X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jezeli zachodzi sie w ciaze to chyba bierze sie dalej ten lek bo grozi poronieniem jesli sie odstawi czy nie?

nie wpadajmy w paranoje ..odstawienie na dzien , dwa naprawde nie robi krzywdy no chyba ze masz progestron na wysokosci podlogi to wtedy sie idzie na bete i po sprawie...Tak jak caffe pisze odstaw lek i zrob test rano Jesli wyjdzie dodatni bierz lek dalej...

caffe, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jezeli zachodzi sie w ciaze to chyba bierze sie dalej ten lek bo grozi poronieniem jesli sie odstawi czy nie?
    Tak, jeśli są do tego wskazania :). Dupek nie jest obligatoryjny, poza tym niestety, nie zawsze sztuczny progesteron uchroni nas przed utratą ciąży
    Ty się nie martw na zapas i nie myśl co by było gdyby, tylko upewnij się na czym stoisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 22:26

caffe, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jutro robie test i po temacie,dziekuje wam kobietki ,jak zwykle mozna na was liczyc,dobranoc,kolorowych snow :)
    Tylko daj nam znać!
    Powodzenia :) Oblej dobrze ten test ;)

caffe, polarmiś, iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

A propos mojego wczorajszego pytania o wodę z kranu. Poczytałam trochę forum ciążowe i tam dziewczyny nawet owoce i warzywa myją w wodzie przegotowanej albo z dodatkiem octu lub sody, żeby wybić to co jest do wybicia. To chyba lekka przesada. No chyba, że wszystkie tak robicie i tylko ja jestem ch..ową matką.

To nie Tobie odbija tylko tamte laski mają jakąś paranoję, bez przesady

Sabina, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Tak, jeśli są do tego wskazania :). Dupek nie jest obligatoryjny, poza tym niestety, nie zawsze sztuczny progesteron uchroni nas przed utratą ciąży
    Ty się nie martw na zapas i nie myśl co by było gdyby, tylko upewnij się na czym stoisz :)
    W poprzedniej ciąży miałam swój progesteron niski i poprzedni gin kazal brać luteinę - poroniłam. Obecny gin powiedział zeby odstawić (chociaż później plamiłam) i nie poroniłam, bo swój progesteron miałam ok. Chociaż cały cykl (bezowulacyjny :P ) był podrasowany ;)

Sabina, iwcia77, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    W poprzedniej ciąży miałam swój progesteron niski i poprzedni gin kazal brać luteinę - poroniłam. Obecny gin powiedział zeby odstawić (chociaż później plamiłam) i nie poroniłam, bo swój progesteron miałam ok. Chociaż cały cykl (bezowulacyjny :P ) był podrasowany ;)
    Ja też brałam dupka, a ciąża się nie utrzymała.
    Co zrobisz jak nic nie zrobisz?

caffe, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dzisiaj nudzę, bo moje dziecko śpi cały dzień :P Wczoraj dał popalić, ale chyba z gorąca marudził.

Najfajniejsze jest to, że nas rozpoznaje i się uśmiecha. Mnie rozpoznaje po cyckach o.O

A tak w ogóle to ogląda zabawki na karuzeli i bardzo mu się podobają drzewa.

Sabina, Simba, kapturnica, Reni, Żanet, iwcia77, Dorka1979, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Ja też brałam dupka, a ciąża się nie utrzymała.
    Co zrobisz jak nic nie zrobisz?
    Czasami to odnosi się wrażenie, ze to wszystko to jakaś loteria jest :)

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wlasnie mowia ze jak ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma a jak cos jest nie tak to niestety ale tona lutki nie pomoze...

caffe, iwcia77, Dorka1979, AsiaPoli, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Tak wlasnie mowia ze jak ma sie ciaza utrzymac to sie utrzyma a jak cos jest nie tak to niestety ale tona lutki nie pomoze...
    Dokładnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Czasami to odnosi się wrażenie, ze to wszystko to jakaś loteria jest :)
    Właściwie to chyba tak - dbałam o siebie, cały czas pod opieką gina prawie mieszkałam w jej gabinecie ;) do tego leki, oszczędzanie sie i doopa :( Po 12 dniach @ przyszła. A laski chlaja, bawią się, czasem orientują się, że są w ciąży po kilku miesiąca i donoszą ciążę. One tam nie mają ani nieskiego progesteronu ani podwyższonej prolaktyny, o nie ;)

caffe, Simba, MartaDidinio, iwcia77, Mega, Niuta, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One maaja za to pdowyzszony promil we krwi i pluca na wsuwkach 01icon_lol2.gif

Ttyle sie teraz mowi o stresie ze zle wplywa itd..A podczas wojny stres to byl raczej przywilej w porownaniu z tym co ludzie przezywali a przeciez sie plodzili i rodzily sie dzieci...

caffe, Sabina, MartaDidinio, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Kapturnica- jak chcesz to ja oddam w spadku:
    1. 360 tabl oleju z wieska firmy gal wazne do 2016 roku
    2. 180 tabl folika wazne do maja 2017
    3. 33 testy owulacyjne paskowe lh strip rozowe
    4. 50 tabl oleju z wieska - prod wloskiej - nowka ( dalam 19€) wazny do 10/2015
    juz kiedy pisalam o tym spadku ale wtedy jeszcze nie bylo Cie z nami :)
    Pożycz jej podpaski albo tampony to szybko zajdzie, taki przesąd

kapturnica, caffe, moremi, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka ty to mialas farta 2gi cykl i ciaza jakta lala =D Gratuluje i po cichu zazdroszcze szybkiego sukcesu 8)

iwcia77, Dorka1979, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    no jasne =D i przerabialam czerwona wstazeczke etz heheh Ale mozna sie smiac przelewanie woskiem pomagalo jak wrzeszczal jak opetany
    To nie jest śmieszne, u nas w rodzinie to na takie nocne wariacje dzieci zawsze działało przetarcie dziecku czoła spodnią częścią spódnicy ewentualnie koszulki czy bluzki jak ktoś w spódnicy nie chodzi. Tzn lewą stroną spódnicy

sjoanka, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo o tym nie slyszalam..U nas sie preferuje zawiazana tasiemka na wozku czerwona na spacery coby zle ludzie nie zauroczyli no i przelewanie wosku nad glowka dziecka...

mysza1975 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak- do 12 tyg..ja nadal biore - do konca tego tygodnia ...mi ginka powiedziala tak: progesteron zaraz po owulce ( lub od 16 dnia cyklu) ciagle- chyba, ze okres dostane to mam przerwac, a jak minie okres przewidywanej miesiaczki - i ta nie przyjdzie- zrobic test - jesli pozytywny dalej brac do 12 tyg ciazy na podtrzymanie.
    Rernia1975 wrote:

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dorka ty to mialas farta 2gi cykl i ciaza jakta lala =D Gratuluje i po cichu zazdroszcze szybkiego sukcesu 8)
    Bo posłuchałam Bursztyna i kupiłam sobie zapas podpasek hahaha . Teraz poszło mi szybciej niż w dwóch poprzednich ciążach ,bo wtedy nie było internetu i nie miałam pojęcia nic o badaniu temperaturki było na chybił trafił że niby 14 dzień to jajeczkowanie itp. Ciemnota tamtych czasów co przekładało się na 4-5 cykli starań, teraz to na dodatek jeszcze moja przekorność zadziałała. Doktorek twierdził, że z tego jajeczka nic nie będzie, że prędzej 6 w totka trafię niż znajdę w ciążę itp. Wiec się zaparłna testy owulacyjne i wyszło. A on chciał sprawdzać mój cykl trzy dni po owulacji bo sobie tak w kalendarzu wyliczył, że to później będę miała owu. No ciekawę co będzie mówił w piątek jak zapyta jeszcze przed USG kiedy ostatnio była @ ? Jak mu powiem, że 24 maja to zacznie snuć swoje teorie pewnie o tym, że przez chorobę znowu okres mi się zatrzymał. Ale będzie zonk

kapturnica, moremi, iwcia77, ania.g, Mega, Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    oo o tym nie slyszalam..U nas sie preferuje zawiazana tasiemka na wozku czerwona na spacery coby zle ludzie nie zauroczyli no i przelewanie wosku nad glowka dziecka...
    To u nas tez jest i w wózku i w łóżeczku ja miałam nawet w rożku bo na poczatku dzieci tylko w rożku nosilismy dla wygody

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas rozek to becik =D I sie na becie wiazalo ....
    A mina lekarza napewno bedzie bezcenna..Ja mlodego mam z cyklu bezowulacyjnego..Malam badania wtedy cytohormonalne robione i wg badan nie mialo prawa jajko sie pojawic..A jednak jajko ma juz 14ty rok..I tez mina ginki bezcenna byla jak przyszlam z info , ze zaciazylam..A ona do mnie, ale jak , co przeciez wyniki wskazuja na cos zupelnie innego..Takze nasze org to przekorne gadziny 01icon_lol2.gif

moremi, iwcia77, Dorka1979, caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 3907 3908 3909 3910 3911 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ