X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Pusur nie panikuj, poćwicz jogę, zrelaksuje sie, będzie dobrze
    Iwcia zdjęcie super, a niszczarka pierwsza klasa ;)
    Muszę sie wam pochwalić: ściągnęłam na telefon aplikacje endomondo i biorę udział w akcji pomoc mierzona kilometrami - dużo chodzę wiec niech coś będzie z tego łażenia. Ostatnio dostałam maila ze w pierwszym miesiącu wychodziłem z aplikacja 58 km. Normalnie jestem z siebie dumna. Co nie zmienia faktu ze z mojej wagi 43 kg przed zeszłymi wakacjami w ciagu roku dobiłam właśnie do 48 kg :)
    Napisz o co chodzi tez chetnie tak pochodze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur wykrec cos na glowe, wymysl jakas traume jak planowalas wczesniej. To ze dziecko jest normalne ( nie jest gigantem, przesadzasz) ale że okrecone pepowina tez by mi nie dawalo spokoju.

Zawsze do Polski mozesz statkiem przyplynac:-)

kapturnica, Sabina, iwcia77, moremi, Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Iwcia, śliczny awatarek :)
    Anna, cieszę się że jest coraz lepiej.Pogłaszcz maleńką od forumowej cioci po główce :)
    Pusur, wspieram. Musi być dobrze.
    Siedzę w poczekalni laboratorium. Jak przyszłam to było z 15 osób i nikt się nie kąpiel żeby mnie przepuścić a ja nie lubię się wpychać. Ale jak weszła pierwsza osoba to powiedziała że na korytarzu stoi kobieta w ciąży i mnie panie odrazu zawołał :) Wypiłam juz glukozę i teraz czekam do 10:20 na powtórkę pobrania. Przy okazji zrobiłam mocz i morfologię. Wyniki ok 15.

Sabina, polarmiś, iwcia77, malgos741, moremi, Pusurek, anna maria, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) Mniej się udzielam, bo zeszła ze mnie para....

Anna MAria - niech córeczka rośnie zdrowo - wrzuć fotkę jeśli możesz - wszystkie dzieci są tu pokazywane :)

Aga- wiem, że bardzo się martwisz - ale może nic złego z tego nie wyniknie - rzadko noworodki się zarażają - bądź dobrej myśli....

Pusur - uważam podobnie jak Moremi i Polar. Po pierwsze nie przesadzaj, że nosisz jakiegoś giganta - bo sama sobie niepotrzebnie wkręcasz - masz duże dziecko i to wszystko - w końcu ten naród jakoś nie wymarł - więc dają radę...
    A tą Twoją okulistkę powiesiłabym za jaja, gdyby je miała.....to jest lekarz i wiedziała komu i co opowiada....jak dla mnie - to wyczuła Twoje obawy i tylko chciała Cię nakręcić bardziej......dasz radę - pykniesz ten poród,niczym trening Chodakowskiej....:)

kapturnica, Sabina, iwcia77, malgos741, moremi, anna maria, mysza1975, Dorka1979, Dorka1979 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia - pies uroczy :) i Ty też..;)

Sabina, iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g - powiem CI, że w porównaniu z moją pierwszą ciążą sprzed 12 lat wiele się zmieniło....wtedy na każdym kroku ustępowano mi miejsca...
    teraz jestem w 8 miesiącu - nie wpycham się nigdzie, ani raz nie zdarzyło mi się, żeby ktokolwiek, gdziekolwiek mnie przepuścił - nawet już na to nie zwracam uwagi....

Sabina, iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja bylam w ciazy 9 lat temu i musialam pojechac gdzies autobusem nigdy nikt mi nie ustapil miejsca, nie przepuscil w kolejce itp. Na szczescie duzo sie nie poruszalam po miescie. Ale to w Warszawie widocznie chamstwo do Krakowa pozniej dotarlo:-)

Aprilka, iwcia77, moremi, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria tez prosze o focie Helenki! Niech rosnie szybko by byc razem z mama i tata!

iwcia77, ania.g, moremi, anna maria, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania g i jak ? Jestes sympatykiem glukozy?

iwcia77, Mega, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) w końcu dzisiaj mam odebrać wyniki prawdopodobnie bo wczoraj dzwoniłam to jeszcze pani doktor nie miała czasu ich zobaczyć kazała dzwonić dzisiaj. Parodia jakaś tydzień już czekam jak na szpilkach :(
    Miłego dnia :)

iwcia77, Mega, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie pospiesznie i zaraz lece na ta moja wizyte.

Mega- wiedzialam ,ze jak napiszesz ile wazysz to Sabina bedzie miala kiepski ranek...i co ? zalamala sie nam dziewczyna ;D

Mega, kapturnica, ania.g, moremi, Sabina, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku ściągasz aplikacje na telefon, jak wrzucisz w gogla pomoc mierzona kilometrami to ci wszystko podpowie. Aplikacja jest darmowa, trzeba sie zarejestrować - ja to zrobiłam przez facebooka, wybierasz sobie swoja czynność i ja włączasz, wyszukuje GPS twoja lokalizacje i zaczyna zliczać kilometry, niestety do ogólnego rozrachunku zliczają tylko pełne kilometry, jak masz np 5,5 to zalicza 5. Potem jakoś te km przeliczają na złotówki i wpłacają na chore dzieci. Fajna akcja :D

iwcia77, moremi, Sabina, polarmiś lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki!

Aga gratuluję pięknej Agatki! Starsza siostra pewnie strasznie dumna.

A u mnie bez zmian @ spóżnia się 6 dzień ,tempka wysoka ,śluzu białego mnóstwo,ale dwa testy negatywne.Wczoraj robiłam betę iprogesteron ,bo mam niski i biorę luteinę -zobaczymy co z tego wyjdzie.Odezwię się jutro.
    Miłego dnia dla wszystkich!
    Pozdrawiam pa

iwcia77, Mega, malgos741, ania.g, moremi, Sabina, Viv78, polarmiś, caffe, Bozia3, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kurcze Sabinko sorki, ale ja zawsze byłam chuda i miałam problem żeby przytyć, za dziecka babcia mnie nawet piołunem na apetyt poiła, jadłam chleb z pogniecionym czosnkiem i popijalam kubkiem mleka co wieczór, masakra :D

iwcia77, Sabina, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur- daj znac po wizycie i nie daj sie tam! trzymam kciuki :)

Pusurek, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Nie odzywalam sie pare dni bo mam pernamentnego wkurwa :( wczoraj jeszcze chlop mnie dobil i noc nie przespana :(

Od dzis mam wyje.... na wszystko zaczynam patrzec tylko na siebie i szukam kogos kto ma ochote wyskoczyc na tydzien gdzies dupe wygrzac

Milego dnia

iwcia77, Mega, AsiaPoli, polarmiś, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Sabinka wyjdzie z tego - nie martw sie :) a co do tycia to swietnie cie rozumiem :)
    Mega wrote:
    oj kurcze Sabinko sorki, ale ja zawsze byłam chuda i miałam problem żeby przytyć, za dziecka babcia mnie nawet piołunem na apetyt poiła, jadłam chleb z pogniecionym czosnkiem i popijalam kubkiem mleka co wieczór, masakra :D

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką z rańca :-)

Mega, ania.g, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ale Sabinka wyjdzie z tego - nie martw sie :) a co do tycia to swietnie cie rozumiem :)
    no mam nadzieje, nie chce nikogo spędzać w depresje ;)
    A tak swoja droga to takie chudzinki też nie maja wcale wesoło, zawsze miałam problem z zakupem spodni, w Orseyu do tej pory nie kupię ;)
    Zawsze sie śmiali ze mnie że ciuchy kupuje w 5 10 15 :D

malgos741, moremi, Pusurek, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ania g i jak ? Jestes sympatykiem glukozy?
    Pyszna ;) Wypiłam ją w tempie expresowym aż pani z laboratorium się zdziwiła po czym stwierdziła że jest to jakaś metoda :)

kapturnica, Mega, malgos741, moremi, AsiaPoli, polarmiś, Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 3984 3985 3986 3987 3988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ