Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mega wrote:
    Pusur nie panikuj, poćwicz jogę, zrelaksuje sie, będzie dobrze
    Iwcia zdjęcie super, a niszczarka pierwsza klasa ;)
    Muszę sie wam pochwalić: ściągnęłam na telefon aplikacje endomondo i biorę udział w akcji pomoc mierzona kilometrami - dużo chodzę wiec niech coś będzie z tego łażenia. Ostatnio dostałam maila ze w pierwszym miesiącu wychodziłem z aplikacja 58 km. Normalnie jestem z siebie dumna. Co nie zmienia faktu ze z mojej wagi 43 kg przed zeszłymi wakacjami w ciagu roku dobiłam właśnie do 48 kg :)
    Napisz o co chodzi tez chetnie tak pochodze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur wykrec cos na glowe, wymysl jakas traume jak planowalas wczesniej. To ze dziecko jest normalne ( nie jest gigantem, przesadzasz) ale że okrecone pepowina tez by mi nie dawalo spokoju.

Zawsze do Polski mozesz statkiem przyplynac:-)

kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, moremi, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Iwcia, śliczny awatarek :)
    Anna, cieszę się że jest coraz lepiej.Pogłaszcz maleńką od forumowej cioci po główce :)
    Pusur, wspieram. Musi być dobrze.
    Siedzę w poczekalni laboratorium. Jak przyszłam to było z 15 osób i nikt się nie kąpiel żeby mnie przepuścić a ja nie lubię się wpychać. Ale jak weszła pierwsza osoba to powiedziała że na korytarzu stoi kobieta w ciąży i mnie panie odrazu zawołał :) Wypiłam juz glukozę i teraz czekam do 10:20 na powtórkę pobrania. Przy okazji zrobiłam mocz i morfologię. Wyniki ok 15.

nick nieaktualny, nick nieaktualny, iwcia77, malgos741, moremi, nick nieaktualny, anna maria, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :) Mniej się udzielam, bo zeszła ze mnie para....

Anna MAria - niech córeczka rośnie zdrowo - wrzuć fotkę jeśli możesz - wszystkie dzieci są tu pokazywane :)

Aga- wiem, że bardzo się martwisz - ale może nic złego z tego nie wyniknie - rzadko noworodki się zarażają - bądź dobrej myśli....

Pusur - uważam podobnie jak Moremi i Polar. Po pierwsze nie przesadzaj, że nosisz jakiegoś giganta - bo sama sobie niepotrzebnie wkręcasz - masz duże dziecko i to wszystko - w końcu ten naród jakoś nie wymarł - więc dają radę...
    A tą Twoją okulistkę powiesiłabym za jaja, gdyby je miała.....to jest lekarz i wiedziała komu i co opowiada....jak dla mnie - to wyczuła Twoje obawy i tylko chciała Cię nakręcić bardziej......dasz radę - pykniesz ten poród,niczym trening Chodakowskiej....:)

kapturnica, nick nieaktualny, iwcia77, malgos741, moremi, anna maria, mysza1975, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwcia - pies uroczy :) i Ty też..;)

nick nieaktualny, iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g - powiem CI, że w porównaniu z moją pierwszą ciążą sprzed 12 lat wiele się zmieniło....wtedy na każdym kroku ustępowano mi miejsca...
    teraz jestem w 8 miesiącu - nie wpycham się nigdzie, ani raz nie zdarzyło mi się, żeby ktokolwiek, gdziekolwiek mnie przepuścił - nawet już na to nie zwracam uwagi....

nick nieaktualny, iwcia77, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak ja bylam w ciazy 9 lat temu i musialam pojechac gdzies autobusem nigdy nikt mi nie ustapil miejsca, nie przepuscil w kolejce itp. Na szczescie duzo sie nie poruszalam po miescie. Ale to w Warszawie widocznie chamstwo do Krakowa pozniej dotarlo:-)

Aprilka, iwcia77, moremi, Bozia3, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria tez prosze o focie Helenki! Niech rosnie szybko by byc razem z mama i tata!

iwcia77, ania.g, moremi, anna maria, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania g i jak ? Jestes sympatykiem glukozy?

iwcia77, Mega, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Aprilka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny:) w końcu dzisiaj mam odebrać wyniki prawdopodobnie bo wczoraj dzwoniłam to jeszcze pani doktor nie miała czasu ich zobaczyć kazała dzwonić dzisiaj. Parodia jakaś tydzień już czekam jak na szpilkach :(
    Miłego dnia :)

iwcia77, Mega, ania.g, mysza1975 lubią tę wiadomość

Aprilka
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie pospiesznie i zaraz lece na ta moja wizyte.

Mega- wiedzialam ,ze jak napiszesz ile wazysz to Sabina bedzie miala kiepski ranek...i co ? zalamala sie nam dziewczyna ;D

Mega, kapturnica, ania.g, moremi, nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarku ściągasz aplikacje na telefon, jak wrzucisz w gogla pomoc mierzona kilometrami to ci wszystko podpowie. Aplikacja jest darmowa, trzeba sie zarejestrować - ja to zrobiłam przez facebooka, wybierasz sobie swoja czynność i ja włączasz, wyszukuje GPS twoja lokalizacje i zaczyna zliczać kilometry, niestety do ogólnego rozrachunku zliczają tylko pełne kilometry, jak masz np 5,5 to zalicza 5. Potem jakoś te km przeliczają na złotówki i wpłacają na chore dzieci. Fajna akcja :D

iwcia77, moremi, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki!

Aga gratuluję pięknej Agatki! Starsza siostra pewnie strasznie dumna.

A u mnie bez zmian @ spóżnia się 6 dzień ,tempka wysoka ,śluzu białego mnóstwo,ale dwa testy negatywne.Wczoraj robiłam betę iprogesteron ,bo mam niski i biorę luteinę -zobaczymy co z tego wyjdzie.Odezwię się jutro.
    Miłego dnia dla wszystkich!
    Pozdrawiam pa

iwcia77, Mega, malgos741, ania.g, moremi, nick nieaktualny, Viv78, nick nieaktualny, caffe, Bozia3, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj kurcze Sabinko sorki, ale ja zawsze byłam chuda i miałam problem żeby przytyć, za dziecka babcia mnie nawet piołunem na apetyt poiła, jadłam chleb z pogniecionym czosnkiem i popijalam kubkiem mleka co wieczór, masakra :D

iwcia77, nick nieaktualny, moremi, mysza1975 lubią tę wiadomość

"I kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat sprzyja potajemnie twojemu pragnieniu..." Alchemik

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusur- daj znac po wizycie i nie daj sie tam! trzymam kciuki :)

nick nieaktualny, mysza1975 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry

Nie odzywalam sie pare dni bo mam pernamentnego wkurwa :( wczoraj jeszcze chlop mnie dobil i noc nie przespana :(

Od dzis mam wyje.... na wszystko zaczynam patrzec tylko na siebie i szukam kogos kto ma ochote wyskoczyc na tydzien gdzies dupe wygrzac

Milego dnia

iwcia77, Mega, AsiaPoli, nick nieaktualny, Żanet, mysza1975 lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale Sabinka wyjdzie z tego - nie martw sie :) a co do tycia to swietnie cie rozumiem :)
    Mega wrote:
    oj kurcze Sabinko sorki, ale ja zawsze byłam chuda i miałam problem żeby przytyć, za dziecka babcia mnie nawet piołunem na apetyt poiła, jadłam chleb z pogniecionym czosnkiem i popijalam kubkiem mleka co wieczór, masakra :D

Mega, mysza1975 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką z rańca :-)

Mega, ania.g, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Mega Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwcia77 wrote:
    ale Sabinka wyjdzie z tego - nie martw sie :) a co do tycia to swietnie cie rozumiem :)
    no mam nadzieje, nie chce nikogo spędzać w depresje ;)
    A tak swoja droga to takie chudzinki też nie maja wcale wesoło, zawsze miałam problem z zakupem spodni, w Orseyu do tej pory nie kupię ;)
    Zawsze sie śmiali ze mnie że ciuchy kupuje w 5 10 15 :D

malgos741, moremi, nick nieaktualny, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

1usae6ydqzglfzj9.png

zrz6l6d8dtqrzz6p.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ania g i jak ? Jestes sympatykiem glukozy?
    Pyszna ;) Wypiłam ją w tempie expresowym aż pani z laboratorium się zdziwiła po czym stwierdziła że jest to jakaś metoda :)

kapturnica, Mega, malgos741, moremi, AsiaPoli, nick nieaktualny, Bozia3, iwcia77, mysza1975 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 3984 3985 3986 3987 3988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ