35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc Babki,
Miałam wczoraj koszmarny dzien. Od rana do późnego wieczora bolała mnie głowa, ale to tak jak rzadko po konkretnym piciu moze bolec. Nie złamałam sie i nie wzięłam tabletki - moze zle. A w międzyczasie zmarł facet mojej ciotki za którego miała wyjść 23 lipca. Dwa lata i rak płuc go w końcu załatwił.
Ide zaraz do lasu pogadać z drzewami.
Miłej niedzieli!Mega, mysza1975, polarmiś, Bozia3, iwcia77, megan8, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość
-
Simba wrote:Czesc Babki,
Miałam wczoraj koszmarny dzien. Od rana do późnego wieczora bolała mnie głowa, ale to tak jak rzadko po konkretnym piciu moze bolec. Nie złamałam sie i nie wzięłam tabletki - moze zle. A w międzyczasie zmarł facet mojej ciotki za którego miała wyjść 23 lipca. Dwa lata i rak płuc go w końcu załatwił.
Ide zaraz do lasu pogadać z drzewami.
Miłej niedzieli!
Przykre sa takie sytuacje.. Wspol;czuje Twojej cioci bo przezywa teraz ciezkie chwile....iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witajcie!
Jestem tu świeżutka jak szczypiorek na wiosnę, choć już nie tak zielona (na ovu od 4 m-cy, tyle też starań o 1 dzieciątko, wiem, wiem, żaden wyczyn, ale niestety dopiero od tego czasu poznałam, że tak powiem, potencjalnego dawcę drugiej połowy genów).
Gwoli przedstawienia: skończone 37, badania niby ok (w tym nawet hsg zrobione z rozpędu), w tym cyklu (z CLO) owulka była w sobotę 12.07, czekamy z dupkiem na testowanie. U mnie faza krótka 10-11 dni, więc chyba mogę testować już wtorek-środa.
Zaczęłam pisać (chociaż czytam was od początku) bo mam do Was dziewczynki pytania, których zapomniałam zadać gince.
1. Czy dupek wpływa na wzrost temperatury? tzn tempki w 2 fazie cyklu mam nieco wyższe niż normalnie i zastanawiam się, czy to dupek tak działa
2. Czy dupek wstrzymuje małpę? gin kazała mi brać przez 10 dni po ovulce (po 2 tabletki) ale co jak mi wyjdzie negatyw? brać dalej dupka czy nie brać? to może być za wcześnie jeszcze. Bety akurat nie mam jak zrobić, dopiero pod koniec tygodnia, muszę bazować tylko na zwykłych testach.
Będę dźwięczna za wypowiedzi i podpowiedzipolarmiś, Aprilka, iwcia77, samira, Sabina lubią tę wiadomość
Wandzia77 -
wandzia wrote:
Zaczęłam pisać (chociaż czytam was od początku) bo mam do Was dziewczynki pytania, których zapomniałam zadać gince.
1. Czy dupek wpływa na wzrost temperatury? tzn tempki w 2 fazie cyklu mam nieco wyższe niż normalnie i zastanawiam się, czy to dupek tak działa
2. Czy dupek wstrzymuje małpę? gin kazała mi brać przez 10 dni po ovulce (po 2 tabletki) ale co jak mi wyjdzie negatyw? brać dalej dupka czy nie brać? to może być za wcześnie jeszcze. Bety akurat nie mam jak zrobić, dopiero pod koniec tygodnia, muszę bazować tylko na zwykłych testach.
Będę dźwięczna za wypowiedzi i podpowiedzi
1.Nie powinien wplywac , chociaz niektore dziewczyny zauwazyly lekki wzrost temperatury przy braniu dupka
2.jesli masz faze lutealna 10, 11dni to wg wielu lekarzy dosc krotka faza mogaca miec niekorzystny wplyw na zagniezdzenie sie zarodka..Wiec bierz 10dni po ovu dupek..Generalnie nie powinna wystapic@ w trakcie jego brania -dopiero po odstawieniu , ale niektore dziewczyny dostaja miesiaczke w trakcie zazywania..Brac do konca dupka i wtedy zrobic test
wandzia lubi tę wiadomość
-
Kapturnica - wielkie dzięki
10 dni to będę brała dupka bez żadnego zająknięcia, zastanawiałam się tylko, czy jeśli wyjdzie mi po tych 10 dniach negatywny test to brać dalej czy nie. Jakby (jakimś cudem, co daj Panie Boże, amen) coś by się kluło i zagnieżdżało w tym czasie, to wiadomo, że trzeba w sytuacji krótkiej fazy lut. wspomóc to zagnieżdżanie, ale jeśli by się nie kluło, to zaczęłam się zastanawiać, jak ten dupek się ma do @ (jeśli brałabym go dalej, powyżej 10 dni).
No nic, trza czekać i zobaczymy.Wandzia77 -
Simba, to przykre bardzo, cioci musi byc ciezko i to bardzo, pewnie potrzebuje wsparcia,
jesli chodzi o bol glowy, mysle ze dobrze ze wytrzymalas bez lekow, ja tez przechdzilam czasem calodniowy cholerny bol glowy, podobno wplyw na to maja hormony, maam nadzieje ze spacer pomozeSimba lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja dzisiejszy dzien spedze na przygotowaniach do szpitala, pewnie z tydzien mnie nie bedzie zatem musze tatusiowi i corci przygotowac wszystko, corka jakos nie moze pogodzic sie z ym ze nie bedzie mogla mnie odwiedzic, mi tez troche smutno bo to pierwsze nasze takie dlugie rozstanie, rano zaprowadzimy ja razem do przedszkola i do szpitala pojedziemy
milego, spokojnego dniamysza1975, ania.g, kapturnica, Sabina, MartaDidinio, samira, Żanet lubią tę wiadomość
-
Bliska 77, dzięki
Wiecie, szczerze mówiąc, to myślałam o sobie, że jestem opanowana, spokojna i rzeczowa i w czasie testowania (czy raczej czekania na testowanie) będę żyła normalnie a w odpowiednim czasie zrobię po prostu test, a nie będę się nakręcać, skakać po forach, wyszukiwać medycznych artykułów, wkręcać sobie objawy (byle mi detektor oznak ciąży dodał ze dwa punkty...) itp.
Ha ha ha. Mrzonki wieku dziecięcego!...Bliska 77, mysza1975, Mega, Simba, Aprilka, Sabina, iwcia77, Niuta lubią tę wiadomość
Wandzia77 -
Witam ,tydzien slonca to oczywiscie za dlugo w Anglii,no bo jakby inaczej!dzis ranek pochmurny i deszczowy.dzis jade przedstawic piesia koledze z ktorym ma zostac podczas naszego urlopu...zobaczymy jak to bedzie troche sie denerwuje bo z innymi psami do tej pory spotykal sie tylko na spacerach w domu nie przebywal.do tego sen przerywany cala noc smsami od cory,bo sie kloci z chlopakiem zalamana ze to juz koniec ze wraca do mnie itd...oj pochmurna ta niedziela
Simba przykre wiesci ,wspolczucia,ale Ty musisz byc dzielna
Witaj Wandzia
A kapturnica robi tu widze za wikipedieMega, Simba, Aprilka, wandzia, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBozia3 wrote:Dziewczyny - te, które już prały lub piorą ciuszki dla niemowląt...dziś postanowiłam kupić proszek i wyprać wszystkie ciuszki, które mam dla małego i poukładać w jego komodzie - niech sobie spokojnie czekają....ale przeżyłam lekki szok w Tesco - bo jedyne co było to Jelp za 45 zł i jeszcze jakieś inne cudo, no i płatki mydlane, ale to do ręcznego....
12 lat temu były jakieś coccolina, cypiski tanie i inne - a teraz tylko taka drożyzna?Mega, Sabina, Bozia3, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
wandzia wrote:Bliska 77, dzięki
Wiecie, szczerze mówiąc, to myślałam o sobie, że jestem opanowana, spokojna i rzeczowa i w czasie testowania (czy raczej czekania na testowanie) będę żyła normalnie a w odpowiednim czasie zrobię po prostu test, a nie będę się nakręcać, skakać po forach, wyszukiwać medycznych artykułów, wkręcać sobie objawy (byle mi detektor oznak ciąży dodał ze dwa punkty...) itp.
Ha ha ha. Mrzonki wieku dziecięcego!...Mega, wandzia, Niuta, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
wandzia wrote:Bliska 77, dzięki
Ha ha ha. Mrzonki wieku dziecięcego!...
A tak w ogole to witaj na pokładzieWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2014, 10:29
wandzia, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość
-
tak, tak kapturnica to nasza forumowa encyklopedia, podobnie jak polar
Simba, AsiaPoli, kapturnica, wandzia, iwcia77, Sabina lubią tę wiadomość
-
Witam
Aga, powodzenia i trzymam kciuki cały czas.
Simba, współczuję.
Witaj, Wandzia.
Dotarliśmy wczoraj do domu ok 19. W między czasie jak nas nie było, przyszły dla małego ubranka i bujaczek. Wszystko pachnące i w świetnym stanieDziś dzień prania powakacyjnego.
Mega, kapturnica, wandzia, Bliska 77, iwcia77, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4