35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyania.g wrote:Nie pamiętam kompletnie, ale znalazłam to:
Są już regularne skurcze
Pierwsze mogą być zupełnie bezbolesne, ale z godziny na godzinę będą bardziej intensywne. Najprawdopodobniej pojawiają się w górnej części brzucha i będą promieniować na cały, „opasając” dolną część pleców. Pierwsze skurcze trwają 15–30 sekund, ale stopniowo wydłużą się do 30–90 sekund. Przerwy między nimi najpierw są dość długie (10–20 minut), ale stale się skracają (do 10, 8, 5 minut).
Pamiętaj! Lekarz lub położna powie ci, kiedy jechać do szpitala. Zazwyczaj radzą, by zrobić to, gdy skurcze trwają 60 sekund, a odstępy między nimi 5–7 minut.
No to mnie pocieszylas... Ale u mnie to chyba za wczesnie na porod, co? Tylko mi nie piszcie, ze nie!!!!
ania.g lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPusur ja miałam bardzo słabe skurcze ale to dlatego że bralam leki. Więc Ci nie pomogę. A z porodem to jeszcze się ciut wstrzymaj no chyba że tak Ci zależy żeby Adam byl mniejszy i łatwiej wyszedł z brzucha
Pusurek, caffe, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
Agatka wygląda ślicznie.
A ty Psurku skąd wiesz, że masz skurcze. Zastanawiam się po czym takie coś rozpoznać. Czuję jakieś napięcie w górnej częsci brzucha i się zastanawiam czy to to. Ani nie jest regularne ani nie mija jakoś szybko.
Czy twardnienie brzucha to skurcz?Pusurek, Bliska 77, caffe, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykapturnica wrote:Wiekszosc robie sama.....na skierowanie nawet nie licze.Tylko musi mi wypisac recepte na te tabletke do obciazenia bo w tym lab co chce zrobic trzeba sobie z nia przyjsc..metoclopramid czy jakos tak..
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez nie pamietam zadnych skurczy. Twardnial mii brzuch. w 39 tygodniu poprostu odeszly wody. Pojechalam do szpitala , rozwarcie na jeden cm, zero boli. Czekalam tak 9 godz. Akcji zero. Dziecko mialo duza glowke ale ze wzgledu na brak postepu w porodzie a odejscie wod zdecydowali zrobic cesarke. Nie bylam na nia przygotowana ale znioslam calosc ok. Po tez sZybko doszlam do siebie.
caffe, Bozia3, Alis, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAlis wrote:Agatka wygląda ślicznie.
A ty Psurku skąd wiesz, że masz skurcze. Zastanawiam się po czym takie coś rozpoznać. Czuję jakieś napięcie w górnej częsci brzucha i się zastanawiam czy to to. Ani nie jest regularne ani nie mija jakoś szybko.
Czy twardnienie brzucha to skurcz?
Bliska 77, Alis lubią tę wiadomość
-
Mega wrote:A ile placicie za prolaktyne z obciążeniem?
Mogę coś pokrecic bo piszę z telefonu.
Mega ja płaciłam w tamtym roku 60zl.Mega, Sabina lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Pusurek wrote:Tak wlasnie. Takie napiecie brzucha, trzymajace chwile to skurcze BH. Nie boli, ale jest dziwne - jakbys chciala sie nacisnac w brzuch, to on sie w skurczu nie ugnie - jest jak skala. Za chwile puszcza i jest ok. Nie jest bolesne, ale da sie rozpoznac.
Pusurek lubi tę wiadomość
-
paszczakin wrote:a ja chcialam zauwazyc, ze kabel-pupilek dzisiaj do szkoly nie przyszedl..
Bez usprawiadliwienia!Bozia3, Mega, Pusurek, Sabina, Reni, polarmiś, mysza1975, iwcia77 lubią tę wiadomość