X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia Tobie tez wielkie Bog zaplac za dobry uczynek. =D ..
    Tylko mam do Was dziewczynki prosbe...Zawirusujcie , zakichajce i zasmarkajcie je..Moze sie zaraze brzuszkiem od Was =D
    Wiem , ze staram sie krotko ale z ta systematycznoscia staran to u mnie krucho ..Rok moze wyrobie w dwa ze wzgl na prace malza heh

Mega, monia 70 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Masakra, Tez to wyczytalam...Powiem wiecej, mam nianie do dziecka, ktora ma odpal na punkcie kosciola. Oznajmila mi , ze w Chinach jedza zupe z plodow... Taka cytuje "wykwintna" i Oczywiscie wpieprzaja ta zupe lekarze, ktorzy tej aborcji dokonali, ot takie danie na przystawke...
    I jak to znosisz? Demonow z katow Ci nie wypedza? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    dzizas ! a mi zabronili jesc surowizne ze swinki, bo toxoplazmoza...mozna jesc kabanosy? juz nie wspomne o poledwicy lososiowej...??? mi to tylko dobrze smazona swinke kazali...buuuuuuuuuu
    Ja tam chrzanie, toxo mam przeciwciala i nadzieje, ze nie zaraze sie powtornie.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Pusurek, to Ty cala świnkę jakby zjadłaś... No taka małą jakby....
    Prosiaczka jakby? ;)

MartaDidinio, iwcia77 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj prosiaczek , puchatek , osiolek i kubus to sliski temat na tym watku 01icon_lol2.gif

iwcia77 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wiem bo 9 lat temu po trzech latach staran i po pierwszym miesiacu staran z bromergonem zaszlam w ciaze. Ale teraz nikt nie chcial mi robic z obciazeniem bo wyjsciowy byl ok.

Badania robilam tego samego dnia po godzinie od zazycia tabletki z czyms tam. Prl podana byla w 19, 93 ng/ml a po obciazeniu ( po MTC) - 364,20 ng/ml. Badania zrobilam na wlasna reke,
    No to kurka ciut za wysokie. Bromergon w ruch!
    Ja to z PRL robie tak: biore sobie tablete np. 1 przez 2 tyg, robie badanie i widze, czy za malo czy za duzo, po 2 tyg organizm jest juz dobrze wysycony. Przed ciaza sama sobie zwiekszylam dawke do 1,5 tabletki i po 2 miechach bylam w ciazy. Ale to moj domowy przepis, polecony zreszta przez endokrynologa. Jak sie z tym zyje 20 lat, to mozna sie organizmu nauczyc troche, zreszta to czysta arytmetyka. Nie polecam poczatkujacym, no i tym, ktore maja cos z tarczyca, bo PRL jest czesto powiazana. Ja mam tarczyce ok, a PRL skopane przez gruczolaka, wiec sprawa byla latwiejsza

kapturnica, Sabina, Bliska 77, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Przejrzałam zawartość szuflady, zrobiłam mały remanent i tak, mam do oddania:

Bromergon 2,5 mg ważny 07.2016 jedno napoczęte i jedno całe opakowanie 30 tabl,
    Castangus ważny 12.2016 całe opakowanie 30 tabl,
    Duphastron jedno opakowanie napoczęte (16 tabl) ważny 06.2017 i drugie całe 20 tabl ważne 12.2016
    Wiesiołek 500mg - opakowanie rozpoczęte 24 tabl, ważny do 11.2014
    Oeparol całe opakowanie 60 tabl ważny 12.2014

Właśnie tak wyglądało moje zachodzenie w ciążę. Grunt to dobre zapasy.
    Jak któraś reflektuje to wyślę pocztą.
    Mysza, bromergon sobie zostaw, gdybys chciala zatrzymac laktacje. Chyba, ze zakladasz, ze lekarz potem da.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla dziecka jest super, gdyby bylo inaczej, to nie zastanawialabym sie sek. nad zmiana...Jeszcze duzo roznych historii bym mogla zacytowac, ale po co? Po prostu przeraza mnie jej beztroska w wypowiadaniu sie na takie wlasnie tematy. I niezmacona wiara we wlasne slowa. Ale mamy konflikt, bo moj Maly jeszcze nieochrzczony. Dopiero we wrzesniu beda chrzciny. A slabo spi- to sie dowiedzialam, ze ochrzczone dzieci lepiej spia...
    Pusurek wrote:
    I jak to znosisz? Demonow z katow Ci nie wypedza? ;)

Sabina, Żanet, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Dla dziecka jest super, gdyby bylo inaczej, to nie zastanawialabym sie sek. nad zmiana...Jeszcze duzo roznych historii bym mogla zacytowac, ale po co? Po prostu przeraza mnie jej beztroska w wypowiadaniu sie na takie wlasnie tematy. I niezmacona wiara we wlasne slowa. Ale mamy konflikt, bo moj Maly jeszcze nieochrzczony. Dopiero we wrzesniu beda chrzciny. A slabo spi- to sie dowiedzialam, ze ochrzczone dzieci lepiej spia...
    Ale nie wiesz, co malemu wkreca do snu. ;)

• kapturnica Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:

U mnie bylo na odwrot po chrzcinach zaczal sie terror mlodego ze spaniem w nocy wiec to tak niekoniecznie =D

MartaDidinio lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ten prosiaczek to chyba mignal tylko... Zazdroszcze jednym slowem, bo ja na Allevo teraz wyladowalam-niestety, niestety- musze to przyznac...
    Pusurek wrote:
    Prosiaczka jakby? ;)

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaaaa no to ty jestes chroniona! ja nie mam i niesety tylko szyneczka gotowana ...mnie czeka w polandii :(
    Pusurek wrote:
    Ja tam chrzanie, toxo mam przeciwciala i nadzieje, ze nie zaraze sie powtornie.

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz sobie Twojego posta wydrukuje i powiesze nad drzwiami. A cos takiego jak wosk przelewalas? Bo moja niania jest ekspertka w tych sprawach... Wosk ze swiecy chrzcielnej... Ja piernicze... co ja pisze?
    kapturnica wrote:
    U mnie bylo na odwrot po chrzcinach zaczal sie terror mlodego ze spaniem w nocy wiec to tak niekoniecznie =D

iwcia77, Sabina, Mega, Bliska 77 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, tak, sa zwolennicy i zagorzali przeciwnicy :) tych zwierzatek, wiec lepiej przemilczec temat :D
    kapturnica wrote:
    Oj prosiaczek , puchatek , osiolek i kubus to sliski temat na tym watku 01icon_lol2.gif

kapturnica, Simba lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Zaraz sobie Twojego posta wydrukuje i powiesze nad drzwiami. A cos takiego jak wosk przelewalas? Bo moja niania jest ekspertka w tych sprawach... Wosk ze swiecy chrzcielnej... Ja piernicze... co ja pisze?
    no jasne =D i przerabialam czerwona wstazeczke etz heheh Ale mozna sie smiac przelewanie woskiem pomagalo jak wrzeszczal jak opetany

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki rysunek widzialam, jak Puchatek obraca Prosiaczka na rożnie i mowi "rzygam juz tym miodkiem"...
    iwcia77 wrote:
    tak, tak, sa zwolennicy i zagorzali przeciwnicy :) tych zwierzatek, wiec lepiej przemilczec temat :D

iwcia77, kapturnica, Pusurek, Sabina, Bliska 77, Simba, Mega lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I w moich rejonach cos takiego jak spluwanie uroow dziala =D No i spalanie rozy jak sie ma problemy skorne =D

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez o tym slyszalam, wiec sie nie smieje ... Kurde... Moze faktycznie cos w tym jest...
    kapturnica wrote:
    no jasne =D i przerabialam czerwona wstazeczke etz heheh Ale mozna sie smiac przelewanie woskiem pomagalo jak wrzeszczal jak opetany

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja widzialam Peppe Pig na roznie i napis pod rysunkiem - ostani odcinek Peppy Pig- nie pokazywac dzieciom!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    aaaaaaa no to ty jestes chroniona! ja nie mam i niesety tylko szyneczka gotowana ...mnie czeka w polandii :(
    Nie masz przeciwcial, czy jeszcze nie robilas?

‹‹ 3903 3904 3905 3906 3907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ