X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Ale skubany rosnie w oczach...
    Wiem właśnie... Wielu rzeczy, które kupiłam to nie zdążył założyć. To body, które ma na sobie jest na 68cm, więc nie wiem w czym będzie chodził w sierpniu...
    Znajomi pytają co mają mu kupić, więc jeśli wybiorą ciuszek to mówię żeby kupowali na 80 (chyba taki jest rozmiar) bo takie śpiochy czy coś tam jesienią założy, a na 74 to raczej nie pochodzi.

iwcia77, MartaDidinio, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ja bede wiedziala juz 21 lipca :D z badania cvs ( biopsja kosmowki) a podgladzik to se strzele moze ...nie wiem

AAA badania genetyczne..hmmm ciezki temat..Sama sie zastanawiam co zrobie jesli zajde w ciaze ..Z racji wieku to juz sie zalapie od grudnia na badania prenatalne dla kobitek po 35roku,...U nas chyba nie robia cvs chyba ze sa ku temu juz przeslanki...Wiem , ze ktoras z dziewczyn tu robila amniopunkcje owodniowa ..chyba na to bym sie zdecydowala bo jednak te testy pappa i usg daje nam tylko algorytm ale zadnej odpowiedzi tak naprawde...

iwcia77, MartaDidinio, Bliska 77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe Szymek jest śliczny, do zacałowania <3

Dobrze myślisz, rozmiar 80 będzie ok. On jest pisany niby na rok, ale moja córk a szybko rosła i 80 nosiła juz jak miała 7,8 msc :) Mam dużo ubranek, których nie zdążyłam jej założyc ;)

caffe, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina nie na darmo sie mowi , ze male dzieci rosna jak na drozdzach....Duzo ciuszkow nawet sie nie zdazy zalozyc a juz wyrastaja...

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapturnica AnnaMaria robiła amnio, miała wskazania. Na szczęście z Helenką wszystko wyszło dobrze :)

Anna jak znajdziesz chwilkę napisz jak się czujecie :)

iwcia77, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wlasnie , dzieki Sabinko....8)

iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Caffe Szymek jest śliczny, do zacałowania <3

Dobrze myślisz, rozmiar 80 będzie ok. On jest pisany niby na rok, ale moja córk a szybko rosła i 80 nosiła juz jak miała 7,8 msc :) Mam dużo ubranek, których nie zdążyłam jej założyc ;)
    No własnie. Śpiochy przez całą jesień będzie okazja założyć, a jak teraz je dostanę, a będzie ładne lato to szkoda będzie ich nie założyć. Najgorsze jest to, ze mam sporo takich prezentowych fajnych ubranek i boję się, że ich też nie założy, a są śliczne :(

Sabina lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra laski, zmykam zasiasc w lozy vip-ow :) zakibicowac Holandii :)

kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dobra laski, zmykam zasiasc w lozy vip-ow :) zakibicowac Holandii :)
    ojj to my dzis konkurenci ja chce argentyne zeby wygrala bo wtedy niemcy złoja im tyłek 01icon_lol2.gif

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny,prosze mi powiedziec czy duphaston opoznia @ ,biore 1 tabletke rano,okres spoznia mi sie 2 dni,mam regularne raczej,boje sie zrobic test,mam podwyzszona temperature ,37,5,nie spada jak narazie,nie wiem co mam myslec ,najlepiej byloby zrobic test boje sie ze zobacze 1 kreche...

caffe, Mega lubią tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No własnie. Śpiochy przez całą jesień będzie okazja założyć, a jak teraz je dostanę, a będzie ładne lato to szkoda będzie ich nie założyć. Najgorsze jest to, ze mam sporo takich prezentowych fajnych ubranek i boję się, że ich też nie założy, a są śliczne :(
    Znam ten ból...
    Caffe zawsze można poprosić o pieluchy w prezencie ;) Też Ci się przydadzą ;)

caffe, MartaDidinio, Dorka1979 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    witam dziewczyny,prosze mi powiedziec czy duphaston opoznia @ ,biore 1 tabletke rano,okres spoznia mi sie 2 dni,mam regularne raczej,boje sie zrobic test,mam podwyzszona temperature ,37,5,nie spada jak narazie,nie wiem co mam myslec ,najlepiej byloby zrobic test boje sie ze zobacze 1 kreche...

Mi dupek niby regulował cykl, że był dłuższy niż bez niego. Ale zdarzyło mi się mieć cykl 22 dniowy z dupkiem ;)

caffe lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Znam ten ból...
    Caffe zawsze można poprosić o pieluchy w prezencie ;) Też Ci się przydadzą ;)
    Jedna znajoma za moją podpowiedzią własnie kupiła nawilżone chusteczki, bo tego też idzie masa :)

Sabina, MartaDidinio lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Mi dupek niby regulował cykl, że był dłuższy niż bez niego. Ale zdarzyło mi się mieć cykl 22 dniowy z dupkiem ;)
    Ja też jeden miałam 22 dniowy, ale po luteinie, która miała mi cykle wyregulować, a konkretnie skrócić. No mi skróciła, do 22 dni :P brałam ja chyba 4 dni i przylazła @ :)

Sabina lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    zalezy kiedy zaczelas go brac tj w jakim dniu cyklu i ile dni go bierzesz,..
    Generalnie bierze sie 10dni 2razy albo raz dziennie i po odstawieniu najczesciej \@pojawia sie srednio do tygodnia..U mnie 3,4dzien po odstawieniu..Skoro masz tak wysoka temperature to raczej na @ sie nie zanosi..Moze zrob ten test...W ktorym dniu cyklu jestes??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 22:00

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    A ile dni bierzesz tego dupka? Z tego co pamiętam, to po jego ostatniej dawce @ powinna się pojawić w ciągu 7 dni.

kapturnica lubi tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a czy ta faza lutealna zawsze jest taka sama?

Renia1975
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    zalezy kiedy zaczelas go brac tj w jakim dniu cyklu i ile dni go bierzesz,..
    Generalnie bierze sie 10dni 2razy albo raz dziennie i po odstawieniu najczesciej \@pojawia sie srednio do tygodnia..U mnie 3,4dzien po dostawienku..Skoro masz tak wysoka temperature to raczej na @ sie nie zanosi..Moze zrob ten test...W ktorym dniu cyklu jestes??
    hehehe to samo napisałyśmy :P

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Jedna znajoma za moją podpowiedzią własnie kupiła nawilżone chusteczki, bo tego też idzie masa :)
    Bo to mądra kobieta :)
    Ja nadostawałam ubranek takich na "już", a potem je spakowałam i wyniosłam na strych bo Mała z nich wyrosła nim je przymierzyła. Ja nawet tak nie zwracałam uwagi na wygląda, jak na to z czego te ubranka są, więc część zdyskwalifikowałam od pierwszego dotyku ;) Zdecydowanie wolę kupować sama, no i jeszcze moja bratowa kupuje mi takie "w moim guście", więc zawsze jest git :)

caffe, kapturnica, Simba, mysza1975, MartaDidinio, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem w 27 dniu cyklu ,cykle mam 25 dniowe raczej

Renia1975
‹‹ 3905 3906 3907 3908 3909 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ