X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam lenia i nie chce mi sie spakowac torby do szpitala. Najpierw to torba zaginela w akcji remontowo - lazienkowej i mialam do wyboru: reklamowke, plecak 180 litrow i cala mase walizek na kolkach...
    Jak sie juz torba znalazla, to mi sie odechcialo pakowac. Do tego chlop mi wyjezdza do Pl i rodzic tez mi sie juz odechcialo. ;)
    Ostatnie 2 noce przespalam cale ( ah, wiejskie powietrze i wlasne lozko ), wiec brzuch mi nie przeszkadza w zyciu. ;)

Alis, Simba, Bozia3, iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    I ja juz jestem. Witam Was z kawa w jednej i koscia w drugiej rece.
    Kości zapijasz kawa? Jesz kości??? ;)

:D

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie sprawdzam listy ze stron wwww i listę od położnej ze szkoły rodzenia. Oczywiście modyfikuję je na swoje potrzeby. Ale na przykład wczoraj któraś pisała o pdkładach porodowych... Nigdy wcześniej nigdzie o tym nie było, więc muszę polecić do apteki.

iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja siedze i sie wnerwiam. Wymyslilam sobie stojak na papier toaletowy, ktory wczesniej mozna bylo kupic w No i Pl. Teraz widze je w necie tylko w USA i Kanadzie... Mam se sciagac stojak na srajtasme zza oceanu?? Masakra jakas... A oczywiscie zadne inne mi sie nie podobaja, tylko ten...

iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Ja sobie sprawdzam listy ze stron wwww i listę od położnej ze szkoły rodzenia. Oczywiście modyfikuję je na swoje potrzeby. Ale na przykład wczoraj któraś pisała o pdkładach porodowych... Nigdy wcześniej nigdzie o tym nie było, więc muszę polecić do apteki.
    Podklady z reguly daja w szpitalu, chyba, ze wyraznie masz powiedziane, ze masz miec swoje. Ja na czas poszpitalny mam wielkie, okrutne i tanie podpaski Bella i tyle. Po pierwszym porodzie wystarczyly, to teraz tez musza. ;)

iwcia77, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może jeszcze chodzić o podkłady na łóżko. Ja miałam takie jednorazowe co się dzieci na nich przewija. Trzeba tylko kupić odpowiedniego rodzaju. No i dla dziecka też dobrze jest zabrać taki podkład co by łózka nie ufaflunić podczas przewijania.

Polecam też zakupić sobie chusteczki do higieny intymnej. Fajna sprawa, bo po każdej wizycie w wc można się odświeżyć no i dobrze to wpływa na gojenie się ran i jest wygodne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:46

Żanet, iwcia77, Alis, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, gratuluję :)

Ewa, synek śliczny :)

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzialyscie finska wyprawke dla malucha?
    http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,16308777,Spioszki__zabawki__ksiazeczki__pieluchy_i_prezerwatywy_.html?i=0
    W porownaniu z tym, to moje norweskie paczki to popierdulki jakies. ;)
    Chociaz... wczoraj dostalam 2 kolejne. Jedna ze spozywczaka - duza paczka pieluch, duza paczka podpasek, duza paka chusteczek, fajna zabawka i oliwka do ciala. Plus jakies mini kremiki. Smoczek obowiazkowo.
    Kolejna byla ze strasznie drogiego sklepu dzieciecego. Tam zawsze jest jakis ciuszek, ale zalezy jak sie trafi - czasem skarpetki, czasem body. W moim byla pizamka (pajacyk na zamek ), bardzo naprawde ladny. Do tego mala kaszka na pozniej, duza paka mokrych chusteczek, 2 pieluszki tetrowe, swieczki urodzinowe, male kremiki, no i smok, jakze by inaczej. ;)
    Czekamy na jeszcze 1 pake z kolejnego spozywczaka.
    Ale powiem szczerze, fajny deal to. Chusteczek, pieluch i podpasek mam na miesiac, spoko. I tych smokow nieszczesnych, ktorych nie zamierzam uzywac...

caffe lubi tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Dzień dobry, też się melduję :)

Pytanie do ciężarówek obecnych i przeszłych - czy ciekło wam coś z biustu w czasie cięży. Czytałam, że niby coś tam już może wyciekać pod koniec, ale u mnie suchutko i się zastanawiam czy to normalne.

Za to hormony szaleją chyba. Jakiś niepokój przedporodowy mnie ogarnął. Wydaje mi się, że w domu jest bałagan i muszę wszystko odszorować, bo na pewno jest brudne, nawet jak nie widać. Poza tym na pewno czegoś zapomniałam kupić, co będzie kluczowe. I na pewno czegoś nie spakowałam do szpitala. Mam plan na dziś wypadkować torby i pakować od początku z długopisem w ręcę, żeby zanotować, co dokupić.

Alis, u mnie siara w piersiach już od miesiąca, nie jakieś ogromne ilości, ale rano koszulka nosi odciśnięte ślady sutków na mokro... Tobie włączył się okres gniazdowania, to podobno zupełnie normalne :) Lista w takim przypadku to dobry pomysł, będziesz spokojniejsza jak ją ogarniesz :)
    Caffe ma zawsze dobre rady, trzeba się słuchać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:57

caffe, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psze pani ja bardzo przepraszam za spóźnienie ale zaspalam, potem śniadanko, kawka, no wprawdzie nie mam kostki do kawy ale jakoś daje radę ;)

Pusurek, iwcia77, Żanet, Simba, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Psze pani ja bardzo przepraszam za spóźnienie ale zaspalam, potem śniadanko, kawka, no wprawdzie nie mam kostki do kawy ale jakoś daje radę ;)
    No wiesz, sniadanko, a juz tym bardziej kawe to mozesz spozyc z nami na forum, a nie przychodzic dopiero po wszystkim. Do tego nie masz kostki... Ja nie wiem, ja bym jednak minusa postawila. :P

Mega, Sabina, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    U mnie teraz do kawy kosc to podstawa, co tam jakis herbatnik, kosteczka ze sciegien krowich to jest to.

iwcia77, Żanet, Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    alis skup się przede wszystkim na liście ze szpitala, w którym masz rodzić - bo każdy szpital ma swoje wymagania...
    Te podkłady na łóżko - to taka jakby pielucha z ceratą - kumpela mówiła, że tez jej się to przydało...i te majty jednorazowe również....tylko juz nie pamiętam, które są lepsze - bo są 2 rodzaje....

Alis, mandragora lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majty z siaty firmy cenpol w rossmannie- rada od Bliskiej :) - zapisalam je bo z polandii przywioze :)

Alis, Simba, Bozia3, mandragora, mysza1975 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    i te majty jednorazowe również....tylko juz nie pamiętam, które są lepsze - bo są 2 rodzaje....
    Nie wiem jakie sa do wyboru, ale ja miałam takie jakby z bawełnianej siateczki, która dobrze się naciągała. Doopa nie paruje, jest przewiew, a o to własnie w tym wszystkim chodzi :P

szczęśliwa 2, Alis, iwcia77, Bozia3, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam firmy canpol wielorazowego użytku, polecam

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 15:14

caffe, iwcia77, mandragora lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    majty z siaty firmy cenpol w rossmannie- rada od Bliskiej :) - zapisalam je bo z polandii przywioze :)
    Ja mam z Canpol, tez siateczkowe, w kazdym markecie je kupisz, pakowane, po 2. Sexi, ze ch... ;)

Simba, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga gratulacje wielkie córci :-)

caffe, mysza1975, Bliska 77 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze chcialam spytac, to chyba Marta o tym pisala, jak sie nazywala ta super masc czy tez zel do gojenia blizn po cesarce :)
    Wiem, ze jeszcze jestem ciazowym szczypiorem i wcale nie powiedziane ze bede rodzic przez cc, ale jak widze swoj pepek, to wole byc przygotowana na samurajska blizne :-/

mysza1975 lubi tę wiadomość

a8vSp1.png
‹‹ 3946 3947 3948 3949 3950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ