X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!
    No i dali mi do zrobienia progesteron na początku cyklu...i myślicie ze to bedzie wiarygodny wynik ?

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    machne mu zdjatko moze dzis to wstawie :)

dziewczyny macie doswiadczenie po cc- kiedy @ przychodzi? przy nieregularnym karmieniu?
    Po około 8 tygodniach....:)

Aprilka
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczeta

Wpadam na chwile, klikam znowu z osiedlowej bibloteki dla seniorow, narazie dzadki nie okupuja kompa wiec moze uda mi sie przynajmniej sprawdzic poczte.
    Poprosze o streszczenie bo nie dam rady nadrobic. Ktora urodzila, kto wpadla? ;)

iwcia77, Simba, EwaT, sjoanka, Bozia3, Bliska 77, mysza1975, ania.g, Żanet, polarmiś, MartaDidinio, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczeta

Wpadam na chwile, klikam znowu z osiedlowej bibloteki dla seniorow, narazie dzadki nie okupuja kompa wiec moze uda mi sie przynajmniej sprawdzic poczte.
    Poprosze o streszczenie bo nie dam rady nadrobic. Ktora urodzila, kto wpadla? ;)
    Żadna ;-)
    Aga rodzi po finale mś ;-)

Fajnie Cię widzieć :-)

iwcia77, peppapig, Bliska 77, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na skrot wydarzen musisz zaczekac na Sabine lub Renie:). a co tam u Ciebie? jak mama? i kiedy sa te wyniki tego badania histologicznego?
    Bursztyn wrote:
    Czesc Dziewczeta

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    na skrot wydarzen musisz zaczekac na Sabine lub Renie:). a co tam u Ciebie? jak mama? i kiedy sa te wyniki tego badania histologicznego?
    No nie wiem czy p0oczekam bo niedlugo zamykaja bibloteke. I zadna nie wpadla? zadnej nowej ciazy? Skandal! ;)
    Mama w domu, nadal ma dreny ale czuje sie lepiej, wyniki w przyszlym tyg. nie wiem kiedy dokladnie. Stres jest. Bede musiala zostac przynajmniej tydzien dluzej bo brat sobie wymyslil ze 21 zoperuje woreczek zolciowy i zabookowal w szpitalu, wiec bede zapierdalac jak niewolnik o.O pomiedzy domem a szpitalem. No trudno.

peppapig, Bozia3, Bliska 77, mysza1975, ania.g, iwcia77, polarmiś, Simba, Sabina, megan8, malgos741, Alis lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn <3 niech moc będzie z Tobą

mysza1975, MartaDidinio lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    No nie wiem czy p0oczekam bo niedlugo zamykaja bibloteke. I zadna nie wpadla? zadnej nowej ciazy? Skandal! ;)
    Mama w domu, nadal ma dreny ale czuje sie lepiej, wyniki w przyszlym tyg. nie wiem kiedy dokladnie. Stres jest. Bede musiala zostac przynajmniej tydzien dluzej bo brat sobie wymyslil ze 21 zoperuje woreczek zolciowy i zabookowal w szpitalu, wiec bede zapierdalac jak niewolnik o.O pomiedzy domem a szpitalem. No trudno.
    niewazne przezyjesz :)
    oby tylko wyniki wyszły dobrze

Bliska 77, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witajcie!
    No i dali mi do zrobienia progesteron na początku cyklu...i myślicie ze to bedzie wiarygodny wynik ?
    To ja proponuje powtórzyć tak 7-8 dni po owulce i zobaczysz czy była jak przyrosło.

Aprilka lubi tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    To ja proponuje powtórzyć tak 7-8 dni po owulce i zobaczysz czy była jak przyrosło.
    No chciałabym ale nie do wykonania tutaj tak sie nie da przynajmniej w mojej przychodni. Najpierw czekasz tydzień na wizytę a potem kolejny na zrobienie badań a potem kolejny na wyniki :(

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż zadzwonię i sie dopytam . Dzięki peppa :)

peppapig lubi tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka ja idę prywatnie rano płace 25 zeta i wynik na drugi dzień, dzisiaj robiłam ale wynik mam w poniedziałek że względu na łikend..( tanio nie jest ale drogo też nie,mi żaden lekarz nie da na fundusz) a czy Ty wgl w Polsce mieszkasz?

polarmiś lubi tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Aprilka ja idę prywatnie rano płace 25 zeta i wynik na drugi dzień, dzisiaj robiłam ale wynik mam w poniedziałek że względu na łikend..( tanio nie jest ale drogo też nie,mi żaden lekarz nie da na fundusz) a czy Ty wgl w Polsce mieszkasz?
    Nie kochana mieszkam w UK wiec tu nie jest tak jak w Polsce...wiem w Polsce wstajesz rano płacisz i robisz tutaj niestety nie...pewnie gdzieś prywatne tez są ale jeszcze sie nie orientowałam...:(

iwcia77 lubi tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym musiałabym zarabiać majątek zeby sobie tak prywatnie badania robić a ja pracuje w państwowce wiec dla mnie za drogo :(

iwcia77 lubi tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Poza tym musiałabym zarabiać majątek zeby sobie tak prywatnie badania robić a ja pracuje w państwowce wiec dla mnie za drogo :(
    Tak wiem mam kuzynke w Szwecji tam dopiero odjazd...
    Musisz sobie radzić ;-) ustawić jakoś badanie na drugą fazę cyklu, a może nie będziesz musiała robić :-P powodzenia

Aprilka lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    Witajcie!
    przeciągnij to na drugą fazę cyklu - i wtedy zobaczysz czy wysoki czy niski, bo teraz to Ci nic z tego...i tak wyjdzie niski

peppapig, Aprilka lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn - już nie ma ładniejszych miejsc w Kraku niż Biblioteka dla Seniorów?? :)

Bliska 77, iwcia77, Simba lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn,dasz rade :-)trzymam kciuki za wyniki Mamy

Mega, iwcia77, MartaDidinio lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze , ze i tu na watku udzielila sie zmiana pogody..
    Cisnienie chyba sieglo depresji bo nawek kawa nie pobudza.....

Mega, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim,
    Bursztynie trzymam mocno kciuki za mamę, dasz radę, twarda z Ciebie sztuka
    Ewo mi @ wróciła po dwóch miesiącach mimo karmienia na żądanie non stop
    Aga czy Ty nadal w dwupaku?

Słuchajcie, może któraś wie,
    zrobił mi się stan zapalny w kolanie, dostałam leki przeciwzapalne ale na ulotce pisze żeby nie stosować w staraniach. Jak mogę sobie pomoc? Czy są jakieś przeciwzapalne nieszkodliwe? Odkładanie kapustą nie wchodzi w grę, bo jestem u teściowej i organizacyjnie to nie wypali, a kolano boli :(

Aprilka, Bozia dobrze pisze, badanie progesteronu na początku cyklu to bezsens, przeciagalabym sprawę tak by wylądować w laboratorium około tydzień po owulacji

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2014, 17:24

mysza1975, Bliska 77, iwcia77, Sabina, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 3920 3921 3922 3923 3924 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ