X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 4 maja 2013, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje, tak zrobie

inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Wlasnie sie dowiedzialam, ze moja znajoma z Mediolanu jest w ciazy, ma 40 lub 41 lat - nie pamietam i jest to jej pierwsze dziecko. Rozwiodla sie niedawno, maz ja robil niezle w konia....jakos z nim nie mogla zajsc , a starala sie bardzo. Z nowym narzeczonym szybko poszlo ;)
    Bardzo sie ciesze, bo dziewczyna wiele przeszla,bardzo przezyla tez rozwod. Ale jak widac- nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo.
    Wiecie, kiedys, kiedy psychicznie bylam w glebokim dole- przysnil mi sie nasz Papiez, mam na mysli Karola i w tym snie przytulil mnie i powiedzial: wiesz, najpierw musi byc gorzej zeby potem moglo byc lepiej i czasem wszystko musi sie zawalic, aby potem moglo sie odbudowac- lepsze i mocniejsze :D I tego staram sie trzymac.

AMEN!

Bursztyn, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 04:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczeta, milej niedzieli

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:28

inessa, samira, anna maria lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu ja też zwykle testuję albo w dniu @ albo 2 dn przed :)

Panda, Bursztyn, inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 05:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłej niedzieli życzę Wam ! :)

Bursztyn, inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Panda a ty gdzie przebywasz bo nie w Europie. Przypuszczam, że Azja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:04

inessa, megan8, anna maria lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Różnie, ja robię dość wcześnie testy ciążowe, nie umiem powstrzymać się do testowania w dniu spodziewanej miesiączki. Z wykresów na Ovufriend wynika, że dziewczyny już miały pozytywne wyniki w 9 - 10 dniu po owulacji. Pamiętaj, że trzeba użyć bardzo czułego testu np. 10, bo 20 czy 25 to mało czułe testy i wychodzą (jeśli jest ciąża) później. Większość testów stosuje się w dniu spodziewanej miesiączki.

dzieki za wyjasnienia, na pewno nie bede sie testowac jeszcze teraz bo w sumie to moj pierwszy cykl z wami hahah i szperam i szukam informacji, nie chcialabym tez wprowadzac niepotrzebnego stresu w swoje codzienne zycie hahaha nie wiem czy to mozliwe bo zwykle ciekawska jestem strasznie ;) , poznaje siebie jak na razie i ....kurcze to Ovufriend jest na prade fajne. Najfajniejsze jest to ze mozna sobie tak po prostu pogadac o 'zapylaniu' z kobietkami ktore maja doswiadczenie i optymistyczne podejcie do sprawy, lubie bardzo!!!!

Mango, Bursztyn, inessa, anna maria, Matylda36, samira, polarmiś, bliska77, Reni, angela lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Krwawiłam po cytologii kilka dni - no i poszłam do gina, bo nie dawało mi to spokoju. A on mówi, że to częsta przypadłość teraz - ponieważ są nowe urządzenia do tego badania. I pokazał mi - brrr - wygląda jak tusz do rzęs - taka szczoteczka na końcu długa - no i to często kaleczy szyjkę - cholera...udogodnienia cywilizacyjne :)

I jeszcze mam pytanie - czy jeśli jest cykl bezowulacyjny - to czy wtedy rośnie tempka? Bo to dziwaczne trochę - organizm zachowuje się, jakby wszystko grało - a na USG w 12 dc nie miałam dominującego pęcherzyka....a w 19 dc - też nic nie było widać... Na stare lata dopiero poznaje dokładnie swój organizm chyba...:)

inessa, samira, grosza, megan8, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w nowym dniu!!!
    EwaT i jak test?!
    Bursztynku bedzie dobrze z egzaminami
    U nas cudna pogoda i goście przyjadą bedzie super :)
    Dobrego dnia dla każdej z Was!!!

Bursztyn, samira, megan8, Mango, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    gosia7122 wrote:
    Na dzisiaj miałam termin @ ale jeszcze nie przyszła ,całą noc nie spałam tak mnie brzuch bolał i boli nadal.Jak to zrobić żeby się nie nakręcać? a jeszcze tem. nie spada i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.Tylko ten śluz mam zawsze przed okresem i to mi daje pewność że jednak przyjdzie. Inessa trzyma za Ciebie kciuki na pewno wszystko będzie ok.

Najprostrze rozwiazanie tescik jutro z rana,mnie na poczatku tez brzuch bolal myslalam ze na @.

nie trzeba testu ,dzisiaj @ przyszła ...

inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Gosiu szkoda przytulam i mocno wspieram <3 za nowy cykl :D

Bursztyn, gosia7122, anna maria, Mango, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wystąpił błąd i dwa razy wysłało. Łona natury nie było bo nasz 8-latek zaczyna dorastać i ptaszki czy rybki itp. go nie interesują on by z kumplami przed kompem najchętniej siedział. Odmówił nam dzisiaj wspólnego wyjazdu!!! Oj matko - ja muszę mieć jeszcze dzidziusia bo mi moje dziecko dorasta a ja jeszcze chcę tulić.

inessa, gosia7122, anna maria, Panda, Mango, samira, Conducive, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po dzieciach widać upływający czas :)
    Bedziesz mieć kochana dzidziusia :DKażda z nas bedzie je mieć i tulić do <3

anna maria, Panda, gosia7122, Mango, polarmiś, samira, bliska77 lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Panda wrote:
    polarmiś wrote:
    Panda a ty gdzie przebywasz bo nie w Europie. Przypuszczam, że Azja.
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2015, 14:26

inessa, Bursztyn, polarmiś lubią tę wiadomość

• Panda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Po dzieciach widać upływający czas :)
    Bedziesz mieć kochana dzidziusia :DKażda z nas bedzie je mieć i tulić do <3

...i tak wlasnie bedzie....♡

inessa, anna maria lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny piekny dzien ,od rana mam straszne bole glowy ze z lozka wyjsc nie moge,masakra. EwaT tescik byl czy nie?

inessa, Bursztyn, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Oj Gosiu szkoda przytulam i mocno wspieram <3 za nowy cykl :D

Dziękuję Ci Inesso ale mi z każdym cyklem trudniej .W czerwcu minie rok jak byłam w ciąży ,ledwie zaczęłam się cieszyć moim stanem to 8 tygodniu dowiedziałam się że serduszko nie bije.Niby wszystko jest ok,wszystkie badania są w normie i mam próbować - tak mówi lekarka ale czas ucieka i może kolejne dziecko mi nie pisane,smutno mi dzisiaj...

inessa, Bursztyn, Mango, polarmiś, anna maria, bliska77, Olena lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu kochana nie moge CI powiedzieć, ze CIę rozumiem bo ja jak już się udało zajsć to od razu traciłąm ciąże a tak jak już jest dzieciątko to na 100% jest trudniej. Wydaje mi się, że każdej z nas jest tu trudno jak się ie udaje ale wiesz, .ze cały czas jest nadzieja. Z tego co piszesz wydaje mi się,ze jesteś kobietą która potrafi walczyć i przez to wierzę, ze mimo smutku dzisiaj za pare dni na nowo odżyje nadzieja i cheć do walki o dziecko. Zyczę Ci tego kochana bardzo. To moge zrozumieć bo mi lekarze nie dają dużych szans wogóle na dziecko ja liczę,że ten zabieg mi pomoże ale Ty WALCZ jak lwica o swoje maleństwo :D

Bursztyn, Mango, Panda, gosia7122, samira, megan8, anna maria, Olena lubią tę wiadomość

• iwka76 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    witam dziewczyny piekny dzien ,od rana mam straszne bole glowy ze z lozka wyjsc nie moge,masakra. EwaT tescik byl czy nie?

cześć dziewczynki u mnie również pogoda w miarę ładna raz słoneczko raz chmurki .
    Aniu a może zaszalalaś wczorajszego wieczorka hihihihi , ale wierzę ci że coś cię męczy bo ja już nie wytrzymuję z tymi mdłościami , jutro będę dzwoniła do lekarza co z tym robić , bo do 15 to chyba się wykończę a nie chcę nic sama brać . Ale wszyscy mówią mi że jeśli tak mnie męczy mocno a we wcześniejszej ciąży tak nie miałam , to tym razem z pewnością dzidzia rośnie zdrowo i mam wielką nadzieje . Pozdrawiam i miłego słonecznego dzionka

inessa, Mango, megan8, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa jesteś super babka,bardzo mnie podniosłaś na duchu ,podziwiam Cię że tak dużo siły masz i jeszcze innym tą siłę dajesz.

Bursztyn, inessa, megan8, anna maria, bliska77, Mango, samira, Conducive lubią tę wiadomość

201408184765.png
‹‹ 394 395 396 397 398 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ