X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dziekuje Misku, tylko nie moge w telefonie wykadrowac zdjecia zeby glowka byla cala a mniej kocyka, w domu to poprawie ;)

gratuluje niuni ..Sliczna jest =D

Bliska 77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Agatka śliczna. Niech zdrowo rośnie :)
    Paszczak, a, b, c można wykluczyć. Myślę że ktoś nas odwiedził. Jestem raczej przyzwyczajona do takich akcji, więc spokojnie poszłam spać.

Bliska 77, mysza1975, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badanie kolo40zl prolakthna z obciazeniem a zwykla kolo 30zeta...czyli jakies 70zl za podwojne badanie wychodzi...No to bedzie tzreba zrobic na poczatku kolejnego cyklu...

Mandragora moj gin jeden i drugi niestety nie sa ginami od leczenia nieplodnosci ..Wiec ciezko bedzie uzyskac od nich inf na ten temat...No nic dzieki w kazdym razie...Musze rozkminic to tak czy inaczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:18

Mega lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Agatka słodziutka :)

My byliśmy na szczepieniu. Mały śpi. Mam nadzieje, ze nie będzie miał jakiś problemów z samopoczuciem po tym wszystkim.

Znowu przez 3 tygodnie przybrał 1 kg.

Upał straszny. Wszystkie okna i drzwi pozamykane, zeby ciepło nie wchodziło. Wczoraj Szymuś cały dzień nie spał, chyba z tego gorąca. Oby dzisiaj było lepiej.

Pozdrawiam Was wszystkie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:23

Pusurek, ania.g, Bliska 77, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Badanie kolo40zl prolakthna z obciazeniem a zwykla kolo 30zeta...czyli jakies 70zl za podwojne badanie wychodzi...No to bedzie tzreba zrobic na poczatku kolejnego cyklu...

Mandragora moj gin jeden i drugi niestety nie sa ginami od leczenia nieplodnosci ..Wiec ciezko bedzie uzyskac od nich inf na ten temat...No nic dzieki w kazdym razie...Musze rozkminic to tak czy inaczej...
    Nie musisz robic prl na poczatku cyklu. Szkoly sa rozne. Prolaktyna jest najnizsza na poczatku cyklu i wzrasta wraz z krzywa estragenowa, poza tym ma wahania dobowe. Najczesciej jak teraz biegam po necie to lekarze zalecaja w drugiej fazie cyklu tak ok 21 dc.

• caffe Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:

O cenę trzeba pytać w kilku miejscach, bo różnice mogą być spore.

Ja za szczepionkę dla małego płaciłam w aptece o 70 zł mniej niż w innej aptece chcieli.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi zalecili robic w 3cim dniu ehhhh..
    Prdole co lekarz to inna opinia....
    Ide dzis do jednego to sie dowiem co powie..Gdzies wyczytalam , ze wlasnie przy problemach z pekaniem pecherzykow przy clo dodaje sie pol bromka na noc by obnizyc prolaktyne i pomoc w pekaniu....

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wymiarów dziecka to według ostatniego usg robionego w 23 +0 to kość udowa na 50 centylu, głowa na 25 centylu a brzuszek na 95 centylu. Według lekarza wszystko idealnie. A ja już wolę się nad tym dłużej nie zastanawiać. Na pewno będę jeszcze powtarzać usg tak dla świętego spokoju.

Pusurek, Bliska 77, Żanet lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Za prolakatyne z obciazeniem placi sie tyle samo co za normalna. W kazdym razie i tak najpierw trzeba zrobic bez obiciazenia, potem lykasz tableteczke czekasz godzine i znowu pobranie krwi.
    fajnie, musze scignac ginke, mam juz listę pytań przygotowaną
    Aga jakie slicznosci masz w avatarku <3

Bliska 77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Daj zdjecie przez zapodaj.pl bedzie lepiej widoczne niz w awatarze!
    sprobuje ale nie wiem czy uda mi sie

polarmiś, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    A mi zalecili robic w 3cim dniu ehhhh..
    Prdole co lekarz to inna opinia....
    Ide dzis do jednego to sie dowiem co powie..Gdzies wyczytalam , ze wlasnie przy problemach z pekaniem pecherzykow przy clo dodaje sie pol bromka na noc by obnizyc prolaktyne i pomoc w pekaniu....
    Nie wazne kiedy zrobisz wazne by z obciazeniem . Chodzi o sprawdzenie roznicy, jak reaguje przyssadka. Jak ci skierowania nie da to zrob we wlasnym zakresie , ja wiekszosc badan robie na wlasna reke a potem dyskutuje z lekarzem choc od prawie roku nie wieke zrobilam:-)

Pusurek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, pamietacie ile skurczow mialyscie w 3 trymestrze? Mam wrazenie, ze jestem jednym, wielkim chodzacym skurczem. Nie pamietam tego z 1 ciazy, ale doczytalam, ze w W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. No to ja tak mam od wczoraj...

ania.g, Mega, Żanet lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A jak ty sie czujesz? Masz juz teraz porownanie i ktory porod byl latwiejszy.
    otoz to bardzo ciekawy temat, teraz wlasnie mija druga doba doba od porodu i szczerze powiedziawszy chyba po cc wracam szybciej do siebie, moze dlatego ze naturalny byl ciezkj i skomplikowany, sama nie wiem, oczywiscie ciagnie mnie podbrzusze ale przy dziecku juz sama wszystko robie a wczoraj ok 10 bylam pod prysznicem, na pooperacyjnej lezalam nie 24 a 40godzin ze wzgledu na to spojenie, odpukac nie rozeszlo sie bardziej, przy oszczednym trybie zycia powinno s zejsc w 6-8 tygodni, moja kolezanka ktora miala rowniez taki i taki porod, nie wierzy mi ze teraz jestem bardziej samodzielna niz po naturalnym, zatem widac ze porod porodowi nierowny i pewnie wiele zalezy od konkretnej kobiety

ania.g, Pusurek, polarmiś, Bozia3, caffe, mysza1975, iwcia77, Żanet, MartaDidinio, angela, megan8 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole w poniedzialek zjawilam sie w szpitalu z regularnymi skurczami zatem nie bylo na co czekac, bo im mocniejsze skurcze byly tym spojenie sie poszerzalo
    dzieki dziewczyny za mile slowa
    Caffe Twoj synus niezle przybiera na wadze, super chlopak

caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• ania.g Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Laski, pamietacie ile skurczow mialyscie w 3 trymestrze? Mam wrazenie, ze jestem jednym, wielkim chodzacym skurczem. Nie pamietam tego z 1 ciazy, ale doczytalam, ze w W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. No to ja tak mam od wczoraj...
    Nie pamiętam kompletnie, ale znalazłam to:
    Są już regularne skurcze
    Pierwsze mogą być zupełnie bezbolesne, ale z godziny na godzinę będą bardziej intensywne. Najprawdopodobniej pojawiają się w górnej części brzucha i będą promieniować na cały, „opasając” dolną część pleców. Pierwsze skurcze trwają 15–30 sekund, ale stopniowo wydłużą się do 30–90 sekund. Przerwy między nimi najpierw są dość długie (10–20 minut), ale stale się skracają (do 10, 8, 5 minut).

Pamiętaj! Lekarz lub położna powie ci, kiedy jechać do szpitala. Zazwyczaj radzą, by zrobić to, gdy skurcze trwają 60 sekund, a odstępy między nimi 5–7 minut.

Bliska 77, Pusurek, polarmiś, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, to super pocieszajace wiesci!
    A ja poczytalam wczoraj norweskie fora ciazowe - nie zgadniecie, co jest w stanie zmusic lekarza do zrobienia cc! Trauma z przeszlosci - molestowanie albo gwalt... Rece mi normalnie opadly... Mozna tez zazadac, by ani lekarz ani polozna nie badali palpacyjnie, bo masz traume. I nie badaja wtedy. Ale jak rodzisz wielkie dziecko posladkowo, to nie istotne, bo na pewno dasz rade...
    Jak lekarz bedzie robil problemy, to sobie autentycznie jakis dramatyczny epizod z przeszlosci w cv wpisze...
    Do mnie wczoraj dzwonila polozna ze szpitala, mam sie z nia spotkac za tydzien na ogladanie oddzialu - powiedzialam jej, ze mialam depresje poporodowa po ciezkim porodzie - wygladala na przejeta.
    Musze tylko pamietac, co komu nawciskalam! :D

Bliska 77, ania.g, Mango, paszczakin, Bozia3, polarmiś, caffe, mysza1975, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Nie pamiętam kompletnie, ale znalazłam to:
    Są już regularne skurcze
    Pierwsze mogą być zupełnie bezbolesne, ale z godziny na godzinę będą bardziej intensywne. Najprawdopodobniej pojawiają się w górnej części brzucha i będą promieniować na cały, „opasając” dolną część pleców. Pierwsze skurcze trwają 15–30 sekund, ale stopniowo wydłużą się do 30–90 sekund. Przerwy między nimi najpierw są dość długie (10–20 minut), ale stale się skracają (do 10, 8, 5 minut).

Pamiętaj! Lekarz lub położna powie ci, kiedy jechać do szpitala. Zazwyczaj radzą, by zrobić to, gdy skurcze trwają 60 sekund, a odstępy między nimi 5–7 minut.

moje zaczely sie niewiadomo kiedy, biegunke mialam od kilku dni i skurcze nieregularne, do szpitala zostalam przyjeta ok 9 a ok 10 byly coraz silniejsze odrazu i co 3-4minuty

caffe, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja poczytalam wczoraj norweskie fora ciazowe - nie zgadniecie, co jest w stanie zmusic lekarza do zrobienia cc! Trauma z przeszlosci - molestowanie albo gwalt... Rece mi normalnie opadly... Mozna tez zazadac, by ani lekarz ani polozna nie badali palpacyjnie, bo masz traume. I nie badaja wtedy. Ale jak rodzisz wielkie dziecko posladkowo, to nie istotne, bo na pewno dasz rade...
    Jak lekarz bedzie robil problemy, to sobie autentycznie jakis dramatyczny epizod z przeszlosci w cv wpisze...
    Do mnie wczoraj dzwonila polozna ze szpitala, mam sie z nia spotkac za tydzien na ogladanie oddzialu - powiedzialam jej, ze mialam depresje poporodowa po ciezkim porodzie - wygladala na przejeta.
    w takim razie nawciskaj kitow bedzie dobrze, trzymam kciuki

Pusurek lubi tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Nie wazne kiedy zrobisz wazne by z obciazeniem . Chodzi o sprawdzenie roznicy, jak reaguje przyssadka. Jak ci skierowania nie da to zrob we wlasnym zakresie , ja wiekszosc badan robie na wlasna reke a potem dyskutuje z lekarzem choc od prawie roku nie wieke zrobilam:-)

Wiekszosc robie sama.....na skierowanie nawet nie licze.Tylko musi mi wypisac recepte na te tabletke do obciazenia bo w tym lab co chce zrobic trzeba sobie z nia przyjsc..metoclopramid czy jakos tak..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:

Tylko nie rpzesadz z tymi traumatycznymi wspomnieniami zeby nie trafic z porodowki na oddzial zamkniety =D

Pusurek, Mega, caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 3952 3953 3954 3955 3956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ