35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA ja mam lenia i nie chce mi sie spakowac torby do szpitala. Najpierw to torba zaginela w akcji remontowo - lazienkowej i mialam do wyboru: reklamowke, plecak 180 litrow i cala mase walizek na kolkach...
Jak sie juz torba znalazla, to mi sie odechcialo pakowac. Do tego chlop mi wyjezdza do Pl i rodzic tez mi sie juz odechcialo.
Ostatnie 2 noce przespalam cale ( ah, wiejskie powietrze i wlasne lozko ), wiec brzuch mi nie przeszkadza w zyciu.Alis, Simba, Bozia3, iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Ja sobie sprawdzam listy ze stron wwww i listę od położnej ze szkoły rodzenia. Oczywiście modyfikuję je na swoje potrzeby. Ale na przykład wczoraj któraś pisała o pdkładach porodowych... Nigdy wcześniej nigdzie o tym nie było, więc muszę polecić do apteki.
iwcia77, malgos741 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja siedze i sie wnerwiam. Wymyslilam sobie stojak na papier toaletowy, ktory wczesniej mozna bylo kupic w No i Pl. Teraz widze je w necie tylko w USA i Kanadzie... Mam se sciagac stojak na srajtasme zza oceanu?? Masakra jakas... A oczywiscie zadne inne mi sie nie podobaja, tylko ten...
iwcia77, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Ja sobie sprawdzam listy ze stron wwww i listę od położnej ze szkoły rodzenia. Oczywiście modyfikuję je na swoje potrzeby. Ale na przykład wczoraj któraś pisała o pdkładach porodowych... Nigdy wcześniej nigdzie o tym nie było, więc muszę polecić do apteki.
iwcia77, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Może jeszcze chodzić o podkłady na łóżko. Ja miałam takie jednorazowe co się dzieci na nich przewija. Trzeba tylko kupić odpowiedniego rodzaju. No i dla dziecka też dobrze jest zabrać taki podkład co by łózka nie ufaflunić podczas przewijania.
Polecam też zakupić sobie chusteczki do higieny intymnej. Fajna sprawa, bo po każdej wizycie w wc można się odświeżyć no i dobrze to wpływa na gojenie się ran i jest wygodne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:46
Żanet, iwcia77, Alis, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWidzialyscie finska wyprawke dla malucha?
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,16308777,Spioszki__zabawki__ksiazeczki__pieluchy_i_prezerwatywy_.html?i=0
W porownaniu z tym, to moje norweskie paczki to popierdulki jakies.
Chociaz... wczoraj dostalam 2 kolejne. Jedna ze spozywczaka - duza paczka pieluch, duza paczka podpasek, duza paka chusteczek, fajna zabawka i oliwka do ciala. Plus jakies mini kremiki. Smoczek obowiazkowo.
Kolejna byla ze strasznie drogiego sklepu dzieciecego. Tam zawsze jest jakis ciuszek, ale zalezy jak sie trafi - czasem skarpetki, czasem body. W moim byla pizamka (pajacyk na zamek ), bardzo naprawde ladny. Do tego mala kaszka na pozniej, duza paka mokrych chusteczek, 2 pieluszki tetrowe, swieczki urodzinowe, male kremiki, no i smok, jakze by inaczej.
Czekamy na jeszcze 1 pake z kolejnego spozywczaka.
Ale powiem szczerze, fajny deal to. Chusteczek, pieluch i podpasek mam na miesiac, spoko. I tych smokow nieszczesnych, ktorych nie zamierzam uzywac...caffe lubi tę wiadomość
-
Alis wrote:Dzień dobry, też się melduję
Pytanie do ciężarówek obecnych i przeszłych - czy ciekło wam coś z biustu w czasie cięży. Czytałam, że niby coś tam już może wyciekać pod koniec, ale u mnie suchutko i się zastanawiam czy to normalne.
Za to hormony szaleją chyba. Jakiś niepokój przedporodowy mnie ogarnął. Wydaje mi się, że w domu jest bałagan i muszę wszystko odszorować, bo na pewno jest brudne, nawet jak nie widać. Poza tym na pewno czegoś zapomniałam kupić, co będzie kluczowe. I na pewno czegoś nie spakowałam do szpitala. Mam plan na dziś wypadkować torby i pakować od początku z długopisem w ręcę, żeby zanotować, co dokupić.
Alis, u mnie siara w piersiach już od miesiąca, nie jakieś ogromne ilości, ale rano koszulka nosi odciśnięte ślady sutków na mokro... Tobie włączył się okres gniazdowania, to podobno zupełnie normalneLista w takim przypadku to dobry pomysł, będziesz spokojniejsza jak ją ogarniesz
Caffe ma zawsze dobre rady, trzeba się słuchaćWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2014, 11:57
caffe, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Psze pani ja bardzo przepraszam za spóźnienie ale zaspalam, potem śniadanko, kawka, no wprawdzie nie mam kostki do kawy ale jakoś daje radę
Pusurek, iwcia77, Żanet, Simba, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Psze pani ja bardzo przepraszam za spóźnienie ale zaspalam, potem śniadanko, kawka, no wprawdzie nie mam kostki do kawy ale jakoś daje radę
Mega, Sabina, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMega wrote:Psze pani ja bardzo przepraszam za spóźnienie ale zaspalam, potem śniadanko, kawka, no wprawdzie nie mam kostki do kawy ale jakoś daje radę
iwcia77, Żanet, Mega, Sabina, moremi lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Ja sobie sprawdzam listy ze stron wwww i listę od położnej ze szkoły rodzenia. Oczywiście modyfikuję je na swoje potrzeby. Ale na przykład wczoraj któraś pisała o pdkładach porodowych... Nigdy wcześniej nigdzie o tym nie było, więc muszę polecić do apteki.
Te podkłady na łóżko - to taka jakby pielucha z ceratą - kumpela mówiła, że tez jej się to przydało...i te majty jednorazowe również....tylko juz nie pamiętam, które są lepsze - bo są 2 rodzaje....Alis, mandragora lubią tę wiadomość
-
Bozia3 wrote:i te majty jednorazowe również....tylko juz nie pamiętam, które są lepsze - bo są 2 rodzaje....
szczęśliwa 2, Alis, iwcia77, Bozia3, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A ja jeszcze chcialam spytac, to chyba Marta o tym pisala, jak sie nazywala ta super masc czy tez zel do gojenia blizn po cesarce
Wiem, ze jeszcze jestem ciazowym szczypiorem i wcale nie powiedziane ze bede rodzic przez cc, ale jak widze swoj pepek, to wole byc przygotowana na samurajska bliznemysza1975 lubi tę wiadomość