35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja znajoma z Mediolanu jest w ciazy, ma 40 lub 41 lat - nie pamietam i jest to jej pierwsze dziecko. Rozwiodla sie niedawno, maz ja robil niezle w konia....jakos z nim nie mogla zajsc , a starala sie bardzo. Z nowym narzeczonym szybko poszlo
Bardzo sie ciesze, bo dziewczyna wiele przeszla,bardzo przezyla tez rozwod. Ale jak widac- nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
Wiecie, kiedys, kiedy psychicznie bylam w glebokim dole- przysnil mi sie nasz Papiez, mam na mysli Karola i w tym snie przytulil mnie i powiedzial: wiesz, najpierw musi byc gorzej zeby potem moglo byc lepiej i czasem wszystko musi sie zawalic, aby potem moglo sie odbudowac- lepsze i mocniejszeI tego staram sie trzymac.
AMEN!Bursztyn, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość
-
polarmiś wrote:Różnie, ja robię dość wcześnie testy ciążowe, nie umiem powstrzymać się do testowania w dniu spodziewanej miesiączki. Z wykresów na Ovufriend wynika, że dziewczyny już miały pozytywne wyniki w 9 - 10 dniu po owulacji. Pamiętaj, że trzeba użyć bardzo czułego testu np. 10, bo 20 czy 25 to mało czułe testy i wychodzą (jeśli jest ciąża) później. Większość testów stosuje się w dniu spodziewanej miesiączki.
dzieki za wyjasnienia, na pewno nie bede sie testowac jeszcze teraz bo w sumie to moj pierwszy cykl z wami hahah i szperam i szukam informacji, nie chcialabym tez wprowadzac niepotrzebnego stresu w swoje codzienne zycie hahaha nie wiem czy to mozliwe bo zwykle ciekawska jestem strasznie, poznaje siebie jak na razie i ....kurcze to Ovufriend jest na prade fajne. Najfajniejsze jest to ze mozna sobie tak po prostu pogadac o 'zapylaniu' z kobietkami ktore maja doswiadczenie i optymistyczne podejcie do sprawy, lubie bardzo!!!!
Mango, Bursztyn, inessa, anna maria, Matylda36, samira, polarmiś, bliska77, Reni, angela lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Krwawiłam po cytologii kilka dni - no i poszłam do gina, bo nie dawało mi to spokoju. A on mówi, że to częsta przypadłość teraz - ponieważ są nowe urządzenia do tego badania. I pokazał mi - brrr - wygląda jak tusz do rzęs - taka szczoteczka na końcu długa - no i to często kaleczy szyjkę - cholera...udogodnienia cywilizacyjne
I jeszcze mam pytanie - czy jeśli jest cykl bezowulacyjny - to czy wtedy rośnie tempka? Bo to dziwaczne trochę - organizm zachowuje się, jakby wszystko grało - a na USG w 12 dc nie miałam dominującego pęcherzyka....a w 19 dc - też nic nie było widać... Na stare lata dopiero poznaje dokładnie swój organizm chyba...inessa, samira, grosza, megan8, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
anna maria wrote:gosia7122 wrote:Na dzisiaj miałam termin @ ale jeszcze nie przyszła ,całą noc nie spałam tak mnie brzuch bolał i boli nadal.Jak to zrobić żeby się nie nakręcać? a jeszcze tem. nie spada i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Tylko ten śluz mam zawsze przed okresem i to mi daje pewność że jednak przyjdzie. Inessa trzyma za Ciebie kciuki na pewno wszystko będzie ok.
Najprostrze rozwiazanie tescik jutro z rana,mnie na poczatku tez brzuch bolal myslalam ze na @.
nie trzeba testu ,dzisiaj @ przyszła ...inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWystąpił błąd i dwa razy wysłało. Łona natury nie było bo nasz 8-latek zaczyna dorastać i ptaszki czy rybki itp. go nie interesują on by z kumplami przed kompem najchętniej siedział. Odmówił nam dzisiaj wspólnego wyjazdu!!! Oj matko - ja muszę mieć jeszcze dzidziusia bo mi moje dziecko dorasta a ja jeszcze chcę tulić.
inessa, gosia7122, anna maria, Panda, Mango, samira, Conducive, Olena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Oj Gosiu szkoda przytulam i mocno wspieram
za nowy cykl
Dziękuję Ci Inesso ale mi z każdym cyklem trudniej .W czerwcu minie rok jak byłam w ciąży ,ledwie zaczęłam się cieszyć moim stanem to 8 tygodniu dowiedziałam się że serduszko nie bije.Niby wszystko jest ok,wszystkie badania są w normie i mam próbować - tak mówi lekarka ale czas ucieka i może kolejne dziecko mi nie pisane,smutno mi dzisiaj...inessa, Bursztyn, Mango, polarmiś, anna maria, bliska77, Olena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGosiu kochana nie moge CI powiedzieć, ze CIę rozumiem bo ja jak już się udało zajsć to od razu traciłąm ciąże a tak jak już jest dzieciątko to na 100% jest trudniej. Wydaje mi się, że każdej z nas jest tu trudno jak się ie udaje ale wiesz, .ze cały czas jest nadzieja. Z tego co piszesz wydaje mi się,ze jesteś kobietą która potrafi walczyć i przez to wierzę, ze mimo smutku dzisiaj za pare dni na nowo odżyje nadzieja i cheć do walki o dziecko. Zyczę Ci tego kochana bardzo. To moge zrozumieć bo mi lekarze nie dają dużych szans wogóle na dziecko ja liczę,że ten zabieg mi pomoże ale Ty WALCZ jak lwica o swoje maleństwo
Bursztyn, Mango, Panda, gosia7122, samira, megan8, anna maria, Olena lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:witam dziewczyny piekny dzien ,od rana mam straszne bole glowy ze z lozka wyjsc nie moge,masakra. EwaT tescik byl czy nie?
cześć dziewczynki u mnie również pogoda w miarę ładna raz słoneczko raz chmurki .
Aniu a może zaszalalaś wczorajszego wieczorka hihihihi , ale wierzę ci że coś cię męczy bo ja już nie wytrzymuję z tymi mdłościami , jutro będę dzwoniła do lekarza co z tym robić , bo do 15 to chyba się wykończę a nie chcę nic sama brać . Ale wszyscy mówią mi że jeśli tak mnie męczy mocno a we wcześniejszej ciąży tak nie miałam , to tym razem z pewnością dzidzia rośnie zdrowo i mam wielką nadzieje . Pozdrawiam i miłego słonecznego dzionkainessa, Mango, megan8, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość