X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziewczyny co lepsze - inofolic czy inozytol? Bo różnica w cenie też jest ;)
    Inofilik masz dwa w jednym ale drozszy . Jesli inozytol to dodatkowo suplementuj kwas foliowy.

Mango, iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    dziewczynki mam pytanie,wlasnie dzwonila do mnie lekarka bo ja wczoraj poprosilam o skierowanie do kliniki nieplodnosci prywatnie(musi takie byc od rodzinnego lekarza),bo tu w Anglii nie kwalifikujemy sie by miec jakiekolwiek invitro czy inseminacje z kasy,bo ja juz mam dziecko...no takie przepisy,i ona chce mnie i tak wyslac jeszcze z kasy na badanie krwi pierwsze w 2,3 dniu cyklu na poziom hormonow a drugi test w 21 dniu i za cholere jej nie zrozumialam po co? jakies sugestie?
    Przed iv i tak bedziesz musiala zbadac hormony , moze lekarka chce sprawdzic co w trawie piszczy, czy faktycznie potrzebujesz iv. A w ogole robilas juz profil hormonow.

AsiaPoli, iwcia77 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Inofilik masz dwa w jednym ale drozszy . Jesli inozytol to dodatkowo suplementuj kwas foliowy.
    Dzięki - zdziwił mnie trochę opis inozytolu jako środek na "nerwy" i stąd to pytanie ;)

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dzięki - zdziwił mnie trochę opis inozytolu jako środek na "nerwy" i stąd to pytanie ;)
    Ja jeszcze zglebiam temat suplementacji dhea ( badanie z krwi robilama rok temu i plasowalam sie w grupie do 40 lat) ale musze nad tym popracowac i zasiegnac opinii gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 20:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio rozmawialam z moja babcia i ciocia. Babcia mi powiedziala ze jej mama ostatnie dziecko urodzila w wieku 45 lat ( pocieszajace) . Zapytalam ciotki kiedy miala menopauze. Powiedziala ze w wieku 52 lat poszla do gina by dal jej cos na zaprzestanie miesiaczki bo miala juz dosyc ( o matko ! Ja chce ja miec zawsze).

mysza1975, nick nieaktualny, Alis, Żanet, megan8, Bozia3, iwcia77, Mega, malgos741, Mango, Aprilka, moremi, amelia04072006, gosia7122, Niuta lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Przed iv i tak bedziesz musiala zbadac hormony , moze lekarka chce sprawdzic co w trawie piszczy, czy faktycznie potrzebujesz iv. A w ogole robilas juz profil hormonow.
    mialam robic w pl ale nie zrobilam bo to byl akurat srodek cyklu a ja ostatnim razem bylam tylko 3 dni,ja tylko mialam badanie gin i usg w pl i tutaj wszystko ok,to u mojego pana wszystko ponizej norm,ale dobrze ze chce to sprawdzis bedzie wiadomo co i jak dokladniej,a tam w klinice za kazde badanie sie placi

iwcia77 lubi tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    mialam robic w pl ale nie zrobilam bo to byl akurat srodek cyklu a ja ostatnim razem bylam tylko 3 dni,ja tylko mialam badanie gin i usg w pl i tutaj wszystko ok,to u mojego pana wszystko ponizej norm,ale dobrze ze chce to sprawdzis bedzie wiadomo co i jak dokladniej,a tam w klinice za kazde badanie sie placi
    Wlasnie przynajmniej badania gratis. Meza tez bym wciagnela na liste badan:-)

kapturnica, AsiaPoli, iwcia77 lubią tę wiadomość

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mial robione badanie nasienia z morfologia dwa razy co jeszce maja u niego badac?

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • mandragora Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2014, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Dziewczyny co lepsze - inofolic czy inozytol? Bo różnica w cenie też jest ;)
    Mango kupując inozytol sam trzeba sprawdzić czy to ten właściwy. Dla odpowiedniego efektu ważny jest stosunek inozytolu do kwasu foliowego. Poczytaj jeszcze na wątku inofolic na ovu. W aptekach internetowych nie jest aż taki drogi inofolik a wiesz ze bierzesz to co trzeba. Ja podchodzę osobiście z pewną rezerwa do zamienników. Ale oczywiście wybór należy do ciebie ;) powodzenia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2014, 23:12

iwcia77, Mega, nick nieaktualny, Mango, moremi lubią tę wiadomość

bi7ym6k5itohspij.png17u9tgf6v5o8sce7.pngw5wqzbmhga0rplar.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a ile czasu juz go stosujesz?
    Od 6 lipca dopiero, w tym cyklu zaczęłam

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 00:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Miałam tak samo :D

iwcia77, nick nieaktualny, Mango lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 04:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pierwsza dzis. Biale noce i milion glupich mysli o porodzie nie sprzyjaja wypoczynkowi nocnemu.
    Drozdzowa buleczka i szklanka mleka nie zaszkodzi o 4:30. ;)

Mega, nick nieaktualny, Mango, ania.g, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    To ja pierwsza dzis. Biale noce i milion glupich mysli o porodzie nie sprzyjaja wypoczynkowi nocnemu.
    Drozdzowa buleczka i szklanka mleka nie zaszkodzi o 4:30. ;)
    To ja zostalam mile uraczona nalesnikiem z brzoskwinia i maslem orzechowym i kawa! I tak rozpoczynam sobote tym razem z mezem! Pozdrawiam Was!

Mega, nick nieaktualny, nick nieaktualny, ania.g, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek..
    A Wy tu widze od samego rana o pysznosciach ...Az sie jesc chce :D
    Milego upalnego dzionka!!!

nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też głodna od świtu i z głupimi myślami jak Pusur...

Mój poszedł do Lidla - na śniadanie zjemy kurki smażone z cebulką i jajkami i do tego chleb drwalski - jeszcze ciepły z masłem...:)

Mega, nick nieaktualny, Mango, nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry, spokojnego weekendu :D

nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-)
    U nas już upał. Zabieramy się za przetwory z wiśni. Potem zrobię szybki placek jogurtowy. Mam nadzieję że mi się uda, bo podobno jest bardzo łatwy. Aż się boję że przedobrze ;-)
    Buziaki <3

Mango, nick nieaktualny, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w sobotę - ja zaczęłam ją od żurawiny na śniadanie :( , bo coś mi się rozwija :(

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 2 sniadanie leci. Owsianka na mleku z jablkiem i malinami. I juz jest 26 stopni. Nienormalne jakies to lato w tym roku. Chlop w Pl, dostal zamowienie na basen do ogrodu ( taki maly, do moczenia tylka ) i wielki parasol. Ale jak znam zycie, to jak z tym przyjedzie, to zaczna sie deszcze. :D

nick nieaktualny, Mega, iwcia77, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no słoneczko daje czadu :D

iwcia77, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3969 3970 3971 3972 3973 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ