35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKochane dobrej nocy Wam życzę i pamietajcie
nie można przedobrzyć z radością w życiu w codzienności, wobec siebie i drugiego człowieka.
Zatem radujmy się i więcej dziękujmy za to co mamy i co mamy nadzieję mieć
Pamietam o WAS, jesteście KOCHANE!!! Nie wiem cobym bez Was zrobiła
Bursztynku a to dla Ciebie:
Fąfara czyta fragment artykułu z gazety:
- "Lekarze twierdzą, że przez książki ludzie przenoszą dużą ilość bakteri chorobotwórczych".
- Widzisz mamo? - podchwytuje syn Fąfary, odrabiający właśnie lekcje. - A ty zawsze się dziwisz, że choruję przed klasówkami!
A to dla wszystkich:
Sześciolatek do czterolatka:
- A u nas w przedszkolu pod kaloryferem leżała prezerwatywa.
- A co to jest kaloryfer?
Synek pyta ojca - kapitana okrętu:
- Tato, dlaczego okręty mają zwykle żeńskie nazwy?
- Wiesz synku jak trudno jest kierować okrętem...
Rozmowa między trzema dzieciakami w piaskownicy:
- A mój tatuś kupił mi zagranicą siostsycke!
- Mój miał mało pieniążków i kupił mi braciska w sklepie na osiedlu.
- Buuu! - rozbeczał się trzeci - a my jesteśmy biedni i mój tatuś wsystko musi robić sam!
Dwaj mali chłopcy stoją przed kościołem, z którego wychodzą właśnie nowożeńcy. Jeden mówi:
- Patrz jaki teraz będzie czad!
Po czym biegnie do pana młodego i woła:
- Tato, tato...
Jasio chwali się koleżance:
- Wiesz? Niedawno złapałem pstrąga takiego jak moja ręka!
- Niemożliwe, nie ma takich brudnych pstrągów!
Mango, polarmiś, samira, anna maria, Bursztyn, megan8, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:agafbh wrote:Mango wrote:inessa wrote:No ja nie wiem jak ja wytrzymam bez Was i Waszego wsparcia w czasie pobytu w szpitalu?! Bo bede Was czytać ale nie moge niestety odpowiadać
MAngo a co u Ciebie?
Jakoś dziwnie, bo Ovu nie chce wyznaczyć mi owulacji
Nie wiem o co mu chodzi
Będę myślała o Tobie bardzo intensywnie, bo sama mam dwa mięśniaki, ale gin radziła próbować ...
myślę, że jutro wyznaczy owulację ale nie jestem pewna, czy termin wyznaczony przez OVU będzie pokrywał się z Twoimi wyliczeniami, u mnie już dwa razy dzień później wyznaczył.
Z tym wyznaczaniem owulacji przez ovu jest troche dziwnie ,mi w tym cyklu najpierw ovu wyznaczyl linia ciagla a za 2 dni linia byla juz przerywana co oznaczalo ze owulacja mogla sie pojawic ,wtedy troche sie balam ze owulacji nie bylo ´,a tu niespodzianka i to jaka .Owulacja taka piekna ze dzidzia jest
Jeżeli te problemy ovu z wyznaczaniem skończą się u mnie tak jak u Ciebie to ja się nie obrażę))))) Kolorowych snów
inessa, samira, anna maria, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Mango wrote:inessa wrote:No ja nie wiem jak ja wytrzymam bez Was i Waszego wsparcia w czasie pobytu w szpitalu?! Bo bede Was czytać ale nie moge niestety odpowiadać
MAngo a co u Ciebie?
Jakoś dziwnie, bo Ovu nie chce wyznaczyć mi owulacji
Nie wiem o co mu chodzi
Będę myślała o Tobie bardzo intensywnie, bo sama mam dwa mięśniaki, ale gin radziła próbować ...
Wyznaczy Ci między 13 a 15 dniem cyklu, ewidetnie wzrasta Ci od 13 temperatura.
No i znowu kicha, bo temperatura spadła. Dziwny jest ten cykl.inessa lubi tę wiadomość
Mangoi jej marzenie
-
polarmiś wrote:Bozia3 wrote:Cześć dziewczyny
Krwawiłam po cytologii kilka dni - no i poszłam do gina, bo nie dawało mi to spokoju. A on mówi, że to częsta przypadłość teraz - ponieważ są nowe urządzenia do tego badania. I pokazał mi - brrr - wygląda jak tusz do rzęs - taka szczoteczka na końcu długa - no i to często kaleczy szyjkę - cholera...udogodnienia cywilizacyjne
I jeszcze mam pytanie - czy jeśli jest cykl bezowulacyjny - to czy wtedy rośnie tempka? Bo to dziwaczne trochę - organizm zachowuje się, jakby wszystko grało - a na USG w 12 dc nie miałam dominującego pęcherzyka....a w 19 dc - też nic nie było widać... Na stare lata dopiero poznaje dokładnie swój organizm chyba...
Bozia najlepiej 7-8 dni po owulacji (lub jeśli masz cykle 28 dniowe to w 21 dniu cyklu) zbadaj progesteron, który odpowie czy owulacja był czy nie. Jakiej wielkości miałaś pęcherzyków w 12 dc? No bo jeśli nie miałaś dominującego to jakie był inne. Mam nadzieję, że lekarz Ci podał Ci te parametry i jakie endometrium. Powiem Ci tak, że od 12 dc do 19dc mógł się wytworzyć dominujący i pęknąć dlatego lekarz już niczego nie widział.
Dzięki polarmiś - trochę mi się rozjaśnia w głowie - widzę, że jesteście tu lepiej zorientowane niż lekarze;). Lekarz mi nie podał żadnych parametrów - powiedział tylko, że nie ma dominującego i najprawdopodobniej nie będzie owulki...ale kazał działać i nie przejmować się żadnymi wynikami...jakieś takie ma podejście lajtowe...
Na pytanie - czy jestem może za stara już na dziecko - powiedział - żebym przestała go kokietować - bo za stara to jest jego teściowa....- więc widzicie - trafił mi się taki dowcipniś...nie wiem czy to dobrze, czy źle..
Mam u niego wizytę właśnie 8 dni po owulacji (mam donieść mu cytologię i wyniki partnera)- to mogłabym ten progesteron sprawdzić od razu. Polarmisiu - czy na to badanie trzeba mieć skierowanie wcześniej? Robi się go z krwi?Bursztyn, inessa, megan8, Olena, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
anna maria, Mango, inessa, megan8, samira lubią tę wiadomość
-
iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
Iwka zeby nie bylo mdlosci to trzeba po przebudzeniu nie wstajac z lozka cos zjesc (np.krakersa) podobno to dzialaMango, Bursztyn, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
Iwka zeby nie bylo mdlosci to trzeba po przebudzeniu nie wstajac z lozka cos zjesc (np.krakersa) podobno to dziala
ja zanim wstanę z łóżka to biorę łyka kawy Inki , bo nawet herbata co kiedys piłam litrami to mnie odrzuciła , nigdy nie spodziewałam sie że mnie coś takiego spotka hihihihihhiMango, anna maria, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
Iwka zeby nie bylo mdlosci to trzeba po przebudzeniu nie wstajac z lozka cos zjesc (np.krakersa) podobno to dziala
a ty Aniu jak się czujesz , głowa przestała boleć ?inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
iwka76 wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
a ty Aniu jak się czujesz , głowa przestała boleć ?
naszczescie bol odposcil,troche mnie dzis brzuch pobolewa jakby jajnik,a tak ogolnie nie jest zle.W pitatek mam wizyte u Gina nie moge sie doczekac.inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:iwka76 wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
naszczescie bol odposcil,troche mnie dzis brzuch pobolewa jakby jajnik,a tak ogolnie nie jest zle.W pitatek mam wizyte u Gina nie moge sie doczekac.
ja tam się nie umawiałam na wizyte poszłam i zapytałam sie czy przyjmie i tyle i już jestem po wizytce , teraz mam kolejną 15 i też już nie mogę się doczekać bo na tej wizycie dowiem się czy serduszko zacznie bić . Ale tego sie strasznie boje że jednak nie będzie tego serduszka.inessa, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
naszczescie bol odposcil,troche mnie dzis brzuch pobolewa jakby jajnik,a tak ogolnie nie jest zle.W pitatek mam wizyte u Gina nie moge sie doczekac.
to bedzie pierwsza wizyta? Ale emocje
Tak pierwsza wizyta i mam nadzieje ze zobacze a raczej uslysze bijace serduszko ,wyczytalam ze zaczyna bic po 22 dniu ciazy.Tylko nie wiem czy tawsze mozna to wychwycic na usginessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
iwka76 wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
ja tam się nie umawiałam na wizyte poszłam i zapytałam sie czy przyjmie i tyle i już jestem po wizytce , teraz mam kolejną 15 i też już nie mogę się doczekać bo na tej wizycie dowiem się czy serduszko zacznie bić . Ale tego sie strasznie boje że jednak nie będzie tego serduszka.
Iwka nic sie nie boj wszystko bedzie dobrze i uslyszysz serduszkoinessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:polarmiś wrote:Tak w ogóle to witam w nowym, słonecznym dniu z serii Igrzyska Ciążowe.
Bursztynku, ja regularnie co parę miesięcy się rozwodzę - od 13 lat (znamy się od 19). Tak więc rozumiem Cię i nie przejmuj sie chłopem.
wow ! 19 lat to niewyobrazalna dla mnie ilosc czasu
My znamy sie 8 lat a malzenstwem jestesmy od 2 i pol. Kiedy oswiadczam, ze sie rozwodze to moj w to wierzy, bo z pierwszym mezem sie rozwiodlam.
Czasem kiedy jestem maksymalnie wkurzona mysle, zeby poszukac sobie nowego modelu ale potem zastanawiam sie czy nie byloby to samo z nowym...?
A ja to sie rozwiode z moja siostra bo wkur... mnie niemilosierniepolarmiś, inessa, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie w pięknym słonecznym ciepłym dniu
"Obudź się do życia. Żyj!
Tańcz jeśli słońce świeci i gwiżdż jeśli pada deszcz.
A poczujesz: ZOSTALIŚMY STWORZENI DO MIŁOŚCI"
To na czas starań i nie tylko kochane
Ja cały czas na tabletach p.bólowych poprostu jestem wykończona bólem i zaczynam mieć nerwy coraz większe zwłaszcza przed szpitalem
Właśnie przyszła zamówiona książka:
Dzieci z chmur:opowieść o adocpji i macierzyństwie
Dobrego dnia i tygodnia kochane mojepolarmiś, iza37, anna maria, megan8, Olena, Mango, samira, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
anna maria wrote:Bursztyn wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:anna maria wrote:iwka76 wrote:Dzień doberek dziewczeta u mnie ładny pogodny dzień , słoneczko świeci od samego rana , po śniadanku ruszam na spacerek , o ile moje mdłości pozwola mi ruszyć się z domu . Jak ja bym chciała żeby to juz mi przeszlo i nie męczyło . Ale pocieszzam się że to może ostatnie dni takich męk hihihihhihii Pozdrawiam was dziewczynki
to bedzie pierwsza wizyta? Ale emocje
Tak pierwsza wizyta i mam nadzieje ze zobacze a raczej uslysze bijace serduszko ,wyczytalam ze zaczyna bic po 22 dniu ciazy.Tylko nie wiem czy tawsze mozna to wychwycic na usg
kochana tylko się nie przeraz jeśli jeszcze nic nie zauważysz lub nie usłyszysz ja byłam w 6 tyg i 1 dniu i jak widać na zdjęciu jeszcze tylko pęcherzyk ale Ania była w tym samym dniu co ja i juz miała cosik w tym pęcherzyku , i ja tez czekam na ten cosik , ale mam dużą nadzieję że i u ciebie te cosik juz zobaczysz i będę trzymała kciukianna maria, megan8, Mango, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość