WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    mierzylam i mam niska :-/ takze ani to ani to
    Ale robilas z obciazeniem?

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie ze wszystkimi ! Życzę udanego miłego dnia bez dołów i stresów! :) :)

kapturnica, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ale robilas z obciazeniem?
    U mnie lekarze nie robia ani jeden ani drugi, ktorym o tym mowilam ,zeby zrobic.Zwykla miala 9z hakiem w normach cos do 25...Wielu twierdzi , ze sie od tego odchodzi.endo tez nie kazal robic twierdzac ze skoro przy niedoczynnosci byl niski poziom to teraz tym bardziej niepowinien rosnac jak biore lek.....Ale przycisne dzis gina na wizycie zeby zrobic po obciazeniu..bno kurde wkurza juz mnie to :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 09:30

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie odhaczam listę i godnie do pracy.
    Kap a zawsze dostajesz pregnyl czy próbowałas innych leków tez. Może na coś innego byś poszła albo może dawka za mała? Ja dostawałam gonapeptyl i ovitrele.

mysza1975 lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Pusurku, jak się czujesz?
    Andzia, fajnie że się odezwałaś.
    Wczoraj o 23:18 spadły mi książki z półki. Stały tam odkąd mieszkamy i nigdy nie spadały. Nie było przeciągu, nie da się tego racjonalnie wytłumaczyć.Starsza córka powiedziała że na chwilę przed zrobiło jej się duszno a potem ten huk spadających książek. W nocy śnili mi się zmarli. Mama mojej koleżanki nie żyjąca chyba z 18 lat już i znajomy taty o którego śmierci dowiedziałam się wczoraj. Oboje gdzieś odprowadzałam.

Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    Witam wszystkie odhaczam listę i godnie do pracy.
    Kap a zawsze dostajesz pregnyl czy próbowałas innych leków tez. Może na coś innego byś poszła albo może dawka za mała? Ja dostawałam gonapeptyl i ovitrele.
    pregnyl 10tys ,...mam ovitke i pewnie kolejnym razem ja sprobuje tylko ze ona slabsza..A guzik z tym wszytskim

:-/

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora ale gonapeptyl nie ejst na uwolnienie cyba ale wlasnie na zahamowanie piku lh by za wczesnie nie uwolnil komorek.On jest na rosniecie jajek raczej..
    lek stosowany jest do leczenia kobiet w ramach technik wspomaganego rozrodu (ART). Czasami w technikach tych owulacja może wystąpić zbyt wcześnie, powodującznaczne zmniejszenie szansy
    zajścia w ciążę. Lek Gonapeptyl Daily stosowany jest w celu wywołania desensytyzacji przysadki mózgowej i zapobieżenia przedwczesnemu zwiększeniu aktywności LH, które może powodować takie
    przedwczesne uwolnienie komórek jajowych.
    Lek Gonapeptyl Daily należy zawsze stosować zgodnie z zaleceniami lekarza. W przypadku
    wątpliwości należy ponownie skontaktować się lekarzem.

Zwykle dawką leku jest jedno wstrzyknięcie na dobę pod skórę dolnej części brzucha.
    Leczenie może być rozpoczęte w 2. albo 3. dniu cyklu miesiączkowego lub w 21. do 23. dnia cyklu
    miesiączkowego (lub 5-7 dni przed spodziewanym początkiem miesiączki). Po 2. do 4. tygodniach
    rozpoczyna się podawanie innych hormonów w celu pobudzenia wzrostu pęcherzyków (wzrost
    woreczka komórki jajowej). Na ogół leczenie lekiem Gonapeptyl Daily kontynuowane jest do czasu, aż pęcherzyki osiągną odpowiednią wielkość.
    Jeśli obecna jest wystarczająca liczba pęcherzyków jajowych, podaje się w jednokrotnym wstrzyknięciu lek zwany ludzką gonadotropiną kosmówkową (hCG) w celu wywołania owulacji (uwolnienie komórki jajowej)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 10:33

polarmiś lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczeta, melduje sie i ja. Jeszcze w jednym kawalku. ;)Dzieki za troske. :) Skurcze sa, ale nie bolesne, wiec zakladam, ze wczoraj to jakis byl wybryk. Plamienia nie ma. Za duzo seksu moze po powrocie z wakacji? ;) Teraz mi to nie grozi, bo chlop wlasnie pojechal.
    Bozia - ja tez buczalam ostatnio, ze 3 tygodnie temu wlasnie.

Kapturnica - mi dopiero test w obciazeniu pokazal, jak wysoka jest PRL i co moze byc tego przyczyna - bez obciazenia wychodzila ciut poza granice normy.

Iwka - zrob koniecznie dodatkowe badania moczu - pamietaj, ze na posiew sie czeka 2- 3 dni, a przeciez zaraz potem lecisz do PL. zebys ew. jeszcze jakies leki dostala.

Ania - ja bym ze strachu umarla po akcji z ksiazkami, strasznie sie boje takich zjawisk...
    Milego dnia dla wszystkich! :)

kapturnica, Mega, polarmiś, Alis, ania.g, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja robiłam tylko sama prolaktyne i wyszło ok, w piatek wybieram sie do ginki to spytam o to obciążenie...
    W ogóle to wczoraj mnie jajnik napierniczal, dziś tempmka trochę w górę, podejrzewam że wczoraj byla owulka, wcześnie jakoś... Aaaa do doopy to wszystko

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Aaaa do doopy to wszystko

Nic dodac nic ujac ehhh

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nic dodac nic ujac ehhh
    no....

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta ja też prolaktyne mam w normie, dopiero po obciążeniu wyszło mi że mam bardzo wysoką.
    Pusur lezysz dalej?
    A jak kota zareagowała? Szczelila focha? ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 10:59

Pusurek, Mega lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kap na bank dostałam w pierwszym cyklu stymulowanym gonapeptyl na pekniecie. Wcześniej stymulacja puregonem i iui była dobę po gonapeptylu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Kapta ja też prolaktyne mam w normie, dopiero po obciążeniu wyszło mi że mam bardzo wysoką.
    Pusur lezysz dalej?
    A jak kota zareagowała? Szczelila focha? ;-)
    Lezem, lezem! :P Kota lezy z dzieckiem obok, dziecko jakies durne bajki oglada, sielana na calego. Znaczy wakacje trwaja. Z pizam chyba dzis nie wyjdziemy. Chociaz nie, musimy isc do sklepu, bo chlop zabral ostatnia rolke papieru toaletowego. ;)

Sabina, Mega, Żanet, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• mandragora Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie była wersja Daily ;) ale już się nie wtracam. Chciałam dobrze ale widzę ze wiesz lepiej więc dyskutować nie będę ;)
    jakbyś jednak była zainteresowana to :
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gonapeptyl-na-pekniecie,1684.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Lezem, lezem! :P Kota lezy z dzieckiem obok, dziecko jakies durne bajki oglada, sielana na calego. Znaczy wakacje trwaja. Z pizam chyba dzis nie wyjdziemy. Chociaz nie, musimy isc do sklepu, bo chlop zabral ostatnia rolke papieru toaletowego. ;)
    A listki nie wystarczą? ;-)

Mega, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja mam od wczoraj też jakiś dół zmęczeniowy....mam nadzieję, że to hormony...mam wrażenie, że wszystko mnie przerasta, z niczym nie zdążę i co godzinę chce mi się płakać nad swoim losem - czy któraś przechodziła kiedyś coś podobnego? :)

Tak Boziu, też miałam taki dół, ale na szczęście przeszło :) głowa do góry, popłaczesz, poużalasz się nad sobą i będzie dobrze. Miłego Dzionka :)

Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczęta,
    Melduję się i ja, wczoraj mieliśmy usg, miałam nadzieję na ładne fotki, ale Sami nie chciał współpracować, zasłaniał się rączką i nóżkami. Rozwija się prawidłowo, jest z gatunku chudych - długich (nie wiem po kim), wszystkie przepływy są w porządku. Ma długie kończyny, co wg Lekarki jest dobrym znakiem, bo dzieci z wadami są częściej krótko kończynowe, za to korpulentne. Przeciwwskazań do porodu naturalnego nie ma, więc rodzę SN :)
    Miłego Dnia dla Was :)

Sabina, Pusurek, polarmiś, Mega, Mango, ania.g, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dzień Dobry Dziewczęta,
    Melduję się i ja, wczoraj mieliśmy usg, miałam nadzieję na ładne fotki, ale Sami nie chciał współpracować, zasłaniał się rączką i nóżkami. Rozwija się prawidłowo, jest z gatunku chudych - długich (nie wiem po kim), wszystkie przepływy są w porządku. Ma długie kończyny, co wg Lekarki jest dobrym znakiem, bo dzieci z wadami są częściej krótko kończynowe, za to korpulentne. Przeciwwskazań do porodu naturalnego nie ma, więc rodzę SN :)
    Miłego Dnia dla Was :)
    Dobre wiesci!
    Ja cala zestrachana sprawdzilam wymiar FL, ale moj maly ma wszystko duze i dlugie, i do tego duzo wazy, znaczy korpulentny. ;) 95 centyl to w koncu nie przelewki. ;)
    Fajnie, ze mozesz rodzic sn. :)

Sabina, Żanet, Alis, ania.g, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    U mnie lekarze nie robia ani jeden ani drugi, ktorym o tym mowilam ,zeby zrobic.Zwykla miala 9z hakiem w normach cos do 25...Wielu twierdzi , ze sie od tego odchodzi.endo tez nie kazal robic twierdzac ze skoro przy niedoczynnosci byl niski poziom to teraz tym bardziej niepowinien rosnac jak biore lek.....Ale przycisne dzis gina na wizycie zeby zrobic po obciazeniu..bno kurde wkurza juz mnie to :-/
    Szkoda ze nie pamietam dokladnie jak bylo przy moich pierwszych staraniach. Ale trwalo to trzy lata. Cykle 28 dniowe, zdrowa, jeszcze mloda i dupa. Zrobilam badania hormonalne i wyszla wysoka prolaktyna i lekka niedoczynnosc tarczycy. Lekarz przepisal bromergon i to cos na tarczyce. W pierwszym miesiacu stosowania zaszlam w ciaze.
    Pojde na strych po dok, badania, zapiski i sprobuje cos znalezc.

Teraz od dwoch lat sie staram i zaszlam w cyklu lykajac spore dawki costangusa ( lykalam je na pms) bo prolaktyne miala w zaleznosci od badania od 9 do 19 ( max 25 jest podana norma) wiec ani jeden gin nie dal mi bromergonu i ja tez w ogole o tym nie myslalam ze cos z prolaktyna. Ale we wlasnym zakresie w poprzednim cyklu zrobilama z obciazeniem i jest 20 krotnie wyzsza a dopuszczalna norma raz pisza 5 razy a raz ze 10 . Ja mam 20. Wiec musze sie udac do gino- endo po bromka.

A costangusa ( czy jak to sie pisze) bralam uczciwie tylko jeden cykl - w tym co zaszlam i pilam syrop a la tusipek na sluz. (Costangus jest wskazany rowniez przy lekkiej hiperprolaktylemi) i tak mysle czy to on nie pomogl? .

Wydaje mi sie ze warto zrobic sobie to badanie, duzo nie kosztuje.

Dzisiaj kupie ( przez male szczenie nie wychodze z domu bo to piszczy i placze wiec nie mam sumienia go zostawic a maz wychodzi o 7 i wraca o 21 i apteki, lekarze itp juz close) costangusa a za tydzien gin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 11:57

Mega, kapturnica, caffe, Bozia3 lubią tę wiadomość

‹‹ 3950 3951 3952 3953 3954 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ