35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Reni wrote:I powiem Wam, że jak ta czerwona wstążeczka nie dotyka dziecka to nie zadziała! HA!
a jak ktoś dziecko zauroczy to trzeba przemyć twarz zasikaną pieluchą! - ludzie na serio w to wierzą!Reni, Żanet, Mega lubią tę wiadomość
-
Reni w kulturze kazdego kraju sa przesady i gusla....jedne madrzejsze a inne glupsze..Ale kazdy z nas zna te pechowe niby 13tki w piatek, nie przechodzenie pod drabina, czy czarny kot przebegajacy droge.Jedni w to wierza inni kpia z przymruzeniem oka....Ale co komu szkodzi jesli ktos w to wierzy?I pewnie nie dziala ale poprawia stan psychiczny?Wiec nie sadze by taka czerwona wstazeczka mogla w czyms zaszkodzic
Wierza nawet w makaron , a kto komu zabroni wierzyc i w zasikana p[ieluche , poki ta wiara nie szkodzi nikomu
caffe, iwcia77, Mega, Dorka1979, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobrek
Aga trzymaj się
Ania właśnie miałam zamawiać na allegro testy jak możesz to ja bardzo chętnie
Bursztynek może nie ma internetu że się nie odzywa alebo zdycha tak jak ja z tych upałów.
Ja od 11- 19 tej w robocie a później chwilę do domciu i na działkę aby wszystko podlać bo sucho, zaczęły odbijać kwiaty ze spalonej ziemi piwonie przetrwały, ogródek też a tujki lekko poparzone. Jest już zielono. W piątek z rana wycinka drzew. Załatwiłam cegły w dobrej cenie na domek, będziem się murowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2014, 09:33
Bliska 77, Żanet, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny
-
malgos741 wrote:Dzień dobrek
Aga trzymaj się
Ania właśnie miałam zamawiać na allegro testy jak możesz to ja bardzo chętnie
Bursztynek może nie ma internetu że się nie odzywa alebo zdycha tak jak ja z tych upałów.
Ja od 11- 19 tej w robocie a później chwilę do domciu i na działkę aby wszystko podlać bo sucho, zaczęły odbijać kwiaty ze spalonej ziemi piwonie przetrwały, ogródek też a tujki lekko poparzone. Jest już zielono. W piątek z rana wycinka drzew. Załatwiłam cegły w dobrej cenie na domek, będziem się murowaćmacie cel i to jaki "budujący"
malgos741, Sabina, Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
ale proszę Cię.. nie mówi mi takich rzeczy w XXI wieku
kapturnica wrote:Reni w kulturze kazdego kraju sa przesady i gusla....jedne madrzejsze a inne glupsze..Ale kazdy z nas zna te pechowe niby 13tki w piatek, nie przechodzenie pod drabina, czy czarny kot przebegajacy droge.Jedni w to wierza inni kpia z przymruzeniem oka....Ale co komu szkodzi jesli ktos w to wierzy?I pewnie nie dziala ale poprawia stan psychiczny?Wiec nie sadze by taka czerwona wstazeczka mogla w czyms zaszkodzicWierza nawet w makaron , a kto komu zabroni wierzyc i w zasikana p[ieluche , poki ta wiara nie szkodzi nikomu
Bliska 77, Sabina lubią tę wiadomość
-
no dobra to macie jeszcze
specjalnie dla AGi, żeby zakończyć jej ciążową męczarnię
będzie trochę długie ale do przesądów dorzućcie jeszcze..
nie nosić korali ani nie wolno też iść pod stojącą drabiną i krzyżować nóg (dziecko może owinąć się pępowiną),
nie robić sobie makijażu (bo maluch urodzi się brzydki) czy nie siadać po turecku (pociecha będzie mieć krzywe nóżki).
zbyt mocne podkreślanie ust sprawi też, że urodzona dziewczyna zejdzie kiedyś na złą drogę.
znamiona na ciele dziecka biorą się z tego, że matka będąc w ciąży czegoś mocno się przestraszyła albo poparzyła się
Aby dziecko nie urodziło się łyse i długo takie nie pozostało, matka nie może… patrzeć na księżyc. jeżeli kobietę w ciąży męczy zgaga, to znaczy, że dziecko urodzi się z bujną czupryną.
Kobieta w ciąży nie powinna farbować włosów, ponieważ niemowlę urodzi się rude.
MÓJ ULUBIONY: Przyszła mama nie może się też obcinać, ponieważ to skróci dziecku życie ...
Powinna również nosić grzywkę, ponieważ chodzenie z odsłoniętym czołem sprawi, że maluch urodzi się łysy i długo łysy pozostanie.
do tragicznego zakończenia może dojść, gdy kobieta w ciąży zostanie matką chrzestną.
Można stracić dziecko albo "odebrać" coś temu, które jest chrzczone, np. zdrowie albo szczęście. Przyszła mama nie może być również świadkiem na ślubie, gdyż to źle wróży zawieranemu małżeństwu.
Przyszła matka nie może też biegać po kałużach, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem. Nie może z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała potem mało pokarmu.
Gdy zmywa naczynia musi uważać, by nie zachlapać brzucha, ponieważ dziecko w przyszłości może zostać alkoholikiem. TO TEŻ DOBRE
Spoglądanie przez "judasza" sprawi, że maluch urodzi się niewidomy albo z zezem.
Przyszłej matki pod żadnym pozorem nie można znowu klepać po tyłku. To spowoduje, że maluch będzie głupi.http://smileys.sur-la-toile.com/repository/divers/zarbi-9782.gif
przez dziewięć miesięcy ciąży… nie dbać o higienę miejsc intymnych -może wywołać krwotok i co za tym idzie – śmierć dziecka
KOLEJNA PETARDA:Kobieta, która krzyczy przy wydawaniu dziecka na świat, oznajmia w ten sposób światu, że ojcem nie jest mąż. Ale inny zabobon mówi znowu, że wrzaski przywołują dzieci, a to oznacza, że będzie się ich miało więcej. Jeżeli rodząca nie będzie krzyczeć, jej maleństwo zostanie jedynakiem.
po porodzie warto zwrócić uwagę na to, do której piersi przystawia się pociechę. Jeżeli do prawej – dziecko na pewno będzie praworęczne, gdy do lewej – leworęczne.
Gdy przyszła mama z chęcią zajada się ostrymi i kwaśnymi potrawami, to urodzi syna. Ochota na słodkie i mdłe rzeczy wróży dziewczynkę.
pierwsze ruchy w brzuchu ciężarnej - gdy odczuwa się je po prawej stronie, to urodzi się dziewczynka, gdy po lewej - chłopiec. Można także poprosić przyszłą matkę o wystawienie dłoni. Jeżeli pokaże jej zewnętrzną część to będzie miała syna, gdy wewnętrzną – córeczkę. Kształt brzucha, według przesądów, także wskazuje płeć dziecka.
spiczasty brzuch przewiduje narodziny chłopca. jeśli w czasie ciąży kobieta ma mniejsze owłosienie na nogach niż przed ciążą, to oznacza że będzie mieć syna
Nie można kłaść wanienki na stole, ponieważ dziecko będzie miało przez to "ciężką mowę".
nie kąpać pociechy w niedzielę. - Ewentualnie dziecko można przetrzeć wilgotnym ręcznikiem, ale nie wkładać do wanny, bo się utopi
A TERAZ DLA STARACZEK
Dotykanie ciężarnego brzucha może przynieść szczęście.
A jak szybko zajść w ciążę? Według zabobonów wystarczy usiąść na ciepłym krześle, z którego dopiero wstała przyszła matka albo przymierzać jej ubrania.
Bliska 77, malgos741, Sabina, Żanet, Pusurek, MartaDidinio, samira, Mega, Dorka1979, Niuta, Elfik, peppapig, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Sie melduje.
Wczoraj zamiast do pracy, poszlam na wyprzedaze - to bylo moje trzecie podejscie, nareszcie w miare owocne. Przestalam sie oszukiwac i mierzyc "normalne" ciuchy - niby wszystko gra, ale cos guzika dopiac nie moglam. Problem w tym, ze tu sa takie gowniane sklepy, ze nie mam pytan! W koncu zrezygnowana weszlam do C&A - sklep do ktorego nigdy nie wchodze i tam o dziwo upolowalam bardzo fajna bezowa spodnice i szare dziny - obie rzeczy ciazoweMoj M stwierdzil, ze wraz z tymi zakupami przeszlismy na kolejny poziom.
Widze, ze rano mam jeszcze w miare plaski brzuch, ale mi go pod wieczor wywala i to konkretnie. Tez tak macie? Mialyscie?
U nas leje od kilku dni BEZ PRZERWY.
Milego dnia, Babki!malgos741, Sabina, Żanet, Pusurek, ania.g, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Aga mieliśmy domek stawiać za rok ale była okazja kupić cegły, które kosztują 3 zł za 1zł więc nie ma co się zastanawiać.
Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Reni wrote:no dobra to macie jeszcze
specjalnie dla AGi, żeby zakończyć jej ciążową męczarnię
będzie trochę długie ale do przesądów dorzućcie jeszcze..
nie nosić korali ani nie wolno też iść pod stojącą drabiną i krzyżować nóg (dziecko może owinąć się pępowiną),
nie robić sobie makijażu (bo maluch urodzi się brzydki) czy nie siadać po turecku (pociecha będzie mieć krzywe nóżki).
zbyt mocne podkreślanie ust sprawi też, że urodzona dziewczyna zejdzie kiedyś na złą drogę.
znamiona na ciele dziecka biorą się z tego, że matka będąc w ciąży czegoś mocno się przestraszyła albo poparzyła się
Aby dziecko nie urodziło się łyse i długo takie nie pozostało, matka nie może… patrzeć na księżyc. jeżeli kobietę w ciąży męczy zgaga, to znaczy, że dziecko urodzi się z bujną czupryną.
Kobieta w ciąży nie powinna farbować włosów, ponieważ niemowlę urodzi się rude.
MÓJ ULUBIONY: Przyszła mama nie może się też obcinać, ponieważ to skróci dziecku życie ...
Powinna również nosić grzywkę, ponieważ chodzenie z odsłoniętym czołem sprawi, że maluch urodzi się łysy i długo łysy pozostanie.
do tragicznego zakończenia może dojść, gdy kobieta w ciąży zostanie matką chrzestną.
Można stracić dziecko albo "odebrać" coś temu, które jest chrzczone, np. zdrowie albo szczęście. Przyszła mama nie może być również świadkiem na ślubie, gdyż to źle wróży zawieranemu małżeństwu.
Przyszła matka nie może też biegać po kałużach, bo dziecko urodzi się z wodogłowiem. Nie może z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała potem mało pokarmu.
Gdy zmywa naczynia musi uważać, by nie zachlapać brzucha, ponieważ dziecko w przyszłości może zostać alkoholikiem. TO TEŻ DOBRE
Spoglądanie przez "judasza" sprawi, że maluch urodzi się niewidomy albo z zezem.
Przyszłej matki pod żadnym pozorem nie można znowu klepać po tyłku. To spowoduje, że maluch będzie głupi.http://smileys.sur-la-toile.com/repository/divers/zarbi-9782.gif
przez dziewięć miesięcy ciąży… nie dbać o higienę miejsc intymnych -może wywołać krwotok i co za tym idzie – śmierć dziecka
KOLEJNA PETARDA:Kobieta, która krzyczy przy wydawaniu dziecka na świat, oznajmia w ten sposób światu, że ojcem nie jest mąż. Ale inny zabobon mówi znowu, że wrzaski przywołują dzieci, a to oznacza, że będzie się ich miało więcej. Jeżeli rodząca nie będzie krzyczeć, jej maleństwo zostanie jedynakiem.
po porodzie warto zwrócić uwagę na to, do której piersi przystawia się pociechę. Jeżeli do prawej – dziecko na pewno będzie praworęczne, gdy do lewej – leworęczne.
Gdy przyszła mama z chęcią zajada się ostrymi i kwaśnymi potrawami, to urodzi syna. Ochota na słodkie i mdłe rzeczy wróży dziewczynkę.
pierwsze ruchy w brzuchu ciężarnej - gdy odczuwa się je po prawej stronie, to urodzi się dziewczynka, gdy po lewej - chłopiec. Można także poprosić przyszłą matkę o wystawienie dłoni. Jeżeli pokaże jej zewnętrzną część to będzie miała syna, gdy wewnętrzną – córeczkę. Kształt brzucha, według przesądów, także wskazuje płeć dziecka.
spiczasty brzuch przewiduje narodziny chłopca. jeśli w czasie ciąży kobieta ma mniejsze owłosienie na nogach niż przed ciążą, to oznacza że będzie mieć syna
Nie można kłaść wanienki na stole, ponieważ dziecko będzie miało przez to "ciężką mowę".
nie kąpać pociechy w niedzielę. - Ewentualnie dziecko można przetrzeć wilgotnym ręcznikiem, ale nie wkładać do wanny, bo się utopi
A TERAZ DLA STARACZEK
Dotykanie ciężarnego brzucha może przynieść szczęście.
A jak szybko zajść w ciążę? Według zabobonów wystarczy usiąść na ciepłym krześle, z którego dopiero wstała przyszła matka albo przymierzać jej ubrania.Reni, Żanet, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
wyobrażasz sobie gina i położną jak laska wywala bobra a tam zdechły bóbr ... masakra
Bliska 77, Simba, Sabina, Żanet, Pusurek, iwcia77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość