X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Bozia, a przed ciaza nigdy tak nie mialas? dopiero teraz? No to gratulacje- wlasnie stalas sie kobieta ;) ;)
    Popieram!!!!

paszczakin, Mega, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żanet wrote:
    Dzień Dobry Dziewczęta,
    Melduję się i ja, wczoraj mieliśmy usg, miałam nadzieję na ładne fotki, ale Sami nie chciał współpracować, zasłaniał się rączką i nóżkami. Rozwija się prawidłowo, jest z gatunku chudych - długich (nie wiem po kim), wszystkie przepływy są w porządku. Ma długie kończyny, co wg Lekarki jest dobrym znakiem, bo dzieci z wadami są częściej krótko kończynowe, za to korpulentne. Przeciwwskazań do porodu naturalnego nie ma, więc rodzę SN :)
    Miłego Dnia dla Was :)
    A to lobuz z tego Sama! Mialam nadzieje zobaczyc jego buzke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 12:26

Żanet, iwcia77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT, Aga,Caffe - jak maluchy?

caffe, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni czy Ty widzisz jaka jestem aktywna, za to Ty przed godzina W jestes jakas milczaca.

Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Żanet Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    A to lobuz zbtego Sama! Mialam nadzieje zobaczyc jego buzke.

Ja też, puścił do nas oko, zza tej rączki, łobuz faktycznie ;)

nick nieaktualny, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dobre wiesci!
    Ja cala zestrachana sprawdzilam wymiar FL, ale moj maly ma wszystko duze i dlugie, i do tego duzo wazy, znaczy korpulentny. ;) 95 centyl to w koncu nie przelewki. ;)
    Fajnie, ze mozesz rodzic sn. :)

Też pod tym kątem sprawdzałam wymiary no i mała raczej jest duża i tłuściutka niż długa i chudziutka. Na szczęście kości ma raczej długie, też tak koło 95 centyla. W sumie wszyscy w rodzinie z mojej strony się rodzili duzi i ciężcy - 4-5 kg.

Nie mogę już z moim brzuchem wytrzymać - zaczął się powiększać praktycznie pod samym biustem i ciągnie, śwędzi, kłuje.... grrr.... A ponoć na koniec miał się obniżać a nie podnosić.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Bozia3, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha - nabylismy wózek (gondola, spacerówka i krzesełko) za całe 200 złotych. Jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu :) Nie jest idealny, ale cena mi to kompensuje :)

Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, Bozia3, nick nieaktualny, mysza1975, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ile placicie za prolaktyne z obciążeniem?

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mandragora wrote:
    To nie była wersja Daily ;) ale już się nie wtracam. Chciałam dobrze ale widzę ze wiesz lepiej więc dyskutować nie będę ;)
    jakbyś jednak była zainteresowana to :
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/gonapeptyl-na-pekniecie,1684.html

nie napisalam ze wiem lepiej poprpstu popatrzylam na necie i znalazlam takie inf na ten temat..ot cala filozofia..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Też pod tym kątem sprawdzałam wymiary no i mała raczej jest duża i tłuściutka niż długa i chudziutka. Na szczęście kości ma raczej długie, też tak koło 95 centyla. W sumie wszyscy w rodzinie z mojej strony się rodzili duzi i ciężcy - 4-5 kg.
    Jestem ciekawa, jak bedzie u mnie teraz, bo corka byla w miare duza (3800g ), ale przez to, ze byla dluga ( 59 cm ), to i tak wydawala sie chudziaskiem. ;)
    Teraz to sie chyba szykuje wielki pulpet, duzy w kazda strone...

Mega, mysza1975, Żanet lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,
    dopiero dzis mnie przeniesli z sali pooperacyjnej na normalna i mam tro he swobody ;)
    corcia, poki o jest bardzo grzeczna, z buzki podobna do starszej corki tylko siwusek ;)
    starsza corka strasznie przezywa rozstanie ja tez, juz nie koge sie doczekac powrotu do domu a to dopiero w niedziele, chyba jajo tu zniose, dobra obiadek jedzie a dziecie sie budzi oczywiscie wie kiedy ;)
    wszystkiego dobrego

kapturnica, nick nieaktualny, mandragora, paszczakin, nick nieaktualny, nick nieaktualny, caffe, ania.g, Mango, Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Alis, Bozia3, Aprilka, Niuta, mysza1975, iwcia77, Żanet, megan8 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co robily badanie prolaktyny po obciazeniuw Pl... Nie pamietacie jaka cena jest tego badania???

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Dziewczyny co robily badanie prolaktyny po obciazeniuw Pl... Nie pamietacie jaka cena jest tego badania???
    Ja robilam dawno temu ( jakies 15 lat temu ), to koszt byl 120 zet. Ale ktoras tu pisala, ze 40, wiec ja nie kumam. Poszukaj po cennikach w przychodniach i labach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    A ile placicie za prolaktyne z obciążeniem?
    Za prolakatyne z obciazeniem placi sie tyle samo co za normalna. W kazdym razie i tak najpierw trzeba zrobic bez obiciazenia, potem lykasz tableteczke czekasz godzine i znowu pobranie krwi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    witajcie,
    dopiero dzis mnie przeniesli z sali pooperacyjnej na normalna i mam tro he swobody ;)
    corcia, poki o jest bardzo grzeczna, z buzki podobna do starszej corki tylko siwusek ;)
    starsza corka strasznie przezywa rozstanie ja tez, juz nie koge sie doczekac powrotu do domu a to dopiero w niedziele, chyba jajo tu zniose, dobra obiadek jedzie a dziecie sie budzi oczywiscie wie kiedy ;)
    wszystkiego dobrego
    Agatka sliczna, a to nam sie udaly te forumowe szczescia!

Bliska 77, caffe, mysza1975, iwcia77, Żanet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cena Prl jest rozna ja za prolaktyne, prolaktyne z obciazeniem, progesteron i estradiol zaplacilam 120 pln. Czytalam ze PRL kosztuje ok. 25-30 pln.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2014, 13:01

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Misku, tylko nie moge w telefonie wykadrowac zdjecia zeby glowka byla cala a mniej kocyka, w domu to poprawie ;)

caffe, Mega, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• mandragora Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    nie napisalam ze wiem lepiej poprpstu popatrzylam na necie i znalazlam takie inf na ten temat..ot cala filozofia..
    Ja to odebrałam zgoła inaczej.
    Proponuje zagłębić się w temat bo mój gin podawał to kiedy podejrzewał u mnie problem z pękaniem właśnie pęcherzyków. Wiec może przy twoim pcos by się sprawdziło.

Bliska 77 lubi tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bliska 77 wrote:
    dziekuje Misku, tylko nie moge w telefonie wykadrowac zdjecia zeby glowka byla cala a mniej kocyka, w domu to poprawie ;)
    Daj zdjecie przez zapodaj.pl bedzie lepiej widoczne niz w awatarze!

Bliska 77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lipca 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ty sie czujesz? Masz juz teraz porownanie i ktory porod byl latwiejszy.

caffe, Bliska 77 lubią tę wiadomość

‹‹ 3951 3952 3953 3954 3955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ