)

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witajcie ja jak zwykle z pytaniem ! Skoro owu wyznacza owulacje tego samego dnia co test owulacyjny to jak to sie ma do tego ze od pozytywnego testu owulka bedzie w ciagu 24-36?
    to nigdy nie jest precyzyjne - bzykać się należy w okresie okołoowulacyjnym - bo tak to nie wycelujesz....

moremi lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Czyli co? Bo w końcu nie kumam

Aprilka
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja blondyneczka z corka blondyneczka poszlysmy na plaze, dziecko sie chcialo wykapac. Jak wyszlysmy, to zaczelo kropic. Trudno, idziemy dalej. Jak zaczelo lac, to przystanelysmy na stacji benzynowej. A tam podjezdzaja polskie dojcze i do nas: "Jakie ladne siostry". Pochichralysmy sie i idziemy dalej. Deszcz leje, my twardzielki. W polowie drogi do plazy zawrocilysmy, bo nam buty przemokly. Siadlysmy w cukierni przed domem i przestalo padac. Klasyka, nie? A dziecko sobie zamowilo bajaderke. :D
    Jutro robimy kolejne podejscie. :D
    bardzo udana wyprawa, przynajmniej "siostrzyczka" sie bajaderka pozywila :)

Bozia3, mysza1975, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    powiem tak: wierze w progesteron , ale pod kontrola i za wskazaniem ginexa. czy masz go brac bo ci ginek powiedzial , czy chcesz sie oddac samowolce?
    uwazam podobnie, najwazniejsze by byly wskazania i dawkowanie pod kontrola

iwcia77, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    wow! zjadlam 2 talerze szczawiowej :D ale mi si dobrze zrobilo :) oblizalam sie obokulnie :)
    o prosze, dopiero doczytalam, znaczy udalo sie przed piatkiem, brawo !

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak mnie na kwasy chwycilo , ze musialam sie zmusic :)
    Bliska 77 wrote:
    o prosze, dopiero doczytalam, znaczy udalo sie przed piatkiem, brawo !

Bliska 77, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no tak mnie na kwasy chwycilo , ze musialam sie zmusic :)
    no jak mus to mus, ja w poprzedniej ciazy i tej uwielbialam sledziki ale zachcianek jako takich praktycznie nie mialam

iwcia77 lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis super wiadomości - ważne, że się nic złego nie pogłębia. Pobyt w szpitalu ma swoje dobre strony...odpoczniesz, poczytasz sobie coś, a będziesz już pod stałą opieką lekarzy - jakby co - to od razu jesteś na miejscu...a nie jak Aga - widzisz - z okna musi ją mąż ratować - taka nerwówa...;)

Alis, nick nieaktualny, caffe, Simba, iwcia77, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczne kompletować listę lektur :)

Czuję się mocno podniesiona na duchu po wczorajszych badaniach. Lekarka powiedziała, że zna rodziny, w których skończyło się na tym, że nie wiadomo do tej pory czemu nerki były powiększone i po urodzeniu wszystko działało normalnie i po prostu przez lata musieli zgłaszać się z dziećmu na kontrole, co parę miesięcy. A tak poza tym nic się nie działo.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Reni, iwcia77, ania.g, Mega, Bozia3, nick nieaktualny, Bliska 77, Viv78, caffe, Żanet lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja zamiast cukru używam fruktozę jest z niskim ig i zdrowsze

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja zamiast cukru używam fruktozę jest z niskim ig i zdrowsze
    Musze siasc i porozkminiac temat zawartosci cukru w cukrze i to co zdrowsze. Bo poszlam na latwizne i po prostu ucielam cukier, nie szukajac nic w zamian. Ale jako potencjalny cukrzyk moglabm sie faktycznie ciut lepiej orientowac w temacie...

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

‹‹ 3894 3895 3896 3897 3898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ