X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje,nie było mnie parę dni,ledwie nadrobiłam czytanie, no ale co ma powiedzieć Jola:) Byłam na wsi a tam niet internetu:( Zastanawiałam sie czy pisać bo mam jakiegoś szlaeńczego doła.Nie biorę tabletek, bo miałam problemy z żołądkiem, cykl do d..y:((( Pokłóciłam sie z córkami,mężem. Chodzę jak jakas bomba zegarowa. Wczoraj przyszła moja bratowa,wiecie ta co ma 6-ścio miesieczną córeczkę,co byłam przy porodzie i wręczyła mi POZYTYWNY test ciążowy no i to mnie dobiło.Ona już drugi raz w ciązy a ja nie mogę,cieszę sie bardzo a jednoczesnie mi przykro...Przeprzaszam dziewczyny za żale ale jest mi tak źle.....
    Życzę Wam udanego dnia i myslę o każdej z Was codziennie!!!!!!

megan8, Olena, grosza, Mango, samira, polarmiś, anna maria, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

362e091a0f022abad6140dbdd1938282.png
    6779204100_1371647018.gif
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:15

Mango, anna maria, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2016, 22:15

Mango, anna maria, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie w pięknym słonecznym ciepłym dniu :D
    "Obudź się do życia. Żyj!
    Tańcz jeśli słońce świeci i gwiżdż jeśli pada deszcz.
    A poczujesz: ZOSTALIŚMY STWORZENI DO MIŁOŚCI"
    To na czas starań i nie tylko kochane <3
    Ja cały czas na tabletach p.bólowych poprostu jestem wykończona bólem i zaczynam mieć nerwy coraz większe zwłaszcza przed szpitalem :(
    Właśnie przyszła zamówiona książka:
    Dzieci z chmur:opowieść o adocpji i macierzyństwie :)
    Dobrego dnia i tygodnia kochane moje <3

Właśnie czytam tą książkę :-)

anna maria, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza37 wrote:
    Hej kochane moje,nie było mnie parę dni,ledwie nadrobiłam czytanie, no ale co ma powiedzieć Jola:) Byłam na wsi a tam niet internetu:( Zastanawiałam sie czy pisać bo mam jakiegoś szlaeńczego doła.Nie biorę tabletek, bo miałam problemy z żołądkiem, cykl do d..y:((( Pokłóciłam sie z córkami,mężem. Chodzę jak jakas bomba zegarowa. Wczoraj przyszła moja bratowa,wiecie ta co ma 6-ścio miesieczną córeczkę,co byłam przy porodzie i wręczyła mi POZYTYWNY test ciążowy no i to mnie dobiło.Ona już drugi raz w ciązy a ja nie mogę,cieszę sie bardzo a jednoczesnie mi przykro...Przeprzaszam dziewczyny za żale ale jest mi tak źle.....
    Życzę Wam udanego dnia i myslę o każdej z Was codziennie!!!!!!

Bardzooo Cię rozumiem. Te mieszane uczucia... Moja koleżanka 8 lat młodsza wczoraj miała termin. Nawet do niej nie zadzwoniłam, bo nie potrafię udawać, że się cieszę. Tylko trochę się cieszę. W rodzinie też o 4 lata młodsza dziewczyna ode mnie i 3 dziecko (mieszka we Włoszech). Rodzina trochę narzeka, że po co jej 3, a ja po cichu zazdroszczę. Ojej, jak to boli.

megan8, iza37, samira, polarmiś, anna maria, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa zmiana włosków mam nadzieję że dobrze się w nich czujesz :) ja przez wieki byłam blond teraz mam rude włoski i jest też super

megan8, iza37, anna maria, inessa, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bozia3 wrote:
    polarmiś wrote:
    Bozia3 wrote:
    Cześć dziewczyny :)
    Krwawiłam po cytologii kilka dni - no i poszłam do gina, bo nie dawało mi to spokoju. A on mówi, że to częsta przypadłość teraz - ponieważ są nowe urządzenia do tego badania. I pokazał mi - brrr - wygląda jak tusz do rzęs - taka szczoteczka na końcu długa - no i to często kaleczy szyjkę - cholera...udogodnienia cywilizacyjne :)

I jeszcze mam pytanie - czy jeśli jest cykl bezowulacyjny - to czy wtedy rośnie tempka? Bo to dziwaczne trochę - organizm zachowuje się, jakby wszystko grało - a na USG w 12 dc nie miałam dominującego pęcherzyka....a w 19 dc - też nic nie było widać... Na stare lata dopiero poznaje dokładnie swój organizm chyba...:)

Bozia najlepiej 7-8 dni po owulacji (lub jeśli masz cykle 28 dniowe to w 21 dniu cyklu) zbadaj progesteron, który odpowie czy owulacja był czy nie. Jakiej wielkości miałaś pęcherzyków w 12 dc? No bo jeśli nie miałaś dominującego to jakie był inne. Mam nadzieję, że lekarz Ci podał Ci te parametry i jakie endometrium. Powiem Ci tak, że od 12 dc do 19dc mógł się wytworzyć dominujący i pęknąć dlatego lekarz już niczego nie widział.

Dzięki polarmiś - trochę mi się rozjaśnia w głowie - widzę, że jesteście tu lepiej zorientowane niż lekarze;). Lekarz mi nie podał żadnych parametrów - powiedział tylko, że nie ma dominującego i najprawdopodobniej nie będzie owulki...ale kazał działać i nie przejmować się żadnymi wynikami...jakieś takie ma podejście lajtowe...
    Na pytanie - czy jestem może za stara już na dziecko - powiedział - żebym przestała go kokietować - bo za stara to jest jego teściowa....- więc widzicie - trafił mi się taki dowcipniś...nie wiem czy to dobrze, czy źle..:)
    Mam u niego wizytę właśnie 8 dni po owulacji (mam donieść mu cytologię i wyniki partnera)- to mogłabym ten progesteron sprawdzić od razu. Polarmisiu - czy na to badanie trzeba mieć skierowanie wcześniej? Robi się go z krwi?

W ogóle to przepraszam za "Kali Chcieć Mieć", nie wiem dlaczego ale często mi kursor przeskakuje w inną część zdania, muszę potem przenosić, usuwać i wychodzą jakieś dziwactwa językowe.

Ja zdecydowaną większość badania robię prywatnie, choć często konsultuję je z lekarzem lub lekarz sam mi zleca. W Polsce pamiętam, że często sama decydowałam o tym co chcę mieć zbadane i bez skierowania (płatnie oczywiście) robiłam te badania. Więc w czasie wizyty u lekarza w 8 dniu po owulacji poproś go o skierowanie na progesteron (wtedy chyba bezpłatnie) - jeśli wizytę masz w ciągu dnia to zdążysz oddać krew (robi się je z krwi) tego samego dnia (a ważny jest dzień przy progesteronie). Może poproś od razu o skierowanie na prolaktynę - warto wiedzieć co w trawie piszczy.

Bardzo Ci dziękuję za info. Czuję, że skończy się na prywatnych badaniach..bo państwowo to się będziemy z panem doktorem droczyć do usr..j śmierci :)

inessa lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• iza37 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko fajne włoski i mocno trzymam kciuki za operację a jestem pewna że na 100% będzie oki i niedługo bedziesz najszczęśliwszą mamusią na świecie:)

grosza, anna maria, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Dziewczynki

Dzis slonce i spiewaja ptaki, oby tak bylo caly dzien, bo na wyspach pogoda zmienia sie z minuty na minuty. zjadam sniadanko- oczywiscie z Wami :) a potem zabieram sie do nauki. to sa moje ostatnie podrygi, dobrze w sumie ze juz jutro egzamin bo dluzej bym nie dala rady wkuwac.

Bursztynku będę mocno trzymała &&& za jak najlepiej zdany egzamin :) :) :)

iza37, anna maria, inessa, megan8, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • iza37 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Bursztyn wrote:
    Dzien dobry Dziewczynki

Dzis slonce i spiewaja ptaki, oby tak bylo caly dzien, bo na wyspach pogoda zmienia sie z minuty na minuty. zjadam sniadanko- oczywiscie z Wami :) a potem zabieram sie do nauki. to sa moje ostatnie podrygi, dobrze w sumie ze juz jutro egzamin bo dluzej bym nie dala rady wkuwac.

Bursztynku będę mocno trzymała &&& za jak najlepiej zdany egzamin :) :) :)

również trzymam mocno mocno&&&&

polarmiś, anna maria, inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku trzymam kciuki za zdany egzamin.

anna maria, inessa, megan8, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Bursztynku trzymam kciuki za zdany egzamin.

ja naturalnie tez

inessa, megan8, Bursztyn lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosz na początku mi było trudno się przyzwyczaić do nowego koloeru teraz już lepiej moja mama ma kruczoczarne mimo,że prawie 60 lat ma. Koleżanki mówią,że pazuje do mojego charakteru ;)
    Izunia (i nie jestem wstanie tu wymienić wszystkich dziewczyn)ja wierzę,że Wam uda się już w maju a ja dołącze w lipcu :) a za rok o tej porze spotkamy się gdzieś w centrum Polski :D :D :D
    Bozia3 ja chodziłam państwowo i nic jak zaczełam prywatnie to od razu lekarz wziął mnie do szpitala na badania no i teraz na zabieg to jest jakas masakra u nas ale coz....
    Wiecie jak się rano zdenerwowałam na służbe zdrowia u nas, poprostu ona jest chora, poszłam do przychodni aby pielegniarki prosić o to aby lekarz wypisał mi recepte a leki które musze brac a lekarka mi mówi,że dziś nie wypisują recept no to ja mówię, ze rozumiem ale czy w takim razie moge zostawić kartke z nazwami lekarstw i jutro mi pani dr. wypisze a ona na to,że nie mam przyjśc jutro rano ok. 8 aby dostarczyć głupią karteczke którą ona dopnie do kartoteki i przekaże lekarzowi, ja jej tłumacze,czy nie może dzisiaj jej dopiąć a jutro przekazać dalej to ona się odwróciła i zaczeła coś grzebać w papierach i jeść kanapke, wiecie wyszłam i się ze złości poryczałam i na głos mówiłam,że ja nie chce mieszkać w tym popierd.....m państwie mieszkać aż facet który właśnie szedł dziwnie sie na mnie popatrzył. Jak ja bym tak potraktowała klienta to bym dostała upomnienie a tu nic.... uffuff ale się napisałam ale musiałam gdzieś to wyrzucić z siebie :(

Bursztyn, iza37, polarmiś, anna maria, bliska77, megan8, samira lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn bo nie doczytałam masz egz.? z czego?

Bursztyn, inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa to jutro?
    to też trzymam :-)

Bursztyn, inessa, anna maria, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn bo nie doczytałam masz egz.? z czego?

z biopsychologii, jutro o 14.00 :)
    Dzieki :)

iza37, inessa, polarmiś, anna maria, megan8, samira lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • iwka76 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co dziewczynki , własnie sobie uświadomiłam że mam naprawdę duże smaki na kwaśne . Kiedyś ogórek korniszony to tylko zjadlam do obiadu a wczoraj moja cioteczka przyniosła mi ogórki i cukinie konserwową cały duży słoik i już się skonczył , poprostu podchodze i wyciągam i nawet zgagi nie mam hihihih a do tego przed wczoraj gotowałam zupkę szczawiową z młodego szczawiu taka kwaśniutka i pyszniutka do tego pomarańcze i kwaskowe jabłka , a ciastka już tydzień leżą w szkle i czekają na chetna osobę , a jeszcze tydzien temu strasznie je lubiłam -kruche z czekolada Wczoraj też usmazyłam rybkę ale jadłam ją dwa dni bo szkoda było wyzucić kotkom Ale sie porobilo Ale to chyba dobrze że mam takie zachcianki a właśnie w wekeend miałam ochote straszną na loda , oczywiście udałam się 3 kilometry po tego loda na pieszo wsadziłam go do zamrażalki i tam już zostal i już mi się go nie chce hihihihi

iza37, inessa, Mango, anna maria, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

relgh3714gqvyz0c.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 6 maja 2013, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam o adopcji, myślę o adopcji, nakręcam się. Już nic nie wiem co dalej robić??? Pytanie retoryczne, nie liczę na odpowiedź. Głupie pytanie, sama pomyślę i coś wymyślę.

inessa, polarmiś, Mango, Bursztyn, anna maria, bliska77, megan8, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to masakra prawda?!
    Bursztynku a od razu bedziesz znać wyniki? Ja wierzę,że bedzie dobrze i ze spokojem zdasz ten cięzki egzamin!!! :D
    Iwka wiesz słyszałam,że to bardzo dobrze takie smaki a na kiszone to chłopiec ale czy to prawda nie wiem ;) Troche to przeszkadza w zyciu te smaki co nie ale jedz do woli dla siebie i dzieciątka :D

Mango, Bursztyn, anna maria, bliska77, megan8, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenka kochana rozumiem Cię my staramy się o adopcje i o dzieciątko spod serca, ale wiesz,że to powinna byc Twoja i męża decyzja do tego wydaje mi się,że jeżeli tego chcesz to się nie nakrecaj tylko rozmawiaj z mężem i szybko działajcie wiesz,że to troche wszystko trwa ale prosze o jedno nie rezygnujcie ze starań o ciąże ;)

Olena, polarmiś, Mango, Bursztyn, grosza, anna maria, bliska77, megan8, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 397 398 399 400 401 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ