X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...hm mi wychodzi ze to jest kura...

Mega, kapturnica lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż pod koniec listę podbiję :)
    Dobry wieczór :)

Wandzia, Ty się nie dawkuj, tylko od razu mów wszystko - co, gdzie, jak, kiedy i z kim i dlaczego tak długo?
    (w kalendarzu zapisaliśmy imiona dla dzieci, które są akceptowalne przez oboje i na pierwszym miejscu jest właśnie Wanda ;))

Aga, ja w ospę nie bardzo wierzę, bo z tego co pamiętam, to ja się zaraziłam od kuzynów, którym te krosty zniknęły. Mało tego u mnie wyszły po miesiącu (traf chciał, że chorowałam w ferie zimowe ;/). Za to mój brat nie unikał mnie w żaden sposób i nie zachorował. Do tej pory nie miał ospy (jego córka też już przechodziła). Z kolei znajomy niedawno zaraził się od dzieci, a w dzieciństwie już przechodził. Ponoć to rzadki przypadek. I nie - to nie był półpasiec.

Iwcia i Miśku zazdraszczam Wam tych niszczarek :)
    Dzisiaj zorientowałam się, że trzeba zrobić globalną wymianę żwirków w kuwetach i przy okazji odkażanie. Małż wyrzucił żwirek, ja myłam kuwety, a góra od jednej została położona "do góry nogami" na podłodze. I jeden z tych moich czortów wlazł do tej górnej części kuwety i nalał O.O
    Już kiedyś nalał nam do pustej kuwety zanim żwirek świeży nasypałam.
    No niby czorty, ale grzeczne :)

iwcia77, Mega, kapturnica, Sabina, caffe, mysza1975, wandzia lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i miałam jeszcze do Pusurka napisać - będzie dobrze, a nawet lepiej :)
    I nie bardzo rozumiem co okulistka i to po 50 ma do ginekologów. A inna sprawa, że należałoby ją odstrzelić za to co zrobiła z Twoją psychą. Opowiedziała Ci o drastycznych przypadkach wiedząc o tym, że za chwilę masz rodzić. To chyba nie jest w porządku. Inna sprawa, że zna pewnie tylko takie przypadki, bo o takich zazwyczaj jest głośno.
    Nie narzekałaś do tej pory, wszystko było ok, więc dlaczego miałoby być inaczej? Poród w Twoim wykonaniu będzie krótszy niż trening Chodakowskiej i nie waż mi się myśleć inaczej! No!

iwcia77, Mega, Pusurek, kapturnica, Sabina, caffe, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ,ja tylko na chwilke ,u nas wszystko ok mala przybiera na wadze (2kg220) nadal jest w szpitalu planowo do terminu porodu(20.8)jest bardzo kochana i dzielna lekarze nie maja sie do czego doczepic.Ze mna jest juz dobrze.Pozdrawiam .

iwcia77, moremi, Mega, Pusurek, Dorka1979, kapturnica, Mango, Sabina, polarmiś, mama78, ania.g, caffe, Niuta, malgos741, Viv78, Alis, Żanet, mysza1975, gosia7122, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo sie ciesze i mam nadzieje ze szybko zleci ten miesiac <3
    anna maria wrote:
    Witam dziewczyny ,ja tylko na chwilke ,u nas wszystko ok mala przybiera na wadze (2kg220) nadal jest w szpitalu planowo do terminu porodu(20.8)jest bardzo kochana i dzielna lekarze nie maja sie do czego doczepic.Ze mna jest juz dobrze.Pozdrawiam .

anna maria, Mega, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..."pora na dobranoc bo juz ksiezyc swieci..." :D ide lulu, jutro wizyta u ginki , potem skocze na miasto i zawitam do Was poznym popoludniem :) do jutra :)

moremi, Mega, kapturnica, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia!!! Twój awatarek jest cudny <3

iwcia77, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki, wzielo mnie na wspominki o dzikich kotkach :D
    moremi wrote:
    Iwcia!!! Twój awatarek jest cudny <3

Mega, kapturnica, polarmiś, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur nie panikuj, poćwicz jogę, zrelaksuje sie, będzie dobrze
    Iwcia zdjęcie super, a niszczarka pierwsza klasa ;)
    Muszę sie wam pochwalić: ściągnęłam na telefon aplikacje endomondo i biorę udział w akcji pomoc mierzona kilometrami - dużo chodzę wiec niech coś będzie z tego łażenia. Ostatnio dostałam maila ze w pierwszym miesiącu wychodziłem z aplikacja 58 km. Normalnie jestem z siebie dumna. Co nie zmienia faktu ze z mojej wagi 43 kg przed zeszłymi wakacjami w ciagu roku dobiłam właśnie do 48 kg :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 23:53

iwcia77, moremi, Pusurek, kapturnica, Sabina, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Mega Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uciekam spać bo muszę wstać o 5:30
    Kolorowych snów wszystkim ;)

iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ty chudzinko ! choc przygadal kociol garkowi :)
    Mega wrote:
    Muszę sie wam pochwalić: ściągnęłam na telefon aplikacje endomondo i biorę udział w akcji pomoc mierzona kilometrami - dużo chodzę wiec niech coś będzie z tego łażenia. Ostatnio dostałam maila ze w pierwszym miesiącu wychodziłem z aplikacja 58 km. Normalnie jestem z siebie dumna. Co nie zmienia faktu ze z mojej wagi 43 kg przed zeszłymi wakacjami w ciagu roku dobiłam właśnie do 48 kg :)

Mega, kapturnica, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 01:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Mega co to jest 48 kg w porównaniu do moich 73 już
    witam laseczki , nie zaglądałam bo mnie jakaś depresja złapała i nie miałam siły na nic nawet na nadrobienie tego wszystkiego

Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :D
    Dorka jaka depresja przeciez ciąża to taki piękny stan, bla bla bla, te sprawy... ;) trzymaj sie kobieto i wracaj do nas, z nami twoja depresja nie ma szans ;)
    No to co - kawka i do pracy, miłego słonecznego :D

moremi, iwcia77, malgos741, mysza1975, Dorka1979 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    No i miałam jeszcze do Pusurka napisać - będzie dobrze, a nawet lepiej :)
    I nie bardzo rozumiem co okulistka i to po 50 ma do ginekologów.
    No troche ma. Konsultuje kobiety w ciazy, ktore maja problemy z siatkowka, no i wczesniaki pod katem retinopatii, wiec czesto jest na ginekologii i poloznictwie.
    moremi wrote:
    A inna sprawa, że należałoby ją odstrzelić za to co zrobiła z Twoją psychą. Opowiedziała Ci o drastycznych przypadkach wiedząc o tym, że za chwilę masz rodzić. To chyba nie jest w porządku. Inna sprawa, że zna pewnie tylko takie przypadki, bo o takich zazwyczaj jest głośno.
    Tu nie jest glosno o takich przypadkach, tu sie je zamiata pod dywan, szczegolnie w takiej miescinie jak moja
    moremi wrote:
    Nie narzekałaś do tej pory, wszystko było ok, więc dlaczego miałoby być inaczej?
    Nie narzekalam, bo skad mialam na poczatku ciazy wiedziec, ze bede miala giganta okreconego pepowina wokol szyi??? A teraz wiem i sie boje.

mysza1975 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry znam banana i szklanki mleka. Humor mam z doopy, noc w plecy.
    Dobrego dnia dla Was panienki.

Mega, Sabina, mama78, malgos741, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek przesyłam pozytywna energię, nie zamartwiaj się, bo stres szkodzi małemu, będzie wszystko dobrze, musi być. Zdaj potem relacje po wizycie. Trzymaj się

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam wczesnym porankiem z Wami.....
    Pusurek wszystkie tu trzymamy za Ciebie w kciuki a ,ze to tyyle pozytywnej energii to wszystko musi pojsc dobrze...I pojdzie... :)

Iwcia ladna niszczareczka i taka ekologiczna ma wlasny naped ;) A na zdjeciu to dopiero niszczara , ktora jak dorosla to pewnie i potrafila kanape wsunac ;D

Sabina, iwcia77, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku, ok. Rozumiem, że w takim zakresie okulistka ma trochę wspólnego z ginekologia. Stety niestety porodów nie przyjmowała. Wiem jak lekarze potrafią jechać po drugich, bo tylko oni są fantastyczni w swoich dziedzinach. Mam wrażenie, że kobieta się nie spełniła w okulistyce i marzyła o położnictwie. Prawdopodobnie zebrała mrozace krew w żyłach historie z kilku lat. I uważam nadal, że powinna przynajmniej w pysk dostać za opowiadanie ich kobietom w ciąży. To jak dziecku opowiadać o wampirach i duchach przed snem.
    Wiem że się nakręciłaś i ciężko Ci podejść na spokojnie do tematu. Uważam, że kobieta grubo przesadzila.
    Jestem przekonana, że gigant Adamek sobie poradzi, a Ty na 200%. Ale jak wszystko będzie ładnie, to obiecaj, że walniesz tą babe ode mnie ;)

mama78, Mega, iwcia77, Pusurek, Simba, mysza1975 lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ...hm mi wychodzi ze to jest kura...
    Mieszaniec peruwianski. Hiszpanski w Peru ma spore nalecialosci z jezyka keczua:-) ale chusca ( czuska) peruana brzmi fajnie:-)

iwcia77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurku powodzenia dziś u gina :-) zrób histerię pierwsza klasa :-)
    Iwcia piękna niszczarka :-) życzę udanej wizyty :-)
    Mega ty chudzielcu! Zalamalam się :-(

Miłego dnia :-) ja dziś będę do późna w pracy niestety :-\

kapturnica, Mega, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

‹‹ 3983 3984 3985 3986 3987 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ