X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorka1979 wrote:
    Ja bym Ci radziła nie prać w specjalnym proszku bo będziesz musiała cały czas tak robić a to się wiąże z tym, że będziesz musiała segregować potem wszystkie ciuchy. Ja przy pierwszym myślałam, że będę tak robić ale szfagierka szybko przywołała mnie do pionu i faktycznie dziecku nic nie było, ani jednemu ani drugiemu i teraz też nie będę w specjalnym proszku prać tylko w tym co do tej pory. Oczywiście Ty zrobisz tak jak uważasz
    Przy pierwszym dziecku jak polknie monete - panika, lzy, trzesawka, szpital, pomoc medyczna.
    Przy drugim czekamy az wydali.
    Przy trzeci kazemy zwrocic dlug .

Proszki dla doroslych sa agresyne dla skory doroslego a co dopiero dla niemowlaka,
    Ja pralam w proszkach dla dzieci ale tez nie dawalam duzo i podwojne plukanie.

kapturnica, wandzia, Bliska 77, ania.g, iwcia77, Navi, Niuta, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=AsiaPoli
    A kapturnica robi tu widze za wikipedie ;)[/QUOTE]

Jesli mozna komus posluzyc informacja , wlasnym doswiadczeniem to czemu nie pomoc? 8) Pytajacym dobrze trza radzic =D

wandzia, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello,
    ja od wczoraj w domu. Chlop na lotnisku czekal jak zwykle z wiechciem czerwonych roz - uwielbiam go za to. W chacie blysk, lazienka nowa sliczna, chociaz jeszcze wanna nie podlaczona, ale kibelek przetestowany. ;) Kwiaty przezyly, ale te w ogrodzie nie koniecznie - bylo za sucho i zakaz podlewania.
    Podroz minela spokojnie, chociaz 2 razy sprawdzali zaswiadczenie od lekarza ( czego sie w ogole nie spodziewalam ), raz przy odprawie bagazowej, a kolejny juz przy wsiadaniu do samolotu - steward lecial do pilota, pokazywac, ze bedzie ciezarna na pokladzie. A pilot machnal reka, w gescie " a dobra tam" czym mnie rozsmieszyl na maxa. :D Za to siedzialysmu w 1 rzedzie i bylo git.
    Milego dnia - ja w ogrodzie - ratuje, co sie da! ;)

kapturnica, Bozia3, Bliska 77, ania.g, Mega, MartaDidinio, Simba, iwcia77, Dorka1979, Navi, mama78, Niuta, samira, polarmiś, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, nowy awatarek - nadworny fotograf zrobil. ;)

kapturnica, Bliska 77, ania.g, Mega, Aprilka, iwcia77, polarmiś, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek, nowa fotka swietna, fajnie ze w domciu wszysko ok ;)

Pusurek, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• wandzia Znajoma

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, dziewczynki, za miłe przyjęcie :) Śliczne macie te brzusie i suwaczki, aż wieje od nich optymizmem :)
    Na razie zmykam, muszę wypędzić pingwina z lodówki, i wydać trochę kasy na zdrową żywność, po póki brak negatywa, póty człowiek chce dzidzi dać dobre papu... Potem w ramach protestu przeciwko niesprawiedliwości oraz pocieszania można sobie zafundować trochę cukrów prostych, tłuszczy nasyconych i zgubnego wysokiego indeksu glikemicznego, ale jak na razie kiełki i basta :)

ania.g, iwcia77, Bliska 77, Pusurek, peppapig, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

Wandzia77
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, nowa fotka super. Muszę sobie nową zrobić ale w jakiś innych barwach niż Twoje :)

Pusurek, Bliska 77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie...
    Ja pralam od poczatku w normalnym proszku.
    Bozia3 wrote:
    Dziewczyny - te, które już prały lub piorą ciuszki dla niemowląt...dziś postanowiłam kupić proszek i wyprać wszystkie ciuszki, które mam dla małego i poukładać w jego komodzie - niech sobie spokojnie czekają....ale przeżyłam lekki szok w Tesco - bo jedyne co było to Jelp za 45 zł i jeszcze jakieś inne cudo, no i płatki mydlane, ale to do ręcznego....
    12 lat temu były jakieś coccolina, cypiski tanie i inne - a teraz tylko taka drożyzna?

iwcia77, Bliska 77, Bozia3 lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur pięknie wygladasz :)
    W lesie było cudownie.
    Łeb boli ponownie tylko gorzej.
    Ochujeje...

Pusurek, Mega, Bliska 77, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A, nowy awatarek - nadworny fotograf zrobil. ;)
    Ślicznie wyglądasz

Pusurek, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek piękne zdjecie

Pusurek, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur dopiero na tym zdjeciu widac ze jestes szczuplutka!

Pusurek, Mega, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pusur dopiero na tym zdjeciu widac ze jestes szczuplutka!
    Mis, to mile slowa, ale rzeczywistosc jest brutalna. Chcialam sie dzis przytulic do faceta mego od tylu ( do plecow znaczy ) i nie dalam rady! Rąk mi zabraklo ( albo brzuch za duzy). Podejrzewam jednak brzuch, bo przy obiedzie nie moglam sie dosunac do stolu. ;)

Mega, peppapig, Dorka1979, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MartaDidinio wrote:
    Witam serdecznie...
    Ja pralam od poczatku w normalnym proszku.
    A ja polecam Bialego Jelenia - jest tani, w roznych wersjach ( proszek do prania, zel do prania, plyn do plukania ). Piore w min ciuchy dla cale rodziny. Jest bezzapachowy, ubrania sie miekkie. My uzywamy ostatnio wszystkiego z tej serii ( zele do mycia, intymne, do twarzy ) i jestesmy bardzo zadowoleni. Ot, taka mala reklama. ;) Ale na pewno jest to alternatywa dla drogich Jelpow i innych. Nie wiem co prawda, jak reaguje na silne plamy, bo ja na wszystko leje od razu Vanish ( na dzieciece tez ), wiec tu sie nie wypowiem, ale na zwykle przepierki jest naprawde dobry.

Bliska 77, kapturnica, MartaDidinio, mysza1975, Żanet, Sabina lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, byl jeszcze temat miesiaczki po porodzie. Moja pierwsza byla po 14 miesiacach karmienia ( ostatnie 8 miesiacy juz tylko 1 dziennie i w nocy ), ale moja sfiksowana PRL robi na pewno swoje. Stad spokoj mojej czaszki o antykoncepcje. ;)

• Niuta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już nie ma siły....
    Mój M zaprosil sobie gości na finał i ja jak swistak stoje teraz przy garach.
    Co prawda chodził mi po głowie pomysł imprezy z paluszkami i krakersami ale jednak garki wygrały.
    Do tego płyta żyje własnym życiem!
    I z tego wszystkiego piję ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/bcfb6058782f.jpg

Simba, polarmiś, Mega, Pusurek, megan8, ania.g, kapturnica, iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Niuta , ty w alkoholizm wpadniesz jak tyle przy garach będziesz stała ;)

Niuta, iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w robocie taka partyzantkę odstawiam dzisiaj że głowa mała, jestem pod telefonem i jak coś potrzebują to po mnie dzwonią, no i kabaret można obejrzeć :D

peppapig, iwcia77, Bliska 77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Oj Niuta , ty w alkoholizm wpadniesz jak tyle przy garach będziesz stała ;)

Dlatego dozuję sobie te gary.
    Raz w tygodniu i kropka ;-)

Mega, Simba, kapturnica, iwcia77, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczor dziewczyny stare i nowe staraczki :)
    Jutro obiecuje was dogonić, póki co filmik i spanko byle dzień do przodu bo chciałabym testa siknąć no i jutro odbieram progesteron ciekawe jak stoi
    Do jutra :* O;)

iwcia77, Mega, ania.g, mysza1975, Sabina lubią tę wiadomość

‹‹ 3929 3930 3931 3932 3933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ