X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie wariuje, bo zdazylo mi sie juz jesc owoca przeplukanego tylko w cieplej wodzie , ale po tej akcji z e. coli to przestraszylam sie nie na zarty. pewnie ze na wszystko nie mam wplywu , ale to na co mam to stosuje pewnego rodzaju srodki ostroznosci. Tak jak pisze Polar- Italia ma inny klimat, zakupy robia ciapaci, kolorowi, azjaci itp, rzadko kto zaklada rekawiczki plastykowej obmacujac warzywa czy owoce...e.coli zyje w ostatnim odcinku jelita grubego i prosto jest ja wprowadzic na cewke moczowa kobiety poprzez zwykle zle poddarcie tylka..., ja tam ryzykowac nie chce...przynajmiej nie bede sobie miala nic do zarzucenia jak sie jednak okaze , ze tego toxo gdzies podlapalam.
    Slusznie robisz. Moj kolega robil sekcje zwlok Azjaty i wyodrebnil 30 gatunkow pasozytow! Wirusow i bacterii nie badali!

iwcia77, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Misku :) chociaz ty mnie rozumiesz :)
    polarmiś wrote:
    Slusznie robisz. Moj kolega robil sekcje zwlok Azjaty i wyodrebnil 30 gatunkow pasozytow! Wirusow i bacterii nie badali!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bleee, moj kot ma pewnie mniej... :P
    No ale co oni jedza, no... Co zlapia, to zjedza, pewnie sa raczej koncowym ogniwem w lancuchu, a jak wpieprzaja jakies psy i koty, to co sie tu dziwic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Iwka, tez Cie rozumiem. Schizy tez rozumiem, ciaza bez schiz to nie ciaza. Przy 3 bedziesz jesc jablka prosto z targu ocierajac je tylko o spodnie. ;)

iwcia77, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny sory że wam zaburze wieczorne plotki ale podjęłam trudną decyzję.. znikam z ovufriend-a ale nie chce tak bez pożegnania.. będę Was zawsze i wszędzie mile wspominać..
    Obiecuje zaglądać czasami. Ściskamm brzuszki grube chude i całuje słodkie łapeczki dzieciowe,
    <3
    Pepa jesCze nie rob tego, nie poddawaj sie ! Please!!!!!

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, moja kota jeszcze nie wie, ale przed urodzeniem Adasia czeka ja gruntowna kapiel i odrobaczenie ( chociaz jest nie wychodzaca ). Wrzuce fotke mokrej koty - wyglada wtedy jak szczurzyna! :D

iwcia77, Mega, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, nigdy nie widzialam w menu dania z psa lub kota... z myszki polnej to tak ...Polar- a ty? ...no jadlam krokodyla choc kangura nie mialam odwagi...
    Pusurek wrote:
    Bleee, moj kot ma pewnie mniej... :P
    No ale co oni jedza, no... Co zlapia, to zjedza, pewnie sa raczej koncowym ogniwem w lancuchu, a jak wpieprzaja jakies psy i koty, to co sie tu dziwic...

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dopiero kraj! Zrobiłam wczoraj badania tarczycy i inne a na wyniki muszę czekać do wtorku bo łaskawa pani doktor musi je skomentować żebym ja potem mogła zadzwonić i sie dowiedzieć czy są ok....a na dodatek wcale mi ich nie dadzą tylko powiedzą czy w normie czy nie....to dopiero super jest...i jak tu sie nie stresowac ...

iwcia77, Mega, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa trzymaj sie! Dzięki za wsparcie....

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Rozumiem bo w sumie 9 lat mieszkalam w krajach tropikalnych. Ja stosowalam nadmanganian potasu do mycia owocow i warzyw i cipki czasami tez:-)

iwcia77, moremi, Mega, kapturnica, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    To jest dopiero kraj! Zrobiłam wczoraj badania tarczycy i inne a na wyniki muszę czekać do wtorku bo łaskawa pani doktor musi je skomentować żebym ja potem mogła zadzwonić i sie dowiedzieć czy są ok....a na dodatek wcale mi ich nie dadzą tylko powiedzą czy w normie czy nie....to dopiero super jest...i jak tu sie nie stresowac ...
    Jak poprosisz, to tez nie dadza? Bo u mnie jest niby tak samo, ale ja zawsze ide i prosze o wydrukowanie. Czasem mowie, ze chce pokazac lekarzowi w Pl, czasem nic nie mowie. Zawsze daja.

• Mango Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa <3

mysza1975 lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Rozumiem bo w sumie 9 lat mieszkalam w krajach tropikalnych. Ja stosowalam nadmanganian potasu do mycia owocow i warzyw i cipki czasami tez:-)
    Ale tropiki to nie Europa, toc Iwka nie mieszka w Egipcie, no!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Iwka, tez Cie rozumiem. Schizy tez rozumiem, ciaza bez schiz to nie ciaza. Przy 3 bedziesz jesc jablka prosto z targu ocierajac je tylko o spodnie. ;)
    Jablka rosna w klimatach umiarkowanych i nasze jelitka sa na nie przystodowane. Zjedz sibie niemytego balkazana, ogorka itp z Pakistanu a nawet Turcji zycze powodzenia . Amebka jak ta lala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:29

iwcia77, Alis, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w italii mieszkaja ludzie z tropikow...nie slyszalas o lodziach z Lapmpeduzy? cala Afryka nam sie tu zjezdza :)
    Pusurek wrote:

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jak poprosisz, to tez nie dadza? Bo u mnie jest niby tak samo, ale ja zawsze ide i prosze o wydrukowanie. Czasem mowie, ze chce pokazac lekarzowi w Pl, czasem nic nie mowie. Zawsze daja.
    Pytałam dzis przez telefon sekretarki powiedziała ze nie dadzą....zapytam jeszcze raz po skomentowanie. chociaż po tym jak ta sama pani doktor stwierdziła ze mam 2 owulacje w miesiącu na podstawie moich testów owulacyjnych wolałabym dostać te badania i necie poszukać wynikow

iwcia77, Bozia3, Pusurek lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa <3
    Ma nadzieję, że u Ciebie to przejściowe ;) Że za nami zatęsknisz, najpierw zaczniesz podczytywać, a potem normalnie wrócisz :)
    Trzymam kciuki i ściskam mocarnie <3

iwcia77, Bozia3, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    szczerze mówiąc zdarza mi się to dosyć często..., ale może faktycznie w Pl jest inaczej...

Pusurek lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no nie wiem, nigdy nie widzialam w menu dania z psa lub kota... z myszki polnej to tak ...Polar- a ty? ...no jadlam krokodyla choc kangura nie mialam odwagi...
    Tak danie z psa , szczura, zmiji widzialam ale odmowilam.

iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A owoce i warzywa tropikalne to z Europy?

‹‹ 3961 3962 3963 3964 3965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ