X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, tak zrobie

inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja znajoma z Mediolanu jest w ciazy, ma 40 lub 41 lat - nie pamietam i jest to jej pierwsze dziecko. Rozwiodla sie niedawno, maz ja robil niezle w konia....jakos z nim nie mogla zajsc , a starala sie bardzo. Z nowym narzeczonym szybko poszlo ;)
    Bardzo sie ciesze, bo dziewczyna wiele przeszla,bardzo przezyla tez rozwod. Ale jak widac- nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
    Wiecie, kiedys, kiedy psychicznie bylam w glebokim dole- przysnil mi sie nasz Papiez, mam na mysli Karola i w tym snie przytulil mnie i powiedzial: wiesz, najpierw musi byc gorzej zeby potem moglo byc lepiej i czasem wszystko musi sie zawalic, aby potem moglo sie odbudowac- lepsze i mocniejsze :D I tego staram sie trzymac.

AMEN!

Bursztyn, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta, milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:28

inessa, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu ja też zwykle testuję albo w dniu @ albo 2 dn przed :)

Panda, Bursztyn, inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli życzę Wam ! :)

Bursztyn, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Panda a ty gdzie przebywasz bo nie w Europie. Przypuszczam, że Azja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:04

inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Różnie, ja robię dość wcześnie testy ciążowe, nie umiem powstrzymać się do testowania w dniu spodziewanej miesiączki. Z wykresów na Ovufriend wynika, że dziewczyny już miały pozytywne wyniki w 9 - 10 dniu po owulacji. Pamiętaj, że trzeba użyć bardzo czułego testu np. 10, bo 20 czy 25 to mało czułe testy i wychodzą (jeśli jest ciąża) później. Większość testów stosuje się w dniu spodziewanej miesiączki.

dzieki za wyjasnienia, na pewno nie bede sie testowac jeszcze teraz bo w sumie to moj pierwszy cykl z wami hahah i szperam i szukam informacji, nie chcialabym tez wprowadzac niepotrzebnego stresu w swoje codzienne zycie hahaha nie wiem czy to mozliwe bo zwykle ciekawska jestem strasznie ;) , poznaje siebie jak na razie i ....kurcze to Ovufriend jest na prade fajne. Najfajniejsze jest to ze mozna sobie tak po prostu pogadac o 'zapylaniu' z kobietkami ktore maja doswiadczenie i optymistyczne podejcie do sprawy, lubie bardzo!!!!

Mango, Bursztyn, inessa, anna maria, Matylda36, samira, polarmiś, bliska77, Reni, angela lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Krwawiłam po cytologii kilka dni - no i poszłam do gina, bo nie dawało mi to spokoju. A on mówi, że to częsta przypadłość teraz - ponieważ są nowe urządzenia do tego badania. I pokazał mi - brrr - wygląda jak tusz do rzęs - taka szczoteczka na końcu długa - no i to często kaleczy szyjkę - cholera...udogodnienia cywilizacyjne :)

I jeszcze mam pytanie - czy jeśli jest cykl bezowulacyjny - to czy wtedy rośnie tempka? Bo to dziwaczne trochę - organizm zachowuje się, jakby wszystko grało - a na USG w 12 dc nie miałam dominującego pęcherzyka....a w 19 dc - też nic nie było widać... Na stare lata dopiero poznaje dokładnie swój organizm chyba...:)

inessa, samira, grosza, megan8, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu!!!
    EwaT i jak test?!
    Bursztynku bedzie dobrze z egzaminami
    U nas cudna pogoda i goście przyjadą bedzie super :)
    Dobrego dnia dla każdej z Was!!!

Bursztyn, samira, megan8, Mango, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    gosia7122 wrote:
    Na dzisiaj miałam termin @ ale jeszcze nie przyszła ,całą noc nie spałam tak mnie brzuch bolał i boli nadal.Jak to zrobić żeby się nie nakręcać? a jeszcze tem. nie spada i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Tylko ten śluz mam zawsze przed okresem i to mi daje pewność że jednak przyjdzie. Inessa trzyma za Ciebie kciuki na pewno wszystko będzie ok.

Najprostrze rozwiazanie tescik jutro z rana,mnie na poczatku tez brzuch bolal myslalam ze na @.

nie trzeba testu ,dzisiaj @ przyszła ...

inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosiu szkoda przytulam i mocno wspieram <3 za nowy cykl :D

Bursztyn, gosia7122, anna maria, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystąpił błąd i dwa razy wysłało. Łona natury nie było bo nasz 8-latek zaczyna dorastać i ptaszki czy rybki itp. go nie interesują on by z kumplami przed kompem najchętniej siedział. Odmówił nam dzisiaj wspólnego wyjazdu!!! Oj matko - ja muszę mieć jeszcze dzidziusia bo mi moje dziecko dorasta a ja jeszcze chcę tulić.

inessa, gosia7122, anna maria, Panda, Mango, samira, Conducive, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzieciach widać upływający czas :)
    Bedziesz mieć kochana dzidziusia :DKażda z nas bedzie je mieć i tulić do <3

anna maria, Panda, gosia7122, Mango, polarmiś, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Panda wrote:
    polarmiś wrote:
    Panda a ty gdzie przebywasz bo nie w Europie. Przypuszczam, że Azja.
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:26

inessa, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Po dzieciach widać upływający czas :)
    Bedziesz mieć kochana dzidziusia :DKażda z nas bedzie je mieć i tulić do <3

...i tak wlasnie bedzie....♡

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny piekny dzien ,od rana mam straszne bole glowy ze z lozka wyjsc nie moge,masakra. EwaT tescik byl czy nie?

inessa, Bursztyn, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Oj Gosiu szkoda przytulam i mocno wspieram <3 za nowy cykl :D

Dziękuję Ci Inesso ale mi z każdym cyklem trudniej .W czerwcu minie rok jak byłam w ciąży ,ledwie zaczęłam się cieszyć moim stanem to 8 tygodniu dowiedziałam się że serduszko nie bije.Niby wszystko jest ok,wszystkie badania są w normie i mam próbować - tak mówi lekarka ale czas ucieka i może kolejne dziecko mi nie pisane,smutno mi dzisiaj...

inessa, Bursztyn, Mango, polarmiś, anna maria, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kochana nie moge CI powiedzieć, ze CIę rozumiem bo ja jak już się udało zajsć to od razu traciłąm ciąże a tak jak już jest dzieciątko to na 100% jest trudniej. Wydaje mi się, że każdej z nas jest tu trudno jak się ie udaje ale wiesz, .ze cały czas jest nadzieja. Z tego co piszesz wydaje mi się,ze jesteś kobietą która potrafi walczyć i przez to wierzę, ze mimo smutku dzisiaj za pare dni na nowo odżyje nadzieja i cheć do walki o dziecko. Zyczę Ci tego kochana bardzo. To moge zrozumieć bo mi lekarze nie dają dużych szans wogóle na dziecko ja liczę,że ten zabieg mi pomoże ale Ty WALCZ jak lwica o swoje maleństwo :D

Bursztyn, Mango, Panda, gosia7122, samira, megan8, anna maria, Olena lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    witam dziewczyny piekny dzien ,od rana mam straszne bole glowy ze z lozka wyjsc nie moge,masakra. EwaT tescik byl czy nie?

cześć dziewczynki u mnie również pogoda w miarę ładna raz słoneczko raz chmurki .
    Aniu a może zaszalalaś wczorajszego wieczorka hihihihi , ale wierzę ci że coś cię męczy bo ja już nie wytrzymuję z tymi mdłościami , jutro będę dzwoniła do lekarza co z tym robić , bo do 15 to chyba się wykończę a nie chcę nic sama brać . Ale wszyscy mówią mi że jeśli tak mnie męczy mocno a we wcześniejszej ciąży tak nie miałam , to tym razem z pewnością dzidzia rośnie zdrowo i mam wielką nadzieje . Pozdrawiam i miłego słonecznego dzionka

inessa, Mango, megan8, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jesteś super babka,bardzo mnie podniosłaś na duchu ,podziwiam Cię że tak dużo siły masz i jeszcze innym tą siłę dajesz.

Bursztyn, inessa, megan8, anna maria, bliska77, Mango, samira, Conducive lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ