X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wandzia wrote:
    Gdzieś czytałam (jeśli tutaj, to wybaczcie, ale kujonką nie jestem, więc trochę mi się źródła mieszają), że nawet jak się pije (oczywiście pije przez małe "p" bo o dużym Piciu nikt tu nie mówi) po ovulce i jak już fasolka się kluje, to nic jej to na początku nie szkodzi (w końcu "normalnie" kobiety dowiadują się o ciąży dopiero po terminie @ a przedtem żyją też normalnie, znaczy piją lub chociaż popijają, hihihi).
    Generalnie z alko zaczyna być niefajnie dopiero jak w fasolce wyodrębniają się komórki, które będą podstawą konkretnych narządów/układów (funkcjonalne czy jakoś tak), bo przedtem te komórki, które się dzielą jak szalone na początku, są takie same - i jak coś zaszkodzi którejś, to na jej miejsce powstaje nowa i git. A jak zaszkodzi takiej co to już się wyodrębniła jako np przyszły układ nerwowy, to już gorzej. Tak to zrozumiałam. Kurcze, mętnie to brzmi, może znajdę ten fragment gdzieś.
    Ja sobie nie żałowałam póki nie zobaczyłam dwóch kresek na teście.

iwcia77, wandzia, moremi, malgos741 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytalam ze tak 9/10 dni po zaplodnieniu nic nie grozi blastocyscie...osobiscie do samego dnia przed zrobieniem testu popijalam winko...co prawda czekam obecnie na wyniki biopsji komorkowej aby wiedziec czy wszystko jest ok ze strony genetycznej, bo polowkowe to bede miala dopiero we wrzesniu...ale mi sie wydaje, ze do daty spodziewanej miesiaczki to nic sie niedobrego nie zadzieje, dopiero po zrobionym pozytywnym tescie i ciaglym piciu to mozna sie bac ...
    wandzia wrote:
    Gdzieś czytałam (jeśli tutaj, to wybaczcie, ale kujonką nie jestem, więc trochę mi się źródła mieszają), że nawet jak się pije (oczywiście pije przez małe "p" bo o dużym Piciu nikt tu nie mówi) po ovulce i jak już fasolka się kluje, to nic jej to na początku nie szkodzi (w końcu "normalnie" kobiety dowiadują się o ciąży dopiero po terminie @ a przedtem żyją też normalnie, znaczy piją lub chociaż popijają, hihihi).
    Generalnie z alko zaczyna być niefajnie dopiero jak w fasolce wyodrębniają się komórki, które będą podstawą konkretnych narządów/układów (funkcjonalne czy jakoś tak), bo przedtem te komórki, które się dzielą jak szalone na początku, są takie same - i jak coś zaszkodzi którejś, to na jej miejsce powstaje nowa i git. A jak zaszkodzi takiej co to już się wyodrębniła jako np przyszły układ nerwowy, to już gorzej. Tak to zrozumiałam. Kurcze, mętnie to brzmi, może znajdę ten fragment gdzieś.

wandzia, kapturnica, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, my od soboty jestesmy w domu, ale niestety mam sajgon, w sobote i niedziele starsza corka naprzytulala z zachwytu swoja siostre, dzis sie okazalo ze ma wiatrowke, no i kurwa mac, mlodsze dziecko jest w najgorszym momencie swojego zycia, do miesiaca sa najgorsze powiklania jesli zachoruje, niewazne ze ja chorowalam na wiatrowke i ze karnie piersia, lekarka mowi ze to chroni ale tylko teoretycznie, w praktyce roznie bywa i jesli starsza miala zarazic mlodsza to jz sie stalo zyjemy teraz w separacji, maz ze starsza ja z mlodsza i czekamy 3tygodnie jak na szpilkach czy mlodsza zlapala czy nie, to tyle u nas, trzymajcie sie

caffe, polarmiś, mysza1975, malgos741, Żanet lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to jest ta wiatrowka???
    Bliska 77 wrote:
    czesc dziewczyny, my od soboty jestesmy w domu, ale niestety mam sajgon, w sobote i niedziele starsza corka naprzytulala z zachwytu swoja siostre, dzis sie okazalo ze ma wiatrowke, no i kurwa mac, mlodsze dziecko jest w najgorszym momencie swojego zycia, do miesiaca sa najgorsze powiklania jesli zachoruje, niewazne ze ja chorowalam na wiatrowke i ze karnie piersia, lekarka mowi ze to chroni ale tylko teoretycznie, w praktyce roznie bywa i jesli starsza miala zarazic mlodsza to jz sie stalo zyjemy teraz w separacji, maz ze starsza ja z mlodsza i czekamy 3tygodnie jak na szpilkach czy mlodsza zlapala czy nie, to tyle u nas, trzymajcie sie

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn, ze ja nie jestem normalna??? ;)
    wandzia wrote:
    ps. Całe szczęście, że są tu normalne, co też lubią półsłodkie... ;)

Mega, wandzia, kapturnica, moremi, Żanet lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze jedno glupiutkie pytanko: ile tak najlepiej jeść tych orzechów, migdałów?

iwcia77 lubi tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • wandzia Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gdzieżbym śmiała sugerować!...
    Nie nie-normalna, ino z wyższych sfer może ;)
    iwcia77 wrote:
    tzn, ze ja nie jestem normalna??? ;)

Mega lubi tę wiadomość

Wandzia77
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak najwiecej :)ja podgryzalam caly dzien :)
    Mega wrote:
    i jeszcze jedno glupiutkie pytanko: ile tak najlepiej jeść tych orzechów, migdałów?

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• wandzia Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rozumiesz, w sensie, że taki "plebs" (mam na myśli siebie) to może sobie pół-słodkie pociągać (któremu blisko do Mamrota, jeśli ktoś Ranczo oglądał, to wie), a tacy, co się znają, do ust by tego nie wzięli...

mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

Wandzia77
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymam kciuki, ale prezent od siostry. Wiatrówka to ospa Iwcia

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    raczej nie mam korzeni hrabiowskich , raczej jestem krolewna z drewna :D, kiedys znalam sie na piwku ale odkad mieszkam w italii to przeszlam na winko :) stad male rozeznanie w temacie :)
    wandzia wrote:
    No gdzieżbym śmiała sugerować!...
    Nie nie-normalna, ino z wyższych sfer może ;)

wandzia, Mega, kapturnica, moremi lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwielbiam ranczo ! :D super serial !:) szkoda ze sie skonczyl :(
    wandzia wrote:
    rozumiesz, w sensie, że taki "plebs" (mam na myśli siebie) to może sobie pół-słodkie pociągać (któremu blisko do Mamrota, jeśli ktoś Ranczo oglądał, to wie), a tacy, co się znają, do ust by tego nie wzięli...

wandzia, kapturnica lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o faken! a po jakiemu? nie znalam tej nazwy...dla mnie wiatrowka to rodzaj kurtki , badz strzelby :)
    Mega wrote:
    Aga trzymam kciuki, ale prezent od siostry. Wiatrówka to ospa Iwcia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:17

Mega, polarmiś, moremi, Reni, malgos741, paszczakin, Żanet lubią tę wiadomość

• wandzia Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja niestety ni na tym, ni na tym...
    Każde piwo ma taką samą goryczkę i różnią się ewentualnie kolorem a każde wino jest kwaśne, z tą różnicą, że wytrawne jest tak kwaśne, że wywraca wszystko (powtarzam: wszystko) do góry dnem.... po parę razy... ;)
    iwcia77 wrote:
    raczej nie mam korzeni hrabiowskich , raczej jestem krolewna z drewna :D, kiedys znalam sie na piwku ale odkad mieszkam w italii to przeszlam na winko :) stad male rozeznanie w temacie :)

Mega, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

Wandzia77
  • wandzia Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo! ja też! po 600 razy oglądałam wszystkie powtórki wszystkich sezonów, które lecą non stop na tvp seriale.
    Zaznaczam od razu, że to jedyny serial, który oglądam, bo ja nie z tych "serialowych", ale ten warto :)
    iwcia77 wrote:
    uwielbiam ranczo ! :D super serial !:) szkoda ze sie skonczyl :(

Wandzia77
  • wandzia Znajoma

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra, już Wam ("starszyźnie", jak któraś ostatnio powiedziała) nie zaśmiecam forum bo mnie za wcześnie znielubicie :) Pozdrowionka :)

Wandzia77
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    o faken! a po jakiemu? nie znalam tej nazwy...dla mnie wiatrowka to rodzaj kurtki , badz strzelby :)
    i ospa niestety też wiatrówka bo sie z powietrzem roznosi

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zylam w Polandi to pilam tylko deserowe winka a pijalam raczej Radlerki :) lub mieszalam piwko ze spritem :) , tutaj nie ma takich pol-opcji i wiekszosc raczy sie winkiem wytrawnym do posilkow , ktore akurat przy wloskim menu swietnie pasuja :) idzie sie przyzwyczaic :), raczej nie zapilabym bigosu winem wytrawnym, bo sraka murowana :)
    wandzia wrote:
    A ja niestety ni na tym, ni na tym...
    Każde piwo ma taką samą goryczkę i różnią się ewentualnie kolorem a każde wino jest kwaśne, z tą różnicą, że wytrawne jest tak kwaśne, że wywraca wszystko (powtarzam: wszystko) do góry dnem.... po parę razy... ;)

Mega, wandzia, kapturnica, moremi, Żanet lubią tę wiadomość

• Bliska 77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    a co to jest ta wiatrowka???
    ospa wietrzna, starsza jest zalamana ze przez nia mlodsza bedzie chora a ja caly czas mam nadzieje ze stanie sie cud i nie zachoruje bo jest do 1go mca zycia jest w grupie najwyzszego ryzyka z najciezszymi powiklaniami lacznie z tymi ukladu nerwowego, jak zaczynam o tym myslec to ogarnia mnie cholerny lek, za duzo mysle, a w ogole jest przecudowna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 20:28

iwcia77, mysza1975, malgos741 lubią tę wiadomość

syy2tv73m6q3ba1l.png

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wandzia ty nie boj sie nas, my nie takie straszne ;)

iwcia77, wandzia, mysza1975, moremi lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
‹‹ 3978 3979 3980 3981 3982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ