35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Aga, Agatka śliczna. Niech zdrowo rośnie
Paszczak, a, b, c można wykluczyć. Myślę że ktoś nas odwiedził. Jestem raczej przyzwyczajona do takich akcji, więc spokojnie poszłam spać.Bliska 77, mysza1975, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Badanie kolo40zl prolakthna z obciazeniem a zwykla kolo 30zeta...czyli jakies 70zl za podwojne badanie wychodzi...No to bedzie tzreba zrobic na poczatku kolejnego cyklu...
Mandragora moj gin jeden i drugi niestety nie sa ginami od leczenia nieplodnosci ..Wiec ciezko bedzie uzyskac od nich inf na ten temat...No nic dzieki w kazdym razie...Musze rozkminic to tak czy inaczej...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:18
Mega lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Agatka słodziutka
My byliśmy na szczepieniu. Mały śpi. Mam nadzieje, ze nie będzie miał jakiś problemów z samopoczuciem po tym wszystkim.
Znowu przez 3 tygodnie przybrał 1 kg.
Upał straszny. Wszystkie okna i drzwi pozamykane, zeby ciepło nie wchodziło. Wczoraj Szymuś cały dzień nie spał, chyba z tego gorąca. Oby dzisiaj było lepiej.
Pozdrawiam Was wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:23
Pusurek, ania.g, Bliska 77, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Badanie kolo40zl prolakthna z obciazeniem a zwykla kolo 30zeta...czyli jakies 70zl za podwojne badanie wychodzi...No to bedzie tzreba zrobic na poczatku kolejnego cyklu...
Mandragora moj gin jeden i drugi niestety nie sa ginami od leczenia nieplodnosci ..Wiec ciezko bedzie uzyskac od nich inf na ten temat...No nic dzieki w kazdym razie...Musze rozkminic to tak czy inaczej... -
kapturnica wrote:Badanie kolo40zl prolakthna z obciazeniem a zwykla kolo 30zeta...czyli jakies 70zl za podwojne badanie wychodzi...No to bedzie tzreba zrobic na poczatku kolejnego cyklu...
Mandragora moj gin jeden i drugi niestety nie sa ginami od leczenia nieplodnosci ..Wiec ciezko bedzie uzyskac od nich inf na ten temat...No nic dzieki w kazdym razie...Musze rozkminic to tak czy inaczej...
Ja za szczepionkę dla małego płaciłam w aptece o 70 zł mniej niż w innej aptece chcieli. -
A mi zalecili robic w 3cim dniu ehhhh..
Prdole co lekarz to inna opinia....
Ide dzis do jednego to sie dowiem co powie..Gdzies wyczytalam , ze wlasnie przy problemach z pekaniem pecherzykow przy clo dodaje sie pol bromka na noc by obnizyc prolaktyne i pomoc w pekaniu.... -
Co do wymiarów dziecka to według ostatniego usg robionego w 23 +0 to kość udowa na 50 centylu, głowa na 25 centylu a brzuszek na 95 centylu. Według lekarza wszystko idealnie. A ja już wolę się nad tym dłużej nie zastanawiać. Na pewno będę jeszcze powtarzać usg tak dla świętego spokoju.
Pusurek, Bliska 77, Żanet lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
polarmiś wrote:Za prolakatyne z obciazeniem placi sie tyle samo co za normalna. W kazdym razie i tak najpierw trzeba zrobic bez obiciazenia, potem lykasz tableteczke czekasz godzine i znowu pobranie krwi.
Aga jakie slicznosci masz w avatarkuBliska 77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:A mi zalecili robic w 3cim dniu ehhhh..
Prdole co lekarz to inna opinia....
Ide dzis do jednego to sie dowiem co powie..Gdzies wyczytalam , ze wlasnie przy problemach z pekaniem pecherzykow przy clo dodaje sie pol bromka na noc by obnizyc prolaktyne i pomoc w pekaniu....Pusurek lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLaski, pamietacie ile skurczow mialyscie w 3 trymestrze? Mam wrazenie, ze jestem jednym, wielkim chodzacym skurczem. Nie pamietam tego z 1 ciazy, ale doczytalam, ze w W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. No to ja tak mam od wczoraj...
ania.g, Mega, Żanet lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:A jak ty sie czujesz? Masz juz teraz porownanie i ktory porod byl latwiejszy.
ania.g, Pusurek, polarmiś, Bozia3, caffe, mysza1975, iwcia77, Żanet, MartaDidinio, angela, megan8 lubią tę wiadomość
-
a w ogole w poniedzialek zjawilam sie w szpitalu z regularnymi skurczami zatem nie bylo na co czekac, bo im mocniejsze skurcze byly tym spojenie sie poszerzalo
dzieki dziewczyny za mile slowa
Caffe Twoj synus niezle przybiera na wadze, super chlopakcaffe, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Laski, pamietacie ile skurczow mialyscie w 3 trymestrze? Mam wrazenie, ze jestem jednym, wielkim chodzacym skurczem. Nie pamietam tego z 1 ciazy, ale doczytalam, ze w W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. No to ja tak mam od wczoraj...
Są już regularne skurcze
Pierwsze mogą być zupełnie bezbolesne, ale z godziny na godzinę będą bardziej intensywne. Najprawdopodobniej pojawiają się w górnej części brzucha i będą promieniować na cały, „opasając” dolną część pleców. Pierwsze skurcze trwają 15–30 sekund, ale stopniowo wydłużą się do 30–90 sekund. Przerwy między nimi najpierw są dość długie (10–20 minut), ale stale się skracają (do 10, 8, 5 minut).
Pamiętaj! Lekarz lub położna powie ci, kiedy jechać do szpitala. Zazwyczaj radzą, by zrobić to, gdy skurcze trwają 60 sekund, a odstępy między nimi 5–7 minut.
Bliska 77, Pusurek, polarmiś, Żanet lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
nick nieaktualnyAga, to super pocieszajace wiesci!
A ja poczytalam wczoraj norweskie fora ciazowe - nie zgadniecie, co jest w stanie zmusic lekarza do zrobienia cc! Trauma z przeszlosci - molestowanie albo gwalt... Rece mi normalnie opadly... Mozna tez zazadac, by ani lekarz ani polozna nie badali palpacyjnie, bo masz traume. I nie badaja wtedy. Ale jak rodzisz wielkie dziecko posladkowo, to nie istotne, bo na pewno dasz rade...
Jak lekarz bedzie robil problemy, to sobie autentycznie jakis dramatyczny epizod z przeszlosci w cv wpisze...
Do mnie wczoraj dzwonila polozna ze szpitala, mam sie z nia spotkac za tydzien na ogladanie oddzialu - powiedzialam jej, ze mialam depresje poporodowa po ciezkim porodzie - wygladala na przejeta.
Musze tylko pamietac, co komu nawciskalam!Bliska 77, ania.g, Mango, paszczakin, Bozia3, polarmiś, caffe, mysza1975, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Nie pamiętam kompletnie, ale znalazłam to:
Są już regularne skurcze
Pierwsze mogą być zupełnie bezbolesne, ale z godziny na godzinę będą bardziej intensywne. Najprawdopodobniej pojawiają się w górnej części brzucha i będą promieniować na cały, „opasając” dolną część pleców. Pierwsze skurcze trwają 15–30 sekund, ale stopniowo wydłużą się do 30–90 sekund. Przerwy między nimi najpierw są dość długie (10–20 minut), ale stale się skracają (do 10, 8, 5 minut).
Pamiętaj! Lekarz lub położna powie ci, kiedy jechać do szpitala. Zazwyczaj radzą, by zrobić to, gdy skurcze trwają 60 sekund, a odstępy między nimi 5–7 minut.
moje zaczely sie niewiadomo kiedy, biegunke mialam od kilku dni i skurcze nieregularne, do szpitala zostalam przyjeta ok 9 a ok 10 byly coraz silniejsze odrazu i co 3-4minutycaffe, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość
-
Pusurek wrote:Aga, to super pocieszajace wiesci!
A ja poczytalam wczoraj norweskie fora ciazowe - nie zgadniecie, co jest w stanie zmusic lekarza do zrobienia cc! Trauma z przeszlosci - molestowanie albo gwalt... Rece mi normalnie opadly... Mozna tez zazadac, by ani lekarz ani polozna nie badali palpacyjnie, bo masz traume. I nie badaja wtedy. Ale jak rodzisz wielkie dziecko posladkowo, to nie istotne, bo na pewno dasz rade...
Jak lekarz bedzie robil problemy, to sobie autentycznie jakis dramatyczny epizod z przeszlosci w cv wpisze...
Do mnie wczoraj dzwonila polozna ze szpitala, mam sie z nia spotkac za tydzien na ogladanie oddzialu - powiedzialam jej, ze mialam depresje poporodowa po ciezkim porodzie - wygladala na przejeta.
Musze tylko pamietac, co komu nawciskalam!Pusurek lubi tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Nie wazne kiedy zrobisz wazne by z obciazeniem . Chodzi o sprawdzenie roznicy, jak reaguje przyssadka. Jak ci skierowania nie da to zrob we wlasnym zakresie , ja wiekszosc badan robie na wlasna reke a potem dyskutuje z lekarzem choc od prawie roku nie wieke zrobilam:-)
Wiekszosc robie sama.....na skierowanie nawet nie licze.Tylko musi mi wypisac recepte na te tabletke do obciazenia bo w tym lab co chce zrobic trzeba sobie z nia przyjsc..metoclopramid czy jakos tak.. -
Pusurek wrote:Aga, to super pocieszajace wiesci!
Musze tylko pamietac, co komu nawciskalam!
Tylko nie rpzesadz z tymi traumatycznymi wspomnieniami zeby nie trafic z porodowki na oddzial zamknietyPusurek, Mega, caffe, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość