X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    a czy ta faza lutealna zawsze jest taka sama?
    no bez ingerencji lekami powinna byc taka sama..Skoro bierzesz dupka to niekoniecznie

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Bo to mądra kobieta :)
    Ja nadostawałam ubranek takich na "już", a potem je spakowałam i wyniosłam na strych bo Mała z nich wyrosła nim je przymierzyła. Ja nawet tak nie zwracałam uwagi na wygląda, jak na to z czego te ubranka są, więc część zdyskwalifikowałam od pierwszego dotyku ;) Zdecydowanie wolę kupować sama, no i jeszcze moja bratowa kupuje mi takie "w moim guście", więc zawsze jest git :)
    Bo prawda jest taka, ze w domu zakłada się dziecku to co najszybciej można założyć, czyli gdy jest chłodniej to śpiochy :P a te wycudowane, choć śliczne ubranka to się trzyma na specjalne okazje, które potem się okazuje, ze nie nadchodzą, albo gdy nadejdą to ciuszek już się nie nadaje :)

Sabina, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jestem w 27 dniu cyklu ,cykle mam 25 dniowe raczej
    a od którego dnia bierzesz dupka?

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Bo prawda jest taka, ze w domu zakłada się dziecku to co najszybciej można założyć, czyli gdy jest chłodniej to śpiochy :P a te wycudowane, choć śliczne ubranka to się trzyma na specjalne okazje, które potem się okazuje, ze nie nadchodzą, albo gdy nadejdą to ciuszek już się nie nadaje :)
    Amen siostro :)

caffe, iwcia77, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• Rernia1975 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od 13 dnia cyklu,dzien po owulacji zaczelam brac

Renia1975

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biore do teraz bo postanowilam sobie ze zajde w ta cholerna ciaze a wtedy i tak sie nie odstawia tylko dalej bierze:)

Mega lubi tę wiadomość

Renia1975
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    od 13 dnia cyklu,dzien po owulacji zaczelam brac
    No to trzeba albo zrobić test, albo poczekać te 7 dni od odstawienia (bo rozumiem, że już go od 23 dc nie bierzesz)czy się @ pojawi.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie czy dupek podnosi temperature,nie spada ponizej 37,5 ,teraz mialam nawet 37,6

Renia1975
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    biore do teraz bo postanowilam sobie ze zajde w ta cholerna ciaze a wtedy i tak sie nie odstawia tylko dalej bierze:)
    Teorie na temat progesteronu są różne. Ja miałam odstawić i odstawiłam. Chociaż gin powiedział, ze jeśli na psychę mi dobrze zadziała, ze będę dalej brała luteinę, to żebym nie odstawiała.

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    No to trzeba albo zrobić test, albo poczekać te 7 dni od odstawienia (bo rozumiem, że już go od 23 dc nie bierzesz)czy się @ pojawi.
    wlasnie ze biore do teraz,jestem chyba glupia

Renia1975
  • caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    powiedzcie czy dupek podnosi temperature,nie spada ponizej 37,5 ,teraz mialam nawet 37,6
    Jeśli teraz mierzyłaś to to nic nie znaczy niestety. Liczy się tempka poranna.

kapturnica lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wieczorna temp to bym sie nie sugerowala Bo przeciez nie mierzysz jej po spoczynku...To raz Dwa pierwsze slysze zeby caly czas brac dupka ..Bo najczesciej bierze sie 10dni robi test i jesli dodatni to sie bierze dalej..A nie ze sie ciagnie w nieskonczonosc lek...

caffe, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    no nie chce negowac ani potwierdzac, =D ..Ale nie prosciej zrobic test ciazowy niz faszerowac sie byc moze niepotrzebnie chemia???

caffe, polarmiś, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rano tez mierzylam,bylo 37,5

Renia1975
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    Nie jesteś głupia :) po prostu niedoinformowana przez gina albo sama nie doczytałas. Odstaw dupka, bo może to z tego powodu cykl się wydłużył. Chociaż prawidłowy to 28 dni. Mi gin tłumaczył, że zbyt krótkie (do 25 dni)i zbyt długie (powyżej 35 chyba)cykle nie są dobre podczas starań.

Sabina lubi tę wiadomość

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli zachodzi sie w ciaze to chyba bierze sie dalej ten lek bo grozi poronieniem jesli sie odstawi czy nie?

caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość

Renia1975
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie moge Was czytac bo cos na slodkie wszystkie wzielo a ja staram sie unikac slodyczy ale nie wiem czy nie pękne i nie kupie tego torta bezowego:-). Na razie mam bob i salate z lososiem. A tu bezowy tort sie mnie uczepil!

Bliska cos te bole w krzyzu......

To tylko ja w takim razie zamiast słodyczy zrobiłam sobie frytki

MartaDidinio lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też brałam dupka 10 dni. Rernia rób jak uważasz, dzieckiem nie jesteś, ale po co pchać w siebie hormony skoro być może nie trzeba? Może się okazać, że jestes w ciąży i dupek wcale nie jest Ci potrzebny, albo nie jesteś, tylko ciągniesz cykl. Ja wolałabym wiedzieć niż działać po omacku ;)

kapturnica, caffe lubią tę wiadomość

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro robie test i po temacie,dziekuje wam kobietki ,jak zwykle mozna na was liczyc,dobranoc,kolorowych snow :)

iwcia77, moremi lubią tę wiadomość

Renia1975
  • caffe Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rernia1975 wrote:
    jezeli zachodzi sie w ciaze to chyba bierze sie dalej ten lek bo grozi poronieniem jesli sie odstawi czy nie?
    Tak jak napisałam teorie na temat progesteronu sztucznego są różne. Mój gin twierdził, że jak ma być źle, to i tak będzie. On twierdzi, ze sztuczny progesteron ciąży nie utrzyma. Ale tak jak mówię, Twój gin może mieć inny pogląd i jego się słuchaj.

A tak w ogóle to najważniejszy jest poziom Twojego własnego progesteronu, a nie, ze jak się odstawi sztuczny to się poroni. Bo niektóre kobiety w ogóle sztucznego nie biorą bo swój mają ok.

kapturnica, Sabina, iwcia77, moremi, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3906 3907 3908 3909 3910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ