Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jezeli zachodzi sie w ciaze to chyba bierze sie dalej ten lek bo grozi poronieniem jesli sie odstawi czy nie?

nie wpadajmy w paranoje ..odstawienie na dzien , dwa naprawde nie robi krzywdy no chyba ze masz progestron na wysokosci podlogi to wtedy sie idzie na bete i po sprawie...Tak jak caffe pisze odstaw lek i zrob test rano Jesli wyjdzie dodatni bierz lek dalej...

caffe, nick nieaktualny, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jezeli zachodzi sie w ciaze to chyba bierze sie dalej ten lek bo grozi poronieniem jesli sie odstawi czy nie?
    Tak, jeśli są do tego wskazania :). Dupek nie jest obligatoryjny, poza tym niestety, nie zawsze sztuczny progesteron uchroni nas przed utratą ciąży
    Ty się nie martw na zapas i nie myśl co by było gdyby, tylko upewnij się na czym stoisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 22:26

caffe, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jutro robie test i po temacie,dziekuje wam kobietki ,jak zwykle mozna na was liczyc,dobranoc,kolorowych snow :)
    Tylko daj nam znać!
    Powodzenia :) Oblej dobrze ten test ;)

caffe, nick nieaktualny, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

A propos mojego wczorajszego pytania o wodę z kranu. Poczytałam trochę forum ciążowe i tam dziewczyny nawet owoce i warzywa myją w wodzie przegotowanej albo z dodatkiem octu lub sody, żeby wybić to co jest do wybicia. To chyba lekka przesada. No chyba, że wszystkie tak robicie i tylko ja jestem ch..ową matką.

To nie Tobie odbija tylko tamte laski mają jakąś paranoję, bez przesady

nick nieaktualny, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tak, jeśli są do tego wskazania :). Dupek nie jest obligatoryjny, poza tym niestety, nie zawsze sztuczny progesteron uchroni nas przed utratą ciąży
    Ty się nie martw na zapas i nie myśl co by było gdyby, tylko upewnij się na czym stoisz :)
    W poprzedniej ciąży miałam swój progesteron niski i poprzedni gin kazal brać luteinę - poroniłam. Obecny gin powiedział zeby odstawić (chociaż później plamiłam) i nie poroniłam, bo swój progesteron miałam ok. Chociaż cały cykl (bezowulacyjny :P ) był podrasowany ;)

nick nieaktualny, iwcia77, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    W poprzedniej ciąży miałam swój progesteron niski i poprzedni gin kazal brać luteinę - poroniłam. Obecny gin powiedział zeby odstawić (chociaż później plamiłam) i nie poroniłam, bo swój progesteron miałam ok. Chociaż cały cykl (bezowulacyjny :P ) był podrasowany ;)
    Ja też brałam dupka, a ciąża się nie utrzymała.
    Co zrobisz jak nic nie zrobisz?

caffe, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj nudzę, bo moje dziecko śpi cały dzień :P Wczoraj dał popalić, ale chyba z gorąca marudził.

Najfajniejsze jest to, że nas rozpoznaje i się uśmiecha. Mnie rozpoznaje po cyckach o.O

A tak w ogóle to ogląda zabawki na karuzeli i bardzo mu się podobają drzewa.

nick nieaktualny, Simba, kapturnica, Reni, Żanet, iwcia77, nick nieaktualny, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja też brałam dupka, a ciąża się nie utrzymała.
    Co zrobisz jak nic nie zrobisz?
    Czasami to odnosi się wrażenie, ze to wszystko to jakaś loteria jest :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie mowia ze jak ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma a jak cos jest nie tak to niestety ale tona lutki nie pomoze...

caffe, iwcia77, nick nieaktualny, AsiaPoli, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak wlasnie mowia ze jak ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma a jak cos jest nie tak to niestety ale tona lutki nie pomoze...
    Dokładnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Czasami to odnosi się wrażenie, ze to wszystko to jakaś loteria jest :)
    Właściwie to chyba tak - dbałam o siebie, cały czas pod opieką gina prawie mieszkałam w jej gabinecie ;) do tego leki, oszczędzanie sie i doopa :( Po 12 dniach @ przyszła. A laski chlaja, bawią się, czasem orientują się, że są w ciąży po kilku miesiąca i donoszą ciążę. One tam nie mają ani nieskiego progesteronu ani podwyższonej prolaktyny, o nie ;)

caffe, Simba, nick nieaktualny, iwcia77, Mega, Niuta, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One maaja za to pdowyzszony promil we krwi i pluca na wsuwkach 01icon_lol2.gif

Ttyle sie teraz mowi o stresie ze zle wplywa itd..A podczas wojny stres to byl raczej przywilej w porownaniu z tym co ludzie przezywali a przeciez sie plodzili i rodzily sie dzieci...

caffe, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kapturnica- jak chcesz to ja oddam w spadku:
    1. 360 tabl oleju z wieska firmy gal wazne do 2016 roku
    2. 180 tabl folika wazne do maja 2017
    3. 33 testy owulacyjne paskowe lh strip rozowe
    4. 50 tabl oleju z wieska - prod wloskiej - nowka ( dalam 19€) wazny do 10/2015
    juz kiedy pisalam o tym spadku ale wtedy jeszcze nie bylo Cie z nami :)
    Pożycz jej podpaski albo tampony to szybko zajdzie, taki przesąd

kapturnica, caffe, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ty to mialas farta 2gi cykl i ciaza jakta lala =D Gratuluje i po cichu zazdroszcze szybkiego sukcesu 8)

iwcia77, nick nieaktualny, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no jasne =D i przerabialam czerwona wstazeczke etz heheh Ale mozna sie smiac przelewanie woskiem pomagalo jak wrzeszczal jak opetany
    To nie jest śmieszne, u nas w rodzinie to na takie nocne wariacje dzieci zawsze działało przetarcie dziecku czoła spodnią częścią spódnicy ewentualnie koszulki czy bluzki jak ktoś w spódnicy nie chodzi. Tzn lewą stroną spódnicy

sjoanka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo o tym nie slyszalam..U nas sie preferuje zawiazana tasiemka na wozku czerwona na spacery coby zle ludzie nie zauroczyli no i przelewanie wosku nad glowka dziecka...

mysza1975 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak- do 12 tyg..ja nadal biore - do konca tego tygodnia ...mi ginka powiedziala tak: progesteron zaraz po owulce ( lub od 16 dnia cyklu) ciagle- chyba, ze okres dostane to mam przerwac, a jak minie okres przewidywanej miesiaczki - i ta nie przyjdzie- zrobic test - jesli pozytywny dalej brac do 12 tyg ciazy na podtrzymanie.
    Rernia1975 wrote:

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dorka ty to mialas farta 2gi cykl i ciaza jakta lala =D Gratuluje i po cichu zazdroszcze szybkiego sukcesu 8)
    Bo posłuchałam Bursztyna i kupiłam sobie zapas podpasek hahaha . Teraz poszło mi szybciej niż w dwóch poprzednich ciążach ,bo wtedy nie było internetu i nie miałam pojęcia nic o badaniu temperaturki było na chybił trafił że niby 14 dzień to jajeczkowanie itp. Ciemnota tamtych czasów co przekładało się na 4-5 cykli starań, teraz to na dodatek jeszcze moja przekorność zadziałała. Doktorek twierdził, że z tego jajeczka nic nie będzie, że prędzej 6 w totka trafię niż znajdę w ciążę itp. Wiec się zaparłna testy owulacyjne i wyszło. A on chciał sprawdzać mój cykl trzy dni po owulacji bo sobie tak w kalendarzu wyliczył, że to później będę miała owu. No ciekawę co będzie mówił w piątek jak zapyta jeszcze przed USG kiedy ostatnio była @ ? Jak mu powiem, że 24 maja to zacznie snuć swoje teorie pewnie o tym, że przez chorobę znowu okres mi się zatrzymał. Ale będzie zonk

kapturnica, moremi, iwcia77, ania.g, Mega, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    oo o tym nie slyszalam..U nas sie preferuje zawiazana tasiemka na wozku czerwona na spacery coby zle ludzie nie zauroczyli no i przelewanie wosku nad glowka dziecka...
    To u nas tez jest i w wózku i w łóżeczku ja miałam nawet w rożku bo na poczatku dzieci tylko w rożku nosilismy dla wygody

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas rozek to becik =D I sie na becie wiazalo ....
    A mina lekarza napewno bedzie bezcenna..Ja mlodego mam z cyklu bezowulacyjnego..Malam badania wtedy cytohormonalne robione i wg badan nie mialo prawa jajko sie pojawic..A jednak jajko ma juz 14ty rok..I tez mina ginki bezcenna byla jak przyszlam z info , ze zaciazylam..A ona do mnie, ale jak , co przeciez wyniki wskazuja na cos zupelnie innego..Takze nasze org to przekorne gadziny 01icon_lol2.gif

moremi, iwcia77, nick nieaktualny, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 3907 3908 3909 3910 3911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ