X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziewczyny co lepsze - inofolic czy inozytol? Bo różnica w cenie też jest ;)
    Inofilik masz dwa w jednym ale drozszy . Jesli inozytol to dodatkowo suplementuj kwas foliowy.

Mango, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    dziewczynki mam pytanie,wlasnie dzwonila do mnie lekarka bo ja wczoraj poprosilam o skierowanie do kliniki nieplodnosci prywatnie(musi takie byc od rodzinnego lekarza),bo tu w Anglii nie kwalifikujemy sie by miec jakiekolwiek invitro czy inseminacje z kasy,bo ja juz mam dziecko...no takie przepisy,i ona chce mnie i tak wyslac jeszcze z kasy na badanie krwi pierwsze w 2,3 dniu cyklu na poziom hormonow a drugi test w 21 dniu i za cholere jej nie zrozumialam po co? jakies sugestie?
    Przed iv i tak bedziesz musiala zbadac hormony , moze lekarka chce sprawdzic co w trawie piszczy, czy faktycznie potrzebujesz iv. A w ogole robilas juz profil hormonow.

AsiaPoli, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Inofilik masz dwa w jednym ale drozszy . Jesli inozytol to dodatkowo suplementuj kwas foliowy.
    Dzięki - zdziwił mnie trochę opis inozytolu jako środek na "nerwy" i stąd to pytanie ;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dzięki - zdziwił mnie trochę opis inozytolu jako środek na "nerwy" i stąd to pytanie ;)
    Ja jeszcze zglebiam temat suplementacji dhea ( badanie z krwi robilama rok temu i plasowalam sie w grupie do 40 lat) ale musze nad tym popracowac i zasiegnac opinii gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rozmawialam z moja babcia i ciocia. Babcia mi powiedziala ze jej mama ostatnie dziecko urodzila w wieku 45 lat ( pocieszajace) . Zapytalam ciotki kiedy miala menopauze. Powiedziala ze w wieku 52 lat poszla do gina by dal jej cos na zaprzestanie miesiaczki bo miala juz dosyc ( o matko ! Ja chce ja miec zawsze).

mysza1975, Sabina, Alis, Żanet, megan8, Bozia3, iwcia77, Mega, malgos741, Mango, Aprilka, moremi, amelia04072006, gosia7122, Niuta lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Przed iv i tak bedziesz musiala zbadac hormony , moze lekarka chce sprawdzic co w trawie piszczy, czy faktycznie potrzebujesz iv. A w ogole robilas juz profil hormonow.
    mialam robic w pl ale nie zrobilam bo to byl akurat srodek cyklu a ja ostatnim razem bylam tylko 3 dni,ja tylko mialam badanie gin i usg w pl i tutaj wszystko ok,to u mojego pana wszystko ponizej norm,ale dobrze ze chce to sprawdzis bedzie wiadomo co i jak dokladniej,a tam w klinice za kazde badanie sie placi

iwcia77 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    mialam robic w pl ale nie zrobilam bo to byl akurat srodek cyklu a ja ostatnim razem bylam tylko 3 dni,ja tylko mialam badanie gin i usg w pl i tutaj wszystko ok,to u mojego pana wszystko ponizej norm,ale dobrze ze chce to sprawdzis bedzie wiadomo co i jak dokladniej,a tam w klinice za kazde badanie sie placi
    Wlasnie przynajmniej badania gratis. Meza tez bym wciagnela na liste badan:-)

kapturnica, AsiaPoli, iwcia77 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mial robione badanie nasienia z morfologia dwa razy co jeszce maja u niego badac?

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziewczyny co lepsze - inofolic czy inozytol? Bo różnica w cenie też jest ;)
    Mango kupując inozytol sam trzeba sprawdzić czy to ten właściwy. Dla odpowiedniego efektu ważny jest stosunek inozytolu do kwasu foliowego. Poczytaj jeszcze na wątku inofolic na ovu. W aptekach internetowych nie jest aż taki drogi inofolik a wiesz ze bierzesz to co trzeba. Ja podchodzę osobiście z pewną rezerwa do zamienników. Ale oczywiście wybór należy do ciebie ;) powodzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 23:12

iwcia77, Mega, Sabina, Mango, moremi lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ile czasu juz go stosujesz?
    Od 6 lipca dopiero, w tym cyklu zaczęłam

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Miałam tak samo :D

iwcia77, Sabina, Mango lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pierwsza dzis. Biale noce i milion glupich mysli o porodzie nie sprzyjaja wypoczynkowi nocnemu.
    Drozdzowa buleczka i szklanka mleka nie zaszkodzi o 4:30. ;)

Mega, Sabina, Mango, ania.g, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja pierwsza dzis. Biale noce i milion glupich mysli o porodzie nie sprzyjaja wypoczynkowi nocnemu.
    Drozdzowa buleczka i szklanka mleka nie zaszkodzi o 4:30. ;)
    To ja zostalam mile uraczona nalesnikiem z brzoskwinia i maslem orzechowym i kawa! I tak rozpoczynam sobote tym razem z mezem! Pozdrawiam Was!

Mega, Sabina, Pusurek, ania.g, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek..
    A Wy tu widze od samego rana o pysznosciach ...Az sie jesc chce :D
    Milego upalnego dzionka!!!

Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głodna od świtu i z głupimi myślami jak Pusur...

Mój poszedł do Lidla - na śniadanie zjemy kurki smażone z cebulką i jajkami i do tego chleb drwalski - jeszcze ciepły z masłem...:)

Mega, Sabina, Mango, polarmiś, Pusurek, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, spokojnego weekendu :D

Sabina, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    U nas już upał. Zabieramy się za przetwory z wiśni. Potem zrobię szybki placek jogurtowy. Mam nadzieję że mi się uda, bo podobno jest bardzo łatwy. Aż się boję że przedobrze ;-)
    Buziaki <3

Mango, Pusurek, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę - ja zaczęłam ją od żurawiny na śniadanie :( , bo coś mi się rozwija :(

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 sniadanie leci. Owsianka na mleku z jablkiem i malinami. I juz jest 26 stopni. Nienormalne jakies to lato w tym roku. Chlop w Pl, dostal zamowienie na basen do ogrodu ( taki maly, do moczenia tylka ) i wielki parasol. Ale jak znam zycie, to jak z tym przyjedzie, to zaczna sie deszcze. :D

Sabina, Mega, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słoneczko daje czadu :D

iwcia77, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3969 3970 3971 3972 3973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ