X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CENTELLA :)
    Simba wrote:
    A ja jeszcze chcialam spytac, to chyba Marta o tym pisala, jak sie nazywala ta super masc czy tez zel do gojenia blizn po cesarce :)
    Wiem, ze jeszcze jestem ciazowym szczypiorem i wcale nie powiedziane ze bede rodzic przez cc, ale jak widze swoj pepek, to wole byc przygotowana na samurajska blizne :-/

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    CENTELLA :)
    Byl jeszcze jeden :) Nazwa krotsza jakas

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze myslisz o Priorin- ale to jest na wlosy ...
    Simba wrote:

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    to było to właśnie - tylko jak dla mnie nie do zdobycia - bo oprócz jakiejś francuskiej strony - nikt tego nie sprzedaje - albo ja jestem już budyniowata do potęgi - w każdym razie, jak któraś znajdzie sklep z możliwościa zakupu i ceną to poproszę o linka..:)

iwcia77 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    myślisz, że Simba już osiągnęła etap nierozróżniania blizny od włosów? ;)? No chyba, że jej tak ten brzuch zarósł, że i ta maść się przyda...:)

Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry
    Wpadłam podpisać listę ;)
    Idę coś porobić. Chce mi się biszkoptu z malinami i pierogów. Więc chyba udam się najpierw po zakupy.
    Ale miałam sen dzisiaj. Śniło mi się że obudziłam się bez brzucha i nie pamiętałam porodu. A zamiast synka urodziłam trzecią córkę.

Bozia3, malgos741, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    to było to właśnie - tylko jak dla mnie nie do zdobycia - bo oprócz jakiejś francuskiej strony - nikt tego nie sprzedaje - albo ja jestem już budyniowata do potęgi - w każdym razie, jak któraś znajdzie sklep z możliwościa zakupu i ceną to poproszę o linka..:)
    Nie, naprawde byl jeszcze jeden - link byl do strony z granatowa szata graficzna, a krem kosztowal ok 240 zl. Kurde, kto o tym pisal?
    Moze trzeba zalozyc watek: Kosmetyki i art. pielegnacyjne?

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cicho budynie! :)

iwcia77, Bozia3 lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    Nie, naprawde byl jeszcze jeden - link byl do strony z granatowa szata graficzna, a krem kosztowal ok 240 zl. Kurde, kto o tym pisal?
    no to dokładnie był własnie ten krem....bo ta cała centella to skład włąsnie tego kremu i nikt go nie mógł znaleść - był wrzucony jedyny link z granatową szatą - jakiś francuski - z kremem, który ma taki właśnie skład - ale ja tam nei znalazłam opcji zakupu...

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Marta pisala o centelli i o priorinie...ktos jeszcze pisal o jakims srodku ...Cepan? - nie pamietam jednak dokladnie nazwy, wiec strzelilam :)
    Simba wrote:

moremi lubi tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    no to dokładnie był własnie ten krem....bo ta cała centella to skład włąsnie tego kremu i nikt go nie mógł znaleść - był wrzucony jedyny link z granatową szatą - jakiś francuski - z kremem, który ma taki właśnie skład - ale ja tam nei znalazłam opcji zakupu...
    No ale co nam teraz po skladzie jak nazwy kremu nie mamy? :-/ Hellloooooool

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sama jestes centella. O to chodzilo, bynajmniej:

http://www.regima.com/index.php?option=com_content&view=article&id=2&Itemid=2

edit: no dobra, w tych niektorych tez jest centella srella :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 13:18

MartaDidinio lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra Simba- bedziesz sie okladala babka lancetowa a nie jakimis drogimi specyfikami...francuski link...kto to mogl wrzucic...hm
    Simba wrote:
    No ale co nam teraz po skladzie jak nazwy kremu nie mamy? :-/ Hellloooooool

Simba, kapturnica lubią tę wiadomość

• Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    tu macie poczatek waszej dyskusji "wtedy"

https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-po-35-roku-zycia/35,9,3900.html
    No czyli dobrze pamietalam ze Marta i te strone odnalazlam :)

iwcia77, MartaDidinio lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalozylam watek DROGERIA i wpisalam ten krem.
    Mysle, ze i wszystkie pielucho-majtki beda tam mile widziane ;) Takze - NAPRZOD!

iwcia77, kapturnica, moremi, mysza1975, Alis lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no Marta pisala o centelli i o priorinie...ktos jeszcze pisal o jakims srodku ...Cepan? - nie pamietam jednak dokladnie nazwy, wiec strzelilam :)
    Cepana polecalam ja. Smierdzi okrutnie cebula, ale jest skuteczny, szczegolnie na bardzo swieze blizny. I jest tani.

iwcia77 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiec dobrze pisała Iwka,

"krem Centella firmy Regima Scar Treatment Programme. To jest krem który nakłada się na plaster uprzednio przyklejony na bliznę. Funkcjonujesz sobie z tym normalnie aż do odklejenia, czyli ok co 2-3 dni trzeba go zmienić. MOzna brac z tym prysznic itd...To jest produkt dla lekarzy ale oczywiście ze wskazaniem do użytku dla pacjenta "

iwcia77, mandragora, MartaDidinio lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no czyli budyn dzis sie zsiadl na gesto :D
    Bozia3 wrote:
    no wiec dobrze pisała Iwka,

"krem Centella firmy Regima Scar Treatment Programme. To jest krem który nakłada się na plaster uprzednio przyklejony na bliznę. Funkcjonujesz sobie z tym normalnie aż do odklejenia, czyli ok co 2-3 dni trzeba go zmienić. MOzna brac z tym prysznic itd...To jest produkt dla lekarzy ale oczywiście ze wskazaniem do użytku dla pacjenta "

Bozia3 lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj dostałam 3 olbrzymie siaty ciuchów od kumpeli - takie niebieskie, wielkie torby z Ikei wypchane po brzegi..obdzieliłabym tym połowę bidula...aż mnie przeraża sortowanie i przebieranie tego.,..:)
    kurier przyniósł dzis też łóżeczko...nie wiem czy go już skręcać, czy niech stoi w paczkach na razie.... - ile tygodni wcześniej przygotowałyście łóżeczka?

megan8, mysza1975, Simba, iwcia77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    wczoraj dostałam 3 olbrzymie siaty ciuchów od kumpeli - takie niebieskie, wielkie torby z Ikei wypchane po brzegi..obdzieliłabym tym połowę bidula...aż mnie przeraża sortowanie i przebieranie tego.,..:)
    kurier przyniósł dzis też łóżeczko...nie wiem czy go już skręcać, czy niech stoi w paczkach na razie.... - ile tygodni wcześniej przygotowałyście łóżeczka?
    Ja sie balam zbyt wczesnie coby nie zapeszyc-wiem wiem dla niektorych glupi przesad....Ale ja wolalam dnmuchac na zimne.... I jak przekroczylam magiczne wg mnie 32tyg ciazy to odwazylam sie przygotowac pokoik dla mlodego... )

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 3947 3948 3949 3950 3951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementy w ciąży – co naprawdę jest potrzebne?

Ciąża to czas pełen radości, ale i wyzwań. Jednym z najważniejszych aspektów, o które należy zadbać, jest odpowiednie odżywianie. Kobiety w ciąży często słyszą o konieczności suplementacji, ale które składniki są naprawdę niezbędne?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ