Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    nie wariuje, bo zdazylo mi sie juz jesc owoca przeplukanego tylko w cieplej wodzie , ale po tej akcji z e. coli to przestraszylam sie nie na zarty. pewnie ze na wszystko nie mam wplywu , ale to na co mam to stosuje pewnego rodzaju srodki ostroznosci. Tak jak pisze Polar- Italia ma inny klimat, zakupy robia ciapaci, kolorowi, azjaci itp, rzadko kto zaklada rekawiczki plastykowej obmacujac warzywa czy owoce...e.coli zyje w ostatnim odcinku jelita grubego i prosto jest ja wprowadzic na cewke moczowa kobiety poprzez zwykle zle poddarcie tylka..., ja tam ryzykowac nie chce...przynajmiej nie bede sobie miala nic do zarzucenia jak sie jednak okaze , ze tego toxo gdzies podlapalam.
    Slusznie robisz. Moj kolega robil sekcje zwlok Azjaty i wyodrebnil 30 gatunkow pasozytow! Wirusow i bacterii nie badali!

iwcia77, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziekuje Misku :) chociaz ty mnie rozumiesz :)
    polarmiś wrote:
    Slusznie robisz. Moj kolega robil sekcje zwlok Azjaty i wyodrebnil 30 gatunkow pasozytow! Wirusow i bacterii nie badali!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Bleee, moj kot ma pewnie mniej... :P
    No ale co oni jedza, no... Co zlapia, to zjedza, pewnie sa raczej koncowym ogniwem w lancuchu, a jak wpieprzaja jakies psy i koty, to co sie tu dziwic...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Iwka, tez Cie rozumiem. Schizy tez rozumiem, ciaza bez schiz to nie ciaza. Przy 3 bedziesz jesc jablka prosto z targu ocierajac je tylko o spodnie. ;)

iwcia77, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    peppapig wrote:
    Dziewczyny sory że wam zaburze wieczorne plotki ale podjęłam trudną decyzję.. znikam z ovufriend-a ale nie chce tak bez pożegnania.. będę Was zawsze i wszędzie mile wspominać..
    Obiecuje zaglądać czasami. Ściskamm brzuszki grube chude i całuje słodkie łapeczki dzieciowe,
    <3
    Pepa jesCze nie rob tego, nie poddawaj sie ! Please!!!!!

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, moja kota jeszcze nie wie, ale przed urodzeniem Adasia czeka ja gruntowna kapiel i odrobaczenie ( chociaz jest nie wychodzaca ). Wrzuce fotke mokrej koty - wyglada wtedy jak szczurzyna! :D

iwcia77, Mega, ania.g, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wiem, nigdy nie widzialam w menu dania z psa lub kota... z myszki polnej to tak ...Polar- a ty? ...no jadlam krokodyla choc kangura nie mialam odwagi...
    Pusurek wrote:
    Bleee, moj kot ma pewnie mniej... :P
    No ale co oni jedza, no... Co zlapia, to zjedza, pewnie sa raczej koncowym ogniwem w lancuchu, a jak wpieprzaja jakies psy i koty, to co sie tu dziwic...

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jest dopiero kraj! Zrobiłam wczoraj badania tarczycy i inne a na wyniki muszę czekać do wtorku bo łaskawa pani doktor musi je skomentować żebym ja potem mogła zadzwonić i sie dowiedzieć czy są ok....a na dodatek wcale mi ich nie dadzą tylko powiedzą czy w normie czy nie....to dopiero super jest...i jak tu sie nie stresowac ...

iwcia77, Mega, Alis, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • Aprilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa trzymaj sie! Dzięki za wsparcie....

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    Rozumiem bo w sumie 9 lat mieszkalam w krajach tropikalnych. Ja stosowalam nadmanganian potasu do mycia owocow i warzyw i cipki czasami tez:-)

iwcia77, moremi, Mega, kapturnica, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprilka wrote:
    To jest dopiero kraj! Zrobiłam wczoraj badania tarczycy i inne a na wyniki muszę czekać do wtorku bo łaskawa pani doktor musi je skomentować żebym ja potem mogła zadzwonić i sie dowiedzieć czy są ok....a na dodatek wcale mi ich nie dadzą tylko powiedzą czy w normie czy nie....to dopiero super jest...i jak tu sie nie stresowac ...
    Jak poprosisz, to tez nie dadza? Bo u mnie jest niby tak samo, ale ja zawsze ide i prosze o wydrukowanie. Czasem mowie, ze chce pokazac lekarzowi w Pl, czasem nic nie mowie. Zawsze daja.

• Mango Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peppa <3

mysza1975 lubi tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Rozumiem bo w sumie 9 lat mieszkalam w krajach tropikalnych. Ja stosowalam nadmanganian potasu do mycia owocow i warzyw i cipki czasami tez:-)
    Ale tropiki to nie Europa, toc Iwka nie mieszka w Egipcie, no!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Iwka, tez Cie rozumiem. Schizy tez rozumiem, ciaza bez schiz to nie ciaza. Przy 3 bedziesz jesc jablka prosto z targu ocierajac je tylko o spodnie. ;)
    Jablka rosna w klimatach umiarkowanych i nasze jelitka sa na nie przystodowane. Zjedz sibie niemytego balkazana, ogorka itp z Pakistanu a nawet Turcji zycze powodzenia . Amebka jak ta lala!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2014, 20:29

iwcia77, Alis, ania.g lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w italii mieszkaja ludzie z tropikow...nie slyszalas o lodziach z Lapmpeduzy? cala Afryka nam sie tu zjezdza :)
    Pusurek wrote:

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Jak poprosisz, to tez nie dadza? Bo u mnie jest niby tak samo, ale ja zawsze ide i prosze o wydrukowanie. Czasem mowie, ze chce pokazac lekarzowi w Pl, czasem nic nie mowie. Zawsze daja.
    Pytałam dzis przez telefon sekretarki powiedziała ze nie dadzą....zapytam jeszcze raz po skomentowanie. chociaż po tym jak ta sama pani doktor stwierdziła ze mam 2 owulacje w miesiącu na podstawie moich testów owulacyjnych wolałabym dostać te badania i necie poszukać wynikow

iwcia77, Bozia3, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

Aprilka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa <3
    Ma nadzieję, że u Ciebie to przejściowe ;) Że za nami zatęsknisz, najpierw zaczniesz podczytywać, a potem normalnie wrócisz :)
    Trzymam kciuki i ściskam mocarnie <3

iwcia77, Bozia3, Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    szczerze mówiąc zdarza mi się to dosyć często..., ale może faktycznie w Pl jest inaczej...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    no nie wiem, nigdy nie widzialam w menu dania z psa lub kota... z myszki polnej to tak ...Polar- a ty? ...no jadlam krokodyla choc kangura nie mialam odwagi...
    Tak danie z psa , szczura, zmiji widzialam ale odmowilam.

iwcia77, kapturnica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A owoce i warzywa tropikalne to z Europy?

‹‹ 3961 3962 3963 3964 3965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ